Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Poslao sam službeni dopis predsjedniku i potpredsjednicima Odbojkaškog saveza BiH, još u augustu prošle godine, tražeći odgovor na pitanje zašto su i u čije ime ukinuli odbojkaške reprezentacije BiH.
Neceg ga ni dobiti prijatelju moj.
Al zato je Odbojka jedini timski sport u BiH u kojem je uveden Federalni Kup u odbojci, valjda po uzoru na Kup RS - besmisleno takmicenje iz kojeg niko nigdje ne ide, ali sluzi za promicanje drzavnosti RS-a. Predlatem i da ih pitas kada je i zbog čega iz Takmicarske komisije OS BIH razrjesen Mendeljev Djuric.
Nažalost, javnost, pogotovo sportska, ljubitelji sporta i patriote su se umirile i šute, dok im neki tamo odžački HDZ-ovac odlučuje da će biti jedina zemlja u Evropi (uz Vatikan i Monako) koja se nije prijavila za sudjelovanje u kvalifikacijama za odlazak na neko veće takmičenje u odbojci.
Istovremeno, omladinske reprezentacije su u rasulu i djeca koja su nekad nastupala za BiH, a koja vole ovaj sport, prinuđena su ići u selekcije Srbije i Hrvatske kako bi se nastavile baviti odbojkom.
Juniorske i kadetske selkcije i nekako, al za seniorsku reprezentaciju konkurs za selektora ? Ovdje bi se trebao neki anonimus totalni javit bas da vidimo da li bi ga i izabrali (bolje išta nego ništa).
Ovo je ponovljeni konkurs, jer je u julu 2012. bio raspisan konkurs gdje je rok za prijave bio 30.09. 2012.
Valjda se niko nije ni javio, a i ko bi se javio kada vec u konkursu piše da se dužnost selektora obavlja volonterski (citaj: nema para, ali si selektor, mozda ti nekad dozvolimo da okupiš reprezentaciju koja će možda nekad u nekom takmičenju učestvovati)
Juniorske i kadetske selkcije i nekako, al za seniorsku reprezentaciju konkurs za selektora ? Ovdje bi se trebao neki anonimus totalni javit bas da vidimo da li bi ga i izabrali (bolje išta nego ništa).
Ovo je ponovljeni konkurs, jer je u julu 2012. bio raspisan konkurs gdje je rok za prijave bio 30.09. 2012.
Valjda se niko nije ni javio, a i ko bi se javio kada vec u konkursu piše da se dužnost selektora obavlja volonterski (citaj: nema para, ali si selektor, mozda ti nekad dozvolimo da okupiš reprezentaciju koja će možda nekad u nekom takmičenju učestvovati)
Ne znam stvarno, mogao se neko javiti ko vodi makar drugoligaske klubove ili neki bivsi igrac .
Ionako niko ne ocekuje da se ostvari neki uspjeh.
Posto nema teme, kvalifikacije za euro zene evo u Lukavcu, koja radost na licu dok su slusale himnu Vjerovatno nikad vecu podrsku nisu imale, hajd valjda pobjede
Džaba podrška džaba sve. Vrilo je u dvorani ali.... Španjolke su ipak bile bolje, naše gubile neke glupe poene. Sad je sve u domenu teorije.
Odakle mi u ovim kvalifikacijama ovako blizu plasmana? Postoje li neke A i B divizije?
studeni76 wrote:Džaba podrška džaba sve. Vrilo je u dvorani ali.... Španjolke su ipak bile bolje, naše gubile neke glupe poene. Sad je sve u domenu teorije.
Odakle mi u ovim kvalifikacijama ovako blizu plasmana? Postoje li neke A i B divizije?
Meni se cini da su izgubile na neiskustvo i tremu. Kao da su se prepale, imale su i onaj cetvrti set na pocetku i opet odjednom padose i gotovo. Sad Spanija treba uzeti Rumuniju valja a izgubile su od njih prvu, pa da mi onda Rumuniju dobijemo u Tuzli. To je u januaru.
Gledam sad snimak na SK, na TV-u se ne čuje buka ni približno kao što je bila u dvorani. Tako da su možda neke cure i podlegle atmosferi, ko će ga znat.