Nikada necu azaboraviti jednu scenu sto vidjeh na tv-u, grupa budisticki munkova se skinula do gola u hladnoj sobi (vidi im se dah iz usta), umocise carsafe u vodu,prekrise se tim mokrim carsafima i krenuse da meditiraju i meditacijom su uspjeli povecati temperaturu tjela dovoljno da su svojim tjelima osusili carfase.
Vrlo mocno, vrlo cudno za moje oci ali ne prihvatam da je misteriozno ili misticno, ocigledno postoji nacin i mislim da je samo stvar treninga.
Misticizam i misticna stanja svijesti
-
broj dva
-
zijancer
#27 Re: Misticizam i misticna stanja svijesti
kako se zna sta je ruznoriverflow wrote:Lao Tse, iz Knjige puta i vrline:
2.
Pod nebom sve može vidjeti ljepotu kao ljepotu samo zbog toga što postoji ružnoća.Svi mogu znati dobro kao dobro, jer postoji zlo. .Otuda se biće i nebiće pomaljaju skupa.Teško i lahko dopunjuju jedno drugo.Dugo i kratko stoje u opreci jedno drugome;Visoko i nisko počivaju jedno na drugom;Naprijed i nazad slijede jedno drugo.Stoga mudrac postupa nedjelujući, podučavajući bez kazivanja.Deset hiljada stvari nastaje i propada bez prestanka,Stvarajući, još ne prisvajajući.Djelujući, još ne prepisujući sebi u zaslugu.Posao je učinjen, i potom zaboravljen.Stoga on traje vječno
sorii
<--- lijenost najvjerovatnije
- Diwan
#28 Re: Misticizam i misticna stanja svijesti
desetka sa lukom je meni skroz cool + volim kad je lepina malo masnija, ono saftali ..
-
riverflow
#29 Re: Misticizam i misticna stanja svijesti
I jedna "precica" , simpatican covo
-
zijancer
#30 Re: Misticizam i misticna stanja svijesti
ali riverflow, mogu li te zamoliti da definises ljepotu ?
znam da upadam zbrdazdola i da vjerovatno nisi o tome htjela dalje cakulat, ali traj pls
p.s. juce sam htjela traziti da postavis fotku svog novcanika, takvog kakav je (sto bi skratilo definicije), ma..ca je tu je
znam da upadam zbrdazdola i da vjerovatno nisi o tome htjela dalje cakulat, ali traj pls
p.s. juce sam htjela traziti da postavis fotku svog novcanika, takvog kakav je (sto bi skratilo definicije), ma..ca je tu je
-
riverflow
#31 Re: Misticizam i misticna stanja svijesti
Ako ti kazem da su i lijepo i ruzno jedno te isto, i ti stanes pred ogledalo, ne moras mi reci sta vidis.. Eto ti jos jedne precicezijancer wrote:ali riverflow, mogu li te zamoliti da definises ljepotu ?
da, sta je, tu je
-
ibrahimaga
#32 Re: Misticizam i misticna stanja svijesti
"Frithjof Schuon (1907-1998) is best known as the foremost spokesman of the “Traditionalist” or “Perennialist” school and as a philosopher in the metaphysical current of Shankara and Plato. He has written more than two dozen books on metaphysical, spiritual, artistic, and ethnic themes and was a regular contributor to journals on comparative religion in both Europe and America. Schuon’s writings have been consistently featured and reviewed in a wide range of scholarly and philosophical publications around the world, respected by both scholars and spiritual authorities."http://www.worldwisdom.com/public/autho ... chuon.aspx
-
zijancer
#33 Re: Misticizam i misticna stanja svijesti
the sages found sagacity by silence, the scholars found knowledge by seeking, and the pious attained piety and sincerity through humility and long-term worship