Za njeno dobro joj reci da ako ne smrsa dobija nogu, ali joj daj ostvarive rokove. Samo brez seksa da vidi da si ozbiljan
kile...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- madner
#26 Re: kile...
Bolje je uticati indirektno nego direktno, dakle moras jos povecati zelju da sama pazi na svoje kile.
Za njeno dobro joj reci da ako ne smrsa dobija nogu, ali joj daj ostvarive rokove. Samo brez seksa da vidi da si ozbiljan
- Dr.Mr.Fr.
#27 Re: kile...
što je's je's...ima ovdje dobrih savjeta

- madnessa
#28 Re: kile...
Eh, bijah nekad (a ni sad mi nije mane) u tim >30BMI, a dragi ništa nije prijavljivao da mu smeta. Sama od sebe skinem kile i kao sad frcaju komplimenti, a spomenulo se i to da mu je ranije smetalo... Prvo sam primijetila da me više gotivi nego ranije, a onda smo i pričali na tu temu... Vjerujem da bi se problemima hormona, treninga i dijete ranije počela baviti, jer mi je stalo da se njemu dopadnem, samo da je nešto rekao. Možda bi mi startna kilaža bila puno manja i manje bih se patila da sve to skinem... Naravno da bismo se tada žestoko posvađali, ali sumnjam da bih ga ostavila zbog toga.
Kao što vidiš ja sam za temu blagog i direktnog pristupa. Ponekad se ljudi zaokupirani ličnim problemima, frkom na poslu/faksu ne stignu pogledati u ogledalo i primijetiti da su dobili na kilaži (pogotov ako su i ranije bili krupni). Očekuj da će je istina zaboljeti, jer nije jednostavno kada udariš u zid, te da će joj trebati neko vrijeme da prihvati istinu. Ukoliko dobro taktički odradiš tako da ne budeš drzak i da to prezentuješ kao vlastitu brigu o njenom zdravlju i možda se ponudiš da joj pomogneš sa eventualnim psihićkim problemima, a još pri tom je stabilna veza, nema straha od prekida.
Kao što vidiš ja sam za temu blagog i direktnog pristupa. Ponekad se ljudi zaokupirani ličnim problemima, frkom na poslu/faksu ne stignu pogledati u ogledalo i primijetiti da su dobili na kilaži (pogotov ako su i ranije bili krupni). Očekuj da će je istina zaboljeti, jer nije jednostavno kada udariš u zid, te da će joj trebati neko vrijeme da prihvati istinu. Ukoliko dobro taktički odradiš tako da ne budeš drzak i da to prezentuješ kao vlastitu brigu o njenom zdravlju i možda se ponudiš da joj pomogneš sa eventualnim psihićkim problemima, a još pri tom je stabilna veza, nema straha od prekida.
- petunija
#29 Re: kile...
Da li je kontrolisala štitnu žlijezdu? Jedna moja prijateljica je imala taj problem 
Last edited by petunija on 27/10/2011 08:26, edited 1 time in total.
-
zelenashica
#30 Re: kile...
Obično to nešto u glavu bude sindrom zvani "uhljebila/uhljebio sam se "pa u neku ruku u podsvijesti ne razmišljaju o izgledu.JBL wrote:Kile... tu je jako tanka. Emocionalno stanje je kao a-ok. Zadnji prijedlog ne sljaka. Vise manje obavezan junk/slow food. Po mogucnosti u pogresno vrijeme i kolicinama. Znaci to je nesto u glavi
-
Alchak
#31 Re: kile...
ako mrsa onda kaze da je to zbog toga sto se sekira s tobom u vezi, a u slucaju da se deblja i tada kaze da joj hormoni rade jer se sekira i ono sto joj nedostaje nadomiri hranom.
- mist
#32 Re: kile...
Iz licnog iskustva ako ti je stalo do veze,mira u vezi,mislim da ne postoji nacina na koji to mozes ukazati,staviti do znanja.Zasto se deblja,vjerovatno poremeceni hormoni.Bar je kod moje bivse bio takav slucaj.JBL wrote:Zasto se curi u vec u pocetku veze jako slazu kile na vec dobru bazu, drasticno (BMI > 30)... Jel samo do genetike ili? Fizicka aktivnost je gotovo nula, jede "gotovo" koliko moze. Cak i vise od toga. Ali to je radila i prije veze pa kile nisu isle tako gore. Ustavi li se to samo i kad?? Ukazati na to i kako da se ne uvrijedi jer ogroman ego trip u vezi fizickog izgleda. Cekati da joj vaga kaze ili?
Kada sam se poceo zabavljati sa njom,cura je super izgledala i za 15 mjeseci dobila je 18 kg.
Prvo sam mislio da je doslo do opustanja jer smo imali stabilnu vezu,medutim posto smo provodili jako puno vremena skupa vidio sam da nije to u pitanju jer je cura imala sasvim normalne prehrambene navike.
Tek negdje na kraju nase veze sam saznao ,doduse ne od nje
- Curve
#33 Re: kile...
visina ?JBL wrote:druga polovina 20tih....... trocifreni kg (ili jako blizu)6.april wrote:Godine?
- cvjece13
#34 Re: kile...
Neće to tek tako riješiti šetnje Vilsom i izleti, nije tako jednostavno, već je potrebno uložiti truda i truda. Iskreno, ja bih voljela da me neko upozori ako se ikada počnem naglo debljati, i ne bih zamjerila. Samo biraj riječi kojima ćeš joj to saopštiti, da akcenat bude na tvojoj zabrinutosti za zdravlje, ipak se radi o problemu na koji su žene najosjetljivije. Ne očekuj da će joj biti svejedno što si to rekao, ali bolje reci zbog nje jer imati trocifren broj kila u tim godinama definitivno nije pokazatelj normalnog stanja.
- Lucazode
#35 Re: kile...
Mislim da je najbolje reći "udebljao si se ili udebljala". Upravo taj grubi način saopštavanja pokreće "alarm". Ako kažeš "fino si se popunila ili popunio" reakcija je "još imam fore"...cvjece13 wrote:Neće to tek tako riješiti šetnje Vilsom i izleti, nije tako jednostavno, već je potrebno uložiti truda i truda. Iskreno, ja bih voljela da me neko upozori ako se ikada počnem naglo debljati, i ne bih zamjerila. Samo biraj riječi kojima ćeš joj to saopštiti, da akcenat bude na tvojoj zabrinutosti za zdravlje, ipak se radi o problemu na koji su žene najosjetljivije. Ne očekuj da će joj biti svejedno što si to rekao, ali bolje reci zbog nje jer imati trocifren broj kila u tim godinama definitivno nije pokazatelj normalnog stanja.
Uvijek se izgovor nađe. Umjesto da se prošeta ujutro do posla, ili sa posla, lakše je sjest u auto dok se kile akumuliraju a ogledala kriju po kući.
-
shin
#36 Re: kile...
Samo joj reci ''okrugla ti je majica'' neofirno ce skontati da je debela.
-
Gospoda Ministarka
#37 Re: kile...
I ja sam za "samar" pristup.Lucazode wrote:Mislim da je najbolje reći "udebljao si se ili udebljala". Upravo taj grubi način saopštavanja pokreće "alarm". Ako kažeš "fino si se popunila ili popunio" reakcija je "još imam fore"...cvjece13 wrote:Neće to tek tako riješiti šetnje Vilsom i izleti, nije tako jednostavno, već je potrebno uložiti truda i truda. Iskreno, ja bih voljela da me neko upozori ako se ikada počnem naglo debljati, i ne bih zamjerila. Samo biraj riječi kojima ćeš joj to saopštiti, da akcenat bude na tvojoj zabrinutosti za zdravlje, ipak se radi o problemu na koji su žene najosjetljivije. Ne očekuj da će joj biti svejedno što si to rekao, ali bolje reci zbog nje jer imati trocifren broj kila u tim godinama definitivno nije pokazatelj normalnog stanja.
Uvijek se izgovor nađe. Umjesto da se prošeta ujutro do posla, ili sa posla, lakše je sjest u auto dok se kile akumuliraju a ogledala kriju po kući.
Ili joj daj do znanja da volis zene normalne tezine. Pohvali neciju dobru figuru.
Dode do toga, sigurno, u jednom periodu kad se veza "smiri", ali bitno je shvatiti da ako fizicki izgled postane manje vazan nije potpuno nevazan.zelenashica wrote:Obično to nešto u glavu bude sindrom zvani "uhljebila/uhljebio sam se "pa u neku ruku u podsvijesti ne razmišljaju o izgledu.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#38 Re: kile...
Gospoda Ministarka wrote:
I ja sam za "samar" pristup.
Ili joj daj do znanja da volis zene normalne tezine. Pohvali neciju dobru figuru.
I najveca mrsavica ne bi ostala na to imuna a kamoli djevojka koja ima problem sa kilogramima.
Apsolutno kriv i pogresan pristup koji nista dobro ne bi donio.
Odmah bi pocela prica "ako ti je stalo do figure zasto si onda uopste sa mnom" i sl.
- Lucazode
#39 Re: kile...
Ne želim drugu, volim te. Ali želim da se ti promijeniš jer ti zaista ne stoji višak kilograma. Bila bi zadovoljna sobom i drastično bi zdravlje popravila.ladyblue18 wrote:Gospoda Ministarka wrote:
hajd se stavi na mjesto doticne pa skontaj kako bi se ti osjecala da imas (skoro) trocifren broj kilograma a momak ti fali "neciju dobru figuru"
![]()
I najveca mrsavica ne bi ostala na to imuna a kamoli djevojka koja ima problem sa kilogramima.
Odmah bi pocela prica "ako ti je stalo do figure zasto si onda uopste sa mnom" i sl.
Kod poremećaja metabolizma debeljuce uvijek igraju na tu kartu.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#40 Re: kile...
Ovo ipak zvuci bolje od price o figuri neke druge djevojke.Lucazode wrote:
Ne želim drugu, volim te. Ali želim da se ti promijeniš jer ti zaista ne stoji višak kilograma. Bila bi zadovoljna sobom i drastično bi zdravlje popravila.
Kod poremećaja metabolizma debeljuce uvijek igraju na tu kartu.
Jednostavno, ne moze se u ovakvim situacijama ici "iz neba pa u rebra" jer sta god kazes nece bas drugoj strani biti pravo, ali bar se treba gledati da se izazove sto manje stete.
- madner
#41 Re: kile...
Kao prvo, ona to zna.
Dakle te asociacije su samo uvredljive. Direktno i u kost, tako i tako te ne moze ostaviti, vidi koliko ima kila.
Dakle te asociacije su samo uvredljive. Direktno i u kost, tako i tako te ne moze ostaviti, vidi koliko ima kila.
- Curve
#42 Re: kile...
madner wrote:tako i tako te ne moze ostaviti, vidi koliko ima kila.
-
Gospoda Ministarka
#43 Re: kile...
madner wrote:
Ona to zna, kao sto rece madner, ali bez "samar" pristupa tesko da ce ista poduzeti.ladyblue18 wrote:Gospoda Ministarka wrote:
hajd se stavi na mjesto doticne pa skontaj kako bi se ti osjecala da imas (skoro) trocifren broj kilograma a momak ti fali "neciju dobru figuru"
![]()
I da, da pohvali neciju figuru, ja bih se zapitala sta zeli da kaze.
Ovaj dio "ako ti je stalo do figure, zasto si onda uopste sa mnom" mi je smijesan, to moze pomisliti samo neko mlad, jako mlad. Vec sam rekla, fizicki izgled postane s vremenom manje bitan, nikako nebitan. Fizicki izgled sa sobom povlaci mnogo drugih stvari.
Last edited by Gospoda Ministarka on 27/10/2011 10:57, edited 1 time in total.
- L.e.g
#44 Re: kile...
naucno je dokazano da dok žena kaže " da, uzimam ga za muža" istog treba dobije 25-30 kg. A to za pocetak veze ne znamJBL wrote:Zasto se curi u vec u pocetku veze jako slazu kile na vec dobru bazu, drasticno (BMI > 30)... Jel samo do genetike ili? Fizicka aktivnost je gotovo nula, jede "gotovo" koliko moze. Cak i vise od toga. Ali to je radila i prije veze pa kile nisu isle tako gore. Ustavi li se to samo i kad?? Ukazati na to i kako da se ne uvrijedi jer ogroman ego trip u vezi fizickog izgleda. Cekati da joj vaga kaze ili?
- madner
#45 Re: kile...
To hvaljenje tudje figure je hinjavije nego ovo moje. Dakle ako je postuje rece joj da lici na mocart kuglicu a da on zeli kinder cokoladu 
- madnessa
#46 Re: kile...
Ma koliko kila da imamo i ma koliko mislile da smo ružne želimo da vjerujemo da se bez obzira na sve baš takve sviđamo našim partnerima i da oni ne primijete naše mane. Muški kukavičluk da nekada ukažu na neki nedostatak odabira odjeće, šminke, frizure, a na kraju i da ukažu da se debljamo nam samo daje potvrdu da oni ništa ne primjećuju.
Bitno je naglasiti da veza nije u krizi, ali da je ipak malo pretjerala. Bolit će, ali treba znati da postoje razlozi zašto ti se i dalje sviđa, tj. da nije istina da ti se ništa na njoj ne sviđa nego da trenutno pričate o toj jednoj stvari. Žene znaju generalizovati kada se kompleksi bude, pa se može shvatiti da ti se ona ne sviđa nikako i da je veza pred prekidom. Treba vješto birati riječi kako bi se dalo doznanja da je sve ostalo ok i da ti je stalo do nje. S druge strane, ima žena koje vole na kritiku pomisliti "it's not me, it's you", tj. da njoj ništa ne fali nego da jednostavno ti ne znaš šta valja... To je već druga priča, jer su obično to nacifrane curice iz kojih pršti samopouzdanje.
Bitno je naglasiti da veza nije u krizi, ali da je ipak malo pretjerala. Bolit će, ali treba znati da postoje razlozi zašto ti se i dalje sviđa, tj. da nije istina da ti se ništa na njoj ne sviđa nego da trenutno pričate o toj jednoj stvari. Žene znaju generalizovati kada se kompleksi bude, pa se može shvatiti da ti se ona ne sviđa nikako i da je veza pred prekidom. Treba vješto birati riječi kako bi se dalo doznanja da je sve ostalo ok i da ti je stalo do nje. S druge strane, ima žena koje vole na kritiku pomisliti "it's not me, it's you", tj. da njoj ništa ne fali nego da jednostavno ti ne znaš šta valja... To je već druga priča, jer su obično to nacifrane curice iz kojih pršti samopouzdanje.
- malaplavooka
#47 Re: kile...
madnessa wrote:Ma koliko kila da imamo i ma koliko mislile da smo ružne želimo da vjerujemo da se bez obzira na sve baš takve sviđamo našim partnerima i da oni ne primijete naše mane. Muški kukavičluk da nekada ukažu na neki nedostatak odabira odjeće, šminke, frizure, a na kraju i da ukažu da se debljamo nam samo daje potvrdu da oni ništa ne primjećuju.
Ja uopće ne vidim u čemu je problem? Slažem se s madnesom u potpunost: BIRAJ RIJEČI:To svakako, ali nemoj ni prezati od toga da joj kažeš sada, nemoj da odgađaš jer će poslije biti još teže.Ma kako mi žene bile sujetne kada je kilaža u pitanju ipak mislim da znamo šta je dobronamjerna "kritika" i da tim više cijenimo muškarca koji se usudi da na skrene pažnju na taj neki nedostatak. Ja znam kad mi kolega onako ovlaš nabaci : asli si ti smršala opet?, ja poludim, hahhahahaah, ali isto tako kad dođem kući stanem pred ogledalo i ocijenim sama. Znači: samo ti njoj reci, polako, obzirno ali iskreno.Žene cijene muškarca koji smije i hoće da kaže ono što mnogi drugi ne bi!
- 6.april
#48 Re: kile...
Ne postoji način da osobi kažes da je debela a da je ne uvrijediš i povrijediš. To nije klasična uvreda, jer ipak se radi o istini, ali će svakako biti okarakterisana kao jedna.
Vrlo je teško pričati o ovim stvarima s nekim ko je u potpunom stanju poricanja. Kada kažete biraj riječi, kakav to treba biti sklop rečenice da osoba vidi da, kroz vanjski izgled koji se tebi više ne sviđa, u stvari ti misliš na njeno zdravlje?!
Vrlo teško.
I nije ovo slučaj samo sa ženama nego i muškarcima.
Pokušajte im reći da potkrate dlake iz nosa i ušiju ili da im određeni odijevni predmet ne stoji - i gledajte reakciju - od stida do poricanja i na kraju protunapada.
Ljudi su isti, bilo da se radi o muškarcima ili ženama - razgovor o takvim stvarima koje vode do buđenja kompleksa bole i to je nemoguće izbjeći.
Tako budi spreman da ćeš je povrijediti i da li ti je njena kilaža zaista toliko bitna ili to kako se ona osjeća.
Nisi nam rekao još jedno - koliko ima kg na koliko cm...mozda mi ovdje zamišljamu Rosie a u stvari se radi o nekome ko ima svega ljubavne ručke.
Vrlo je teško pričati o ovim stvarima s nekim ko je u potpunom stanju poricanja. Kada kažete biraj riječi, kakav to treba biti sklop rečenice da osoba vidi da, kroz vanjski izgled koji se tebi više ne sviđa, u stvari ti misliš na njeno zdravlje?!
Vrlo teško.
Pokušajte im reći da potkrate dlake iz nosa i ušiju ili da im određeni odijevni predmet ne stoji - i gledajte reakciju - od stida do poricanja i na kraju protunapada.
Ljudi su isti, bilo da se radi o muškarcima ili ženama - razgovor o takvim stvarima koje vode do buđenja kompleksa bole i to je nemoguće izbjeći.
Tako budi spreman da ćeš je povrijediti i da li ti je njena kilaža zaista toliko bitna ili to kako se ona osjeća.
Nisi nam rekao još jedno - koliko ima kg na koliko cm...mozda mi ovdje zamišljamu Rosie a u stvari se radi o nekome ko ima svega ljubavne ručke.
- TAFKAP
#49 Re: kile...
bra'oladyblue18 wrote:Gospoda Ministarka wrote:
![]()
a jos bi uz to pocela da trazi tvoje/njegove maHane (stomacic, celavost/cupavost, mlitavost/kostavost, visinu/nizinu, ... i ode sve u persun
Znaci, nista na horuk/samar, sve dok ona sama sebi ne kaze "moram nesto da promijenim" samo ce biti vise kompleksa i medjusobnih naboja koji se znaju ispraznjavati u svadjama i gorim situacijama. Tvoje je da je motivises na pozitivan nacin, komplimenti itd.
- malaplavooka
#50 Re: kile...
6.april wrote:Ne postoji način da osobi kažes da je debela a da je ne uvrijediš i povrijediš. To nije klasična uvreda, jer ipak se radi o istini, ali će svakako biti okarakterisana kao jedna.
Vrlo teško.
Pa onda ti preostaje samo jedno: plesni je po guzi i reci: ljubavi, de ti ovo malo skreši!!!!