Najgori/najteži putni pravci u BiH

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

karanana

#26 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by karanana »

MyCore wrote:
karanana wrote:sta je definicija teskog putnog pravca?
meni ni jedan od ovdje nabrojanih pravaca nije tezak ako se vozi po propisanim pravilima i ako nema neociscenog snijega ili odrona.
Definicija teskog putnog pravca bi bila kad se kreces prema granici sa drugom drzvaom, prema nacionalnom parku i turristickoj atrakciji kanjona Tare, a ono makadam, napola razrusenom klizištem sa drvenim ogradama, pored puta zaspale pustene krave i u pola provalije iz tmine i šume se pojavi ogromni turisticki autobus Centrotransa :D
Back to the future
to jeste. ali recimo pravci iz prvog posta.....dobro nisu autoputevi, ali svi su asfaltirani, koliko toliko se krpe i nema previse rupa a jos manje klizista i odrona. zivina moze izletiti na cestu i na najboljem autoputu, od tog ne mozes pobjeci.
MyCore

#27 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by MyCore »

Ma da neki od ovih su nam cak i reprezentativni :), ovaj prema Modrici mi je nekako drag niđe milicije z glave
mimsy

#28 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by mimsy »

svitava-neum
whow

#29 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by whow »

mimsy wrote:svitava-neum
Potpisujem, ova dionica je katastrofalna . Jos bih jos dodao i dionicu Konjic -Boracko Jezero , ma pojedinim dionicama ceste skoro da vise i nema a vozila se mogu krizati tako sto jedno vozilo mora u rikverc a drugo ga prati do jednog od rijetkih prosirenja predvidzenih za ovu svrhu . Ima kod nas u bih dosta ovako jacih dionica. Uglavnom grebes puteve danas drzimo palceve nasoj repki :bih:
hopi

#30 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by hopi »

ima li kakvih slika tih puteva da vidimo mi koji nismo prolazili tuda?
poznanik

#31 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by poznanik »

whow wrote:
mimsy wrote:svitava-neum
Potpisujem, ova dionica je katastrofalna ...
Meni je ova dionica jednostavna i prelijepa, posebno ravni dio uz jezero, kao i dionica od par km prije Hutova pa sve do Neuma.
guy fawkes

#32 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by guy fawkes »

svi
poznanik

#33 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by poznanik »

bach wrote:Ceste u ovoj zemlji su generalno katastrofa, ali od lošeg uvijek ima gore. Rupe, krivine u ravnici, asfalt koji nije mijenjan decenijama, nikakva signalizacija...To su naše ceste iako se njihovo održavanje svake godine izmuzu milioni para iz naših novčanika i džepova...
...nastavi niz...
Cesta prije i poslije Prnjavora, posebno kada kiša pada, a još noću...
dibidus

#34 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by dibidus »

hopi wrote:ima li kakvih slika tih puteva da vidimo mi koji nismo prolazili tuda?
Foca - Scepan Polje (CG)
Image
:!:
Mala sala, ali kad prodjes tamo vidjeces da nije pretjerivanje!
Optimist

#35 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by Optimist »

Konjic - Boracko je ravno onome preko Svitave do Neuma. Ako ne i gore. :lol:
Stvarno je sramota da je onako los put, a od velikog znacaja za opcinu Konjic i njen turizam.
ladyada

#36 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by ladyada »

ovajonaj wrote:najgori put bihac-sarajevo... lakse i brze odem do austrije koja mi je dalja nego u sarajevo... bm ti politiku i retardiranu vlast..
+1 zgadio mi se ..........
olensoner

#37 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by olensoner »

Dionicu Bihac-Sarajevo predjem za 3 sata i koji minut (doduse racunam od auto-puta, ne od Sarajeva grada) :evil: . Vise ne znam ni sam koliko puta sam se vozio tim putem, mislim da je trocifren broj vec odavno :-) .
mimsy

#38 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by mimsy »

[quote="Optimist"]Konjic - Boracko je ravno onome preko Svitave do Neuma. Ako ne i gore. :lol:
Stvarno je sramota da je onako los put, a od velikog znacaja za opcinu Konjic i njen turizam.[/quote]
zaboravih na to,al jeste gore :D
oj kad se sjetim,haj popeli smo se nekako,a kad smo silazili neki lik se zapicio uz brdo i bibice ko lud(ko veli mici se necu da stajem uz brdo),mi ono :?
sreca pa smo skontali da je ludjak i na vrijeme nasli prosirenje da se sklonimo inace bi se zabio u nas...
respo

#39 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by respo »

bibice zato sto je upravu
ima prednost onaj koji ide odozdo a ne odozgo
bihac-x

#40 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by bihac-x »

olensoner wrote:Dionicu Bihac-Sarajevo predjem za 3 sata i koji minut (doduse racunam od auto-puta, ne od Sarajeva grada) :evil: . Vise ne znam ni sam koliko puta sam se vozio tim putem, mislim da je trocifren broj vec odavno :-) .
Gore je proci od auto-puta do centra Sarajeva nego od Bihaca do kraja auto-puta.

Najgori put u BiH je za Neum preko Svitave.
Cesta od B.Krupe do S.Mosta.
Od Turbeta do Gornjeg Vakufa/Knezeva.

A meni je daleko najgori, najcrnji i najodvratniji na svijetu dio puta od Travnika do Lasvanske Petlje!
sparky

#41 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by sparky »

olensoner wrote: Dionicu Bihac-Sarajevo predjem za 3 sata i koji minut (doduse racunam od auto-puta, ne od Sarajeva grada) :evil: . Vise ne znam ni sam koliko puta sam se vozio tim putem, mislim da je trocifren broj vec odavno :-) .
ako smijem da pitam sta vozis ili cim letis do Bihaca
(ako nisi omasio u tipkanju,onda imas odlicnu prosjecnu brzinu)

najgori (stanje puta,policija,idioti u saobracaju...)
negdje od Srednjeg do Zivinica
najtezi (tamo gdje sam obicno vise primaknut desnoj liniji i opet idioti)
D.Vakuf-Bugojno
Zenica-Doboj

:run:
Seyfo

#42 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by Seyfo »

Boracko - Konjic!
Naravno, zavisno od guzve na putu i sezone. Mimo ljeta ne sretnete ni jedno vozilo na putu, tako da mozete doci za 20 min, a u sezoni i do 2 sata!
Zamislite: put sirine 2,5 m, dole provalija bez ograde...ispred vas ide autobus pun izvidjaca i sretne slepera punog drva iz suprotnog smjera..njih dvojica gledaju jedan u drugog pola sata dok skontaju sta bi...a ovi nazad s autima bolje da se vrate nazad i cekaju bolja vremena... :-)
Ipak, broj nesreca, povrijedjenih i poginulih na tom putu je zaista zanemariv !!! Svi znaju kakav je put pa idu sporo...
kenan225

#43 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by kenan225 »

ne znam sviju mi na koje Boracko ti ides,al za dva sata od Konjica do jezera bi pjeske dosao,razmisli bgt,idem cesto ljeti
Seyfo

#44 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by Seyfo »

kenan225 wrote:ne znam sviju mi na koje Boracko ti ides,al za dva sata od Konjica do jezera bi pjeske dosao,razmisli bgt,idem cesto ljeti
Govorim o slucajevima kad je guzva ljeti vikendima i kad mnogo autobusa ide u isto vrijeme u oba smjera.
Slucajno imam tamo vikendicu i svaki vikend sam tamo od maja do novembra.Subotom navece trknem do Konjica i nazad. Valjda znam o cemu pricam..
;-)
kenan225

#45 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by kenan225 »

sve je to ok,ja iskreno nisam putovao vise od 20-30 min u jednom pravcu
erni3

#46 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by erni3 »

Kaonik - Travnik (pogotovo onaj dio od Fisa do raskrsnice za Bilu)
Rakovica - Busovaca (pogotovo onaj dio iza Fojnickog Raskrsca)

Generalno, ceste u Srednjobosanskom kantonu su katastrofa. Meni ponekad bude zao auta, mogu zamisliti kako je onim sa Golfovima :P
mimsy

#47 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by mimsy »

[quote="respo"]bibice zato sto je upravu
ima prednost onaj koji ide odozdo a ne odozgo[/quote]

bibice a nije jos dosao do nas,negdje u daljini se cuje bibikanje...i fura neprilagodjenom brzinom ka vrhu,ipak mislim da je to malo bolesno,moze nekoga zgaziti.Kad se mimoilazi onda se smanji brzina,pomakne ukoliko se moze,jer je put jako uzak i los.
smurf

#48 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by smurf »

Ilidza-carsija, 16.15, pada kisa :-) :-)
AS_sa

#49 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by AS_sa »

definitivno foca-scepan polje ... jednom sam tamo isao u CG do podgorice ... i nikad vise ...
evo ima slika na ovoj temi, da ja ne postavljam ..

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =4&t=78541
whow

#50 Re: Najgori/najteži putni pravci u BiH

Post by whow »

Seyfo wrote:Boracko - Konjic!
Naravno, zavisno od guzve na putu i sezone. Mimo ljeta ne sretnete ni jedno vozilo na putu, tako da mozete doci za 20 min, a u sezoni i do 2 sata!
Zamislite: put sirine 2,5 m, dole provalija bez ograde...ispred vas ide autobus pun izvidjaca i sretne slepera punog drva iz suprotnog smjera..njih dvojica gledaju jedan u drugog pola sata dok skontaju sta bi...a ovi nazad s autima bolje da se vrate nazad i cekaju bolja vremena... :-)
Ipak, broj nesreca, povrijedjenih i poginulih na tom putu je zaista zanemariv !!! Svi znaju kakav je put pa idu sporo...
Ja sam na Boracko isao kao klinac , sto sa izvidacima , sto sa roditeljima .Uglavnom drugi vozili dok sam ja bio putnik posmatrac koji se divio ljepotama Bosanske prirode . U maju ove godine iliti 30 godina nakon zadnje posjete Borackom iz Americkih prerija put me naveo u krsnu Hercegovinu pa na moj prejdlog odlucismo da idemo na Boracko. U pola planine zaustavio nas choban( pastir) i trazi covjek cigaru , kazem zeni podaj mu jos koju njemu ima bar jedan dan hoda do prve trafike :lol: Uglavnom nekako dodosmo do Borackog i odmah natrag . Nakon puta zena kometira da joj je sad malo jasnije zasto smo mi Bosanci takvi kakvi jesmo :dance:.
Post Reply