Alarm kućni koji izabrati?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

itekako

#26 Re: Alarm kućni koji izabrati?

Post by itekako »

chuchumbamayumbe wrote:Ugradim ovaj DSC za 980km, a koliko košta mjesečno održavanje, intervencije, i sl?!
Ne znam za intervencije... Nisam uzeo tu vrstu usluge. Sto se tice odrzvanja, jednom godisnje nazoves da prekontrolisu opremu. Cini mi se oko 50-ak maraka u slucaju da je sve ok (izlazak na teren i kontrola opreme)

U slucaju nekog problema, moj alarm poziva tri broja mobitela koja sam naveo kada su mi postavljali opremu. E sad, ukoliko ti alarm javi problem do tebe je hoces li doci sam, pozvati policiju ili nesto trece....
Nazovi njih u DSC pa vidi koliko kosta paket koji ukljucuje njihove intervencije. Mislim da u tom slucaju mozes ostvariti popust na opremu i ugradnju.
Qler

#27 Re: Alarm kućni koji izabrati?

Post by Qler »

Ja na vikendici imam Securitas, cca 80KM mjesecno placamo, oni postavili opremu, sve njihovo... alarm i tehnicka zastita
holowey

#28 Re: Alarm kućni koji izabrati?

Post by holowey »

linica123 wrote:Susjedu su pred par dana lopovi pokrali gotovo sve iz kuće. Zato bi mi htjeli u svoju kuću ugraditi alarm. Znam da mi alarm ne može baš biti puno od pomoći,ali je ipak sigurnost veća. Pa nas zanima koji je bolje ugraditi - bežični ili žični ? Mislili smo možda radije bežični jer je takav povezan telefonskom linijom i upozorenje šalje na kućni broj ili mobitel. Kakva su vaša iskustva i prijedlozi ?
sta god odlucis, centralu vezes na telefon pa hoce li zvati tebe ili zastitarsku firmu, nebitno...

ja sam u stanu postavio paradox centralu, koja je preko telefonske linije povezana na dojavni centar pa u slucaju aktiviranja alarma, zastitarska firma koju placam 50km mjesecno salje ekipu na lokaciju i mene obavijesti o incidentu... u stanu postavljena unutrasnja sirena a na balkonu vanjska, kad se aktivira ne mozes opstati ni u stanu ni ispred zgrade :lol:
imam rezerve i gsm modul u slucaju da dodje do prekida fiksne linije opet ide dojava na dic...

sto se tice zicano/bezzicno, vjerovatno mislis na same senzore, jer postoje obje varijante... bezzicna varijanta je cca 50% skuplja, ali nemas razvlacenja kablova po kuci

edit:
i ja idiot sto odgovaram na post, tek sada vidim po ostalim postovima da su u pitanju iskljucivo reklame hr firmi :zid:
walter kurtz

#29 Re: Alarm kućni koji izabrati?

Post by walter kurtz »

Image
hopi

#30 Re: Alarm kućni koji izabrati?

Post by hopi »

stara tema, ima li kakvih novih svježih info

hoću u stanu neki alarm, 1 senzor samo + jedinica, ima li ko šta preporučiti, koji uređaj ili nekoga ko to ugrađuje, ili ako nije komplikovano mogu li sam
postaviti
diablobih

#31 Re: Alarm kućni koji izabrati?

Post by diablobih »

hopi wrote:stara tema, ima li kakvih novih svježih info

hoću u stanu neki alarm, 1 senzor samo + jedinica, ima li ko šta preporučiti, koji uređaj ili nekoga ko to ugrađuje, ili ako nije komplikovano mogu li sam
postaviti
Meni ovo izgleda perfektno za tebe, ne moras nista busiti, samo postavis kako zelis :D

http://simplisafe.com/home-security-shop, mozes napraviti i sebi paket ako zelis samo par stvari.
holowey

#32 Re: Alarm kućni koji izabrati?

Post by holowey »

postaviti
preporuka za paradox... treba ti centrala, kontrolni panel, sirena (unutrasnja/vanjska), jedan pir senzor, ako neces wireless varijantu onda i kablovi da to sve povezu, kanalice da smjestis kablove...
kontaktiraj bilo koju zastitarsku firmu i trazi da ti daju ponudu...gama, sektor, sekuritas, sword, dsc, sikra, itd

i radije prepusti da ti to uradi neko kome je to struka...
scarface32

#33 Re: Alarm kućni koji izabrati?

Post by scarface32 »

diablobih wrote:

postaviti
Meni ovo izgleda perfektno za tebe, ne moras nista busiti, samo postavis kako zelis :D

http://simplisafe.com/home-security-shop, mozes napraviti i sebi paket ako zelis samo par stvari.

Gdje ovo mozes kupiti u BiH? ili samo naruciti iz USA
Zeleni12

#34 Re: Alarm kućni koji izabrati?

Post by Zeleni12 »

Razmisljam i ja o ugradnji alarma na spratu kuce, da odvratim ove sitne lopove, sa nekih 3 do 4 senzora pokreta, sa vanjskom sirenom, bez dojave na mobitel i bez intervencije, jer u komsiluku su mi rodjaci, pa bi se oni uzbunili u slucaju sirene, kablovi nisu razvedeni.
Koliko sam shvatio citajuci forum, najbolje mi je da kontaktiram te firme koje daju garanciju na radove, da trazim zicani alarm, sa zicanim senzorima, jer su bezicni losiji ?
Firme koje to rade mogu postavljanje alarma zavrsiti za jedan radni dan ili to traje duze?
A Paradox alarm sa 3 do 4 senzora, bez dojave na mobitel, bi me kostao po mojoj nekoj racunici, ovako napamet, 700 do 800 KM sa ugradnjom?
Post Reply