Sportski novinari u BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
north

#26 Re: Sportski novinari u BiH

Post by north »

Da se nadovežem, Spaho je malo blago retardiran sa svojim biserima, ali nije jedini, ogromna je većina Spaha i sličnih..... ali koliko god je do njih, još više je do tv kuća, printanih medija i portala čije glavešine samo hoće podobne ljude koji će pisati i pričati kako se sviđa njima i njihovim šefovima, a ne kako je realno stanje stvari....

Uostalom, zbog toga je i jedan Marjan morao otići sa Hayata zbog onog zalizanog idiota Teftedarije i sa FTV gdje je isto maloumnik do maloumnika....Idioti potpaljuju raju, lože bezveze i bez potrebe, naravno da treba stvarati pozitivnu atmosferu, ali ono što oni rade nije stvaranje pozitivne atmosfere nego bespotrebno nabrijavanje i ložiona bez čvrstih argumenata..... smatraju nas svjetskim prvacima, pa kada padnemo na guzove, okrenu ploču i laprdaju gluposti i budalaštine...

Tačno da čovjek povrati kada maloumnik sere o nepostojećem faulu, a dvije sekunde poslije toga prikazuje klasični prekršaj na portugalcima i to više puta tokom jedne utakmice....pa ono "neka Portugal ide ako već mora ići i sl." Sjećam se koliko puta delegat kaže u običnim utakmicama iz liga petice ili CL, faul/offside/korner, pa sekundu poslije kada suac svira ili ipak ne.....To sve govori koliko glavom razmišlja....

Fuj, kakav amaterizam, neznanje i bezobrazluk.....
ultima_palabra

#27 Re: Sportski novinari u BiH

Post by ultima_palabra »

Što je najgore, kloc ne može ostati konzistentan... pa tako pola utakmice vidi zavjere gdje ih nema, a drugo pola fura neki defetizam, opravdava sudiju i diže Portugalce do neba :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28 Re: Sportski novinari u BiH

Post by JoseMujica »

ma na istom nivou ako ne i bolje utakmice bi komentarisalo barem 50 posto raje s foruma.

Osnovni problem svih bh komentatora je što oni nemaju pojma niti o jednom sportu koji komentarišu. Da ih barem natjeraju da nauče osnovna pravila možda bi to ličilo na nešto.

A na prvom mjestu niti jedan od njih svojom vizuelnom i glasovnom pojavom nikada ne bi uspjela da se probije ni u avliju TV kuća titine SFRJ
poznanik

#29 Re: Sportski novinari u BiH

Post by poznanik »

Kako se "postaje sportski novinar u BiH?
Kakve preduslove mora imati sportski novinar da bi zasnovao radni odnos u jednom od tri javna RTV servisa u BiH, ili nekom drugom mediju?
Postoji li u BiH škola za sportske novinare?
Postoji li ikakva kvalifikacija znanja, sposobnosti za sportske novinare?
Postoji li ikakva kritika rada, odgovornost... u firmama u kojim su uposleni?
LSD

#30 Re: Sportski novinari u BiH

Post by LSD »

Ti nepismeni idioti koji veze nemaju sa komentarisanjem (ovi sa BHT/FTV pogotovu) vec su obicni navijaci u prenosu bez trunke profesionalizma - to rade jer nemaju nikoga ko bi ih korigovao, nemaju kvalitetnog supervizora koji bi ih kritikovao ili dodatno edukovao poslu....a kako ce ih korigovati kad su njihovi šefovi, sportski urednici tih sportskih redakcija došli tu preko stranacke, familijarne ili nacionalne linije...znaci, neciji podanici....obrazovanje za taj posao ih sigurno nije dovelo tu gdje jesu...npr. samo Babić Aleksandar zna engleski jezik u citavoj njihovoj redakciji....ne mogu se sad matore mrcine poput Keme Ahmetovića ili Radončića uciti engleskom jeziku i prenosu utakmice, kasno je za toga... pa on se pati sa maticnim jezikom njima je i bosanski rijecnik vrlo oskudan, da ne pricamo dalje...ali se takvi nisu ni trebali dovoditi na televizuju...neko ih doveo, a neki javni konkursi i znanje nisu sigurno.
poznanik

#31 Re: Sportski novinari u BiH

Post by poznanik »

LSD wrote:...ne mogu se sad matore mrcine poput Keme Ahmetovića uciti prenosu utakmice, kasno je za toga... pa on se pati sa maticnim jezikom njima je i bosanski rijecnik vrlo oskudan, da ne pricamo dalje...
Je li to onaj komentator čiji igrači kidišu na protivnički gol :D
SHTREBER

#32 Re: Sportski novinari u BiH

Post by SHTREBER »

Kemica Ahmetovic koji svaku priliku promasenu doceka sa :OhOhOOOOO. Uhuhuhu.HihIhIHiHIhI....
LSD

#33 Re: Sportski novinari u BiH

Post by LSD »

poznanik wrote:
LSD wrote:...ne mogu se sad matore mrcine poput Keme Ahmetovića uciti prenosu utakmice, kasno je za toga... pa on se pati sa maticnim jezikom njima je i bosanski rijecnik vrlo oskudan, da ne pricamo dalje...
Je li to onaj komentator čiji igrači kidišu na protivnički gol :D
Ma ne znam više ni koji je bio...ne mogu se sabrati svi njihovi biseri i gluposti koje su izvalili u zadnjih 10 godina.
Mogla bi se knjiga napisati koliko toga ima....možda onaj Hadžić sa OBN odskace malo, ovo ostalo je katastrofa.
Za piskarala po portalima tipa Ligata,Borovina,Sinanovic itd - da pricamo...to je dodatno dno.
BHF_Manijak

#34 Re: Sportski novinari u BiH

Post by BHF_Manijak »

hz__semir wrote:
Comrad wrote:Velide Spaho nasi su zvizdali kad je isla himna portugala u zenici, sta onda ocekujes kad se svira nasa himna. Sto lazes da je njihova himna docekana u tisini, a oni nasoj zvizde. To nije tacno.
Netačno. Zviždalo se prvih par sekundi, nakon čega je krenuo aplauz koji je trajao desetak sekundi, a do kraja se himna ispratila tišinom.
100%!!! Bio na utakmici, gledo, sluso, i ko god kaze da je se zvizdalo, LAZE! Aplauz su na kraju dobili, a zvizdalo se cak 2 sekunde! :wink:
Sasvim_Obican

#35 Re: Sportski novinari u BiH

Post by Sasvim_Obican »

Zemlja u kojoj se komentar Velida Spahe toleriše definitivno zaslužuje žaljenje... Generalno, novinari nakon ovih naših nesretnih ispadanja iz baraža i iz odlučujućih utakmica uvijek izvuku ono najgore. Ova Džekina izjava je brutalno izvučena iz konteksta... Sramota !
alica.k

#36 Re: Sportski novinari u BiH

Post by alica.k »

LSD wrote:možda onaj Hadžić sa OBN odskace malo, ovo ostalo je katastrofa.
djabe hadzicu sto odskace kad na teret ima onog vugdalica.
LSD

#37 Re: Sportski novinari u BiH

Post by LSD »

Sinoc majstor zanata nakon što nam Nani zavuce golcinu sa preko 30 metara mrtav hladan konstatuje : "Ipak su to vrhunski igraci i sportisti" - jok eto slucajno i na lijepe oci igra u Manchesteru....a odmah iza toga " Pogledajte ,poštovani gledaoci, koliko se samo Nani raduje ovom gol" eto kretena...ne smije se ni radovati svom golu u ovako važnoj utakmici.
Sasvim_Obican

#38 Re: Sportski novinari u BiH

Post by Sasvim_Obican »

LSD wrote:Sinoc majstor zanata nakon što nam Nani zavuce golcinu sa preko 30 metara mrtav hladan konstatuje : "Ipak su to vrhunski igraci i sportisti" - jok eto slucajno i na lijepe oci igra u Manchesteru....a odmah iza toga " Pogledajte ,poštovani gledaoci, koliko se samo Nanije raduje ovom gol" eto kretena...ne smije se ni radovati svom golu u ovako važnoj utakmici.
A tek - "Ja sam gledao kako se Portugalci silno vesele, pa nisam vidio karton Lulića". BiH daje gol on totalno indisponirano - "Ovo je bio gol iz offsidea". Onda Papac igra rukom on, gotovo frenetično, "Ovo je penal !". A o 28 puta ponovljenom - "Portugal je nogometna velesila i imaju igrače poput Ronalda i Nanija" da i ne govorim.
Acheron

#39 Re: Sportski novinari u BiH

Post by Acheron »

Kad bih navodio imena, dao bi im na znacaju. Umislili bi da su bitni.

Na stranu one smjesne TV kreature, ali mi je zaista zao sto nemamo neko sportsko pero. Nisu mi jasne ni gazde novina. Recimo Fahro posalje novinare u Juznu Afriku, oni kao izvjestaj posalju suhu statistiku i par otrcanih recenica. Dozvolite da primjetim, onda je gazda te tiskovine klasicni idiot.

Treba iskorjeniti socijalisticki mentalitet iz javnih TV kuca. Zabusanti koji nisu najbolji na tom mjestu, ne smiju dobit priliku da terorisu auditorij. Koliko znam, ima novinara na birou. Pa nije ni onaj sapun Velid nedodirljiv. Nek ga prekomanduju da nosa kablove, barem ce smrsat malo.
Šibicar

#40 Re: Sportski novinari u BiH

Post by Šibicar »

Gnjida Spaho sa svojim iritantnim glasićem i konstantnim valjanjem gluposti mi je sinoć više dohak'o nego onaj potop od kvalitetnijeg,boljeg,bržeg,jačeg..itd protivnika ....MRŠ SMRADU!
Comrad

#41 Re: Sportski novinari u BiH

Post by Comrad »

BHF_Manijak wrote:
hz__semir wrote:
Comrad wrote:Velide Spaho nasi su zvizdali kad je isla himna portugala u zenici, sta onda ocekujes kad se svira nasa himna. Sto lazes da je njihova himna docekana u tisini, a oni nasoj zvizde. To nije tacno.
Netačno. Zviždalo se prvih par sekundi, nakon čega je krenuo aplauz koji je trajao desetak sekundi, a do kraja se himna ispratila tišinom.
100%!!! Bio na utakmici, gledo, sluso, i ko god kaze da je se zvizdalo, LAZE! Aplauz su na kraju dobili, a zvizdalo se cak 2 sekunde! :wink:
Ok. Tekmu sam gledao na tv-u, pa mi se mozda ucinilo da zvizduci duze traju.
piupiu

#42 Re: Sportski novinari u BiH

Post by piupiu »

Sasvim_Obican wrote:
LSD wrote:Sinoc majstor zanata nakon što nam Nani zavuce golcinu sa preko 30 metara mrtav hladan konstatuje : "Ipak su to vrhunski igraci i sportisti" - jok eto slucajno i na lijepe oci igra u Manchesteru....a odmah iza toga " Pogledajte ,poštovani gledaoci, koliko se samo Nanije raduje ovom gol" eto kretena...ne smije se ni radovati svom golu u ovako važnoj utakmici.
A tek - "Ja sam gledao kako se Portugalci silno vesele, pa nisam vidio karton Lulića". BiH daje gol on totalno indisponirano - "Ovo je bio gol iz offsidea". Onda Papac igra rukom on, gotovo frenetično, "Ovo je penal !". A o 28 puta ponovljenom - "Portugal je nogometna velesila i imaju igrače poput Ronalda i Nanija" da i ne govorim.
Pa, sta treba reci? Ovo je bio gol iz offside-a, jeeeeeeee, sudija, rodila te majkaaaa, dragi gledaoci, otvorite sampanjac, jeeeee! :D
Sasvim_Obican

#43 Re: Sportski novinari u BiH

Post by Sasvim_Obican »

piupiu wrote:
Sasvim_Obican wrote:
Pa, sta treba reci? Ovo je bio gol iz offside-a, jeeeeeeee, sudija, rodila te majkaaaa, dragi gledaoci, otvorite sampanjac, jeeeee! :D
Za početak - "Dali smo gol" A ne - "Ovo je offside"
LSD

#44 Re: Sportski novinari u BiH

Post by LSD »

Kad nam uvali cetvrti gol "Ronaldo je brži od Jahića i Spahića" - ma nemoj zayebavati Velide, gdje to može :? hajd što je brži od 90% igraca na svijetu ukljucujuci i elitne stopere tipa Pique ili Vidić, što zabija po 3 gola u španskoj ligi, ali od Jahića ne bi trebao biti brži nikako....a zatim " Podatak da je zabio 100 golova u 105 utakmica dovoljno govori"...ma ja, mi to ne znamo jer ne pratimo svjetski fudbal ,nikad culi za špansku ligu i Real Madrid.
Stari

#45 Re: Sportski novinari u BiH

Post by Stari »

Mislio sam da mi ovo nikad nece pasti na pamet ...da uzmem na sebe ulogu "vrazijeg" advokata ...jer radi se o nasem kapitenu koji mi je antipatican jos od onih utakmica protiv Madjarske i Grcke (koje je upropastio najvecim dijelom on ) ....ali dozvolite gospodo ovdje se svega moze procitati ...pa nek cirkus kompletan ...Stari u ulozi branioca i losih kapitena i polovnih novinara . Dakle pregledavsi onaj snimak i prostudiravsi ga pomno ...gospodo draga izvolite kusati ovo....znam da ste nadrkani i ovo vam nece bas biti milo za citati ...ali budimo egzaktni ...

Gol Emira Spahica ...to se moze sa velikom dozom sigurnosti reci ...NIJE bio iz ofsjada. Tesko mi je to priznati ...ali slika govori svojim jasnim jezikom. Pogledajte i sami uostalom. Svi vi koji ste govorili o ogromnom ofsjadu ...ili ste pristrasni ili stvar niste bas najbolje osmotrili...gol je bio i ostao sasvim regularan i Ofsjada nije bilo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#46 Re: Sportski novinari u BiH

Post by Truba »

ja bih euforiju zakonom zabranio
vryzas

#47 Re: Sportski novinari u BiH

Post by vryzas »

Stari wrote:Mislio sam da mi ovo nikad nece pasti na pamet ...da uzmem na sebe ulogu "vrazijeg" advokata ...jer radi se o nasem kapitenu koji mi je antipatican jos od onih utakmica protiv Madjarske i Grcke (koje je upropastio najvecim dijelom on ) ....ali dozvolite gospodo ovdje se svega moze procitati ...pa nek cirkus kompletan ...Stari u ulozi branioca i losih kapitena i polovnih novinara . Dakle pregledavsi onaj snimak i prostudiravsi ga pomno ...gospodo draga izvolite kusati ovo....znam da ste nadrkani i ovo vam nece bas biti milo za citati ...ali budimo egzaktni ...

Gol Emira Spahica ...to se moze sa velikom dozom sigurnosti reci ...NIJE bio iz ofsjada. Tesko mi je to priznati ...ali slika govori svojim jasnim jezikom. Pogledajte i sami uostalom. Svi vi koji ste govorili o ogromnom ofsjadu ...ili ste pristrasni ili stvar niste bas najbolje osmotrili...gol je bio i ostao sasvim regularan i Ofsjada nije bilo.
Jok nije bilo, samo pola metra :-)

Spahic na krecu, a Pepe na zelenoj travi :zzzz:
pOZz

#48 Re: Sportski novinari u BiH

Post by pOZz »

Sasvim_Obican wrote:Za početak - "Dali smo gol" A ne - "Ovo je offside"
Da je Portugal dao gol iz ofsajda i da je Spaho rekao "Ovo je čisti ofsajd", kako bi ti reagovao?
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#49 Re: Sportski novinari u BiH

Post by odesveuhonduras »

Ja bih rado prihvatio sedam dana slušanja Spahe umjesto pola sata Ahmetovića... Ahmetović je ubjedljivo najretardiraniji sportski novinar kojeg sam imao prilike slušati. Kako je taj čovjek dospio na javni emiter, to je za ibreta

Naslov sa jednog sportskog portala:
Izvuči pouku, posložiti redove i juriš u bitku za Brazil!
dječak sa šibicama

#50 Re: Sportski novinari u BiH

Post by dječak sa šibicama »

Stari wrote:Mislio sam da mi ovo nikad nece pasti na pamet ...da uzmem na sebe ulogu "vrazijeg" advokata ...jer radi se o nasem kapitenu koji mi je antipatican jos od onih utakmica protiv Madjarske i Grcke (koje je upropastio najvecim dijelom on ) ....ali dozvolite gospodo ovdje se svega moze procitati ...pa nek cirkus kompletan ...Stari u ulozi branioca i losih kapitena i polovnih novinara . Dakle pregledavsi onaj snimak i prostudiravsi ga pomno ...gospodo draga izvolite kusati ovo....znam da ste nadrkani i ovo vam nece bas biti milo za citati ...ali budimo egzaktni ...

Image

nije
Post Reply