Rukotvorine

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
thea

#26 Re: Rukotvorine

Post by thea »

Gospoda Ministarka wrote:
thea wrote:Hvala, dugo sam je sila. Ipak ja nisam snajderica, ali mi ide za rukom rukotvorine.
Imala sam crne cipele, crni povez od svile bio pun pogodak. To je bilo za opcinsko vjencanje.
To je bitno, da si t bila zadovoljna, ja recimo ne bih nikad bilo sta crno na vjencanje (bez obzira sto je samo opcinsko), a pogotovo ne crne cipelice. Ali je haljina odlicna, eto sve pohvale jos jednom. :thumbup:

Gospod. ministarka, ja sam cak imala crni kaputic.
Last edited by thea on 10/06/2012 09:43, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka

#27 Re: Rukotvorine

Post by Gospoda Ministarka »

thea wrote:
Gospoda Ministarka wrote:
thea wrote:Hvala, dugo sam je sila. Ipak ja nisam snajderica, ali mi ide za rukom rukotvorine.
Imala sam crne cipele, crni povez od svile bio pun pogodak. To je bilo za opcinsko vjencanje.
To je bitno, da si t bila zadovoljna, ja recimo ne bih nikad bilo sta crno na vjencanje (bez obzira sto je samo opcinsko), a pogotovo ne crne cipelice. Ali je haljina odlicna, eto sve pohvale jos jednom. :thumbup:

Gospod. ministarka, ja sam cak imala crni kaputic, onaj '50 godina od vune 3-4 rukavi sve je skupa izgledalo bar meni super, a ti ako si tradicionalista nije to nista lose.
:lol: a, sta bi moglo biti lose u tradicionalnom? Ti bas ne znas primiti kritiku, ovo u stvari nije bila ni kritika, nego samo moj licni stav, da ja ne bih crnu traku ili crne cipele na svoju svadbu. Cinjenica je da je tvoja rucno radena vjencanica predivna.
*mima*

#28 Re: Rukotvorine

Post by *mima* »

thea wrote:Dobro je ako se vas karakter odrazava i na izbor odjece, to je meni fenomenalno.
Crna traka je fenomenalna!

evo jos jedan mali rad, davno je to bilo prije 15 godina. slika je kopirana.
ako je neko zaiteresiran za semu, samo recite. Nije tesko ovako nesto sasiti.

Image

Uploaded with ImageShack.us

sta nije tesko sasit......jel ovo igracka?
thea

#29 Re: Rukotvorine

Post by thea »

Dekorativna koverta za papirnate maramice.
nije tesko sasiti, ali meni je to bilo super kad sam imala 15 godina.
thea

#30 Re: Rukotvorine

Post by thea »

Karen wrote:Komentari i kritike molim? Pregača je od materijala za stolnjak (pamuk sjajni) a podstava je od ostatka posteljine, koja ima nešto svile od sebe. To je ovaj žuti materijal. Dodala sam ovu traku na džep i donji dio, ne znam vidi li se dobro.

Image

pregaca ti je ODLICNA!
*mima*

#31 Re: Rukotvorine

Post by *mima* »

thea wrote:Dekorativna koverta za papirnate maramice.
nije tesko sasiti, ali meni je to bilo super kad sam imala 15 godina.

dje koverta?
McP

#32 Re: Rukotvorine

Post by McP »

A pletenje?... da li neko plete? Neki dan sam na carsiji kupila igle i vunu... Kupila aplikaciju kako plesti na iPhonu i krenula:).. ide pravo.. ali pitam se da li ima neki kurs... ili cafe s pletiljama... to bi super bilo:)
thea

#33 Re: Rukotvorine

Post by thea »

cula sam da imas diljem bih osnovane asocijacije rukotvorina, recimo znam da je Amela R. nasa modna dizajnerica imala tavo nesto u Sa, zene su radile cak su izvozili u inostranstvo. znam da su nesto radili sa nekim od talijakskih modnih dizajera.
Ja znam pleti, to sam naucila kao dijete, ali nikad nista ne pletem. samo zakrpim dzemper ako gdje pukne koja nit, sto se jako puno dogada sa kasmirom.

voljala bi sebi isplesti jedan multikolor sal, ali dok bi kupila vunu trebalo bi mi pun dzep para, jer ono sto zelim bi me automaski previse kostalo. jos pletenje, imala sam jednu frendicu sa faksa, ona je plela po autobusu, vozu, sal decku za bozic, bilo je to tako slatko.
Karen

#34 Re: Rukotvorine

Post by Karen »

Sutra idem kupiti štofa, debljeg. Treba mi do 20 km za metar, imate ideje gdje da idem? Jutro sam rezervirala samo za to.
leticija

#35 Re: Rukotvorine

Post by leticija »

Na Youtube imate puno ideja za sve vrste rucnih radova.

http://www.youtube.com/watch?v=pWFCNGTo ... re=related
Karen

#36 Re: Rukotvorine

Post by Karen »

Image

Image

Image

U ovoj torbi kao model za popunjavanje služi laptop :D Pojačana je onim fusible fleecom (ne znam našu riječ) i podstavljena. Cvijet je napravljen ručno od šesterokuta, i zašiven, i ručke od istog materijala. Čak sam stavila i etiketicu :) Voljela bi da sam našla šareniji uzorak za cvijet, ali bit će :-D
thea

#37 Re: Rukotvorine

Post by thea »

super su ti radovi. Samo tako nastavi, zasto ne probas sa kozom?
Karen

#38 Re: Rukotvorine

Post by Karen »

Mašina mi je žnj kvalitete, ne znam gdje kupiti kožu/ekokožu, i nemam drukere i spravicu za drukere :(
Elzana

#39 Re: Rukotvorine

Post by Elzana »

Karen :thumbup:

voljela bih i ja imati mašinu i isprobavati svoje talente :D
Karen

#40 Re: Rukotvorine

Post by Karen »

Hvala!

Kupi najjeftiniju mašinu ili neku sa oglasa, igraj se. Ako ti bude držala zanimacija, kupi neku profi. To je uglavnom moj plan, moja je jeftina a sveki mi je poklonila jer njoj stoji, da ja ne kupujem. Stvari koje vam pokazujem nastale su u zadnjih mjesec dana, toliko dugo naime šijem.
Karen

#41 Re: Rukotvorine

Post by Karen »

Evo što sam danas završila za prijateljicu za rođendan. Kockasti uzorak je isti kao od prve pregače, a detalji su urađeni od krpe sa uzorkom, osim naravno čipke, nju sam kupila u Bazaru na Dobrinji. Predobra mi je boja.

Image
Image
jutarnja zvijezda

#42 Re: Rukotvorine

Post by jutarnja zvijezda »

karen cestitam.svaki dan si sve bolja. :thumbup: imam dojam da ces se uskoro "ponoviti "nekom dobrom masinom,jer ocigledno ti ovo PRAVO lezi.cestitke!!!!!!!!!! :thumbup: :thumbup:
Karen

#43 Re: Rukotvorine

Post by Karen »

Zvjezdice, hvala ti puno. Moram priznati da svaki put kad nešto uradim, ono prethodno mi je bezveze :-) Baš vidim kako napreduje baratanje materijalom i mašinom, preporučam svakom ili kurs ili tutoriale po netu.
Što se mašine tiče, malo je poskupa (oko 600 km) pa kada skupim lovu. Ne znam samo za kožu, koja treba mašina?
melody

#44 Re: Rukotvorine

Post by melody »

Joj baš mi je drago da kod nas ima još ljudi koji se zabavljaju šijući, pletući i tako to. Znam da ih ima po svijetu obzirom na mnoooooštvo blogova, al kod nas mi se čini slabo ako izuzmem nane koje heklaju milje i priglavke.
Kod mene je to postala prava ljubav. A sve je krenulo od podvrtanja pantolona, skraćivanja suknji i tako to, pa preko uništavanja odjeće koja mi se nije sviđala, a sve u želji da napravim nešto nosivo. Neki projekti su završavali sa pravim uspjehom, a neki u vreći za "sljedeću put" - ali ništa u kanti jer će mi "zatrebati za nešto". Par dobrih suknji, dvije haljine i neke siće..
Pa sam počela da pletem, plela svima šalove, neke torbice koje su bile nenosive i na kraju najveći uspjeh: dva nosiva đempera. Kad mi je dosadilo pletenje počela sam praviti nakit (to još radim), pa onda opet šivenje, pa pletenje, pa heklanje, pa pravljenje nekih dekorativnih stvari za kuće itd ...
Kuća mi je znala izgledati kao da je bomba pala, končića na sve strane, materijala, zalutalih igli po ćilimu, perlica koje se lijepe za tabane...ukućani se bunili i na kraju prestali - vidjeli nema fajde.

To mi onako dođe ko odmor, jer koliko god da sam umorna za "điđanje" (kako to zovu ovi moji) sam uvijek horna :)
Narya

#45 Re: Rukotvorine

Post by Narya »

Radimo svašta, učestvujemo na marketima...kažem u mnižini jer radim i sama i sa partnericom.

Uglavnom je sve šta radim sama ovdje

http://ceker.blogger.ba/

a sve šta radimo moja craft partnerica i ja je ovdje

http://craftpodroom.blogspot.com/

nemam običaj da ostavljam postove na forumu, a volim priču o rukotvorinama pa svi vi koje vas zanimaju rukotvorine i razmjena iskustava i znanja dobrodošli su na blogove.

Pozdrav :)
Karen

#46 Re: Rukotvorine

Post by Karen »

Melody, zvučiš ko da živiš u mom stanu, muž pregleda kauč da vidi ima li koja igla prije nego sjedne, hehehehe :) :D
Narya, kako se sudjeluje na izložbama? Pretpostavljam da se treba učlaniti ili nešto? Može i na PP informacije ako ti nije mrsko.

Otvorila sam i ja blog ali kad ga uredim, objavit ću ga. Malo mi bezveze ovako, dok ne stavim još svojih uradaka.
A sad, ovojutarnja torbica za novi mobitel mog muža:
Image
*mima*

#47 Re: Rukotvorine

Post by *mima* »

Kad odes tako na neki market onda vidis sta sve ljudi ne rade.......milina jedna......
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#48 Re: Rukotvorine

Post by WipeOut »

@karen

super ti je ovo :-D
svidja mi se bas,pogotovo ova torba za laptopa :thumbup:

et i ja sam pocela hekat neki stoljnak pa cu viodjet sta ce ispast :zoka:
Karen

#49 Re: Rukotvorine

Post by Karen »

Slikaj svaki dio rada, ja to zaboravim. Kako iz hrpe ničega nastane nešto novo :)
Hvala :)
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#50 Re: Rukotvorine

Post by WipeOut »

Karen wrote:Slikaj svaki dio rada, ja to zaboravim. Kako iz hrpe ničega nastane nešto novo :)
Hvala :)
Ma daaaaa :-D
planirala sam tako :)

a najvise me veseli cinjenica da cu ja nesto svojim rukama napravit ako Bog da :-D
Post Reply