a i ti isto tako moras znat da je upravo policajac ubio VedranaAsana wrote:Vrlo plitko i neprimjereno poredjenje.Akibh wrote:Upravo tako, scene nasilja i ljudi koji pozivaju na slicno:
Napisano dan poslije Vedranovog ubistvaAsana wrote: Bude li vas policija pendrecima, gumenim mecima i smrkovima rastjerivala sa blokada sarajevskih saobracajnica, ja cu im aplaudirati.
Da se navijaci nisu nagledali "velikih uzora" u ponasanju, ne bi svaka utakmica bila kriticna i opasna po sigurnost onih koji tamo odu ... ne bi ni doslo do sukoba u kojima je neko poginuo!
Moras znati da je drzava ta koja ima "monopol legalne fizicke prisile" - dakle jedini koji su ovlasteni da primijene silu su njeni predstavnici zaduzeni za odrzavanje reda - policajci. Na zalost, u nasoj drzavi samo njima je to zabranjeno, a svi ostali se poticu na nasilje.
Uznemirujuci video ...
Moderator: anex
- Tvrtko II Kotromanić
#26 Re: Uznemirujuci video ...
- Baltazar_khan
#27 Re: Uznemirujuci video ...
evo i ja sam se uznemirio kad sam vidio ko je otvorio ovu temu. odmah mi je palo na pamet kakve je grozote pisala dotična poslije Vedranovog ubistva 
-
dezurni_ucenik
#28 Re: Uznemirujuci video ...
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 18:08, edited 1 time in total.
- Not My Idea
#29 Re: Uznemirujuci video ...
jadna mi majka, eto sad ispade da je isto gledat film tj. glumu i pravo smaknuce?!
-
dezurni_ucenik
#30 Re: Uznemirujuci video ...
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 17:58, edited 1 time in total.
- Not My Idea
#31 Re: Uznemirujuci video ...
ma hajde da ne pretjerujemo.
od milijardu filmova ti nasao 5 zbog kojih su neki idioti nesto lose uradili..
film i gluma su jedno, gledat stvaran zivot kako se gasi, gledat giljotinu, silovanje-nesto drugo!
od milijardu filmova ti nasao 5 zbog kojih su neki idioti nesto lose uradili..
film i gluma su jedno, gledat stvaran zivot kako se gasi, gledat giljotinu, silovanje-nesto drugo!
-
dezurni_ucenik
#32 Re: Uznemirujuci video ...
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 17:58, edited 1 time in total.
-
vratnik
#33 Re: Uznemirujuci video ...
Vidis, postoji razlika cak i u nasilju u filmovima. Kad vidim nasilje kao u recimo 300, onda mi je to kao da citam strip, jer je sve pretjerano, kao u crtanom filmu. Kad vidim nasilje kao u filmu Panov lavirint na primjer, povraca mi se, isti gasim, i patim danima od kosmara.CVIKERASH wrote:Not My Idea wrote:jadna mi majka, eto sad ispade da je isto gledat film tj. glumu i pravo smaknuce?!
Meni je veca tragedija kad vidim djevojcice od 12,13 godina da po tramvaju pjevaju "Kod nje su i dalje moje gacice" ili kad nekom zazvoni mobitel sa "Popij pice na ex dodji na sex".
Vidis na zapadu je bilo milion slucajeva gdje djeca pocinu ubistva pod uticajem filmova(a i muzike).Kad je izasao Scream,u Americi neki djecak ubio mater na isti nacin kao i ubica iz tog filma.Dva djecaka se igrala Gladijatora i jedan ubije drugog.Zatim neki idiot pod uticajem GTA:San Andreas ubio taksistu na ulici.Pa zatim slucaj kad je ,ne znam u kojoj drzavi,lik sa maskom Joeya iz Slipknota otkinuo glavu svom drugu iz skole.
Richard Ramirez je svaki put prije ubistva slusao Night Prowler od AC/DC.I trebamo sad ukinuti ACDC zbog toga?
Charles Manson je bio fan veliki fan Beatlesa.I trebamo sad ukinuti Beatlese?
U Americi na bezijskoj stanici lik ubija 5 ljudi izgovarajuci stihove No Remorse od Metallice?Hocemo li Metallicu zabraniti zbog toga?
Onda cemo ukinuti sve filmove,muzike,igrice da bi napravili idealan svijet?Kao sto ti clipovi mogu izazvati nasilje isto tako mogu i gore navedene stvari.
Utopija ne postoji....jer ovaj svijet je pun bolesnika.
Sto se muzike tice, pa dosta ljudi i ne razumije tekstove, ili ih jednostavno ne slusa, tako da je ovo sa stihovima bas bezveze, a ako si mislio nesto bas efektno navesti, mogao si navesti L. Cohena i future, npr.
A ove igre koje si naveo, koje su po onome sto citam bolesne, kao i film saw (po prici znam da je bolestan i onaj ko j eto napisao, i onaj koji to voli), tu si u pravu, i to treba zabraniti, ili makar dozvoliti samo starijim od 18.
A ovo sto si napisao da su ti od svih klipova nasilja gori ovi sto se nad istim groze: evo recimo ti se meni gadis. Nazalost za razliku od ovih klipova koje mogu da ne pogledam, tebe citam posto si se pojavio na temi. Djeca zbog koje smo mi zabrinuti (mi, normalni odrasli ljudi) vise vole pokretne slike, nego duge tekstove. Nadam se da ti tu primjecujes razliku, ako ne, vrati se za desetak godina kad budes imao djecu, kad vec nemas razum.
uporedjujes terminator i slike mucenja zivog covjeka, pravo ubisto.. O boze u kakav svijet saljem svoju djecu...
Last edited by vratnik on 26/10/2011 17:12, edited 1 time in total.
-
Akibh
#34 Re: Uznemirujuci video ...
Predstavnici zaduzeni za odrzavanje reda se i nisu iskazali bas u proteklom periodu... I nije im zabranjeno vec su neprofesionalni, nesposobni, nestrucni i neobrazovani, podlozni politickim, medijskim i svim drugim pritiscima.Asana wrote:Vrlo plitko i neprimjereno poredjenje.Akibh wrote:Upravo tako, scene nasilja i ljudi koji pozivaju na slicno:
Napisano dan poslije Vedranovog ubistvaAsana wrote: Bude li vas policija pendrecima, gumenim mecima i smrkovima rastjerivala sa blokada sarajevskih saobracajnica, ja cu im aplaudirati.
Da se navijaci nisu nagledali "velikih uzora" u ponasanju, ne bi svaka utakmica bila kriticna i opasna po sigurnost onih koji tamo odu ... ne bi ni doslo do sukoba u kojima je neko poginuo!
Moras znati da je drzava ta koja ima "monopol legalne fizicke prisile" - dakle jedini koji su ovlasteni da primijene silu su njeni predstavnici zaduzeni za odrzavanje reda - policajci. Na zalost, u nasoj drzavi samo njima je to zabranjeno, a svi ostali se poticu na nasilje.
E da su ovi kako treba, nasilje svih drugih (pa i navijaca) bi bilo na minornom nivou...
- Not My Idea
#35 Re: Uznemirujuci video ...
Ipak mislim da to nije tema ovdje. Uvijek ce se nac neki psihicki bolesnik i kopirat nesto. Kao da kazes, moze neko vidjet psa kako ubija macku i uradit isto.
Ovdje su tema uznemirujuci snimci koje mi nazalost sve vise ravnodusno gledamo.
Nastranu tvoje znanje o muzici al to nije tema, I rec da je gore sto curice slusaju "kod tebe mu moje gacice" nego video silovanja Gadaffija drvetom je pretjerivanje!
Ovdje su tema uznemirujuci snimci koje mi nazalost sve vise ravnodusno gledamo.
Nastranu tvoje znanje o muzici al to nije tema, I rec da je gore sto curice slusaju "kod tebe mu moje gacice" nego video silovanja Gadaffija drvetom je pretjerivanje!
-
dezurni_ucenik
#36 Re: Uznemirujuci video ...
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 17:59, edited 3 times in total.
-
vratnik
#38 Re: Uznemirujuci video ...
Ja to nisam rekao da treba zabraniti.I meni je Saw fenomenalan film.I ja sam sada psihopata jel??
Znas sta ja predlazem.Lijepo onda vi dignite tuzbe protiv svih nasih medija jer su vam se vase "puritanske" guzice uznemirile gledajuci Gadafija.Isto tako i gledajuci snimak kako Skorpioni ubijaju Srebrenicane.
I tebi se vise necu obracati,jer ja ljude kao sto si ti ne zelim ni 2 metra od sebe.Nemoj ni ti meni odgovarati na moje postove.Tvoj zadnji post mi je bio dovoljan.Ajd Ž,,,,,,[/quote]
Pa vjerovatno jesi, ili si makar jedan od onih sto sve primljene udarce u djetinjstvu na taj nacin preradjuju. Ali nisam kompetentan da ti odgovorim, potrazi psihologa. Imam jednog komsiju, spava po danu, zivi po noci i samo gleda te i takve filmove a lud je ko struja. Nadam se samo da nece nekad postati opasan. Mrmlja kad prolazi pored ljudi, ne znam, ne izgleda mi bas najbolje.
Sto se gadafija, skorpiona i svega navedenog tice, to su ipak stvari za tuziteljstvo, nema potrebe da ih moj 14 godisnji tinejdzer gleda.
A ovo za 2 metra i to, nema brines, mi se ne mozemo sresti ni u kojem, sem u ovom svijetu gdje svako, bez obzira na misljenje ima pravo na isto.
Ovo ostalo, zdravo i to, jel to vjezbas za pravog zivota da zvucis opasno?
Znas sta ja predlazem.Lijepo onda vi dignite tuzbe protiv svih nasih medija jer su vam se vase "puritanske" guzice uznemirile gledajuci Gadafija.Isto tako i gledajuci snimak kako Skorpioni ubijaju Srebrenicane.
I tebi se vise necu obracati,jer ja ljude kao sto si ti ne zelim ni 2 metra od sebe.Nemoj ni ti meni odgovarati na moje postove.Tvoj zadnji post mi je bio dovoljan.Ajd Ž,,,,,,[/quote]
Pa vjerovatno jesi, ili si makar jedan od onih sto sve primljene udarce u djetinjstvu na taj nacin preradjuju. Ali nisam kompetentan da ti odgovorim, potrazi psihologa. Imam jednog komsiju, spava po danu, zivi po noci i samo gleda te i takve filmove a lud je ko struja. Nadam se samo da nece nekad postati opasan. Mrmlja kad prolazi pored ljudi, ne znam, ne izgleda mi bas najbolje.
Sto se gadafija, skorpiona i svega navedenog tice, to su ipak stvari za tuziteljstvo, nema potrebe da ih moj 14 godisnji tinejdzer gleda.
A ovo za 2 metra i to, nema brines, mi se ne mozemo sresti ni u kojem, sem u ovom svijetu gdje svako, bez obzira na misljenje ima pravo na isto.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#39 Re: Uznemirujuci video ...
sve sto im dize posjetu ce se pojaviti na naslovnici bez obzira kako se nama cinila ta vijest/video itd.
pare su najbitnije, jebo ljude
al' opet, brutalnije su one scene koje mozete vidjeti na filmovima nego ovo ubistvo, jedina razlika je sto ti ovo bode oci na naslovnici a film ne moras ni pogledati..
pare su najbitnije, jebo ljude
al' opet, brutalnije su one scene koje mozete vidjeti na filmovima nego ovo ubistvo, jedina razlika je sto ti ovo bode oci na naslovnici a film ne moras ni pogledati..
-
dezurni_ucenik
#40 Re: Uznemirujuci video ...
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 17:59, edited 1 time in total.
-
vratnik
#41 Re: Uznemirujuci video ...
CVIKERASH wrote:Pa vjerovatno jesi, ili si makar jedan od onih sto sve primljene udarce u djetinjstvu na taj nacin preradjuju. Ali nisam kompetentan da ti odgovorim, potrazi psihologa. Imam jednog komsiju, spava po danu, zivi po noci i samo gleda te i takve filmove a lud je ko struja. Nadam se samo da nece nekad postati opasan. Mrmlja kad prolazi pored ljudi, ne znam, ne izgleda mi bas najbolje.vratnik wrote:Ja to nisam rekao da treba zabraniti.I meni je Saw fenomenalan film.I ja sam sada psihopata jel??
I tebi se vise necu obracati,jer ja ljude kao sto si ti ne zelim ni 2 metra od sebe.Nemoj ni ti meni odgovarati na moje postove.Tvoj zadnji post mi je bio dovoljan.Ajd Ž,,,,,,
Ziv ti meni bio 100 godina.Uzivaj.Ja slusam sve navedene gore bandove,gledam sve navedene filmove,igram navedene igrice i znam da sam normalna osoba .
To je tvoj subjektivni problem sto si rastao na Zikinoj Dinastiji i Sekuli i sto si slusao Semsu Suljakovic.Garant se smijes danas gledajuci malogradjanske emisije tipa Kursadzije.Nemoj mene ovdje prozivati da sam psihopata,jer prijatelju moj dragi,NE ZNAS ME!!!![/quote]
Sve u redu, ovo polako postaje komunikacija.
Pa vidis, ovo sto sam gore napisao da mi se gadis sam samo napisao da ti pokazem snagu izjave (ove tvoje, da su ti gori puritanci od samih klipova nasilja). A ne gadis mi se, posto te kao sto si to primjetio ne poznajem.
Ono sto mi smeta je da na temi koja ja uredno postavljena, i koja se ne bavi nasiljem u filmu saw ili 300, vec o snimcima ubistava, mucenja, gazenja, pravih ljudi napadas kriticare istih. Postoji linija koju ne smijemo preci, ja necu da negdje imaju snimci silovanja koje ce neformirane licnosti bez ikakvog trazenja naci, jer ce to biti opasno za sve nas. Djelus pametan momak, nema potrebe da ti se ovo dodatno objasnjava.
A to za muziku, i to.. Ma dzoni je davno rekao, ma briga me frajeri.. i tako dalje, tako da nema potrebe..
Ali evo: nikakvih problema nemam s kompjuterskim igrica, filmovima u kojim se prikazuje mucenje, ali problem je kad postanu normalni snimci ubistava, mucenja, silovanja..
-
vratnik
#42 Re: Uznemirujuci video ...
Da li je Regulatorna agencija za komunikacije nadležna za regulisanje svih medija u BiH, uključujući i štampane medije?
Ne.
Regulatorna agencija za komunikacije je isključivo nadležna za regulisanje sektora emitovanja, pri čemu emitovanje podrazumjeva svaku emisiju znakova, signala, teksta, slike, zvuka ili podataka od jedne tačke prema više tačaka putem kabela, satelita ili zemaljskih frekvencija, ili na bilo koji drugi elektromagnetski način za prijem od strane javnosti putem prijemnika prilagođenih za tu svrhu.

Ne.
Regulatorna agencija za komunikacije je isključivo nadležna za regulisanje sektora emitovanja, pri čemu emitovanje podrazumjeva svaku emisiju znakova, signala, teksta, slike, zvuka ili podataka od jedne tačke prema više tačaka putem kabela, satelita ili zemaljskih frekvencija, ili na bilo koji drugi elektromagnetski način za prijem od strane javnosti putem prijemnika prilagođenih za tu svrhu.
- Not My Idea
#43 Re: Uznemirujuci video ...
ti il si psihicki bolesnik il emotivni invalid. il i jedno i drugo. zao mi je ali nakon ove gore izjave, za koju po meni zasluzujes ban, nista drugo ti nemam rec.CVIKERASH wrote:
-
Mr. Brightside
#44 Re: Uznemirujuci video ...
ja sam davno izgubio dodir sa realnoscu, al ti drugCVIKERASH wrote:Od ovih clipova koji prikazuju nasilje nad ljudima,jedino su mi gori oni koji se uvijek i iznova groze tih stvari ko da to vide prvi put u svom zivotu.
Pitajte sami sebe koliko ste filmova pogledali u zivotu sa eksplicitnim scenama sodomije i nasilja?
Cemu ste se kao djeca divili?Sta ste gledali i uzivali? Jeste gledali Terminatora,Predatora i Osmog putnika ili ste divili Krlezinim "Glembajevima" ili niste propustali nijednu epizodu "Prosjaka i sinova" sa Serbedzijom?
Nije vam gadno bilo gledati kad Osmi putnik masakrira ljude 2 sata u filmu?Ili Predator?Ili Schwarzeneger kad upadne u prvom dijelu Terminatora u policijksu stanicu i pobije 100 policijaca,,,
ulazis u neke nove dimenzije
-
vratnik
#45 Re: Uznemirujuci video ...
Ima li iko da mu je jasno ovo sa RAKOM, da li je to njihova nadleznost?
-
dezurni_ucenik
#46 Re: Uznemirujuci video ...
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 17:59, edited 1 time in total.
-
vratnik
#48 Re: Uznemirujuci video ...
Zasto ne prestanes vise?CVIKERASH wrote:Not My Idea wrote:ti il si psihicki bolesnik il emotivni invalid. il i jedno i drugo. zao mi je ali nakon ove gore izjave, za koju po meni zasluzujes ban, nista drugo ti nemam rec.CVIKERASH wrote:
Hvala jos jednom na lijepim rijecima.
Pricate stalno protiv clipova koji prikazuju ubistva.I snimak sa Skorpionima prikazuje ubistva.Da li sad trebamo zbog vas zabraniti emitovanja ovog clipa javno?
Ja sam za da se ovaj clip emituje par puta mjesecno prije dnevnika u pola 8,da ove nove generacije ne zaborave sta se desilo ovdje.
Ne znam gdje ti vidis vezu izmedju stvari koje si dosad napisao na temi?
Rekao sam vec, pa ponavljam, ovi snimci su za ljude koji se profesionalno tim stvarima bave, ne za video veceri kad zahladni, uz kolu i kokice.
I da, snimci skorpiona su isto tako jedan od tih video zapisa koji ne treba naci na netu. A to za prikazivanje prije dnevnika i to, jasno mi je da malo pretjerujes, tako da to ni ne spominjem.
-
PalaSa Marsa
#49 Re: Uznemirujuci video ...
Ja 'pak mislim da su se lose stvari desavale i prije, samo sto nismo imali ovoliko "medija" direkt' u kuci da cujemo o tome. A sad ovo vrijeme je takvo da svaki dan mozes cut' nesto lose i naravno, citajuci intezivno lose vijesti pojedinci ( da ne kazem skupine) podju prihvatat' to k'o normalnu stvar. 
-
dezurni_ucenik
#50 Re: Uznemirujuci video ...
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 18:00, edited 1 time in total.