Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
Moderator: anex
- madnessa
#26 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
Hoću i ja ovakvog cukuuuuuuuuuuuu...
A slobodno zovi kad budete opet išle veterinaru da vas odvezem... I LOVE DOGS!!!
A slobodno zovi kad budete opet išle veterinaru da vas odvezem... I LOVE DOGS!!!
-
manki
#27 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
A zbog cega kod nas nije dozvoljen prijevoz pasa npr gradskom prijevozu? U Svedskoj je to dozvoljeno.
-
palamuda
#28 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
Ja želim ovcu da uveden u tramvaj, a ja zaboravio sam ovca nije životinja samo male slatke cukice ne piške i ne kake i ne smrde i svi ljudi ovog svijeta ih vole i žele pored sebe, u tramvaju, avionu, krevetu.
Imam psa i on definitivno nije za vožnju trmvajem i razumjem druge ljude da ga ne vole i nije im sladak, nema potrebe da se naduravam ni sa kim, psa držiš za sebe ne da se nekom inatiš čim te poprijeko pogleda, al izgleda da sam usamljen u ovakvom razmišljanju.
Imam psa i on definitivno nije za vožnju trmvajem i razumjem druge ljude da ga ne vole i nije im sladak, nema potrebe da se naduravam ni sa kim, psa držiš za sebe ne da se nekom inatiš čim te poprijeko pogleda, al izgleda da sam usamljen u ovakvom razmišljanju.
- Pasiflora
#29 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
nisi, ima jos dvojica ili trojica na prethodnoj stranipalamuda wrote:..., al izgleda da sam usamljen u ovakvom razmišljanju.
- Cholina_Lokica
#30 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
Zatos to bi kod nas 80% stanovnista da se psi zabrane u potpunosti i istrijebi citava vrsta, ne samo oni, nego i vecina zivotinjamanki wrote:A zbog cega kod nas nije dozvoljen prijevoz pasa npr gradskom prijevozu? U Svedskoj je to dozvoljeno.
-
AF81
#31 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
Dozvoljeno je i u Italiji i Svicarskoj.. Tamo mogu uci i u radnjemanki wrote:A zbog cega kod nas nije dozvoljen prijevoz pasa npr gradskom prijevozu? U Svedskoj je to dozvoljeno.
-
Mr. Brightside
#32 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
palamuda wrote:Ja želim ovcu da uveden u tramvaj, a ja zaboravio sam ovca nije životinja samo male slatke cukice ne piške i ne kake i ne smrde i svi ljudi ovog svijeta ih vole i žele pored sebe, u tramvaju, avionu, krevetu.

-
rainbowcatcher
#33 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
@madnessa
Dogovoreno
@palamuda
Ja sam svog psa naucila da se nužda vrši ili u pijesku ili na travi tako da ništa od vršenja iste po tramvaju, nije divljakuša.
Jednostavno ti odgajaš svoju životinju, i ti je učiš ono što smatraš da je bitno.
Što se "smrada" tiče, naravno da imaju svoj miris ali to nije toliko jako da se čuje po cijelom tramvaju, trebao bi da znaš ako imaš psa.
Dogovoreno
@palamuda
Ja sam svog psa naucila da se nužda vrši ili u pijesku ili na travi tako da ništa od vršenja iste po tramvaju, nije divljakuša.
Jednostavno ti odgajaš svoju životinju, i ti je učiš ono što smatraš da je bitno.
Što se "smrada" tiče, naravno da imaju svoj miris ali to nije toliko jako da se čuje po cijelom tramvaju, trebao bi da znaš ako imaš psa.
-
Mr. Brightside
#34 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
dva mjeseca mu i zna gdje se vrsi nuzda 
- Friesian
#35 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
a gdje mu je brnjica??
))
@goldyna - ko kaze da je JAVNI prevoz samo za ljude..? znas li sta znaci nesto javno.. jedino ako ces u svom postu preformulisati kao jaDni gradski prevoz!
kakva smo stoka mozda i nije lose sto bez kaveza ne mogu u prevoz jer bi tad havarija nastala.. kad vidim kako hracu po autobusu, papire bacaju, cisto sumnjam da bi neki seljak sa sarplanincem povracotinu pokupio jer pas ne podnosi voznju.. ali jbg, uvijek obzirni vlasnici i "pojedu poparu"...
@armin - pas cim dodje u kucu mora nauciti pravila pa tako i stene od 2 mjeseca je dovoljno staro da zna gdje obavljati nuzdu.. vidim da ne kontas..
@goldyna - ko kaze da je JAVNI prevoz samo za ljude..? znas li sta znaci nesto javno.. jedino ako ces u svom postu preformulisati kao jaDni gradski prevoz!
kakva smo stoka mozda i nije lose sto bez kaveza ne mogu u prevoz jer bi tad havarija nastala.. kad vidim kako hracu po autobusu, papire bacaju, cisto sumnjam da bi neki seljak sa sarplanincem povracotinu pokupio jer pas ne podnosi voznju.. ali jbg, uvijek obzirni vlasnici i "pojedu poparu"...
@armin - pas cim dodje u kucu mora nauciti pravila pa tako i stene od 2 mjeseca je dovoljno staro da zna gdje obavljati nuzdu.. vidim da ne kontas..
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#36 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
Ljudi koji nemaju pojma o držanju životinja i kojima je ljubav prema životinjama nešto daleko, stano i čudno i ne mogu shvatiti da postoje vlasnici koji imaju odgovonost prema svojoj životinji, a i odgovornost prema okolini radi svoje životinje. I da je dozvoljeno ja svoju kuju ne bih vozila javnim prijevozom, jer znam da bi se ona zaskakivala na volan kod vozača, da bi ga ljubilaFriesian wrote:kakva smo stoka mozda i nije lose sto bez kaveza ne mogu u prevoz jer bi tad havarija nastala.. kad vidim kako hracu po autobusu, papire bacaju, cisto sumnjam da bi neki seljak sa sarplanincem povracotinu pokupio jer pas ne podnosi voznju.. ali jbg, uvijek obzirni vlasnici i "pojedu poparu"....
Jednako kao što sina ne vodim na određena mjesta jer je hiperaktivan i smatao bih drugim ljudima.
Ipak, to se kod nas tako ne radi, pa mi često tuđa djeca tamburaju po glavi i moramo trpiti.
-
Mr. Brightside
#37 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
ako stene/psa poredis(izjednacavas) sa djetetom, onda se neces ljutiti da tebe oslovljavam sa "kujo" ?KatarinaKosaca wrote:Ljudi koji nemaju pojma o držanju životinja i kojima je ljubav prema životinjama nešto daleko, stano i čudno i ne mogu shvatiti da postoje vlasnici koji imaju odgovonost prema svojoj životinji, a i odgovornost prema okolini radi svoje životinje. I da je dozvoljeno ja svoju kuju ne bih vozila javnim prijevozom, jer znam da bi se ona zaskakivala na volan kod vozača, da bi ga ljubilaFriesian wrote:kakva smo stoka mozda i nije lose sto bez kaveza ne mogu u prevoz jer bi tad havarija nastala.. kad vidim kako hracu po autobusu, papire bacaju, cisto sumnjam da bi neki seljak sa sarplanincem povracotinu pokupio jer pas ne podnosi voznju.. ali jbg, uvijek obzirni vlasnici i "pojedu poparu"...., da bi putnicima davala šapu itd.
Jednako kao što sina ne vodim na određena mjesta jer je hiperaktivan i smatao bih drugim ljudima.
Ipak, to se kod nas tako ne radi, pa mi često tuđa djeca tamburaju po glavi i moramo trpiti.
- KatarinaKosaca
#38 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
Nije mi ni smiješno ni duhovito. A, ni uvrjedljivo, a to ti je bila namjera. Ali, nemam obvezu da trpim nečije dijete, jer sve učinim da i radi mog nitko nije uznemiran. Jasno? Ili treba dodatno pojašnjenje?armin.i.am wrote:ako stene/psa poredis sa djetetom, onda se neces ljutiti da tebe oslovljavam sa "kujo" ?
-
Mr. Brightside
#39 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
ti znas sta mi je bila namjera?KatarinaKosaca wrote:Nije mi ni smiješno ni duhovito. A, ni uvrjedljivo, a to ti je bila namjera. Ali, nemam obvezu da trpim nečije dijete, jer sve učinim da i radi mog nitko nije uznemiran. Jasno? Ili treba dodatno pojašnjenje?armin.i.am wrote:ako stene/psa poredis sa djetetom, onda se neces ljutiti da tebe oslovljavam sa "kujo" ?
postavio sam ti pitanje. odgovori mi
nisam te pitao imas li obavezu ili sta vec pises....
samo to, da ako su ljudi i psi jednaki po tvom, zasto da te ne zovem "kujo" umjesto "zeno" ?
Last edited by Mr. Brightside on 03/11/2011 22:00, edited 1 time in total.
- jaca-maca
#40 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
U citavoj EU + Svicarska, USA je dozvoljeno, itd...AF81 wrote:Dozvoljeno je i u Italiji i Svicarskoj.. Tamo mogu uci i u radnjemanki wrote:A zbog cega kod nas nije dozvoljen prijevoz pasa npr gradskom prijevozu? U Svedskoj je to dozvoljeno.
Samo mi nije jasno zasto ljudi kada spomenes pas odma misle "smrdi, piski, kaki"
Ma bas ce pas cim udje u trolejbus ili tramvaj odma da se popiski ili pokaki. Nidze veze!
To samo govori o ljudima i kakvo misljenje imaju o psima.
I psi se znaju ponsati kulturno.
I nikad ne bih sa svojim psom usla u jaDni prevoz, a vjerujem da svi koji imaju pse dijele moje misljenje.
Tako da, narode ne brinite se. Psi nece ulaziti u divne trolejbuse i tramvaje.
Last edited by jaca-maca on 03/11/2011 22:06, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#41 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
Postavio si glupo pitanje na osnovu proizvoljnog zaključka. Dolaziš ovdje kao šireći neku ljubav za ljude i mir u svijetu u isto vrijeme animalfobično. Tako da sve dublje padaš.armin.i.am wrote:postavio sam ti pitanje. odgovori mi
Ili se mora trpiti vriska nečijeg djeteta u autobusu, samo zato što spada u rasu "ljudi"? Ili se mora trpiti smrad na znoj tih divnih stvorenja koji se zovu ljudi? Pa, moj je pas čišći od pola njih.
-
Mr. Brightside
#42 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
polako, nemas potrebe da prelazis u odbrambeni stav, samo sam te pitaoKatarinaKosaca wrote:Postavio si glupo pitanje na osnovu proizvoljnog zaključka. Dolaziš ovdje kao šireći neku ljubav za ljude i mir u svijetu u isto vrijeme animalfobično. Tako da sve dublje padaš.armin.i.am wrote:postavio sam ti pitanje. odgovori mi
Ili se mora trpiti vriska nečijeg djeteta u autobusu, samo zato što spada u rasu "ljudi"? Ili se mora trpiti smrad na znoj tih divnih stvorenja koji se zovu ljudi? Pa, moj je pas čišći od pola njih.
tvoja frustracija prevazilazi moju potrebu za "glupim" pitanjima u svrhu daljnje rasprave...
tako da, hvala i doviđenja
ps. sta si po struci, rekao bih psiholog il nesto slicno, ocigledno mozes procijeniti kakvi su ljudi na osnovu nekoliko polu-recenica na ovoj temi?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#43 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
@armin.i.am , 7 dana, ne vidim razlog da dajem objashnjenje 
-
jurgen
#44 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
ne znam vala, ja bi mu dao trajni ali eto.
Da se vratim na temu, seljačka smo država svakako pa me ovo ponašanje ne čudi ili općenito stav prema životinjama. Nisam jednom sa suprugom pokupio malo štene na ulici koje se mota oko tramvajske stanice i strpao u tramvaj da ga odvedem negdje gdje će biti siguran. Da mi je neko nešto rekao uzvratio bih mu u istom tonu kako bi mi se i reklo.
Da se vratim na temu, seljačka smo država svakako pa me ovo ponašanje ne čudi ili općenito stav prema životinjama. Nisam jednom sa suprugom pokupio malo štene na ulici koje se mota oko tramvajske stanice i strpao u tramvaj da ga odvedem negdje gdje će biti siguran. Da mi je neko nešto rekao uzvratio bih mu u istom tonu kako bi mi se i reklo.
-
amko76
#45 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
Zašto mi se brišu postovi, ako postoji neka cenzura, molim uputite me na pravila šta smijem a šta ne pisati.
-
amko76
#46 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
''Zaboravljate da 80% stanovnika Sarajeva, nije iz istog, i da je živjelo u sredinama gdje su psi svezani, žive u kućicama napolju, čuvaju ovce i sl. Mislim da je bespredmetno diskutovati s njima i bolje vam je da se manete ćorava posla
''
Šta niju u skladu s pravilima ovdje, osim ako se nije moderator našao pogođen
Šta niju u skladu s pravilima ovdje, osim ako se nije moderator našao pogođen
- Pasiflora
#47 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
Bez obzira na porijeklo (urbano ili ruralno) ovaj narod je svejtlosnim godinama daleko od svijesti za brigu prema bilo cemu osim svoga vlastitog dupeta. I zato jeste ovako jadan!
Jucer sam opet srela "bistru" mamu i isto tako "bistrog" potomka (10-tak) godine. Moj pas nekoliko koraka ispred mene, a mama kaze - pomakni se ujesce te! Mali kreten zaobidje psa uz neizostavno:mrs! Posla sam da mu mrsnem materi (kao nekoliko puta ranije) ali onda kontam - sta bih ja morala odgajati njezino dijete? Odgojila sam svoje (i to odlicno
) pa neka se svak bavi svojim problemom.
Nema potrebe napominjati da moj pas njih dvoje nije ni primijetio, niti cuo to mrs - pratio je trag kujice u tjeranju
E sada - tom malom za 10-tak godina objasnjavati kako pas moze/treba uci u gradski prevoz ili bilo gdje drugo je totalno bezpredmetno. Njegova svijest ce zauvijek ostati na mrs, a zalosno je sto ce se to multiplicirati kroz njegove potomke.
Jucer sam opet srela "bistru" mamu i isto tako "bistrog" potomka (10-tak) godine. Moj pas nekoliko koraka ispred mene, a mama kaze - pomakni se ujesce te! Mali kreten zaobidje psa uz neizostavno:mrs! Posla sam da mu mrsnem materi (kao nekoliko puta ranije) ali onda kontam - sta bih ja morala odgajati njezino dijete? Odgojila sam svoje (i to odlicno
Nema potrebe napominjati da moj pas njih dvoje nije ni primijetio, niti cuo to mrs - pratio je trag kujice u tjeranju
E sada - tom malom za 10-tak godina objasnjavati kako pas moze/treba uci u gradski prevoz ili bilo gdje drugo je totalno bezpredmetno. Njegova svijest ce zauvijek ostati na mrs, a zalosno je sto ce se to multiplicirati kroz njegove potomke.
-
rainbowcatcher
#48 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
@Katarina
Baš tako. Smatraju nas čudacima jer volimo životinje,i smatraju da je vezivanje za psa ozbiljan psihološki problem.
Psi su jako inteligentne životinje i ja ih naprosto obožavam
@Sitno
Ma ni ja se ne vozikam tramvajem non stop, radije prošetamo, Bogu hvala obje volimo pješačiti
ali pojavi se potreba kada stvarno moram. I šta onda? Ništa očigledno.
Baš tako. Smatraju nas čudacima jer volimo životinje,i smatraju da je vezivanje za psa ozbiljan psihološki problem.
Psi su jako inteligentne životinje i ja ih naprosto obožavam
@Sitno
Ma ni ja se ne vozikam tramvajem non stop, radije prošetamo, Bogu hvala obje volimo pješačiti
ali pojavi se potreba kada stvarno moram. I šta onda? Ništa očigledno.
-
kenan225
#49 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
ma sta se sekiras kera pod ruku i pjeske kuci na Otes 
-
rainbowcatcher
#50 Re: Prijevoz psa u javnom gradskom prijevozu
Pa da me napadne onaj ispod podvožnjakakenan225 wrote:ma sta se sekiras kera pod ruku i pjeske kuci na Otes