Point. wrote:Meni je dovoljno da vidim na sta onaj Nani lici pa da stvorim sliku Portugala kao ciganske nacije.
Nadam se da shvataš kakvu rasističku konotaciju ima ovaj post.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Point. wrote:Meni je dovoljno da vidim na sta onaj Nani lici pa da stvorim sliku Portugala kao ciganske nacije.
A jel?ja71 wrote:Point. wrote:Meni je dovoljno da vidim na sta onaj Nani lici pa da stvorim sliku Portugala kao ciganske nacije.![]()
Meni je dovljno procitati jedan tvoj post pa da stvorim sliku da si rasista
Imam ja, postavicu nesto poslije...Ne da mi se sad...Edin H. wrote:Cudo niko ne spominje navijanje na praznom stadionu nakon sto se utakmica zavrsila i kada nas murija nije htjela pustiti sa stadiona?
Ima li kakvih klipova tog navijanja?
Ne kontam te.Point. wrote:A jel?ja71 wrote:Point. wrote:Meni je dovoljno da vidim na sta onaj Nani lici pa da stvorim sliku Portugala kao ciganske nacije.![]()
Meni je dovljno procitati jedan tvoj post pa da stvorim sliku da si rasista
Dobro, dovoljno mi je da vidim i onog Pepea (mada je porijeklom brazilac) i Ronalda.
Happy now?
meni je najbolje bilo kad se stadion ispraznio, samo mi i specijalci na tribini, nigdje živa roba, a fanatikosi započeše "hajmo cijeli stadion, hajmo cijeli stadion".Edin H. wrote:Cudo niko ne spominje navijanje na praznom stadionu nakon sto se utakmica zavrsila i kada nas murija nije htjela pustiti sa stadiona?
Ima li kakvih klipova tog navijanja?
pitam ja ove sto sam ih vozio "kakve su stjuardese???"vozač wrote:meni je najbolje bilo kad se stadion ispraznio, samo mi i specijalci na tribini, nigdje živa roba, a fanatikosi započeše "hajmo cijeli stadion, hajmo cijeli stadion".Edin H. wrote:Cudo niko ne spominje navijanje na praznom stadionu nakon sto se utakmica zavrsila i kada nas murija nije htjela pustiti sa stadiona?
Ima li kakvih klipova tog navijanja?to mi je definitivno popravilo raspoloženje
ovo imam snimljeno, probaću postaviti, ako ne budem znao šaljem nekome od raje da to obavi
ma bilo je provala žešćih, od stjuardesa koje su izgledale ko da su ih pokupili sa gerijatrije, pa do gara sa narukvicama i eselamu alejkum
btw ... ja koliki su im oni galebovi, da te bog sačuva, ko albatrosi
Sta si mi se nakacio na kosti covjece? Ne volim portugalce i tacka. Od Nanija do Ronalda preko Meiralesa, Paulete, Postige, Fige. Jedina gospoda su bili Couto i Rui Costa.ja71 wrote:
Ne kontam te.
Je li stvarno ocekujes da ti se kaze da si rasista na kvadrat ?
Sta serendas svega ti o nasem gostoprimstvu...de navedi nesto konkretno,sto su to neprijatno mogli dozivjeti u Bosni oni malobrojni gostujuci navijaci. Kazem malobrojni jer stvarno ruku na srce mogu reci da sam svjestan da nemamo neku top reprezentaciju u fudbalu ali zato imamo mozda najvjernije i najbolje navijace na svijetu.Trebo si biti tamo i vidjeti i dozivjeti onu scenu kad nam repka gubi i 6-2 a momci navijaju ko da mi vodimo ..toga nema nigdje na svijetu to sam siguran.Uostalom momak ti je ovdje naveo sve cinjenice u kojima se mnogi od nas mogu prepoznati a da se ne radi o slucajnosti to mogu i osobno potvrditi jer sve je to bilo isto i prosli putMurat Sabanovic wrote:vidi,vidi sto se je pokretac teme "naljutio" .... nije bitno na koliko sam gostovanja bio ,vec da i nase gostoprimstvo nije bolje...a i sam si naveo kakvi smo(pisanje u casu...)
vjerujem ja tebi da je sve to tako bilo u portugalu,ali govoriti da smo mi gospoda za njih je smjesno...
I sad ispade pa ja ih kao eto volim.Point. wrote:Sta si mi se nakacio na kosti covjece? Ne volim portugalce i tacka. Od Nanija do Ronalda preko Meiralesa, Paulete, Postige, Fige. Jedina gospoda su bili Couto i Rui Costa.ja71 wrote:
Ne kontam te.
Ne volim njihovo ponasanje, kukanje, razmazenost. I nisam ih gotivio i prije svih ovih silnih baraza.
Ako sam zbog toga rasista, onda ok. Ti budi Mahatma Gandhi.
Ako nisi primjetio ja sam ih prvi tako nazvao. I ne sto ih ne volim jer nego sto su takvi kakvi jesu. Ocigledno ti nisi dozivio da kad ne das nekom od nasih roma nista kad prosi da ti kaze "e bas si pravi cigan" . Tad bi shvatio. Ili ako ti se ne svidja taj termin. Djubrad? Jel mozde bolje, prilicnije?ja71 wrote:I sad ispade pa ja ih kao eto volim.Point. wrote:Sta si mi se nakacio na kosti covjece? Ne volim portugalce i tacka. Od Nanija do Ronalda preko Meiralesa, Paulete, Postige, Fige. Jedina gospoda su bili Couto i Rui Costa.ja71 wrote:
Ne kontam te.
Ne volim njihovo ponasanje, kukanje, razmazenost. I nisam ih gotivio i prije svih ovih silnih baraza.
Ne volim ih ni ja ali to nije razlog da ih zovem ciganima.
I ti si se podjednako nakacio
Mislis da nas je sudija ostetio ?glockov kolac wrote:Meni je lično žao što je suđenje onoga gmaza njemačkog ostalo u sjeni teškog poraza. Ono je pravi firaun
Ako si se uvrijedio sto sam ih nazvao ciganima izvini. Kao sto rece dole govornik, mozel' djubrad?ja71 wrote:I sad ispade pa ja ih kao eto volim.Point. wrote:Sta si mi se nakacio na kosti covjece? Ne volim portugalce i tacka. Od Nanija do Ronalda preko Meiralesa, Paulete, Postige, Fige. Jedina gospoda su bili Couto i Rui Costa.ja71 wrote:
Ne kontam te.
Ne volim ih ni ja ali to nije razlog da ih zovem ciganima.
I ti si se podjednako nakacio
Penal nije sigurno bio. Ono je bio start na loptu. Mislim na situaciju sa Postigom.ja71 wrote:Mislis da nas je sudija ostetio ?glockov kolac wrote:Meni je lično žao što je suđenje onoga gmaza njemačkog ostalo u sjeni teškog poraza. Ono je pravi firaun
Inace pokazao se kao treceligaski sudija.
Nas 2. gol je pao iz ofsajda.
A cisti penal Portulcima nije svirao.
Jos dade onome Portugalcu zuti za simuliranje![]()
Sa druge strane isjeckao je i ono malo nase igre banalnim faulima, posebno nad Ronaldom.
Ali nije ozbiljno promijenio tok igre.
Slažem se, Portugal je bio bolji. Al vala je sudio ko da je baletna predstava, pogledaš Ronalda, faul...sranjeja71 wrote:Mislis da nas je sudija ostetio ?glockov kolac wrote:Meni je lično žao što je suđenje onoga gmaza njemačkog ostalo u sjeni teškog poraza. Ono je pravi firaun
Inace pokazao se kao treceligaski sudija.
Nas 2. gol je pao iz ofsajda.
A cisti penal Portulcima nije svirao.
Jos dade onome Portugalcu zuti za simuliranje![]()
Sa druge strane isjeckao je i ono malo nase igre banalnim faulima, posebno nad Ronaldom.
Ali nije ozbiljno promijenio tok igre.
Ocigledno drugacije vidimo taj "start na loptu".Tomahawk11 wrote: Penal nije sigurno bio. Ono je bio start na loptu. Mislim na situaciju sa Postigom.
Samo sam od oka naveo primjer Nani, mogao sam i Postigu ali eto posto je Nani crnac odmah se fata za vrat ti si rasista. Meni se portugalci, kao sto sam gore naveo, nesvidjaju zbog njihovog ponasanja, placipicarenja, kukanja a i izgledom su antipaticni uzasno. I to je to.ja71 wrote:Ma ne moras se ti izvinjavati nisam se ja uvrijedio posto nisam ni Portugalac a ni Cigan(in).
Posto si ipak pozitivan korak napravio da malo izdetaljisem:
Nije vazno da li ces ti Nanija nazvati djubretom ili ciganinom
vec je problem sto si ti to uradio zbog njegovog IZGLEDA.
A vjeruj mi niko nije kriv sto izgleda kako izgleda
i niko nije birao da li ce se roditi kao Cigan ili sta ti ja
znam kako.
Drugo bi bilo da si rekao, kao u uvodnom postu:
"Joj onaj Portugalski taksista mi uze 50 eura jest cigan/djubre"
Radi se o tome covjece kakvi smo mi Bosanci kao nacija.
A epitet "cigan" (sa malim "C") se brzo dijeli ovdje ne samo na forumu.
Ali posto mi se cini da sam sa ovim nacinom razmisljanja u manjini,
iako mi Cigansko prosjacenje takodje ide na zivce
Hmmm...Point. wrote:Samo sam od oka naveo primjer Nani, mogao sam i Postigu ali eto posto je Nani crnac odmah se fata za vrat ti si rasista. Meni se portugalci, kao sto sam gore naveo, nesvidjaju zbog njihovog ponasanja, placipicarenja, kukanja a i izgledom su antipaticni uzasno. I to je to.
Pa majku mu... priznaj da ovo zvuči rasistički... I to s tendecijom stvaranja stereotipa o Portugalcima.Point. wrote:Meni je dovoljno da vidim na sta onaj Nani lici pa da stvorim sliku Portugala kao ciganske nacije.