Nedavno sam imala slučaj u porodici, kad je sin od moje rodice na fb napisao tekst tako pun mržnje prema "anamo onima" da mi je došlo da povraćam. Njegovi roditelji su najnormalniji ljudi koje poznajem, puni ljubavi prema svima i jedni od rijetkih koje rat nije promijenio. Ali otac ne radi, majci plata 300 KM, to dijete nije maklo iz selendre u kojoj živi. Nažalost je u ovom slučaju pobijedio odgoj preko tv-a, ulice, društva, umjesto roditelja. A 14 mu je godina
Tamo gdje smo svi svoji
-
teAMICA
#26 Re: Tamo gdje smo svi svoji
Naravno, i tu omladinu je neko naučio mržnji, a na mladima svijet ostaje. Svi smo mi u neku ruku nepravedni, ako ništa govorimo da ne mrzimo nikoga a onda djetetu kažemo "ako ne budeš slušao odnijet će te cigani"
Nedavno sam imala slučaj u porodici, kad je sin od moje rodice na fb napisao tekst tako pun mržnje prema "anamo onima" da mi je došlo da povraćam. Njegovi roditelji su najnormalniji ljudi koje poznajem, puni ljubavi prema svima i jedni od rijetkih koje rat nije promijenio. Ali otac ne radi, majci plata 300 KM, to dijete nije maklo iz selendre u kojoj živi. Nažalost je u ovom slučaju pobijedio odgoj preko tv-a, ulice, društva, umjesto roditelja. A 14 mu je godina
- zonna
#27 Re: Tamo gdje smo svi svoji
to stoji ali kao sto rekoh, brzo oni takve stvari prevazidju jer realno sve su to iskustva drugih... nista sto su oni dozivjeli.
samo je potrebno jedna pobjeda bosne (sport za muske) ili neki momenat gdje bi oni osjetili ponos sto su tu i sto su dio pa da se te gluposti zaborave...
ja sam do skora mislila da je strasno sto se omladina mrzi ali sam uvidjela na par primjera da je to k'o i sve kod njih... trend koji prodje. oni bolje od nas prepoznaju kvalitet ljudski i spremni su se za to tvrdoglavo boriti kao usotalom za sve sto su tvrdoglavi.
mi kalkulisemo, poredimo brzo generalizujemo i zato smo mi problematicniji...
samo je potrebno jedna pobjeda bosne (sport za muske) ili neki momenat gdje bi oni osjetili ponos sto su tu i sto su dio pa da se te gluposti zaborave...
ja sam do skora mislila da je strasno sto se omladina mrzi ali sam uvidjela na par primjera da je to k'o i sve kod njih... trend koji prodje. oni bolje od nas prepoznaju kvalitet ljudski i spremni su se za to tvrdoglavo boriti kao usotalom za sve sto su tvrdoglavi.
mi kalkulisemo, poredimo brzo generalizujemo i zato smo mi problematicniji...
- irvinx1
#28 Re: Tamo gdje smo svi svoji
Mudro zboris @zonna 
- Skijaš
#29 Re: Tamo gdje smo svi svoji
Kao što se preko medija narod truje, tako se preko medija može i izliječiti. Za dva mjeseca agresivne kampanje promovisanja suživota preko Kopanjinih medija i RTRS-a, može se izbrisati deset godina šovinizma. Ljudi mrze jer su izmanipulisani, jer misle da ona druga grupa ritualno ubija bebe i šta sve ne. Sve se to može lako ispraviti. Zakon kojim bi se širenje mržnje sankcionisalo drakonskim kaznama, sistem poznat u SAD kao "hate crimes" te medijska kampanja. I problem bi se riješilo u rekordnom roku.
- Skijaš
#30 Re: Tamo gdje smo svi svoji
To si ti nešto sanjala.zonna wrote:ne mogu da vjerujem skijas, da ovo ti pises. zar se nismo skoro ti i ja na slicno raspravljali? nebitno, drago mi citati tako nesto.
- rogoz
#31 Re: Tamo gdje smo svi svoji
Ja sam za metodu Goli Otok!Skijaš wrote:Kao što se preko medija narod truje, tako se preko medija može i izliječiti. Za dva mjeseca agresivne kampanje promovisanja suživota preko Kopanjinih medija i RTRS-a, može se izbrisati deset godina šovinizma. Ljudi mrze jer su izmanipulisani, jer misle da ona druga grupa ritualno ubija bebe i šta sve ne. Sve se to može lako ispraviti. Zakon kojim bi se širenje mržnje sankcionisalo drakonskim kaznama, sistem poznat u SAD kao "hate crimes" te medijska kampanja. I problem bi se riješilo u rekordnom roku.
Last edited by rogoz on 19/10/2011 17:44, edited 2 times in total.
-
zavrzlama
#32 Re: Tamo gdje smo svi svoji
problem je srbija i njena velikosprksa ideologija...da nema srbije,nikad u BIH ne bi bilo ni rata...BIH srbi birajuci podanistvo srbiji(jer se osjecaju jakim i sigurnim ako ova stoji iza njih) i mrznji prema BIH ,izabrali su mrznju prema BIH i svemu sto na BIH podsjeca....kad ce prestat ta mrznja i vracanje BIH,polsije gradjanskog rata u srbiji...
- minderpuza
#33 Re: Tamo gdje smo svi svoji
zavrzlama wrote:problem je srbija i njena velikosprksa ideologija...da nema srbije,nikad u BIH ne bi bilo ni rata...BIH srbi birajuci podanistvo srbiji(jer se osjecaju jakim i sigurnim ako ova stoji iza njih) i mrznji prema BIH ,izabrali su mrznju prema BIH i svemu sto na BIH podsjeca....kad ce prestat ta mrznja i vracanje BIH,polsije gradjanskog rata u srbiji...
-
cocko
#34 Re: Tamo gdje smo svi svoji
dosta istine u tome sto si napisao.a ja bih rekao da mnogo ljudi ima koji ne osjecaju pripadnost narodu nego drzavi i mjestu stanovanja.nije mene briga kako mi se zove komsija niti kako me pozdravlja.on je moj komsija njemu ostavljam kljuceve kad putujem i on meni.hocu da zivim tu gdje jesam i necu neke rezervne drzave gdje su "moji"vecina,hocu to pravo da zivim sa komsijom kojem vjerujem i kojeg poznajem od rodjenja i sa kojim sam rastao.pa kad mi nazove selam ja se ne cudim jer sam navikao na to rastao sa tim.e ta "navika" najvise smeta i nekim "mojim" i nekim "njegovim" i kazu nema buducnosti, pa nemoze je biti za one koji je ne zele.a oni koji vole svoju kucu vole i svoju drzavu i svog komsiju ,imaju buducnost.zato ova zemlja i opstaje tako dugo zbog svih onih koji su je voljeli koji je vole i koji ce je voljeti bez obzira na vladare,politike i sva ostala zbivanja.ja vjerujem da ce nam biti bolje ako ne nama onda nasoj djeci.a oni koji misle da imaju rezervne drzave zasto ne idu tamo ako je bolje,ljepse,stalno se pitam sta ih ovdje zadrzava.iako predpostavljam da je odgovor nema bolje ni ljepse od rodne zemlje, samo je to nekima tesko priznati sto zbog interesa sto zbog onog"sta ce moji reci".novikorisnik wrote:Vidjenja sam da ovdje (u nas), postoji jos jedan mali problem. To je, po mom misljenju, cinjenica da na ovom prostoru ne postoje vise oni isti narodi, od prije rata.
Unaprijed cu se ograditi i reci da ne zelim ulaziti u diskusiju, vec samo iznosim svoje zakljucke - cisto onako
Dakle, srbi vladaju pravoslavnom srbijom, hrvati katolickom hrvatskom, a bosnjaka - muslimana, kojih imamo dvije vrste, ne vladaju nicim. S tim da bi po nekoj, zelim-zelis varijanti, trebali da imaju svoju zemlju, u kojoj ce, isto kao i druga dva naroda, vecinski da upravljaju. Sto ne mora da bude, jer mi nismo (ko neki) koji hoce nekog iz njegove zemlje da istjeraju, da bi vladali istom. Ovdje niko nije u apsolutnoj vecini, tako da ta opcija otpada. Helem.
Da se vratim na one dvije vrste.
Prvi su oni od prije rata, na koje su ostali navikli. (ne ulazim ko je kakav musliman, nego samo "ugrubo" vrsim analizu).
Drugi su isti oni od prije rata, koji su se, haj da kazem, ozbiljnije posvetili svojoj pripadnosti Islamu i zele da zive po tim nacelima. Oni prvi isto tvrde da pripadaju tom taboru, ali su svoj zivot prilagodili drugim "dvama" narodima, ne zeleci da se razlikuju, jer smatraju da ce njihova razlicitost izazvati neku "nelagodu", ili sta ti ja znam, kod doticna dva naroda. (u proteklom ratu smo vidjeli da ih ta "kurtoazija" nije spasila genocida). (Bas mi je bezze sto postavljac teme spominje zrtve u kontextu izjednacavanja, ko oni su nas, i mi smo njih, pa sad hajmo mir mir nema veze ko je kriv).
Posto je Islam komplexna stvar, i ne dozvoljava svojevoljno ponasanje clanova, oni prvi dolaze u sukob sa drugima, pokusavajuci da ih "unormale", "dohavizaju", da "ne izmisljaju neka svoja pravila", nego da budu kao i oni. Drugima to ne pada na pamet, jer kao sto rekosmo, Islam ima svoja pravila, koja se ne mijenjaju po necijem ćejfu.
Tako da tu u stvari dolazimo do cetiri grupe ljudi koji vuku, svak' na svoju stranu.
Ono sto u mojoj glavi stvara konfuziju jeste to sto se svi hvale multi-ovo-ono, a kad ja zelim da budem "multi", oni kazu, e ne moze tako. Moras biti ko i svi mi, da bi bili multi
Zasto neko od mene trazi da budem kao on, a ja ni od kog ne trazim da bude kao ja. Meni niko ne smeta, takav kakav je, sve dok me ne dira. Valjda je to svima normalno. (iako je sa-x forum pun kontradiktornih stavova, tipa ma ne smetas ni ti nama, al ces se ponasati kako mi odredimo
U gradu u kojem zivim, skupe se prve tri grupe i dogovore svoja pravila. Odrede mi kako cu iz kuce izaci, sta cu obuci, kako cu se s ljudima pozdravljati, sta cu jesti....
Ja ne zelim drugima to da odredjujem, ja samo zelim da imam isto pravo kao i svi drugi.
Sto mi neko namece "dobar dan", ako sam ja izabrao sebi drugi pozdrav kojim cu se pozdravljati? Ne branim nikome da mi nazove dobar dan, da ne bude zabune!!! Pitam se sto se svi "beče" i kolutaju ocima kad ja nazovem selam?
Sto to ja ne mogu da budem multi?
Kakvi smo to multi, ako svi sve isto radimo. Onda nismo multi i nek prestane ta prica.
Svi se ko nesto uvrijede kad kazes selam alejkum, a ja se ne trebam uvrijediti na neciji dobar dan?!
Ponavljam, meni ne smeta, i bilo bi mi smijesno da mi komsija Vlado naziva selam. Ja samo zelim isto pravo ko sto ga ima Vlado i Jovo i Dragan i (Huso iz prve grupe.
Selam sam uzeo samo za primjer!!! Pitanje se odnosi na sve u cemu se razlikujemo, a ne ugrozavamo prava jedni drugima.
Znaci, da se vratim na temu, tu sam u startu zakinut za svoja osnovna ljudska prava i kako ja onda da gledam na one koji mi ta prava brane? Kakvu to zajednicku drzavu, gdje se svi cijenimo i postujemo, da ocekujem?
Ima li smisla da navodim rat, izazvan i sproveden od druga dva naroda, s kojima treba da gradimo zajednicku buducnost, kad vecina isto i danas misli. Onaj broj srba i hrvata, kojima muslimani ne smetaju, je beznacajan.
Iako mislim da bi u slucaju novog sukoba, opet svak na svoju stranu otisao.
Nema vise NAS. Ne postojimo vise MI. Nikad NAS nije ni bilo, nego je to samo neko bosnjacima izaprao mozak, i samo su oni to mislili. NIKO DRUGI. A i sto bi, kad svi imaju svoju "maticnu zemlju", a ovdje su samo privremeno, dok se ne pripoje lijevo i desno.
Zakljucak:
Zajednicka buducnost je moguca samo ako svi imamo ista prava. Posto nemamo, jer smo 3:1, uvijek ce ovdje neko nekome smetati i uvijek ce neki zeljeti da se oslobode ostalih i da se razrahate, svoji na svom.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#35 Re: Tamo gdje smo svi svoji
Vlasnici Sarajevo-x Portala određuju pravila ponašanja na Sarajevo-x Forumu. Ta pravila su i objavili na Forumu, dali upute moderatorima. Samom registracijom na Forum si prihvatio ta pravila i uslove pod kojim možeš diskutovati sa ostalim forumašima. Vidi Impresum Portala. Ako ti se pak ne sviđaju pravila, samo se registruješ na neki Forum koji ima drugačija pravila i diskutuješ. Ostali dio tvoje diskusije, ne bih komentarisao jer je sasvim ok.novikorisnik wrote:Zasto neko od mene trazi da budem kao on, a ja ni od kog ne trazim da bude kao ja. Meni niko ne smeta, takav kakav je, sve dok me ne dira. Valjda je to svima normalno. (iako je sa-x forum pun kontradiktornih stavova, tipa ma ne smetas ni ti nama, al ces se ponasati kako mi odredimo)
- zonna
#36 Re: Tamo gdje smo svi svoji
de zavrzlama, kakve veze ima srbija sa nama? pusti bolan tu suplju...
najlakse je traziti i naci krivca u nekom trecem jer smo tako eto mi nemocni da nesto promjenimo. 'ta cemo mi jadni kada eto nije uopste do nas.
najlakse je traziti i naci krivca u nekom trecem jer smo tako eto mi nemocni da nesto promjenimo. 'ta cemo mi jadni kada eto nije uopste do nas.
- zonna
#37 Re: Tamo gdje smo svi svoji
Skijaš wrote:Kao što se preko medija narod truje, tako se preko medija može i izliječiti. Za dva mjeseca agresivne kampanje promovisanja suživota preko Kopanjinih medija i RTRS-a, može se izbrisati deset godina šovinizma. Ljudi mrze jer su izmanipulisani, jer misle da ona druga grupa ritualno ubija bebe i šta sve ne. Sve se to može lako ispraviti. Zakon kojim bi se širenje mržnje sankcionisalo drakonskim kaznama, sistem poznat u SAD kao "hate crimes" te medijska kampanja. I problem bi se riješilo u rekordnom roku.
APSOLUTNO SVE NOVINE ili tv kuce sankcionisati drakonskim kaznama a stimulisati za regularne emisije.
- zonna
#38 Re: Tamo gdje smo svi svoji
moguce da sam te pobrkala sa nekim, ne da mi se traziti sada... ako sam pogrijesila sorrySkijaš wrote:To si ti nešto sanjala.zonna wrote:ne mogu da vjerujem skijas, da ovo ti pises. zar se nismo skoro ti i ja na slicno raspravljali? nebitno, drago mi citati tako nesto.
- zonna
#39 Re: Tamo gdje smo svi svoji
"suvise svjeze"?!?! 15 godina "neko vrijeme"???minderpuza wrote:zavrzlama wrote:problem je srbija i njena velikosprksa ideologija...da nema srbije,nikad u BIH ne bi bilo ni rata...BIH srbi birajuci podanistvo srbiji(jer se osjecaju jakim i sigurnim ako ova stoji iza njih) i mrznji prema BIH ,izabrali su mrznju prema BIH i svemu sto na BIH podsjeca....kad ce prestat ta mrznja i vracanje BIH,polsije gradjanskog rata u srbiji...Neke se stvari ne mogu zaboraviti bojim se da je sve isuvise svjeze bez obzira na to sto je proslo vec neko vrijeme
pa de mi objasni molim te tu logiku u bivsoj jugoslaviji kada su odmah 60 tih godina svabe masovno pocele ljetovati na jadranu? koliko to poslije drugog svjetskog rata? mora da su ima tada otkazivali gostoprimstvo sve po toj tvojoj "suvise je sveze".... ili mozda mislis da su svi oni nasi koji odose gore u tu mrsku svabiju da zarade nesto neprijatelji svoga naroda?
- minderpuza
#40 Re: Tamo gdje smo svi svoji
Sit gladnog ne razumije...Srecom svi imamo svoje misljenje, neko se cini bolje ili losije ali ipak je dobro sto smo razlicitizonna wrote:"suvise svjeze"?!?! 15 godina "neko vrijeme"???minderpuza wrote:zavrzlama wrote:problem je srbija i njena velikosprksa ideologija...da nema srbije,nikad u BIH ne bi bilo ni rata...BIH srbi birajuci podanistvo srbiji(jer se osjecaju jakim i sigurnim ako ova stoji iza njih) i mrznji prema BIH ,izabrali su mrznju prema BIH i svemu sto na BIH podsjeca....kad ce prestat ta mrznja i vracanje BIH,polsije gradjanskog rata u srbiji...Neke se stvari ne mogu zaboraviti bojim se da je sve isuvise svjeze bez obzira na to sto je proslo vec neko vrijeme
pa de mi objasni molim te tu logiku u bivsoj jugoslaviji kada su odmah 60 tih godina svabe masovno pocele ljetovati na jadranu? koliko to poslije drugog svjetskog rata? mora da su ima tada otkazivali gostoprimstvo sve po toj tvojoj "suvise je sveze".... ili mozda mislis da su svi oni nasi koji odose gore u tu mrsku svabiju da zarade nesto neprijatelji svoga naroda?
-
sammo
#41 Re: Tamo gdje smo svi svoji
Dosad se pokazalo da je lakše ratovati i mrziti nego poštivati...to važi za sve 3 strane u BIH. Gdje je problem? Negativnosti su postale navika, potpihuju ih mediji i politika...puno je godina prošlo u takvom stanju. Da bi se stanje popravilo, treba puno dobre volje, pozitivne energije i mudrosti...novi ljudi....
- Boom71
#42 Re: Tamo gdje smo svi svoji
pozdravljam obe metode !rogoz wrote:Ja sam za metodu Goli Otok!Skijaš wrote:Kao što se preko medija narod truje, tako se preko medija može i izliječiti. Za dva mjeseca agresivne kampanje promovisanja suživota preko Kopanjinih medija i RTRS-a, može se izbrisati deset godina šovinizma. Ljudi mrze jer su izmanipulisani, jer misle da ona druga grupa ritualno ubija bebe i šta sve ne. Sve se to može lako ispraviti. Zakon kojim bi se širenje mržnje sankcionisalo drakonskim kaznama, sistem poznat u SAD kao "hate crimes" te medijska kampanja. I problem bi se riješilo u rekordnom roku.
demokratija i sl. vrijednosti naprednog svijeta,jednostavno na ovim nasim prostorima,ne piju vode.
-
Dahon
#43 Re: Tamo gdje smo svi svoji
Čitam i čitam i vračam se u davne dane,u bivšu Jugu,gdje smo isto ovako rezonovali,kada je bio bitan,ljudski
karakter,odnosno dali si dobar ili loš čovjek,a ne po neznam kojim,pripadnostima,dakle tamo gdje smo svi bili svoji.
Tada se prenem,pa čekaj malo;"Dakle sada više nismo svi svoji"!!!
Očigledno je da je došlo do promjene,koje moramo biti svjesni,a koja se i dan danas,vidim,teško prihvača.
Ono što je nekada bila Država svih svojih Građana,po Državljanstvu Jugoslaveni,više to nije.Sada se inzistira na
naciji i po tome smo se podjelili,kada isti problem,još uvijek visi nad glavom,građana Države Bosne i Hercegovine,
koja je nekada važila za Jugoslviju u malom.Na političkoj sceni je staro pravilo,"posvađaj pa vladaj",koje se na
ovim prostorima sprovodina na način;"Podjeli,posvađaj pa vladaj",jer je očigledno da tu kostrukciju drži i ustav BiH,
koji reguliše odnose unutar tri kostitutivna naroda,tri entiteta.Recite mi može li izabranik i prestavnik bilo kojeg
naroda,da zagovara nešto drugo,osim interesa vlastitog naroda.Očigledno da je svađa POSTAVLJENA,OZAKONJENA.
A taj koji je postavija,garantiram da nije u BiH,i on na sve ovo sada se negdje slatko smije,umire od smjeha,i može
da zapali Državu dok trepneš okom,jer su svi čvrsto na svojim stranama i svatko svakom smeta,ne po osječajima
naroda,ali tko još pita za osječaje naroda i šta narod hoče,od toga se odavno otišlo.
Sada se vidi i rješenje,a ono je u vračanju na nekadašnje uređenje,koje inzistira na građanstvu,nebitno na sve ostalo,ali tada se postavlja pitanje povjerenja u nekoga,tko bi zastupao istovremeno sve tri strane.Tko je taj???Mišljenja sam da bi on imao največu podršku naroda,ali triba ga nači,gdje?
karakter,odnosno dali si dobar ili loš čovjek,a ne po neznam kojim,pripadnostima,dakle tamo gdje smo svi bili svoji.
Tada se prenem,pa čekaj malo;"Dakle sada više nismo svi svoji"!!!
Očigledno je da je došlo do promjene,koje moramo biti svjesni,a koja se i dan danas,vidim,teško prihvača.
Ono što je nekada bila Država svih svojih Građana,po Državljanstvu Jugoslaveni,više to nije.Sada se inzistira na
naciji i po tome smo se podjelili,kada isti problem,još uvijek visi nad glavom,građana Države Bosne i Hercegovine,
koja je nekada važila za Jugoslviju u malom.Na političkoj sceni je staro pravilo,"posvađaj pa vladaj",koje se na
ovim prostorima sprovodina na način;"Podjeli,posvađaj pa vladaj",jer je očigledno da tu kostrukciju drži i ustav BiH,
koji reguliše odnose unutar tri kostitutivna naroda,tri entiteta.Recite mi može li izabranik i prestavnik bilo kojeg
naroda,da zagovara nešto drugo,osim interesa vlastitog naroda.Očigledno da je svađa POSTAVLJENA,OZAKONJENA.
A taj koji je postavija,garantiram da nije u BiH,i on na sve ovo sada se negdje slatko smije,umire od smjeha,i može
da zapali Državu dok trepneš okom,jer su svi čvrsto na svojim stranama i svatko svakom smeta,ne po osječajima
naroda,ali tko još pita za osječaje naroda i šta narod hoče,od toga se odavno otišlo.
Sada se vidi i rješenje,a ono je u vračanju na nekadašnje uređenje,koje inzistira na građanstvu,nebitno na sve ostalo,ali tada se postavlja pitanje povjerenja u nekoga,tko bi zastupao istovremeno sve tri strane.Tko je taj???Mišljenja sam da bi on imao največu podršku naroda,ali triba ga nači,gdje?
-
novikorisnik
#44 Re: Tamo gdje smo svi svoji
Nisi me haman skontao...PipiDugaDevetka wrote:Vlasnici Sarajevo-x Portala određuju pravila ponašanja na Sarajevo-x Forumu. Ta pravila su i objavili na Forumu, dali upute moderatorima. Samom registracijom na Forum si prihvatio ta pravila i uslove pod kojim možeš diskutovati sa ostalim forumašima. Vidi Impresum Portala. Ako ti se pak ne sviđaju pravila, samo se registruješ na neki Forum koji ima drugačija pravila i diskutuješ. Ostali dio tvoje diskusije, ne bih komentarisao jer je sasvim ok.novikorisnik wrote:Zasto neko od mene trazi da budem kao on, a ja ni od kog ne trazim da bude kao ja. Meni niko ne smeta, takav kakav je, sve dok me ne dira. Valjda je to svima normalno. (iako je sa-x forum pun kontradiktornih stavova, tipa ma ne smetas ni ti nama, al ces se ponasati kako mi odredimo)
Nisam mislio na administraciju ni pravila portala sa-x, nego da sam misljenja da ima dosta forumasa koji su za nacin uredjenja drzave po svojim nekim principima i mislio sam na, meni-od-njih, isprogramirano ponasanje u javnom zivotu, a ne na forumu.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#45 Re: Tamo gdje smo svi svoji
OK. Evo Foruma, evo interneta kojeg do otprilike 2000 godine nije bilo u BiH, otvaraj teme, polemiši po datim pravilima slušajući upozorenja moderatora,...novikorisnik wrote:Nisi me haman skontao...PipiDugaDevetka wrote:Vlasnici Sarajevo-x Portala određuju pravila ponašanja na Sarajevo-x Forumu. Ta pravila su i objavili na Forumu, dali upute moderatorima. Samom registracijom na Forum si prihvatio ta pravila i uslove pod kojim možeš diskutovati sa ostalim forumašima. Vidi Impresum Portala. Ako ti se pak ne sviđaju pravila, samo se registruješ na neki Forum koji ima drugačija pravila i diskutuješ. Ostali dio tvoje diskusije, ne bih komentarisao jer je sasvim ok.novikorisnik wrote:Zasto neko od mene trazi da budem kao on, a ja ni od kog ne trazim da bude kao ja. Meni niko ne smeta, takav kakav je, sve dok me ne dira. Valjda je to svima normalno. (iako je sa-x forum pun kontradiktornih stavova, tipa ma ne smetas ni ti nama, al ces se ponasati kako mi odredimo)
Nisam mislio na administraciju ni pravila portala sa-x, nego da sam misljenja da ima dosta forumasa koji su za nacin uredjenja drzave po svojim nekim principima i mislio sam na, meni-od-njih, isprogramirano ponasanje u javnom zivotu, a ne na forumu.
Svi na internet, inernet za sve!