Not My Idea wrote:
bas tako, nebo i zemlja pa je opet i ovaj koji ima dijete vecini "problem" i prepreka kamoli ovaj samohrani...isto vazi i za zene. jasno da je vise samohranih majki ali ima i oceva mada mislim da taj omjer nije bitan za diskusiju.
sto se tice Balkana, ljudi ovdje jesu konzerve, htjeli mi to priznat il ne. hvala bogu ne svi al velik broj jest...
jesu konzerve, ali se pretjeruje već sa tim. ima dovoljno ljudi koji ne haju za neke stare "vrijednosti" koje podrazumijevaju te prepreke. možemo biti isključivi pa reći ima i G. Bukovica koliko hoćeš, ali takvih ljudi svugdje ima. negdje više, negdje manje. nebitno.
prepreka uvijek ima, i sa djecom i bez djece. nisi u vezi više samo sa roditeljem, nego i sa njegovim djetetom. dvoje se uvijek lakše dogovaralo od troje. i to je jedino što je zajedničko odslučaja do slučaja.
pitanje je kakav je roditelj, kakav je drugi partner, i naravno, kakvo je dijete/djeca.
ostalo bi čovjek mogao samo pričati iz vlastitog iskustva, a moje je nikakvo. jedino što mogu reći za one samohrane majke što ih znam - da su moji heroji. moramo nekad surfati netom i tražiti ljude koji nas inspirišu - velike zadnje riječi pred smaknuće, velike revolucionare, vođe, naučnike koji su mijenjali poglede ostalih na svijet...
a dosta nas u već komšiluku ima takvih žena. one mene inspirišu. eto
zelenashica wrote:Ja samo pratim

nisam kompetentna da učestvujem u diskusiji

a ti, idi guraj tutu u rikverc

'taš ti po ovakvim ozbiljnim temama