Istina... na nasu veliku zalost...Bobi wrote:E je***a sadDo sada sam usla u stanove na hiljade osoba "socijanih slucajeva" koji:
- kupuju kucu od 100 000 KM jer su ustedili ( nisam otkrila od cega je ustedila ako je socijalni slucaj)
- kupuju stanove od 130 000 KM na kredit a nigdje ne rade ( od cega??)
- imaju bijesna auta koja su uzeli na lizing ( od cega ga placaju ako nemaju ni za hranu???)
- djeca pohadjaju kojekakve privatne skole koje kostaju vise za godinu od moje dvogodisnje zarade ( pitam se kako???)
- djeca se igraju kompjuterskih igrica na kompicima koje ni moja firma nema, na ekranu koji je velicine plazma TV-a, jel istina ovo
?
Ja sam ogorcena ...
Majka jedne djevojske za stipendiju napise "nema primanja", a svi znaju da zivi nevjencana sa likom koji je financira a ona se ne zeli udati zbog penzije invlaidnine porodicne i slicno, mala prima drugu stipendiju na drugom mjestu i naravno dobije ovu jer ima PREDNOST jer nema oca i nemaju primanja ( valjda njena invalidnina i penzija nisu primanja ne znam sta je?)... a djeca kojoj to treba, cija mater radi za 400 KM svaki dan cijeli dan i baba koja ima penziju od 300 KM koja nema oca ni majka svalera da ih financira, nisu PODOBNE jer imaju cak 700 KM za troje ljudi, za hranu, odjecu obucu, knjige, prevoz mjesecni, racune za komunalije itd .. oblace se na auto pijaci jer drugacije ne mogu, dok mlada dama koja je primila dvije stipendije ima sve markirano na sebi i jedan njen odjevni predmet kosta duplo vise nego sva odjeca drugog NEPODOBNOG djeteta....