Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
-
StupskaBitanga
#26 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Ured gradonačelnika se nalazi u Titovoj u birtiji zvanoj Jagoda
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
- KatarinaKosaca
- braca
#29 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Alija Behmen nije MOJ gradonaclenik jer me je sramota da moj grad i mene predstavlja takav lik, moj gradonacelnik je - Stjepan Kljujic (molim, nemojte sada prebrojavati krvna zrnca i pitati se "a koja su i kakva TVOJA krvna zrnca?" Moja krvna zrnca su: ja sam Sarajlija.)
- KatarinaKosaca
#30 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
braca wrote:Alija Behmen nije MOJ gradonaclenik jer me je sramota da moj grad i mene predstavlja takav lik, moj gradonacelnik je - Stjepan Kljujic (molim, nemojte sada prebrojavati krvna zrnca i pitati se "a koja su i kakva TVOJA krvna zrnca?" Moja krvna zrnca su: ja sam Sarajlija.)

-
Ujedam
#31 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Ured gradonačelnika se nalazi u Titovoj u birtiji zvanoj Jagoda.
Boli ga briga, on je prvi jeo u McDonald's-u. hahaha
Boli ga briga, on je prvi jeo u McDonald's-u. hahaha
- Control panel
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#33 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Duplo gori od Behmena.
Mada je i Behmen ...
Mada je i Behmen ...
-
rahmanjin
#34 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
e u ovome se slazemo. taj covjek je politicka prelivoda. Bio je jedan od osnivaca HDZ-a, zatim osnovao Republikansku stranku, pa pljuvao po tom istom HDZ-u pa kad ga je Covic zovnuo za savjetnika odmah je pristao. Danas je clan predsjednistva SDU.
-
Kindzadza
#35 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Ma lik je zestoka flegma. Opusteno, pijano, neuredno...
Rado se
kada vidim njegove slike. 
Rado se
- KatarinaKosaca
#36 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Da bi nekoga mjerio bolji ili gori, trebaju biti ravnopravni u funkciji. Na primjer Semiha i Behmen. U tom smislu se gorko kajem za svaku ružnu riječ koju napisah o Semihi-LIBERO- wrote:Duplo gori od Behmena.
Mada je i Behmen ...
A kako nije tema o Kljujiću ne bih sad oftopičila sa njim. Ipak, nadam se da se kao demokrati hi hi hi slažemo da trebamo imati pravo to mišljenje iskazati glasom.
U suprotnom je minderanje koje imamo

- BHF_Manijak
#37 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Sta ima kezualac, fred perry ovo ono!

- KatarinaKosaca
#38 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Greška za greškom u opisu. Osnivač HDZ BIH bio je dr Davor Perinović, a Republikansku stranku je osnovao rahmetli Fuad Muhićrahmanjin wrote:e u ovome se slazemo. taj covjek je politicka prelivoda. Bio je jedan od osnivaca HDZ-a, zatim osnovao Republikansku stranku, pa pljuvao po tom istom HDZ-u pa kad ga je Covic zovnuo za savjetnika odmah je pristao. Danas je clan predsjednistva SDU.
- mrtva kokoš
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#40 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Pa mozes napraviti mjerilo i na relaciji Behmen-Kljujic. Ako nista drugo onda mjerilo u konzistentosti stavova ,istupa po medijima a i strankama u kojima je bio. Od nacionalisticke HDZ stranke ,i to povratak u nju prije par godina,a izmedju te dvije HDZ epizode pljuvanje po istim njima,i jos nekima. Onda ,lafo nekiKatarinaKosaca wrote:Da bi nekoga mjerio bolji ili gori, trebaju biti ravnopravni u funkciji. Na primjer Semiha i Behmen. U tom smislu se gorko kajem za svaku ružnu riječ koju napisah o Semihi-LIBERO- wrote:Duplo gori od Behmena.
Mada je i Behmen .... Uvijek ima gore.
A kako nije tema o Kljujiću ne bih sad oftopičila sa njim. Ipak, nadam se da se kao demokrati hi hi hi slažemo da trebamo imati pravo to mišljenje iskazati glasom.
U suprotnom je minderanje koje imamo![]()
Pa vec pomenuta epizoda povratka pod HDZ skute
Kada se sve sabere i odezme,u najmanju ruke jakoooo neozbiljno,i zaista ne bih volio jednog takvog politickog pajaca na celu grada.
A sto se tice Semihe i Alije,pa ipak,i pored svog mog nezadovoljstva prema trenutnom gradonacelnuku, i pored tvrdnje da je morao biti neko mladji,agilniji i karizmaticniji...opet je bolji od mame grada Semihice,i njene minder politike i zelenih trotoarra u duzini od par stotina metara za preko milion maraka itd. itd. (epizodu oko protesta nmerno nisam htjeo da potenciram).
Jedino rjesenje za cijelu ovu pricu oko gradonacelnika Sarajeva su izbori sa direktnom mogucnoscu biranja imena , lika i djela ( i svega ostaloga
Direktni izbori za mjesto gradonacelnika/ce.
- KatarinaKosaca
#41 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Teško je diskutirati jer se ne zna ili se zaboravilo ili se namjerno dezavuišu činjenice. Dakle, Kljujić se razilazi sa HDZ upravo radi ideje građanske BIH. Ne samo da se razilazi, nego i biva trovan u Grudama u mračno vrijeme Mate Bobana. Kljujić, Lazović i slični su oni koji su kao neBošnjaci iznijeli ideju građanske BIH. Bilo je jako komotno otići u Grude te 1993, okrenuti leđa rodnom gradu i puhati u Tuđmanovu tikvu. Trebalo je imati m*** i principa i istrajati na onome što govoriš, te samim tim ostati bez političkog angažmana. I naravno da razumijem kasnije lutanje (povratak u HDZ u obliku konsultantskih usluga je u neko drugo vrijeme), i traženje mogućnosti angažmana.-LIBERO- wrote:Pa mozes napraviti mjerilo i na relaciji Behmen-Kljujic. Ako nista drugo onda mjerilo u konzistentosti stavova ,istupa po medijima a i strankama u kojima je bio. Od nacionalisticke HDZ stranke ,i to povratak u nju prije par godina,a izmedju te dvije HDZ epizode pljuvanje po istim njima,i jos nekima. Onda ,lafo neki,Republikanci...gdje bivaju neke afere oko neke love,restorana kojeg su otvorili,sudjenje sa Stjepanom Siberom itd.itd...bljuvotine teske.
Pa vec pomenuta epizoda povratka pod HDZ skute,samo mi nije jasno kako je imao obraza a toliko pljuvao po njima. I sad dolazak u SDU....
![]()
![]()
Alija Behmen nije imao takve probleme. Imao je i takav đon obraz da izjednači borce i četnike
Kljujića vidim kao našeg ratnog druga, Batmana ne
Semiha je za ovog alkoholiziranog oronulog kadovika super extra giga mega gradonačelnik. Šta dočekah-LIBERO- wrote:A sto se tice Semihe i Alije,pa ipak,i pored svog mog nezadovoljstva prema trenutnom gradonacelnuku, i pored tvrdnje da je morao biti neko mladji,agilniji i karizmaticniji...opet je bolji od mame grada Semihice,i njene minder politike i zelenih trotoarra u duzini od par stotina metara za preko milion maraka itd. itd. (epizodu oko protesta nmerno nisam htjeo da potenciram).
O tome sam i govorila. Šta god ko mislio, treba imati pravo da zaokruži. Meni je jako žao što nisam imala mogućnost zaokružiti Kljujića. Jednako pravo imaju i ovi koji vole Batmana.-LIBERO- wrote:Jedino rjesenje za cijelu ovu pricu oko gradonacelnika Sarajeva su izbori sa direktnom mogucnoscu biranja imena , lika i djela ( i svega ostaloga)nekog budiceg gradonaelnika/ce.
Direktni izbori za mjesto gradonacelnika/ce.

- braca
#42 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Pored drugih ocitih razlika, najuocljivija je ova osnovna: Behmen, papak i seljacina sa RAZDRLJENOM kravatom, Kljujic - gospar.
Pa vi sada mozete mahat' usima do mile volje....sve nam je u rukama seljacina i primitivaca, dajte da nam barem gradonacelnik bude gospodin, je*em mu miša.....a da je (BiH) patriota, samo budala moze tvrditi da nije.....
Pa vi sada mozete mahat' usima do mile volje....sve nam je u rukama seljacina i primitivaca, dajte da nam barem gradonacelnik bude gospodin, je*em mu miša.....a da je (BiH) patriota, samo budala moze tvrditi da nije.....
- nosara
#43 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Ma dingospo...braca wrote:Pored drugih ocitih razlika, najuocljivija je ova osnovna: Behmen, papak i seljacina sa RAZDRLJENOM kravatom, Kljujic - gospar.
-
misaoni
#44 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... 111220113#
Vidjećemo šta će sutra biti.
Hoće li im biti žik
Hoće li im biti žik
- KatarinaKosaca
#45 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Čekamo taj žik godinama, a na Drveniji veselo i sretno čak i bez štanda razapinju gaće da vide veličinu i prodaju zavjesemisaoni wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... 111220113#
Hoće li im biti žik

-
rahmanjin
#46 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Za HDZ sam napisao JEDAN od osnivača. Prvi predsjednik Republikanaca je bio Kljuić.KatarinaKosaca wrote:Greška za greškom u opisu. Osnivač HDZ BIH bio je dr Davor Perinović, a Republikansku stranku je osnovao rahmetli Fuad Muhićrahmanjin wrote:e u ovome se slazemo. taj covjek je politicka prelivoda. Bio je jedan od osnivaca HDZ-a, zatim osnovao Republikansku stranku, pa pljuvao po tom istom HDZ-u pa kad ga je Covic zovnuo za savjetnika odmah je pristao. Danas je clan predsjednistva SDU.
- KatarinaKosaca
#47 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Ma, nije bio jedan od osnivača. Nije ga ni bilo kad je bio Perinovićrahmanjin wrote:Za HDZ sam napisao JEDAN od osnivača. Prvi predsjednik Republikanaca je bio Kljuić.
U svakom slučaju tema je Batman, blago ti se nama.
- KatarinaKosaca
#48 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /111221106
Neka mi netko objasni da li je grad puki zbir općina ili ima neke supraingerencije? Po ovome, koliko razumijem, grad jednoj općini ne može ništa
Neka mi netko objasni da li je grad puki zbir općina ili ima neke supraingerencije? Po ovome, koliko razumijem, grad jednoj općini ne može ništa
- poznanik
#49 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
KatarinaKosaca wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /111221106
Naravno, jer je opštinska služba za komunalne poslove izdala rješenja prema zahtjevima za privremeno zauzimanje javne površine za postavljanje prodajnih stolova povodom predstojećih praznika, i jer za ovakva odobrenja korisnici plaćaju naknadu, koja je neposredan prihod opštine. Pitanje, za koje od nadležne opštinske službe za komunalne poslove treba tražiti odgovor, je - kome su izdana rješenja za postavljanje stolova, odnosno - ko će obavljati privrednu djelatnost na tim stolovima?"Općina Stari Grad neće otjerati ljude koji su korisnici tezgi u Ferhadiji, jer svi imaju odobrenje za zauzimanje javne površine...
Prema odredbama Zakona o unutrašnjoj trgovini, ovdje se radi o trgovini na malo izvan prodavnica, koju mogu obavljati samo registrirani trgovci. Da bi trgovci mogli početi sa radom, pa i izvan prodavnica, nadležnom organu moraju predočiti dokaz o registraciji i ostala dokumenta, i za kršenje odredaba ovog zakona propisane su visoke kazne, a za uredno provođenje nadležna je tržišna inspekcija Kantona Sarajevo.
Biće i zanimljivo pratiti rad nadležne porezne inspekcije, jer su i trgovci izvan prostorija, kao što su trgovci na ovim prodajnim stolovima u Ferhadiji, obavezni izdavati fiskalne račune.
"Grad Sarajevo" nije nadležan za izdavanje pomenutih odobrenja, to je tačno, ali "Grad Sarajevo" je takođe i pravno lice, koje ima puno pravo zahtijevati nadzor nad provođenjem kantonalnog Zakona o privremenom korišćenju javnog prostora, te federalnih Zakona o unutrašnjoj trgovini i Zakona o fiskalnim sistemima.
- KatarinaKosaca
#50 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Hvala @poznanik na odgovoru, ali opet mi nije jasno
Da li je Grad puki zbir općina ili je "šef" općinama? Ovako ako svaka radi komercijalno i za svoj prihod, ne vidim svrhu grada kao pukog zbira tih "komercijalnih subjekata"?
Da li je Grad puki zbir općina ili je "šef" općinama? Ovako ako svaka radi komercijalno i za svoj prihod, ne vidim svrhu grada kao pukog zbira tih "komercijalnih subjekata"?