Još jedna melodrama...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- JThomas
#26 Re: Još jedna melodrama...
neće, ona nikad nije srela nekog k'o što je on 
- Cholina_Lokica
#27 Re: Još jedna melodrama...
Najbolje je da ode volontirati sa njom 
- Ghost_Rider_XXX
#28 Re: Još jedna melodrama...
I biće sve super dok ne upozna nekog naočitog Kubanca.Cholina_Lokica wrote:Najbolje je da ode volontirati sa njom
I gdje puče tolka ljubav za par dana vidjanja? De ba puno Sarajevo, lijepih, normalnih i najvažnije slobodnih cura.
- male_okice
#29 Re: Još jedna melodrama...
rece onaj kojeg je napucala amerikankaGhost_Rider_XXX wrote:I biće sve super dok ne upozna nekog naočitog Kubanca.Cholina_Lokica wrote:Najbolje je da ode volontirati sa njom
I gdje puče tolka ljubav za par dana vidjanja? De ba puno Sarajevo, lijepih, normalnih i najvažnije slobodnih cura.
sorry nemoj se ljutiti morala sam
- Cholina_Lokica
#30 Re: Još jedna melodrama...
Pa bar ce biti na Kubi i lijeciti seGhost_Rider_XXX wrote:I biće sve super dok ne upozna nekog naočitog Kubanca.Cholina_Lokica wrote:Najbolje je da ode volontirati sa njom
- Ghost_Rider_XXX
#31 Re: Još jedna melodrama...
Pa ako mu iko ima pravo pametovat, ja sam. Već prošao tu glupost, pa ako sam ja tresno glavom o zid, ne mora i on.male_okice wrote: rece onaj kojeg je napucala amerikanka
Nidje veze, ljubav preko žice zdra'o.
- male_okice
#32 Re: Još jedna melodrama...
eh a sigurno ti je barem 100 ljudi reklo da od toga nema nista dok si jos bio sa njom i ti opet uradio po svome, a tako ce i nasa metvica/nana samo lijepo je kad se ljudi vole (spucala se me neka romantika mora da je pmsGhost_Rider_XXX wrote:Pa ako mu iko ima pravo pametovat, ja sam. Već prošao tu glupost, pa ako sam ja tresno glavom o zid, ne mora i on.male_okice wrote: rece onaj kojeg je napucala amerikanka
Nidje veze, ljubav preko žice zdra'o.
- Ghost_Rider_XXX
#33 Re: Još jedna melodrama...
I ja sam za ljubav, al mojne priča iz safunjica, to ne uspijeva.
Na kraju krajeva, cura ima momka tri godine i dođe ovdje na odmor i nafata našeg pulena, eto lojalnosti, ljubavi itd...
Na kraju krajeva, cura ima momka tri godine i dođe ovdje na odmor i nafata našeg pulena, eto lojalnosti, ljubavi itd...
- male_okice
-
dječak sa šibicama
#35 Re: Još jedna melodrama...
Ljubav sa zauzetim djevojkama/zenama? ma kakvi.
Nema od tog nista, ne place ona sto se dvoumi, vec sto si joj se ocito svidio ali se ne uklapas u njene unaprijed napravljene planove koje ocito ima u kalendaru.
Hoce to kad se zivot isplanira u glavi, a nikad ne znas sta nosi noc, a sta jutro.
Nema od tog nista, ne place ona sto se dvoumi, vec sto si joj se ocito svidio ali se ne uklapas u njene unaprijed napravljene planove koje ocito ima u kalendaru.
Hoce to kad se zivot isplanira u glavi, a nikad ne znas sta nosi noc, a sta jutro.
- madner
#36 Re: Još jedna melodrama...
Sve trebe sto valjaju su zauzete, sto bi bile ne trzistu ako valjaju.
- PapakizSarajeva
#37 Re: Još jedna melodrama...
Uhhhhhh, sjebah se dok procitah ... A citao sam "na preskok", svaki treci red.
Jarane, za tebe je najbolje da fiknes 5 - 6 "veselica" i lagano uz Kovace na Vratnik. Jest da je sve uzbrdo, al' zbog "veselica" ce ti biti sve ravno do mora. Kad stignes na Mejdan, smotaj puni desni i samo ravno. Kad dodjes na Jekovac, sukni se kraticom do Bazena ...
Jarane, za tebe je najbolje da fiknes 5 - 6 "veselica" i lagano uz Kovace na Vratnik. Jest da je sve uzbrdo, al' zbog "veselica" ce ti biti sve ravno do mora. Kad stignes na Mejdan, smotaj puni desni i samo ravno. Kad dodjes na Jekovac, sukni se kraticom do Bazena ...
-
PeppermintSA
#38 Re: Još jedna melodrama...
propalo...kao što sam rekao u uvodnom postu, sve moje veze su uglavnom bile puke floskule. Naprosto smo oboje ukapirali da smo samo veliki prijatelji i da nema te neke vatre koja je preduslov za nešto veće.Mis mekinjas wrote:Sam' da priupitam, ne bi li ti onaj što mu je cura nešto se vratila, Ljubljana, folovi?![]()
![]()
-
PeppermintSA
#39 Re: Još jedna melodrama...
Dosta često - da slikovitije ne objašnjavam, jer prezirem patetiku iako je, ruku na srce, uvodni post podosta vukao na tu stranu.Magarece_godine wrote:Druze odgovor je u tebi, jok u nama ...
Kolko puta na dan pomislis na nju ? Kolko puta se prisjecas razgovora iz parka ? Kad vidis flasu vina, jel ti ona pred ocima ?
No, konstantno mislim na nju što je, opet, presedan za mene, budući da sam se znao viđati po šest mjeseci s nekim curama, a da su nestale sa lica zemlje, ne bih ukapirao da nešto nedostaje.
-
tanana33
#40 Re: Još jedna melodrama...
Citajuci tvoj post, necu reci da sam iznenadjena...ali gdje nadje nju, od svih mogucih zena u Sarajevu?Toliko ima lijepih, zgodnih, nadasve pametnih i obrazovanih djevojaka...i ti za sve ove godine nisi mogao da upoznas ni jednu "takvu"?
Zar zaista mislis, da vecina nas 90% nije zatvorena? Da se vecina nas ne boji ljubavi? Da se ne boji osjecanja?
Vjeruj mi iznenadio bi se, kad bi svi mi bili iskreni...
Iskreno, zaista vjerujem u ljubav...ali ovu pricu necu podrzati, cisto iz objektivnih razloga...
Suvise ste daleko,i cisto sumnjam, da ce ona napustiti svoju karijeru samo da bi bila s tobom....
Ne kazem da joj se nisi dopao, iskreno sto i ne bi, ocigledno su nacitan, i jako obrazovan momak, pretpostavljam i da imas manire jednog dzentlmena, vjerovatno si i duhovit...sto da ne?
Ali da se zaljubila, vjeruj mi nije!!!
Moj ti je savjet, ako vec zelis znati na cemu si, iskreno i otvoreno razgovaraj s njom, i vidi da li opce postoje opcije da bi vasa "ljubav" opstala...i znaces na cemu si.
I ne padaj na zenske suze, zenama je najlakse zaplakati....
Ljubav cine dijela, ne rijeci!!!!!
Zar zaista mislis, da vecina nas 90% nije zatvorena? Da se vecina nas ne boji ljubavi? Da se ne boji osjecanja?
Iskreno, zaista vjerujem u ljubav...ali ovu pricu necu podrzati, cisto iz objektivnih razloga...
Suvise ste daleko,i cisto sumnjam, da ce ona napustiti svoju karijeru samo da bi bila s tobom....
Ne kazem da joj se nisi dopao, iskreno sto i ne bi, ocigledno su nacitan, i jako obrazovan momak, pretpostavljam i da imas manire jednog dzentlmena, vjerovatno si i duhovit...sto da ne?
Moj ti je savjet, ako vec zelis znati na cemu si, iskreno i otvoreno razgovaraj s njom, i vidi da li opce postoje opcije da bi vasa "ljubav" opstala...i znaces na cemu si.
-
PeppermintSA
#41 Re: Još jedna melodrama...
Istina je, kao što sam rekao, da sam emotivno zatvoren i svojevrsni emotivni vuk samotnjak. Takođe je veoma moguće da sam se zaletio, kao što kažeš, jer sam nesvjesno znao da kad-tad odlazi i da sam samim tim, u jedno ruku, bezbjedan. Ipak, moram napraviti distinkciju između pukog kukavičluka i činjenice da se sve ovo naprosto desilo neplanirano. Ni na kraj pameti mi nije bilo da ću početi nešto jako osjećati prema njoj, pa čak i nakon što smo se oboje otvorili. Što se mene ticalo, bila je fantastičan sagovornik i avanturica, da bi me odjednom spucalo k'o budalu šamar. Ja uopšte nisam emotivni mazohista u smislu da me strah nečega stvarnog, a da se upuštam u nešto nemoguće, radi čega ću sigurno patiti. Ponavljam, samo se odjednom desilo.piupiu wrote:Jaooo, kakav romantican dJecko ... i kakav tipican primjer osobe koja je emocionalno zatvorena i zafura se u pricu koja je komplikovana i tesko ostvarljiva! To sto si se otvorio nekome ko je bio u vezi i usput je hiljadama kilometara daleko, i sad patis, je standardna matrica emocionalno zatvorenih ljudi, koji se boje ljubavi, veze, boli, ljudi ... i biraju zauzete, daleke, nekad hladne, nekad nedodirljive ...
S druge strane, ljubav moze sve ... samo kad se malo smiri i ne proizvodi vatromet na svakom koraku, pa razmisljaj o tome da ce vatromet polako proci, ne upiri previse, jer to zna bit jako kontraproduktivno, uzivaj u osjecanu i sta bude bice ... tiha voda brijeg roni, kazu. A ako ne 'izronis', nije steta, ostace divna sjecanja.![]()
- Ghost_Rider_XXX
#42 Re: Još jedna melodrama...
Pa kako se desilo, tako se i završilo, glavu gore i gotovo.
-
PeppermintSA
#43 Re: Još jedna melodrama...
Pa vidi, očigledno život čine sitnice. Moja zaljubljenost, ili kako već ovo nazvati, nije bila odluka, odnosno spuštanje ručne koju inače držim dignutu, čisto jer ona nije odavde, već se samo desilo. Kako? Ne znam ni ja. Ipak, desilo se. Šta ona osjeća, naravno, da nikad neću moći stoprocentno znati, i to je najmanje i bitno, što se mene tiče. Kao što sam rekao, realista sam i svjestan sam svega, pa i činjenice da najvjerovatnije neće biti apsolutno ništa od ovoga, ali ipak, osjećam to što osjećam i ne mogu nikako protiv toga - a vjeruj mi, probao sam, okretao sam se obavezama, na silu se tjerao, odmah nakon što je otišla, da se viđam s drugim curama - čak veoma zanimljivim - ali nije upalilo. Naučio sam da se od sebe ne može pobjeći, a vjeruj mi, godinama sam probavao.tanana33 wrote:Citajuci tvoj post, necu reci da sam iznenadjena...ali gdje nadje nju, od svih mogucih zena u Sarajevu?Toliko ima lijepih, zgodnih, nadasve pametnih i obrazovanih djevojaka...i ti za sve ove godine nisi mogao da upoznas ni jednu "takvu"?
-
PeppermintSA
#44 Re: Još jedna melodrama...
ovo je najvjerovatnije jedina istina,dječak sa šibicama wrote:Ljubav sa zauzetim djevojkama/zenama? ma kakvi.
ipak, morao sam se nekome izjadati - gdje bolje nego na forumu?
- male_okice
#45 Re: Još jedna melodrama...
ja ne kontam sto si ti uopste toliko oprezan? U cemu je problem? Mislim ok je ne biti mazohista ulijetati u razne veze sa budalama praviti sam sebi probleme ali i to tvoje bjezi od svega sto moze izazvati osjecanja ne kontamPeppermintSA wrote:Pa vidi, očigledno život čine sitnice. Moja zaljubljenost, ili kako već ovo nazvati, nije bila odluka, odnosno spuštanje ručne koju inače držim dignutu, čisto jer ona nije odavde, već se samo desilo. Kako? Ne znam ni ja. Ipak, desilo se. Šta ona osjeća, naravno, da nikad neću moći stoprocentno znati, i to je najmanje i bitno, što se mene tiče. Kao što sam rekao, realista sam i svjestan sam svega, pa i činjenice da najvjerovatnije neće biti apsolutno ništa od ovoga, ali ipak, osjećam to što osjećam i ne mogu nikako protiv toga - a vjeruj mi, probao sam, okretao sam se obavezama, na silu se tjerao, odmah nakon što je otišla, da se viđam s drugim curama - čak veoma zanimljivim - ali nije upalilo. Naučio sam da se od sebe ne može pobjeći, a vjeruj mi, godinama sam probavao.tanana33 wrote:Citajuci tvoj post, necu reci da sam iznenadjena...ali gdje nadje nju, od svih mogucih zena u Sarajevu?Toliko ima lijepih, zgodnih, nadasve pametnih i obrazovanih djevojaka...i ti za sve ove godine nisi mogao da upoznas ni jednu "takvu"?
- MedenoSrce
#46 Re: Još jedna melodrama...
tanana33 wrote:Citajuci tvoj post, necu reci da sam iznenadjena...ali gdje nadje nju, od svih mogucih zena u Sarajevu?Toliko ima lijepih, zgodnih, nadasve pametnih i obrazovanih djevojaka...i ti za sve ove godine nisi mogao da upoznas ni jednu "takvu"?
Jel zbog ovakvih stoji da je žena ženi vuk
-
tanana33
#47 Re: Još jedna melodrama...
E onda rizikuj SVE!!! Stavi na kocku sve sto imas u zivotu....srce, osjecanja, misli,....i probaj....iz ove perspektive nemas sta izgubiti.....!!!!PeppermintSA wrote:Pa vidi, očigledno život čine sitnice. Moja zaljubljenost, ili kako već ovo nazvati, nije bila odluka, odnosno spuštanje ručne koju inače držim dignutu, čisto jer ona nije odavde, već se samo desilo. Kako? Ne znam ni ja. Ipak, desilo se. Šta ona osjeća, naravno, da nikad neću moći stoprocentno znati, i to je najmanje i bitno, što se mene tiče. Kao što sam rekao, realista sam i svjestan sam svega, pa i činjenice da najvjerovatnije neće biti apsolutno ništa od ovoga, ali ipak, osjećam to što osjećam i ne mogu nikako protiv toga - a vjeruj mi, probao sam, okretao sam se obavezama, na silu se tjerao, odmah nakon što je otišla, da se viđam s drugim curama - čak veoma zanimljivim - ali nije upalilo. Naučio sam da se od sebe ne može pobjeći, a vjeruj mi, godinama sam probavao.tanana33 wrote:Citajuci tvoj post, necu reci da sam iznenadjena...ali gdje nadje nju, od svih mogucih zena u Sarajevu?Toliko ima lijepih, zgodnih, nadasve pametnih i obrazovanih djevojaka...i ti za sve ove godine nisi mogao da upoznas ni jednu "takvu"?
Svakako se nalazis u nekom dilirijumu, dani ti prolaze kao kroz maglu, trudis se da vratis svoj zivot u staru kolotecinu ( ali vidis da ne ide)...misli te okupiraju...zivis u danima kad si bio s njom....pa rizikuj!Opet kazem nemas sta da izgubis.Iskreno, ja da se nalazim u tom "stanju" sve bih uradila, da budem s tobom osobom...a vrijeme ce pokazati jel bila prava ili ne...uostalom, sve je u zivotu sudbina....ko god nam udje u zivot, udje nam s nekim razlogom, sve sto nam se desava desava nam se razlogom.....Ja ti iskreno drzim fige!!!!!
-
PeppermintSA
#48 Re: Još jedna melodrama...
pa ovako, ja prvenstveno imam averziju prema monotoniji. Gledam oko sebe, i viđam ljude u veoma sretnim vezama, s zacrtanim životnim putevima...ali ne mogu sebe vidjeti u tome svemu. Naprosto bih uvenuo od monotonije, sklada i forme.male_okice wrote:ja ne kontam sto si ti uopste toliko oprezan? U cemu je problem? Mislim ok je ne biti mazohista ulijetati u razne veze sa budalama praviti sam sebi probleme ali i to tvoje bjezi od svega sto moze izazvati osjecanja ne kontamPeppermintSA wrote:Pa vidi, očigledno život čine sitnice. Moja zaljubljenost, ili kako već ovo nazvati, nije bila odluka, odnosno spuštanje ručne koju inače držim dignutu, čisto jer ona nije odavde, već se samo desilo. Kako? Ne znam ni ja. Ipak, desilo se. Šta ona osjeća, naravno, da nikad neću moći stoprocentno znati, i to je najmanje i bitno, što se mene tiče. Kao što sam rekao, realista sam i svjestan sam svega, pa i činjenice da najvjerovatnije neće biti apsolutno ništa od ovoga, ali ipak, osjećam to što osjećam i ne mogu nikako protiv toga - a vjeruj mi, probao sam, okretao sam se obavezama, na silu se tjerao, odmah nakon što je otišla, da se viđam s drugim curama - čak veoma zanimljivim - ali nije upalilo. Naučio sam da se od sebe ne može pobjeći, a vjeruj mi, godinama sam probavao.tanana33 wrote:Citajuci tvoj post, necu reci da sam iznenadjena...ali gdje nadje nju, od svih mogucih zena u Sarajevu?Toliko ima lijepih, zgodnih, nadasve pametnih i obrazovanih djevojaka...i ti za sve ove godine nisi mogao da upoznas ni jednu "takvu"?
-
tanana33
#49 Re: Još jedna melodrama...
Ja sam samo iskrena i realna;););) i neka sam sto puta zensko, to je istina;)MedenoSrce wrote:tanana33 wrote:Citajuci tvoj post, necu reci da sam iznenadjena...ali gdje nadje nju, od svih mogucih zena u Sarajevu?Toliko ima lijepih, zgodnih, nadasve pametnih i obrazovanih djevojaka...i ti za sve ove godine nisi mogao da upoznas ni jednu "takvu"?
Jel zbog ovakvih stoji da je žena ženi vuk
- madner
#50 Re: Još jedna melodrama...
Prevod: Vidi mene, pusti nju