Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
- karanana
#26 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
gdje ovo ima uzet kod nas?
- mrtva kokoš
#27 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
cisto informativno, gdje se ovaj sprej moze uzeti i koliko kosta
-
mekaba
#28 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
http://www.guloggratis.dk/dyr/hunde/hun ... igimages=1
Evo link ili ukucajte adresu danskih oglasa http://www.guloggratis.dk pa poslije u pretrazivac upisite bosnien i izadje nekoliko oglasa gdje se prodaju nashe cuke po nekoliko stotina KM.Konkretno na ovom gore linku ovaj STRITER
kosta nevjerovatnih 3000 dk ili 750 KM. Cini mi se idu ko halva.Neko hajruje u SA ocigledno.
Evo link ili ukucajte adresu danskih oglasa http://www.guloggratis.dk pa poslije u pretrazivac upisite bosnien i izadje nekoliko oglasa gdje se prodaju nashe cuke po nekoliko stotina KM.Konkretno na ovom gore linku ovaj STRITER
- Abu FEED el-Castro
#29 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Mene ne sekiraju kerovi. Mene sekiraju ljudi zato sto su licemjerni i nekonzistentni pa ne sprovode sve principe i zakone ravnomjerno.
Recimo najgori su oni mesari i cevabdzije, oni kolju ovce koje neki "ljudi" jedu, dok psi, kako i treba i dolikuje, uzivaju puna prava. Predlazem osnivanje udruzenja i pokretanje inicijative da se takva monstruoznost kazni i sprijeci. Pod hitno uputiti prijedlog zakona za izgradnju azila za ovce.
Recimo najgori su oni mesari i cevabdzije, oni kolju ovce koje neki "ljudi" jedu, dok psi, kako i treba i dolikuje, uzivaju puna prava. Predlazem osnivanje udruzenja i pokretanje inicijative da se takva monstruoznost kazni i sprijeci. Pod hitno uputiti prijedlog zakona za izgradnju azila za ovce.
-
malischa
#30 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
e jeste primitivni, s vama nikad u evropu...kako vam nije žao jadnih cuka? slobodno im dadnite rukicu nek malo popapaju, zaradite sevapa...
zamislite da iz vijeća evrope sad čitaju ove grozne izjave, šta bi oni pomislili...samo zamislite...
zamislite da iz vijeća evrope sad čitaju ove grozne izjave, šta bi oni pomislili...samo zamislite...
- niko_niko_kao_ja
#31 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
ja bez muza iz kuce ne smijem izaci. neku vece sam se sama vracala kuci i copor se oko mene poceo vrtiti, sreca pa je naislo auto i rastjeralo ih, ali meni je bila trauma, posebno jer sam u 7. mjesecu trudnoce. nema sanse vise da igdje sama idem posebno nocu. a ovi prijatelji zivotinja ne znam kome su ucinili uslugu svojom borbom, jer da se razumijemo, i psima i ljudima je ovo patnja. 
- mrtva kokoš
#32 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
vjerovatno bi bili uzasnuti, mislim cak i vise nego kad su culi za srebrenicu 95malischa wrote: zamislite da iz vijeća evrope sad čitaju ove grozne izjave, šta bi oni pomislili...samo zamislite...
ljudi s opravdanjem iznose svoje stavove, samo je fazon sto kukaju a nista ne rade da bi se to sto im smeta rijesilo...
- strong69
#33 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Nisu psi krivi sto su se nasli na ulicama! Svoje proteste uputite na adrese Vlade KS i gradonacelnika Sarajeva a ne na adresu zivotinja i udruzenja za zastitu zivotinja. Sad oni ispadose jedini krivci.
- Edin H.
#34 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Je'l ih postom salju?mekaba wrote:http://www.guloggratis.dk/dyr/hunde/hun ... igimages=1
Evo link ili ukucajte adresu danskih oglasa http://www.guloggratis.dk pa poslije u pretrazivac upisite bosnien i izadje nekoliko oglasa gdje se prodaju nashe cuke po nekoliko stotina KM.Konkretno na ovom gore linku ovaj STRITERkosta nevjerovatnih 3000 dk ili 750 KM. Cini mi se idu ko halva.Neko hajruje u SA ocigledno.
- BHF_Manijak
#35 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Ja jesi i ti zapela...Tacno je da nije av mau bio na glasackim listicima, ali isto tako plaho seru o pravima zivotinja i kao "sta se ljudi bune, pa to su samo obicne cuke," koliko je dosad napada zabiljezeno koji nisu prijavljeni, skoro svakodnevno se zalijece copor na ljude i sad smo mi kao levati sto se bunimo?! Niko ne kaze da je av mau kriv, ali nek ne seru plaho sto se raja buni i sto zaboga ljudi ne vole stenad, pa onda ocnu sa onom socijalom "pa eto jadne male cukice" itd, nek se mane patetike! Jedostavno ne zelim da gledam pascad po gradu kako slobodno hodaju u 21. stoljecu, u evropskom gradu, u glavnom gradu BiH, pa nije srednji vijek, i da jos strepim od tih istih, ma koliko god ih neko predstavljo kao nevinascad i fine cuke, oni su potencijalni napadaci!KatarinaKosaca wrote:Jel tebi av mau obećao sigurnost? Jel av mau raspolaže tvojim porezima? Jel av mau bio na biračkim listovima?Mistik_ wrote:nego nedavno je bila neka akcija AV-mau neko im je dao zemlju da naprave azil al ne bi informacija o tom sta se desilo. Izgleda da cuke laju po u ulici a av-mau laje po internetu
NIje im nitko dao nikakvu zemlju, nego je jedan aktivista na svojoj zemlji i sa njihovim materijalom iz studentskih džepova i ljudi koji daju prave nešto da zaštite životinje. Koja izmjena teza![]()
![]()
Sad kriv av mau,
- mahalaš
#36 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Al si dosadila i ti i tvoja pascad. Popusti malo, u AV.mau pa pamet prosipajKatarinaKosaca wrote:Jel tebi av mau obećao sigurnost? Jel av mau raspolaže tvojim porezima? Jel av mau bio na biračkim listovima?Mistik_ wrote:nego nedavno je bila neka akcija AV-mau neko im je dao zemlju da naprave azil al ne bi informacija o tom sta se desilo. Izgleda da cuke laju po u ulici a av-mau laje po internetu
NIje im nitko dao nikakvu zemlju, nego je jedan aktivista na svojoj zemlji i sa njihovim materijalom iz studentskih džepova i ljudi koji daju prave nešto da zaštite životinje. Koja izmjena teza![]()
![]()
Sad kriv av mau,
Inace u mojoj mahali ih hvala bogu nema, poneki koji prodje ne provede se bas dobro...tako da i ne svracaju. Puno je djece koja se igraju, a svima su nam draza djeca nego zivotinje ( mislim ima i ovih drugih, al na nasu srecu u manjini su
Da se brinemo za ljude koliko se neki ovdje na forumu brinu za pascad, svima bi nam lakse bilo..
- cikaBosanac
#37 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Ma petardi i to one magnumke u djepove natrpat pa kad im jednu bacis svi se razbjeze. Provjerena tehnika. Nema druge.
meni na cvili auto zaganjali, njih 10-15 (od pitbullova do vucijaka, ja gledam trce po 60 na sat, ja se usro, sreca u autu 
- poznanik
#38 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Gdje si prije bacao te magnumke pa provjerio, mudonja?cikaBosanac wrote:Ma petardi i to one magnumke u djepove natrpat pa kad im jednu bacis svi se razbjeze. Provjerena tehnika. Nema druge.meni na cvili auto zaganjali, njih 10-15 (od pitbullova do vucijaka, ja gledam trce po 60 na sat, ja se usro, sreca u autu
- poznanik
#39 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Svaki dan slušamo o masovnim pucnjavama po gradskim ulicama, valjda psi pucaju međusobnomahalaš wrote:Da se brinemo za ljude koliko se neki ovdje na forumu brinu za pascad, svima bi nam lakse bilo..
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#40 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Stvarno se grdno vara onaj ko misli da su cuke na ulici i da nema šintora radi vau mau organizacije
. Pa, nisu oni toliko moćni. Vlast usaglašava zakone sa EU, pa nema šintora, ali u isto vrijeme nije napravila rješenja koja nudi EU.
Dakle, opet i samo adresa je vlast, a nikako neka udruženja dobrovoljaca. Oni imaju pravo da "seru" i da vole životinje, ali oni nikako nisu uzrok ni posljedica ovog problema.
Dakle, opet i samo adresa je vlast, a nikako neka udruženja dobrovoljaca. Oni imaju pravo da "seru" i da vole životinje, ali oni nikako nisu uzrok ni posljedica ovog problema.
- mahalaš
#41 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Aj pedala, vakat ti je da prosetas ljubimcapoznanik wrote:Svaki dan slušamo o masovnim pucnjavama po gradskim ulicama, valjda psi pucaju međusobnomahalaš wrote:Da se brinemo za ljude koliko se neki ovdje na forumu brinu za pascad, svima bi nam lakse bilo..
- poznanik
#42 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
...
Last edited by poznanik on 04/12/2011 21:15, edited 1 time in total.
- Filter
#43 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
20KMica army shop i ne trebaju dozvole.šime.sparina wrote:cisto informativno, gdje se ovaj sprej moze uzeti i koliko kosta
- mahalaš
#44 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Reko bi ti, al' ne dobija mi se ban zbog takvih... A u slobodno vrijeme setam sa ovim sto pucajupoznanik wrote: S kim ti šetaš?
Opet kazem, da se okrenemo ovim poskupljenjima i problemima koji nas ubijaju vec godinama pametnije bi nam bilo.
- Troll_Happens
#45 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
jos malo ce nas i psi poceti zive jesti... amazon = divljina gradska istooo 
- Armadilo
#46 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Stvarno je previse pasa lutalica, i copori su sve veci.. Oni koji kazu da nisu agresivni su donekle upravu, ali sta ce biti kad im nestane hrane kad padne snijeg. E onda ce biti agresivni i napadi na ljude ce biti ucestaliji.. Ovo se treba rijesiti pod hitno, ali ko da rijesi kad ni vlast ne mogu da uspostave... Inace evo jedna sala koju sam kopirao sa portala 
najdraže recenice kerovoda kad njihov ker reži/laje/sprema se da te ujede/zaskoci:
"ma nece ti ništa"
"hoce da se igra"
"malo se prepao"
"nije on ovakav inace"
"ne treba njemu brnjica"
"šta je, eto zovi policiju"
"gori su ljudi nego psi, što ne pišete malo o njima"
"nismo mi sa kerovima bez brnjice valjda najveci problem ove zemlje, što malo ne istražujete kriminal"
"moj ker je najpitomiji i svi ga vole. jesam ti ja kriv sto tebe ne gotivi pa laje na tebe svaki put kad naidjes dok ga setam bez brnjice i uzice"
najdraže recenice kerovoda kad njihov ker reži/laje/sprema se da te ujede/zaskoci:
"ma nece ti ništa"
"hoce da se igra"
"malo se prepao"
"nije on ovakav inace"
"ne treba njemu brnjica"
"šta je, eto zovi policiju"
"gori su ljudi nego psi, što ne pišete malo o njima"
"nismo mi sa kerovima bez brnjice valjda najveci problem ove zemlje, što malo ne istražujete kriminal"
"moj ker je najpitomiji i svi ga vole. jesam ti ja kriv sto tebe ne gotivi pa laje na tebe svaki put kad naidjes dok ga setam bez brnjice i uzice"
- Abu FEED el-Castro
#47 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Toliko pametnih glava seta ovim gradom, sto na cetiri sto na dvije noge.
Jel moguce da niko nije ovdje spomenuo prijedlog da se recimo zatvori narodna kuhinja da bi se od tih para fino, po standardima, napravio stenetnjak, pardon azil (cuj azil
).
Mislim pusti ti ironiju, cinjenica je da fali taj azil (
), a cinjenica je da ako situacija ovako nastavi, 10.000 ili mozda i nula vise kerova kad zamarsira ulicama glavnog grada, to ce predstavljati svakodnevnu prijetnju i opasnost (ups, do tog levela smo vec stigli). A cuke ne prijete u prazno nego i ujedaju, te ulijevaju strah u kosti mnogim. S druge strane, onom gladnom narodu i sirotinji i da ukines taj jedan obrok samo ce oborit nos, drugo im nista i ne preostaje. Ujest nece. A da kamo srece hoce ujedat svi oni sto su im elementarna prava, kao ljudima, uskracena.
Ili napraviti fino kompromis, eh tu sam vas cek'o: tu sirotinju uzet i zaposlit je u stenetnjaku kad se izgradi, sa tolikim brojem kerova, moze(mora) se masa ljudi zaposlit, fino da ih njeguju i hrane triput dnevno, i lopataju izmet za njima. Usput eto i sirotinja nek jede. Siti kerovi i sita sirotinja. I mirna Bosna
Jel moguce da niko nije ovdje spomenuo prijedlog da se recimo zatvori narodna kuhinja da bi se od tih para fino, po standardima, napravio stenetnjak, pardon azil (cuj azil
Mislim pusti ti ironiju, cinjenica je da fali taj azil (
Ili napraviti fino kompromis, eh tu sam vas cek'o: tu sirotinju uzet i zaposlit je u stenetnjaku kad se izgradi, sa tolikim brojem kerova, moze(mora) se masa ljudi zaposlit, fino da ih njeguju i hrane triput dnevno, i lopataju izmet za njima. Usput eto i sirotinja nek jede. Siti kerovi i sita sirotinja. I mirna Bosna
Last edited by Abu FEED el-Castro on 04/12/2011 21:17, edited 1 time in total.
- cikaBosanac
#48 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Kod Cobanije tacnopoznanik wrote:Gdje si prije bacao te magnumke pa provjerio, mudonja?cikaBosanac wrote:Ma petardi i to one magnumke u djepove natrpat pa kad im jednu bacis svi se razbjeze. Provjerena tehnika. Nema druge.meni na cvili auto zaganjali, njih 10-15 (od pitbullova do vucijaka, ja gledam trce po 60 na sat, ja se usro, sreca u autu
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#49 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Nisu oni krivi sto su na ulici ali su krivi za napade.strong69 wrote:Nisu psi krivi sto su se nasli na ulicama! Svoje proteste uputite na adrese Vlade KS i gradonacelnika Sarajeva a ne na adresu zivotinja i udruzenja za zastitu zivotinja. Sad oni ispadose jedini krivci.
- kokuz_sa
#50 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
kod nas i da naprave AZIL ne mogu mu dati ime azil..jer azil svuda u svijetu znaci prelazno rijesenje..
uhvatis psa smjestis ga u azil veterinarski obradis i pokusas udomiti..ako udomis dobro za cuku,ako ne udomis i prodje odredjeno vrijeme onda ga lijepo uspavas..
ali kod nas u zakonu koji je donesen uspijeli su da izbace stavku da se pas uspava nakon sto se ne uspije u odredjenom vremenskom razdoblju ne udomi..
znaci kod nas ne zele AZIL nego PENZIONERSKI DOM ZA PSE u kojem ostaju do kraja svojih psecih godina i ne lipsaju od starosti..
u Gorazdu 1 pas mjesecno kosta 108KM(jos gorazde puno jeftinije od sarajeva..kod nas ce mjesecno ker kostat 150-200KM)
nek bude u azilu eto 1000 cuka,jedo 10 zaposlenih osoba,nek imaju 1 auto
1000x108=10800KM
10x900(600nek je tolika plata + jedno 300KM dadzbine drzavi)=9000KM
1x200(gorivo za auto)=200
struja,voda,telefon,komunalije i ostale rezije=2000
znaci mjesecno 119200 KM ce traziti da se izdvaja za azil mjesecno iz budzeta kantona to je godisnje 1 430 400KM
a sintori primali oko 600 000KM godisnje ako se ne varam
uhvatis psa smjestis ga u azil veterinarski obradis i pokusas udomiti..ako udomis dobro za cuku,ako ne udomis i prodje odredjeno vrijeme onda ga lijepo uspavas..
ali kod nas u zakonu koji je donesen uspijeli su da izbace stavku da se pas uspava nakon sto se ne uspije u odredjenom vremenskom razdoblju ne udomi..
znaci kod nas ne zele AZIL nego PENZIONERSKI DOM ZA PSE u kojem ostaju do kraja svojih psecih godina i ne lipsaju od starosti..
u Gorazdu 1 pas mjesecno kosta 108KM(jos gorazde puno jeftinije od sarajeva..kod nas ce mjesecno ker kostat 150-200KM)
nek bude u azilu eto 1000 cuka,jedo 10 zaposlenih osoba,nek imaju 1 auto
1000x108=10800KM
10x900(600nek je tolika plata + jedno 300KM dadzbine drzavi)=9000KM
1x200(gorivo za auto)=200
struja,voda,telefon,komunalije i ostale rezije=2000
znaci mjesecno 119200 KM ce traziti da se izdvaja za azil mjesecno iz budzeta kantona to je godisnje 1 430 400KM
a sintori primali oko 600 000KM godisnje ako se ne varam