Jah,ajde malo prohodaj Hercegovinom,Grudama ili Sirokim Brijegom,shvatices da si u velikoj zabludi.
Lokacija neme veze sa ovim o cemu mi pricamo,niti je ista znak da si jak distributer,znamo to oboje.[/quote]
U distribuciji nečega drugog osim tehničke robe ova mjesta su bez premca, nema potrebe da o tome govorimo. Mi nismo mogli ozbiljno raditi sa Pakomom iz razloga što im je servis jednostavno predaleko. I trenutni hercogovački distributeri nekih specijaliziranih brandova su tu samo iz razloga što je ovlašteni servis posebno razvijen ili je u Sarajevu. Posao nikad nisu ozbiljno razvili, svejedno što je recimo VT distributer moćnog i vrlo kvalitenog branda kao što je Panasonic čiji sam i sam veliki poštovalac.
Glavnina posla ide preko Sarajeva, najviše konzumenata je tu, kupovna moć je najveća svejedno što većina Sarajlija misli da nije tako. Dostavne firme kreću i završavaju u Sarajevu. Sjedišta i desetine filijala svih značajnijih banaka su u Sarajevu. Zatim tu su strani državljani koji imaju stabilan posao i kvalitetna primanja.
Nisi mi ništa odgovorila na temu ulaznih i prodajnih cijena za konkretan proizvod. Iako to ne smijem raditi dao sam tačne informacije, preuzete sa portala distributera. Jesi li izračunala maržu.
Ostalim ne bih preporučio da se raduju propasti Mobilmedije, osim što će konkretni ljudi ostati bez posla, to ne govori da im je gazda bio loš čovjek, već nam govori da smo kao društvo još uvijek u velikoj finasijskoj krizi.[/quote]
U vezi ulaznih cijena za printere: Nemam pojma koje su jer s tom kategorijom ne radim dakle nemam ulaznu informaciju osim ove koju si ti dao.To sto znam sve o garancijama za printere je drugi par cipela .
Dalje, oko kupovne moci stanovnista GRDNO se varas!!! Strana predstavnistva,ambasade itd. svoju tehnicku opremu dopremaju iz domicilnih zemalja ,znaci mrtva kapa

Strani drzavljani donose svoje igracke sa sobom

.Ostaje ovo malo studenata koji moraju kupiti printere,laptope ,itd. i nesto malo stanovnistva koje radi.
Trece:niko se ovde nije obradovao propasti Mobilmedie

bilo je ljudi koji su bili bijesni,razocarani,iznenadjeni sve vise samo ne sretni zbog zatvaranja ovog lanca .
Cetvrto:Ja od pocetka govorim da je kriv retailer a ne distributer.Nije Mobilmedia propala zbog distributera nego zbog nacina poslovanja i visokih cijena.Zasto nam govoris o tome kako rade distributeri?Oni nisu tema ovde

Valjda treba da se pise kako rade retaileri

oni propadaju,distributeri rijedje .
Koliko sam shvatila uvodni post postavljac teme je pitao o misljenjima zasto je Mobilmedia zatvorena i mi smo rekli svoja misljenja.To je sve.Ja stojim iza svega sto sam rekla da su za visoke cijene krivi retaileri jer uzimaju puno.To je moje misljenje .Ti imas pravo da mislis drugacije i to je tvoja stvar.
Kad si vec toliko zapeo ,ne rece nam sta ti mislis sto se zatvorila Mobilmedia?