20.000 +/-

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Mini_Star

#26 Re: 20.000 +/-

Post by Mini_Star »

Svako normalan ce ti preporuciti novo auto sa garancijom (nije bitno koje). Sa starim autom mozes da dobijes, a bogami mozes i da izgubis - mnogi su izgubili. Da li se zelis kockati sa svojim novcem je stvar ciste perverzije i sadizma nad samim sobom i svojim bliznjim.
Zvek

#27 Re: 20.000 +/-

Post by Zvek »

Hypo Leasing u Rajlovcu ima bar 50 polovnih auta (sa teretnjacima). Ako mi bas ne treba velik (veci) auto ja bih za istu svotu novca kupio nov automobil. Do 20k KM moze da prođe Fabia, Punto Evo, 207, C3, Hyundai-Kia i30-Ceed, Rio.
Mada ako bi se nasao neki kompakt 2010god ne bi loše prošao.
Better Man

#28 Re: 20.000 +/-

Post by Better Man »

Prije par dana bio na redovnom servisu kod Bunje i neki covjek im je dao podatke odredjenog Renaulta kojeg je htio da uveze da mu provjere, cijena je 8 hiljada KM, presao 194 hiljade km. Provjere oni njemu, kad auto preslo 364 hiljada km. Sat vracen za 170 hiljada km. Zato ni pod razno polovno auto za te pare, jer ko zna koliko je vracen sat. Jedino ako je bas provjereno od prvog vlasnika koji ga je cuvao i pazio i ako je rijec o autu manje klase, jer limuzinu kupit za te novcem,a da je u dobrom stanju, nema sanse. Dok sam bio u servisu jedan bracni par je gledao novu Daciu Sandero Stepway i gledali ponudu polovnih automobila i odlucili su se za Megana starog godinu dana, presao 16 hiljada i cijena mu je 19 hiljada km. Kako mi rekose u servisu auto bio u vlasnistvu jedne doktorice koja je taj svoj Megane zamjenila i doplatila za GT line Meganea koji ima vise opreme.
E&E

#29 Re: 20.000 +/-

Post by E&E »

Jebi ga sad, prica vam je bezveze. Evo na primjer ja imam 3 auta, jedno je preslo 70.000 drugo 90.000 a trece 120.000 i ja na svako auto dajem garanciju na sve moguce sto vas interesuje i licno ja potencijalnog kupca odvedem gdje god zeli da provjeri auto. I jos nesto... Nikad bilo koji nov hyundai ili slicno sranje ne moze biti dobro kao recimo polovna skoda octavia 2009 godiste. Ko god misli da moze, neka dovede to auto kod mene pa ce mo uporediti u svim segmentima ;)
cucamonga

#30 Re: 20.000 +/-

Post by cucamonga »

nek si ti nabroj'o da imas 3 auta. :lol:

ja bih si rado za tu lovu uzeo Hyundai i30 - dolazi skoro sa svom mogucom opremom polukozna sjedista tempomat automatska klima alu felge abs cd mp3 plejer bzbz stakla i slicno + sto hjundai daje garanciju od branika do branika 5g.

ja sam covjek koji ne pati od marki
E&E

#31 Re: 20.000 +/-

Post by E&E »

cucamonga wrote:nek si ti nabroj'o da imas 3 auta. :lol:

ja bih si rado za tu lovu uzeo Hyundai i30 - dolazi skoro sa svom mogucom opremom polukozna sjedista tempomat automatska klima alu felge abs cd mp3 plejer bzbz stakla i slicno + sto hjundai daje garanciju od branika do branika 5g.

ja sam covjek koji ne pati od marki
E jbg druze, neko ima 3 prava auta, a neko masta o jednom poluproizvodu iz koreje ;)
cucamonga

#32 Re: 20.000 +/-

Post by cucamonga »

a je li - bas si mnogo jak :mrgreen:

sto bolan nisi uzeo jos 2 pa da imas petak - mislim mozes ti to :mrgreen:

i da te pitam da nisi slucajno SW programer :mrgreen:
E&E

#33 Re: 20.000 +/-

Post by E&E »

cucamonga wrote:a je li - bas si mnogo jak :mrgreen:

sto bolan nisi uzeo jos 2 pa da imas petak - mislim mozes ti to :mrgreen:

i da te pitam da nisi slucajno SW programer :mrgreen:
Neko realno jak, neko imaginarno jbg. Da ne offtopicaris vise u temi bolje da i ti i ja prestanemo ovde pisati. Ako imas nesto da kazes opali po privatnim porukama ;)
Mini_Star

#34 Re: 20.000 +/-

Post by Mini_Star »

E&E wrote:Jebi ga sad, prica vam je bezveze. Evo na primjer ja imam 3 auta, jedno je preslo 70.000 drugo 90.000 a trece 120.000 i ja na svako auto dajem garanciju na sve moguce sto vas interesuje i licno ja potencijalnog kupca odvedem gdje god zeli da provjeri auto. I jos nesto... Nikad bilo koji nov hyundai ili slicno sranje ne moze biti dobro kao recimo polovna skoda octavia 2009 godiste. Ko god misli da moze, neka dovede to auto kod mene pa ce mo uporediti u svim segmentima ;)
Smijesan si sa tom garancijom. Presmijesan. Pa ti bi ga prvi odjeb'o cim bi ti dosao sa reklamacijom. Hyundai i30, Astru III ili KIA-u CEED mozes ostaviti ispred zgrade i otici na miran san. Skodu Oktaviju moras osigurati sa pet alarma, Zederom... jer nikada nisi siguran hoce li osvanuti tamo gdje si je parkirao. Covjek je pitao sta da kupi. Ti iznesi svoj prijedlog i ne guraj temu off topic.
E&E

#35 Re: 20.000 +/-

Post by E&E »

Joj razmisljanja boze sacuvaj. Jel majke ti ti tako i razmisljas kad su zene u pitanju? Necu da imam lijepu i dobru djevojku maznuce mi je neko? Pa ako si dovoljno pametan mozda i nece. Tako je i sa autom rijatelju. Elektricni prekidac i prst u uho ;) Moze ga odvuci samo paukom i nikako drugacije.
Mini_Star

#36 Re: 20.000 +/-

Post by Mini_Star »

E&E wrote:Joj razmisljanja boze sacuvaj. Jel majke ti ti tako i razmisljas kad su zene u pitanju? Necu da imam lijepu i dobru djevojku maznuce mi je neko? Pa ako si dovoljno pametan mozda i nece. Tako je i sa autom rijatelju. Elektricni prekidac i prst u uho ;) Moze ga odvuci samo paukom i nikako drugacije.
Ti, vidim, vise volis izjebane stare cure a ne djevice ;)
Btw, zasto ce mi auto u koje moram da stavljam tajne prekidace!? Daj suti. Ne lupetaj.
E&E

#37 Re: 20.000 +/-

Post by E&E »

Mini_Star wrote:
E&E wrote:Joj razmisljanja boze sacuvaj. Jel majke ti ti tako i razmisljas kad su zene u pitanju? Necu da imam lijepu i dobru djevojku maznuce mi je neko? Pa ako si dovoljno pametan mozda i nece. Tako je i sa autom rijatelju. Elektricni prekidac i prst u uho ;) Moze ga odvuci samo paukom i nikako drugacije.
Ti, vidim, vise volis izjebane stare cure a ne djevice ;)
Btw, zasto ce mi auto u koje moram da stavljam tajne prekidace!? Daj suti. Ne lupetaj.
Sve je stvar licnog izbora prijatelju. Realno bolje je imati dobru "iskusnu" djevojku nego nevinog groba.
Btw. treba ti prekidac jer se zeder, multlock i ostale zajebancije otvaraju za par sekundi.
vanda

#38 Re: 20.000 +/-

Post by vanda »

Haris.ba wrote:Ako gledaš novo auto, benzinca,koje ćeš vozati 10-ak godina best baj je hyundai i30.
Kod dizelaša je citroen c4. Mada je on oko 24 hiljade :sad: .

Ako ti treba automatik, dalje od fauve ja ne bi gledao.

A ako ti se ne gade lizing auta, može se tu finih stvari ubosti. Mada su uglavnom auta prešla 50.000 i više, a starost oko3 godine(barem kad sam ja to pratio).
Ma meni taj i30 naprijed izgleda k'o kakva žaba. Mislim, auto je tip top za tu svotu novca, ali.. ne 'privlači' me. A novi Polo ? On je meni preheben..
Last edited by vanda on 16/10/2011 18:23, edited 1 time in total.
plucna mahramica

#39 Re: 20.000 +/-

Post by plucna mahramica »

Hajde da se prica o nekom autu za poredjenje nego o skodi... sekunde joj ne bih dao prednost nad novim i30 ili c'eed. :roll:
E&E

#40 Re: 20.000 +/-

Post by E&E »

plucna mahramica wrote:Hajde da se prica o nekom autu za poredjenje nego o skodi... sekunde joj ne bih dao prednost nad novim i30 ili c'eed. :roll:
Skoda je sa moje strane bila samo primjer i nista vise, a to sto vi nesto licno shvatate, to svakako nije moj problem. Svako ima svoj izbor, ali moje licno misljenje je da je bolje uzeti DOBRO polovno auto nego neku koreansku harabatiju.
suljke

#41 Re: 20.000 +/-

Post by suljke »

Koje je najbolje auto ?
suljke

#42 Re: 20.000 +/-

Post by suljke »

Pa zna se . . .
suljke

#43 Re: 20.000 +/-

Post by suljke »

N O V O
plucna mahramica

#44 Re: 20.000 +/-

E&E wrote:
plucna mahramica wrote:Hajde da se prica o nekom autu za poredjenje nego o skodi... sekunde joj ne bih dao prednost nad novim i30 ili c'eed. :roll:
Skoda je sa moje strane bila samo primjer i nista vise, a to sto vi nesto licno shvatate, to svakako nije moj problem. Svako ima svoj izbor, ali moje licno misljenje je da je bolje uzeti DOBRO polovno auto nego neku koreansku harabatiju.
Za te pare, ako je provjereno, slazem se - uzeo bih dobro polovno auto, ali skoda to nije.

@suljke nije ti bas trebalo 3 odvojena posta i da na kraju fulis... :) najbolje auto je sluzbeno :-D
PeshtA

#45 Re: 20.000 +/-

Post by PeshtA »

Nov ili skoro nov Polo ili nova Fabia, "Oktava" stara godinu dvije tri ... da se 5 godina rahat navozas ...

U istim sam nedoumicama, volio bih da imam luxuzno auto, ali bi volio i nesto sto mi nece jesti pare i za sto necu raditi.

Kako god se izracunam preracunam Skoda Octavia je najbolji izbor. Tite mi!
Passat B6 moze doci u obzir ali poslije 2007 godine a njih za 20.000 NEMA! Sve prije 2007 su oni motori sa problematicnim injektorima zamajcima koji redovno se zeznu.

Imam prijatelja u TZ ima rent-a-car od cca 40ak auta od Chevrolet avea do Q7.
Cime me on iznenadio je da, od svih auta koje oni imaju najbolje i najisplativije auto im je Citros C5. Servisi su malo poskuplji, ali samo sipaj i vozi. Passata B6 imaju, na 30 hiljada (nov kupljen) im se iskrivio zamajac cijeli mjenjac uhelacio. Svaki puta kada ga izrentaju, cim se vrati ide u servis, crkla ova lampa, crko onaj senzor.

Sta je jos auto kojeg ces se navozati moze biti malo mladje cca 20-23 milje, Skoda Superb stari model ...

Ma nemozes biti pametan!!! toliko je auta ... ali PezhOva ja nebi nikad vise imao sam 206CC ...Sepet od auta :)
PeshtA

#46 Re: 20.000 +/-

Post by PeshtA »

plucna mahramica wrote:
E&E wrote:
Za te pare, ako je provjereno, slazem se - uzeo bih dobro polovno auto, ali skoda to nije.

Skoda je brate VW za malo para. U Bosni je trenutno najisplativija varijanta.

Svi bi mi voljeli luxuz ali ... valja taj luxuz odrzavati.
otsam

#47 Re: 20.000 +/-

Post by otsam »

novo nipošto, uzmi polovnu bengu za 20.000 i uživaj
plucna mahramica

#48 Re: 20.000 +/-

PeshtA wrote:

Pa sta, ne svidja mi se ni vw a treba skoda da mi nesto znaci? Ako je vec to u pitanju, prije bih uzeo seat-a.
Ja ne kontam, imas 20.000 i onda hoces da kupis auto koje ces da gazis 5 godina a da marku ne ulozis. Kupi onda g2 i 'uzivaj'... pa ako cu dati tolike pare onda daj da uzmem nesto sto ce me ispuniti a ne da me komsija vidi kako ja imam skupo auto (ali hvala Bogu ne moram puno ulagati u njega). Ako kupis nov c'eed, sigurno ces manje uloziti nego u polovnu skodu.
Ali onda je problem sto ce neki drugi izgubiti 500 maraka vise nego skoda, aj 'tito' dragi kako cu to da podnesem... Ja se poserem na takvih 20.000...
Last edited by plucna mahramica on 16/10/2011 19:46, edited 1 time in total.
otsam

#49 Re: 20.000 +/-

Post by otsam »

plucna mahramica wrote:
PeshtA wrote:

Pa sta, ne svidja mi se ni vw a treba skoda da mi nesto znaci? Ako je vec to u pitanju, prije bih uzeo seat-a.
Ja ne kontam, imas 20.000 i onda hoces da kupis auto koje ces da gazis 5 godina a da marku ne ulozis. Kupi onda g2 i 'uzivaj'... pa ako cu dati tolike pare onda daj da uzmem nesto sto ce me ispuniti a ne da me komsija vidi kako ja imam skupo auto (ali hvala Bogu ne moram puno ulagati u njega). Ako kupis nov c'eed, sigurno ces manje uloziti nego u polovnu skodu.
ma uopšte ne mora da znači
Better Man

#50 Re: 20.000 +/-

Post by Better Man »

otsam wrote:novo nipošto, uzmi polovnu bengu za 20.000 i uživaj
I skrsi jos par hiljada na opravke i zamjene dotrajalih dijelova!
Locked