Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

LSD

#26 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by LSD »

kamen spoticanja wrote:
LSD wrote:
sarajevsko_pivo wrote:Prija ce Zenica napraviti stadion od Sarajeva.

U Sarajevu nije izgradjen ni jedan sportski objekat, tamo Arena, atletski stadion, sada se gradi UEFA Centar, ragbi stadion, eto iduce godine bi mogli poceti na BP u Zenici!
Što je jedna velika sramota (bez uvrede prema Zenici i ostalim gradovima)...svi sportski objekti u gradu su totalno zapušteni :(
zenica je imala jedan dobar zamah u prvom mandatu huse smajlovica...jer taj lik je fanatik strukturnih projekata :thumbup:
sve ono sto je zenica dobila ,dobila je zahvaljujuci njemu...bila je ideja rekonstrukcije bilinog polja ali je mnogo kostalo a ne bi bilo isplativo...probalo se nesto s savezom i federacijom ali to je takva bagra s druge strane da ne povjerujes...e sad znajuci da ti isti vedre i oblace u sarajevu stanje u glavnom gradu me uopste ne cudi
Mislim da bi se B.Polje moglo fino srediti i ušminkati....podici sjever, jug i istok i tako dobiti na kapacitetu...ima predispozicije za toga, samo su pare problem a i volja državnih/gradskih struktura (klasika za naše prilike).

Ono što je još veci crnjak je macehinski odnos i država i kantona i grada prema svim sportskih objektima u Sarajevu :x ...pogledajmo Grbavicu i Koševo (tuga brate :( ) zatim dvorane Skenderija i Zetra propadaju bez ikakvih aktivnosti u njima :( ...a nigdje nikakve ni inicijative da se nešto poduzme po tom pitanju :x

Prošlo je 15 godina od rata, sve države u okruženju ulažu u sportske objekte : slovenci napraviše novi i super stadion, makedonci napucaše onaj stari stadion Vardara do perverzije, crnogorci renoviraše stadion Podgorica...a mi :? :( mi i dalje tapkamo u mraku, bez ikakvih naznaka da se stvari pokrenu sa mrtve tacke.
Klubovi (koji su svakako zaduženo do guše) jednostavno NE MOGU praviti ili renovirati stadione, jednostavno nemaju tu snagu...a državi/kantonu/opstini ne pada ni na kraj pamet da ulože u bilo šta vezano za sport.
Jedino Koldžo nacelink opcine Novo Sarajevo je pomogao Želju oko izgradnje reflektora i pomocnog terena za trening (jedini takav slucaj u zadnjih 15 godina)....sramota :!:
Last edited by LSD on 15/10/2011 23:00, edited 1 time in total.
Logovan

#27 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Jao teme :shock: :lol: :roll: Da mi je neko rekao da se otvorila ovakva tema na forumu, ja mu ne bih ni sekunde vjerovao.
Last edited by Logovan on 15/10/2011 23:00, edited 1 time in total.
karanana

#28 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by karanana »

....i eto n. sarajevo pravi onu dvoranicu na grbavici. i to je to.
grbavicu neka grade vlasnici i investitori ali da drzava nije ni dotakla kosevo......to je sramota, jer je njen stadion.
udrch

#29 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by udrch »

karanana wrote:....i eto n. sarajevo pravi onu dvoranicu na grbavici. i to je to.
grbavicu neka grade vlasnici i investitori ali da drzava nije ni dotakla kosevo......to je sramota, jer je njen stadion.
Smislili su oni način da ih se ne može kriviti..
Koševo su dali na upravljanje općini Centar, koja je došla do genijalnog plana za rekonstukciju: kupiš sebi stolicu sa svojim imenom :D
LSD

#30 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by LSD »

Može se i Koševo srediti i ušminkati da izgleda extra, ali ko to da radi?? :? nikome ne pada na pamet da bilo šta poduzme.

Image
Skoplje

Image
Podgorica

Image
Ljubljana

Svaka cast njima, ljudi ulažu ....što neko rece, Makedonija i CG su siromašnije od BiH pa opet ulažu i renoviraju stadione.
convict

#31 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by convict »

kamen spoticanja wrote:
LSD wrote:
sarajevsko_pivo wrote:Prija ce Zenica napraviti stadion od Sarajeva.

U Sarajevu nije izgradjen ni jedan sportski objekat, tamo Arena, atletski stadion, sada se gradi UEFA Centar, ragbi stadion, eto iduce godine bi mogli poceti na BP u Zenici!
Što je jedna velika sramota (bez uvrede prema Zenici i ostalim gradovima)...svi sportski objekti u gradu su totalno zapušteni :(
zenica je imala jedan dobar zamah u prvom mandatu huse smajlovica...jer taj lik je fanatik strukturnih projekata :thumbup:
sve ono sto je zenica dobila ,dobila je zahvaljujuci njemu...bila je ideja rekonstrukcije bilinog polja ali je mnogo kostalo a ne bi bilo isplativo...probalo se nesto s savezom i federacijom ali to je takva bagra s druge strane da ne povjerujes...e sad znajuci da ti isti vedre i oblace u sarajevu stanje u glavnom gradu me uopste ne cudi
Mi kao da nismo iz istog grada. Koji strukturni projekti? 1 shopping centar i 1 sportska dvorana za 7 godina.
jeza u ledja

#32 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

Evo gore tri primjera kako se moze.
Ocigledno nije samo do para.
atmel

#33 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by atmel »

Atletski stadion, ragbi stadion, Uefa camp, rekonstrukcija Čelikovog stadiona...
mp3sa

#34 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mp3sa »

A zaboravlja se stadion na Otoci? Sa onakvim sarenilom mozemo zbunit sve protivnicke reprezentacije... A kapacitet je veci nego na Bilinom a i Kosevu :D tj neogranicen je :D Jos i dzamija na vidiku za moral :lol: a sve se ne grade stadioni po Sarajevu :D
kamen spoticanja

#35 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by kamen spoticanja »

convict wrote:
Mi kao da nismo iz istog grada. Koji strukturni projekti? 1 shopping centar i 1 sportska dvorana za 7 godina.
:-) hajde reci cemo da su samo ta tri...pokazi mi ko je napravio vise na tom planu?
Djidjimilovich

#36 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djidjimilovich »

convict wrote:Ovo je projekat novog Bilino polja. Bilo bi taman!

Image
Image

wow, ovo izgleda pravo dobro, ali dabogda kceri da te hadzija uzme ! imas li jos kakvih informacija sto se ovog tice. ja prvi put ovo vidim.
Romanista 101%

#37 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Romanista 101% »

Djidjimilovich wrote:

Image
Image

mozda nasa djeca ovo docekaju jednog dana...
Comrad

#38 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Comrad »

Treba skontat kakvog arapa nek da svoju sedmicnu platu i da napravimo taj stadion. Grade dzamije, hotele, shopping centre...pa sta fali i jedan stadioncic...nazvat cemo ga po tom seiku..hebaji ga..
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#39 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by los merengues »

Izgleda da je samo kod nas slucaj da se svaka ideja odmah
pokopa u startu.. ma ne mozemo mi to... odakle nam pare.. bla bla bla
Eto crnogorci/makedonci neznaju sta ce od para :-) :-) :-)
Ideja o prosirenju BP se cini kao najrealnija/najjeftinija opcija
a nacin na koji bi se to moglo izvesti ,e o tom bi se trebalo raspravljati...
Javni radovi npr(federacija/kanton/opstina),
FIFA projekt za renoviranje i unaprijedjenje stadiona:Win in Europe with Europe
Budzet 5 miliona dolara... i sl..

I da napomenem, niko ne ocekuje neki high tech stadion, radi se o onom osnovnom:
prosirenju kapaciteta i terenu na kojem je moguce igrati.
LSD

#40 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by LSD »

los merengues wrote:Izgleda da je samo kod nas slucaj da se svaka ideja odmah
pokopa u startu.. ma ne mozemo mi to... odakle nam pare.. bla bla bla
Eto crnogorci/makedonci neznaju sta ce od para :-) :-) :-)
Ideja o prosirenju BP se cini kao najrealnija/najjeftinija opcija
a nacin na koji bi se to moglo izvesti ,e o tom bi se trebalo raspravljati...
Javni radovi npr(federacija/kanton/opstina),
FIFA projekt za renoviranje i unaprijedjenje stadiona:Win in Europe with Europe
Budzet 5 miliona dolara... i sl..

I da napomenem, niko ne ocekuje neki high tech stadion, radi se o onom osnovnom:
prosirenju kapaciteta i terenu na kojem je moguce igrati.
sve je to fino i lijepo...ali ko ce to pokrenuti :? ko ce dati bilo kakvu inicijativu oko toga, kad nikome u državi ne pada na pamet da se bavi stadionima....kakva crna federacija/kanton/opština...pusti snovi.
Dok neko sa strane ne dođe i ne uloži sopstveni keš ,nema ništa od toga ;-)
limeni

#41 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by limeni »

treba napraviti stadion i nek se zove 10-15godina npr. "coca-cola-arena" ili "heineken-stadion" da bi se doslo lakse do nekih para od sponzora.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#42 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by -LIBERO- »

Stvarno se MORA drzava i savez totalno uozbiljiti i ako vec nemaju novca nadju alternativno rjesenje u vidu sponzora,donatora,poslovnog dogovora ili bilo kako i da napokon uredi jedan od stadiona (Bilino,Kosevo,Grbavicu) da napokon imamo stadion od 30-tak hiljada gledalaca sa svim konforima i uslovima.
Nije sve ni u parama,moze se namaci 7-8-10 miliona da se osposobi neki od ova tri stadiona,pa da imamo ovlasti i da se malo bolje organizujemo i mi sa foruma bi uganjali nesto,a ne drzava i savez uz sve njihove mogucnosti ,izvore prihoda i svega ostaloga.

Jednostavno moraju rijesiti napokon ovo pitanje..MORAJU. Ovo sa Portugalom neka zavrsi ovako ako je pocelo,Bilino ce nekako to podnjeti i svi mi zajedno,ali ako treba poslije ovoga krenutu u opstu kampanju i navijaca reprezentacije i legenda fudbala i novinara i da svi zajedno pritisnemo i savez i drzavu da se ovo napokon rijesi .
ReD aka Socijalista

#43 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ReD aka Socijalista »

-LIBERO- wrote:Stvarno se MORA drzava i savez totalno uozbiljiti i ako vec nemaju novca nadju alternativno rjesenje u vidu sponzora,donatora,poslovnog dogovora ili bilo kako i da napokon uredi jedan od stadiona (Bilino,Kosevo,Grbavicu) da napokon imamo stadion od 30-tak hiljada gledalaca sa svim konforima i uslovima.
Nije sve ni u parama,moze se namaci 7-8-10 miliona da se osposobi neki od ova tri stadiona,pa da imamo ovlasti i da se malo bolje organizujemo i mi sa foruma bi uganjali nesto,a ne drzava i savez uz sve njihove mogucnosti ,izvore prihoda i svega ostaloga.

Jednostavno moraju rijesiti napokon ovo pitanje..MORAJU. Ovo sa Portugalom neka zavrsi ovako ako je pocelo,Bilino ce nekako to podnjeti i svi mi zajedno,ali ako treba poslije ovoga krenutu u opstu kampanju i navijaca reprezentacije i legenda fudbala i novinara i da svi zajedno pritisnemo i savez i drzavu da se ovo napokon rijesi .
Eto za BHF jos jedna borba :!:

Hocemo stadion! Mogao bi se cak skupiti sa strane koja marka milijuncic ali da to svabo sve nadgleda da bude uvjerljivo.
BHF_Manijak

#44 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Stadion ce se napravit al' kad neki ludi Arap dodje i iz ciste dosade kaze daj da vam napravim stadion, tj napravit ce se kad bude dzabaluka jer Bosnji pare iz djepa izbit neces tek tako lahko! :zzzz: Nama ne treba nista previse ba, ne treba nam stadion od 50-60 hiljada, neki restorani po njemu, hoteli i slicna strana, vec najobicniji stadion od nekih 36-37 hiljada...Bilino polje se moze uradit, ima prostora za prosirivanje, kad bi uradili cijeli stadion ko zapad, to bilo ko apoteka, ljepota, to je neki kapacitet od 25-30 hiljada, dosta i to cak samo da su sve tribine normalne!
Korisničkoime

#45 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Moramo biti ljudi realni ima para ima para pa gdje ih ima jbt. FBiH i RS krate sva moguća socijalna davanja kad su dirnuli u FBiH u borce koja su im glavna predizborna glasačka mašinerija kud dalje, imamo toliko nivoa vlasti da bi i Švicarsku pojeli za noge.
Drugo cijena malo se i u moramo uozbiljiti hoćemo li nov stadion 40-50 mil. Eura nam ne gine, morate tu uračunati i izgradnju cjelokupne infrastrukture od puteva preko vode, struje do grijanja. Nećemo njivu u Novembru e pa drenaža i grijanje terena.
Drugo ni sama rekonstrukcija nije za male pare evo planirani troškovi rekonstrukcije Werderovog stadiona iznosili su 60 mil. Eura, glavni cilj im je bio povećanje kapaciteta ali evo recimo neka nas to košta 3 puta manje (manji zahtjevi, jeftinija radna snaga) opet 20 mil. Eura uz to mora se reći ljudi nisu imali nikakvih imovinskopravnih (omiljena riječ kod javnih projekata u BiH) zavrzlama kod nas skoro svugdje tik uz stadion privatni posjedi a kad dođe eksproprijacija m2 šupe ispadne 1000 KM. Eno u Gradačcu prijatelj mi reče da se jedan od golova u terenu nalazi na privatnom vlasništvu zapravo pola šesnaesterca sve do tačke za izvođenje penala. Nadalje ko će održavati takav stadion troškovi su višestruko veći nego sada što su sada, to je funkcionalna građevina koja bez održavanja propada.
Zaista ovo je problem jer moja je najveća želja da kad igra repka da to bude na nekom dobrom stadionu sa ekstra terenom ono lijepa trava da ti žao stati na nju. Trebaju ovi naši otići u CG i Makedoniju i viditi kako su to oni izveli jer trenutno za takvo nešto meni padaju samo prepreke na pamet a nikako rješenje, šta ćemo izmišljati toplu vodu ako je već neko skonto kako to odraditi kopirajmo ga brate ako može.
Bosanski_kralj

#46 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

ReD aka Socijalista wrote:
-LIBERO- wrote:Stvarno se MORA drzava i savez totalno uozbiljiti i ako vec nemaju novca nadju alternativno rjesenje u vidu sponzora,donatora,poslovnog dogovora ili bilo kako i da napokon uredi jedan od stadiona (Bilino,Kosevo,Grbavicu) da napokon imamo stadion od 30-tak hiljada gledalaca sa svim konforima i uslovima.

Eto za BHF jos jedna borba :!:

Hocemo stadion! Mogao bi se cak skupiti sa strane koja marka milijuncic ali da to svabo sve nadgleda da bude uvjerljivo.
Boriće se na način tako što će uništavati i ovo malo što od stadiona imamo :D
moa

#47 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by moa »

Comrad wrote:Treba skontat kakvog arapa nek da svoju sedmicnu platu i da napravimo taj stadion. Grade dzamije, hotele, shopping centre...pa sta fali i jedan stadioncic...nazvat cemo ga po tom seiku..hebaji ga..
Upravo tako, kako su svabe skontale Alianze arena... Uglavnom mislim da nema zainteresovanih ni investitora.
Sada se prica svodi na to.. napravi stadion i nazovi ga kako hoces..
Turk Oil, Uniqa, Al Shidi....Sdruge strane nema sluha ni kod ovih nasih rukovodioca za takve stvari.
Naravno da bi dobro dosao neki stadion od 30tak hiljada mjesta, koji bi bio multifunkcionalnog karaktera.

Uostalom ako nasi odu na EP dobit ce dovoljno para da se pokrene nesto tako :)
kamen spoticanja

#48 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by kamen spoticanja »

moa wrote:
Comrad wrote:Treba skontat kakvog arapa nek da svoju sedmicnu platu i da napravimo taj stadion. Grade dzamije, hotele, shopping centre...pa sta fali i jedan stadioncic...nazvat cemo ga po tom seiku..hebaji ga..
Upravo tako, kako su svabe skontale Alianze arena... Uglavnom mislim da nema zainteresovanih ni investitora.
Sada se prica svodi na to.. napravi stadion i nazovi ga kako hoces..
Turk Oil, Uniqa, Al Shidi....Sdruge strane nema sluha ni kod ovih nasih rukovodioca za takve stvari.
Naravno da bi dobro dosao neki stadion od 30tak hiljada mjesta, koji bi bio multifunkcionalnog karaktera.

Uostalom ako nasi odu na EP dobit ce dovoljno para da se pokrene nesto tako :)
jest samo na alianze areni igra bayern kome gostuju city,united,barcelona...na bilinom polju gostuje kozara,zvijezda gradacac i ako smo bas dobre srece crnogorski grbalj :D
tako da neko potrosi koju paru na takvo nesto ravno je idiotizmu...a repka odigra godisnje 3 utakmice na domacem terenu...nikad se te pare ne bi vratile...
ovo jednostavno moze biti samo drzavni projekat i nista vise...nema profita,nema poslovnih prostora i slicnih ideja...jer jednostavno se ne isplate
convict

#49 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by convict »

Djidjimilovich wrote:

Image
Image

wow, ovo izgleda pravo dobro, ali dabogda kceri da te hadzija uzme ! imas li jos kakvih informacija sto se ovog tice. ja prvi put ovo vidim.
nažalost, ne. mislim da je ovo projekat još iz doba kada smo se s Hrvatskom kandidovali za domacina EURO 2008.
ReD aka Socijalista

#50 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ReD aka Socijalista »

Zamislite da se sljedece godine pocne raditi istocna tribina BP :wink: Ja kad bih to samo vidio bilo bi mi drago, pratili bi radove, slikice, tamo vamo...koja dragost :lol:

To kad bi bilo skakali bismo ovuda ko majmuni od dragosti, a kamo li da se pravi nov stadion... ;-)
Locked