ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
Moderator: anex
-
StupskaBitanga
#26 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
meni je najbolje besplatno pričanje na uultri sa 2 naj broja
platiš 0,07kf i pričaš koliko hoćeš
platiš 0,07kf i pričaš koliko hoćeš
- Ductus Holedocus
#27 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
ima li haloo opciju "ko je zvao"?
- DonnaMo
#28 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
Ima opciju ko je zvao i meni je cudo haloo,ako zelis duge razgovore za samo 9 pfeninga eee ma super stvarDuctus Holedocus wrote:ima li haloo opciju "ko je zvao"?
- Ductus Holedocus
#29 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
kako da j aktiviramDonnaMo wrote:Ima opciju ko je zvao i meni je cudo haloo,ako zelis duge razgovore za samo 9 pfeninga eee ma super stvarDuctus Holedocus wrote:ima li haloo opciju "ko je zvao"?
- respo
#30 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
zar ne bi trebalo umjesto hallo uporediti hej pakete sa ultrom i friendom
-
klixo
#31 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
Bh Telecom
Eronet u minusu 941942332 miliona , M:TEL taman da je poziv 0,01 kf po satu ne uzimam ih...
-
staradis
#32 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
ja koristi ultru poruka je dan nas 10 kf ko prije 10 godina 
- Halcyon
#33 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
Imaš tarifu za poruke (Ultra Piši) ali su skuplji pozivi, a imaš još bolju tarifu Ultra Smart gdje cijena pada što više koristiš telefon, a poruke su prema bh. mrežama osam feninga.staradis wrote:ja koristi ultru poruka je dan nas 10 kf ko prije 10 godina
-
sorted
#34 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
Pokusao sam i sa eronetom i mtelom al ne mogu se naviknut da ga jebes. Sve je to fora kao nesto jeftinije a u sustini isto sranje. S tim jos da mi je 90% brojeva u imeniku na bht tako da poslije par poziva s mtela ili eroneta proguta kredit. 
- Nejlita
#35 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
Ukoliko ovo ne upali, zaposlite se i nećete imati vremena toliko da komunicirateUrban B. wrote:Ja sam kontao uzeti drugi broj za djevojku i sebe,i interesuje me sta mi je najbolje!ova halo varijanta otpada jer poruke su preskupe i ne isplati se!
- Hemera
#36 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
haloo mreza ne radi
zbog greske na sustavu nismo u mogucnosti pruziti uslugu
ispricavamo se
zbog greske na sustavu nismo u mogucnosti pruziti uslugu
ispricavamo se
- pinokio04
#37 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
Je li koristio neko ovaj mini paket 15 km i 2 km pdv mjesecno pretplata, u bh telecomu. Kontam da se prebacim sa ultre na ovaj mini pa da li se isplati. Ima li mogućnost provjere u datom trenutku koliko se potrosilo.. Da se ne opustim pa da odem preko 15 km 
Vidim u tarifama mini paketa da su recimo pozivi prema 2 naj broja po 0,06 po minuti
A poruke 0,03
To znaci da za 15 km imam prema najbrojevima gotov 4,5 sata razgovora mjesecno
A na ultri je manje..
Koristi li neko ovak paket mozda
Vidim u tarifama mini paketa da su recimo pozivi prema 2 naj broja po 0,06 po minuti
A poruke 0,03
A na ultri je manje..
- drndalo
#38 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
Koristim ja, plus sam potpisao ugovor na 24 mjeseca, gdje svaki mjesec imam jos 15 KM price/poruka koje se oduzmu na kraju (osim medjunarodnih poziva)... Provjeravas potroseno stanje slanjem besplatne SMS poruke, i dobijes povratnu poruku sa trenutnim stanjem potrosnje... Tipa potrosim 29.98 KM + PDV razgovora/poruka, stigne racun na 15 KM + PDV... Uglavnom sa tim paketima ti je pravilo, ako vise od 10-15 KM mjesecno pricas na Ultri, sigurno ti je jeftinije preci na tu pretplatu...
- pinokio04
#39 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
Aham, znači ako sam dobro razumio.
Provjeru stanja provjeravam slanjem besplatne poruke, pa npr:
Uoliko sam za 20 dana potrosio 13 km,
U poruci koju posaljem za provjeru stanja dobijem odgovor da je ostalo jos 2 km za koristiti!
I jos, da li znas da li nezaposlene osobe mogu potpisat ugovor za mini paket 15 km
I da li u slučaju prekoračenja potrosnje od 15 km, da li se tarife obračunavaju u tom slučaju po istom cjenovniku. Npr: potrosio sam 15 km i jos 10 km, da li tih 10 km koje sam prekoračio su po istoj tarifi od 0,06 km za naj broj ili skuplje ?
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Provjeru stanja provjeravam slanjem besplatne poruke, pa npr:
Uoliko sam za 20 dana potrosio 13 km,
U poruci koju posaljem za provjeru stanja dobijem odgovor da je ostalo jos 2 km za koristiti!
I jos, da li znas da li nezaposlene osobe mogu potpisat ugovor za mini paket 15 km
I da li u slučaju prekoračenja potrosnje od 15 km, da li se tarife obračunavaju u tom slučaju po istom cjenovniku. Npr: potrosio sam 15 km i jos 10 km, da li tih 10 km koje sam prekoračio su po istoj tarifi od 0,06 km za naj broj ili skuplje ?
- drndalo
#40 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
Povratna poruka bude oblika, vase stanje sa tim i tim datumom je 17.68 KM, ova cijena je bez poreza, orjentaciona je, i ne moze biti predmet zalbe...
Koliko ja znam, cijena poziva/poruke ti je jednaka za svo vrijeme mjesecne pretplate, i prije i poslije 15 KM granice, samo sto ako npr. u prosjeku pricas inace 30 KM mjesecno, najvise se isplati uzeti paket 30, jer svakako toliko trosis, a cijena pojedinacne minute ne niza nego na 15...
Nema nikakvog ogranicenja sa zaposlenjem za potpisivanje ugovora za pretplatu, vjerovatno ti osim LK treba prijavnica zbog tacne adrese slanja racuna...
Koliko ja znam, cijena poziva/poruke ti je jednaka za svo vrijeme mjesecne pretplate, i prije i poslije 15 KM granice, samo sto ako npr. u prosjeku pricas inace 30 KM mjesecno, najvise se isplati uzeti paket 30, jer svakako toliko trosis, a cijena pojedinacne minute ne niza nego na 15...
Nema nikakvog ogranicenja sa zaposlenjem za potpisivanje ugovora za pretplatu, vjerovatno ti osim LK treba prijavnica zbog tacne adrese slanja racuna...
-
talić
#41 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
Uz to ako mjesec izguraš sa 10 KM onda ti se tih 5 prenosi u sljedeći.
Prenositi možeš maksimalno 15 KM.
- pinokio04
#42 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
Hvala lijepo, onda cu ja taj od 15 km , tu se krecem u tim okvirima i na ultri otprilike 
- zateznistub
#43 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
U svakom paketu ima taj prenos ali samo iz jednog mjeseca u drugi. Znaci iz januara u februar ali ne i u mart itd.talić wrote:Uz to ako mjesec izguraš sa 10 KM onda ti se tih 5 prenosi u sljedeći.
-
talić
#44 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
možeš prenijeti i iz januara u decembar.zateznistub wrote:U svakom paketu ima taj prenos ali samo iz jednog mjeseca u drugi. Znaci iz januara u februar ali ne i u mart itd.talić wrote:Uz to ako mjesec izguraš sa 10 KM onda ti se tih 5 prenosi u sljedeći.
Neće ti ništa propasti ako sljedeći mjesec potrošiš 14 KM a ne potrošiš preneseni iznos od npr. 14 KM nego u trećem mjesecu imaš 15 KM prenesenih.
- zateznistub
#45 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
Nije tacno: Mozes samo iz jednog u drugi.U treci ne.talić wrote:
možeš prenijeti i iz januara u decembar.zateznistub wrote:U svakom paketu ima taj prenos ali samo iz jednog mjeseca u drugi. Znaci iz januara u februar ali ne i u mart itd.talić wrote:Uz to ako mjesec izguraš sa 10 KM onda ti se tih 5 prenosi u sljedeći.
Prenositi možeš maksimalno 15 KM.![]()
Neće ti ništa propasti ako sljedeći mjesec potrošiš 14 KM a ne potrošiš preneseni iznos od npr. 14 KM nego u trećem mjesecu imaš 15 KM prenesenih.
- P308
#46 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
Na koji se broj salje ta poruka za provjeru stanja. Ja sam na mini 15 skoro dvije godine, i nikada nisam poslao tu porukudrndalo wrote:Povratna poruka bude oblika, vase stanje sa tim i tim datumom je 17.68 KM, ova cijena je bez poreza, orjentaciona je, i ne moze biti predmet zalbe...
- drndalo
-
gidra
#48 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
zar ovaj paket nije tačno 15 KM, bez ikakve pretplate tj. 2 KM kao što forumaš navede?pinokio04 wrote:Je li koristio neko ovaj mini paket 15 km i 2 km pdv mjesecno pretplata, u bh telecomu. Kontam da se prebacim sa ultre na ovaj mini pa da li se isplati. Ima li mogućnost provjere u datom trenutku koliko se potrosilo.. Da se ne opustim pa da odem preko 15 km
A poruke 0,03
A na ultri je manje..
-
Mustafapasa
#49 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
Na ovom linku se nalaze sve Ultra tarifne opcije, tako da svaki korisnik u ovisnosti o svojim komunikativnim navikama moze da odabere jednu:
http://www.bhtelecom.ba/4431.html
Na ovom linku je ponuda ERONET HEJ! tarifa
http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... -savrsena/
Jasno se moze primjetiti da je Ultra puno povoljnija u pozivima unutar meze, a i na SMS-u. Najveca prednost Ultra tarife je mogucnost prebacivanja sa opcije na opciju u ovisnosti o potrebi. Npr u Ultra NET opciji, GPRS iznosi 0,06 dok kod HEJ na Savrsena je 0,09
Na ovom linku je i FREND ponuda:
http://www.mtel.ba/frend-tarife/
Ponovo, Ultra je bolja po mnogim segmentima: nema naplate uspostave poziva kao kod m:tela, SMS je na Ultri jeftiniji itd...Mobilni internet u m:telu je 0,75 u svakoj tarifi osim u tarifi "surfaj" gdje je opet skuplji od Ultre i iznosi 0,10. Nisam nasao da ostali osim Ultre mogu da mijenjaju tarifne opcije po zelji korisnika...
http://www.bhtelecom.ba/4431.html
Na ovom linku je ponuda ERONET HEJ! tarifa
http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... -savrsena/
Jasno se moze primjetiti da je Ultra puno povoljnija u pozivima unutar meze, a i na SMS-u. Najveca prednost Ultra tarife je mogucnost prebacivanja sa opcije na opciju u ovisnosti o potrebi. Npr u Ultra NET opciji, GPRS iznosi 0,06 dok kod HEJ na Savrsena je 0,09
Na ovom linku je i FREND ponuda:
http://www.mtel.ba/frend-tarife/
Ponovo, Ultra je bolja po mnogim segmentima: nema naplate uspostave poziva kao kod m:tela, SMS je na Ultri jeftiniji itd...Mobilni internet u m:telu je 0,75 u svakoj tarifi osim u tarifi "surfaj" gdje je opet skuplji od Ultre i iznosi 0,10. Nisam nasao da ostali osim Ultre mogu da mijenjaju tarifne opcije po zelji korisnika...
-
Mustafapasa
#50 Re: ULTRA vs HALOO vs FRIEND Start Paketi
Termin pretplata u mobilnoj telefoniji je davno izbacen, postoji samo termin mjesecna naknada i ona podrazumijeva cjelokupno iskoristenje ugovorenog paketa na saobracaj korisnika po njegovoj zelji. 2KM pretplate ne postoje!
Odlicna kombinacija je Mini15+200% na 24 mjeseca...
Odlicna kombinacija je Mini15+200% na 24 mjeseca...