Mislim da bi se B.Polje moglo fino srediti i ušminkati....podici sjever, jug i istok i tako dobiti na kapacitetu...ima predispozicije za toga, samo su pare problem a i volja državnih/gradskih struktura (klasika za naše prilike).kamen spoticanja wrote:zenica je imala jedan dobar zamah u prvom mandatu huse smajlovica...jer taj lik je fanatik strukturnih projekataLSD wrote:Što je jedna velika sramota (bez uvrede prema Zenici i ostalim gradovima)...svi sportski objekti u gradu su totalno zapuštenisarajevsko_pivo wrote:Prija ce Zenica napraviti stadion od Sarajeva.
U Sarajevu nije izgradjen ni jedan sportski objekat, tamo Arena, atletski stadion, sada se gradi UEFA Centar, ragbi stadion, eto iduce godine bi mogli poceti na BP u Zenici!![]()
sve ono sto je zenica dobila ,dobila je zahvaljujuci njemu...bila je ideja rekonstrukcije bilinog polja ali je mnogo kostalo a ne bi bilo isplativo...probalo se nesto s savezom i federacijom ali to je takva bagra s druge strane da ne povjerujes...e sad znajuci da ti isti vedre i oblace u sarajevu stanje u glavnom gradu me uopste ne cudi
Ono što je još veci crnjak je macehinski odnos i država i kantona i grada prema svim sportskih objektima u Sarajevu
Prošlo je 15 godina od rata, sve države u okruženju ulažu u sportske objekte : slovenci napraviše novi i super stadion, makedonci napucaše onaj stari stadion Vardara do perverzije, crnogorci renoviraše stadion Podgorica...a mi
Klubovi (koji su svakako zaduženo do guše) jednostavno NE MOGU praviti ili renovirati stadione, jednostavno nemaju tu snagu...a državi/kantonu/opstini ne pada ni na kraj pamet da ulože u bilo šta vezano za sport.
Jedino Koldžo nacelink opcine Novo Sarajevo je pomogao Želju oko izgradnje reflektora i pomocnog terena za trening (jedini takav slucaj u zadnjih 15 godina)....sramota