Nece da upali

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

goran16v

#26 Re: Nece da upali

Post by goran16v »

TenDollars wrote:
drndalo wrote:Ako si ispravno kablovima sa drugog automobila/akumulatora doveo struju na svoj, makar i prazan akumulator, a ono sve ostalo isto, onda nije akumulator...
e to je vec nesot korisno a ne ko ovi praznoglavci pametuju bezveze, mislim na ovoga sto pametuje o skoli nekakvoj i zanatu, cemu vec. Svaka cast.
Kad si punoglavac i pametan onda sam popravi auto ili bar skontaj sta mu je a ne peglaj po forumu uz opasku da ce te mehanicar oderat... A ko da gledam hoce, pgotovo kad vidi zrtvu poput tebe, tak'e oni najvole...
Last edited by goran16v on 05/10/2011 09:37, edited 1 time in total.
bingov buraz

#27 Re: Nece da upali

Post by bingov buraz »

drndalo wrote:Ako si ispravno kablovima sa drugog automobila/akumulatora doveo struju na svoj, makar i prazan akumulator, a ono sve ostalo isto, onda nije akumulator...
...a ni anlaser.
Bakir1

#28 Re: Nece da upali

Post by Bakir1 »

momak valja gluposti cuj ako ne upali osta bez posla eto ga nama na biro. :lol:
nije jos izmisljen telepatski popravak auta,chevrolet i nije popularna marka automobila u bih tako da ima malo ljudi koji mu mogu dati adekvatan odgovor ;-)
ako jos momak ne konta materiju onda mu mozes do sabaha telaliti sta nije ok sa autom.
taj motor je mitsubishi a kada auto ne vergla onda je obicno u pitanju dotok struje do anlasera
baklava2

#29 Re: Nece da upali

Post by baklava2 »

koliko vidim ovdje od forumaša nikad se nikom nije desilo da mu auto ne upali :lol:
meni se slično desilo i bio dreknuo uložak brave :x
stale

#30 Re: Nece da upali

Post by stale »

neka ga nek ide po tu Sonatu da vidimo kakve su kod nje problemi :lol:

jebo ameriku kada ima bosanaca u njoj
stale

#31 Re: Nece da upali

Post by stale »

baklava2 wrote:koliko vidim ovdje od forumaša nikad se nikom nije desilo da mu auto ne upali :lol:
meni se slično desilo i bio dreknuo uložak brave :x

i uložak brave, pa i cilindar brave na drugom autu, pa nisam plakao po forumu neko odem kod autoelektričara

a on se kurči, ide po Sonatu a nema za mehaničara
HAVANA

#32 Re: Nece da upali

Post by HAVANA »

Udri ga čekićem,jebo on mater svooojuuuuu...

Image
madner

#33 Re: Nece da upali

Post by madner »

Kupi golfa, to da ti je lekcija.

Sto se kurcis kad ne znas da letis :D
chuchumbamayumbe

#34 Re: Nece da upali

Post by chuchumbamayumbe »

TenDollars wrote:nista raja, idem ja sabahile uzet sonatu 2012 na lease a vi i dalje sipajte sizel u svoje golfove.
:P Hvala svima na pomoci, znam da sam ne mogu rijesiti problem al jbg opet pokusavam.
ajd laku noc.
Mačak, nemaš $200 za popravak, a uzimaš novo auto ujutro, tek tako?
Daj ba, kako misliš da ti neko pomogne popraviti auto ako ne znaš osnovne stvari?
Pozovi tamo nekog majstora i neka ti to odradi, popravi to auto, uloži u njega i vozaj rahat. Šta će ti novo auto koje košta ko zna koliko samo zbog toga što te to iznerviralo zbog kvara od $200?
Sretno!
chuchumbamayumbe

#35 Re: Nece da upali

HAVANA wrote:Udri ga čekićem,jebo on mater svooojuuuuu...

Image
Ma garant mu je regler otišao, može lupati, ali mu slijedi zamjena.
Komplet mu je alternator $60 na ebay-u (NOV), eno ga ja sad pronašao.
Što ti je Amerika, kako se čovjek razmazi, pa to je čudo jedno.
TenDollars

#36 Re: Nece da upali

Post by TenDollars »

chuchumbamayumbe wrote:
TenDollars wrote:nista raja, idem ja sabahile uzet sonatu 2012 na lease a vi i dalje sipajte sizel u svoje golfove.
:P Hvala svima na pomoci, znam da sam ne mogu rijesiti problem al jbg opet pokusavam.
ajd laku noc.
Mačak, nemaš $200 za popravak, a uzimaš novo auto ujutro, tek tako?
Daj ba, kako misliš da ti neko pomogne popraviti auto ako ne znaš osnovne stvari?
Pozovi tamo nekog majstora i neka ti to odradi, popravi to auto, uloži u njega i vozaj rahat. Šta će ti novo auto koje košta ko zna koliko samo zbog toga što te to iznerviralo zbog kvara od $200?
Sretno!
nemam ni za novo ni za polovno, ovo ti ga dodje nesto ko na kredit, tako da cu ga uzeti, samo ne znam jos koji.
Bice nova tema pa se pripremite, evo jos sam budan i razgledam, u konkurenciji su sonata, optima, cruze, civic...
TenDollars

#37 Re: Nece da upali

Post by TenDollars »

chuchumbamayumbe wrote:

Image
jarane remen kais je 60 al je ugradna 240.
TenDollars

#38 Re: Nece da upali

Post by TenDollars »

chuchumbamayumbe wrote:

Image
nema amerika nikakve veze, ja sam ovdje veoma krato vrijeme i nije amerika mogla imati uticaja, ovo sam donio iz Bosne, jbg uvijek sam zivio na niskoj nozi.
madner

#39 Re: Nece da upali

Post by madner »

Sto jest jest, jednom fukara vazda fukara :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#40 Re: Nece da upali

Post by Velkoski »

treb'o si i golfa ponijet sa sobom..
chuchumbamayumbe

#41 Re: Nece da upali

TenDollars wrote:
chuchumbamayumbe wrote:

Image
jarane remen kais je 60 al je ugradna 240.
Eto ti ideje za biznis...otvori majstorsku radionicu u USA, nešto kao i kod nas ovdje, samo neka bude jeftinije, budi konkurentniji. Pa onda autopraona. Pa jedna pekara pored, onda laganini, mesara, pečenjara, autosalon, motel, benzinska... :thumbup:
Šta uradi od tog svog auta, jesi li ga popravio ba!?
Koliko ti je mjesečna rata ako uzmeš novu Sonatu?!
TenDollars

#42 Re: Nece da upali

Post by TenDollars »

chuchumbamayumbe wrote:
TenDollars wrote:[quote="chuchumbamayumbe"

[img]http://berzadelova.com/wp-content/theme ... 4973eb1407
Koliko ti je mjesečna rata ako uzmeš novu Sonatu?!
[/quote]
ma sutra cu ja nakon skole ovdje kod mehanicara pa neak pogleda u cemu je problem i nek popravi, a za vikend uzimam nesto, najvjerovatnije cu uzeti da otplacujem auto da bude moje, nevjerujem da cu na lease.
lease za sonatu je pocetni 200$+puno osiguranje se mora platiti i taxe na to. uz to, ja ne mogu dobiti taj pocetni lease jer nemam perfektan kredit.
cruzde je jeftinji, pocetni lease je 170 ako se dobro sjecam. sad sam nesto racunao i ako uzmem na 5 godina da otplacujem cruze bice mi preko 300 mjesecna rata, bez osiguranja i taksi, jel to povoljno? Gledao sam civic sad al mi nekako cruze bolji. Al sonata me privlaci jer dobijem 10 god garancije/100.000 pa kad nece da upali necu se peglati sa vama na forumu.
TenDollars

#43 Re: Nece da upali

Post by TenDollars »

sta mislite na optimu, 375 mjesecno, ukupno me dodje 20.000 na kraju.
Imaju meni se cinii i oni dobru garanciju. 200KS ima, lijepo izgleda.
chuchumbamayumbe

#44 Re: Nece da upali

Cruze je odličan auto, best seller, ima odlične ocjene, razmislio bih o tome.
Ali, bolje ti je, umjesto da plaćaš mjesečno $170, uštedjeti 3-4 rate i dotjerati tog Cavaliera.
Izgubićeš para na novom autu, nema potrebe. Ili uzmi nešto 2-3 godine staro.
TenDollars

#45 Re: Nece da upali

Post by TenDollars »

chuchumbamayumbe wrote:Cruze je odličan auto, best seller, ima odlične ocjene, razmislio bih o tome.
Ali, bolje ti je, umjesto da plaćaš mjesečno $170, uštedjeti 3-4 rate i dotjerati tog Cavaliera.
Izgubićeš para na novom autu, nema potrebe. Ili uzmi nešto 2-3 godine staro.
problem je u tome sto nakon ovoga stomi se desilo, a znao sam da ce mi se desiti, ne mogu vise vjerovati ovom autu, ne zelim da mi opet negdje ovako stane i da ne znam sta da radim.
postoji i opcija da uzmem od banke loan i uzmem nesto polovno, al ne 2-3 godine starije, vec malo vise definitivno...al posto je hitno, nemam vremena se peglati sa polovnjacima, cekati kad ce naletiti dobar oglas i sl.
310 mi je cruze na otplatu, za 5 godina je otplacen. al nista to nije jos konretno, za koji dan cu imati taacne cifre dok obidjem dealere.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#46 Re: Nece da upali

Post by corolla02 »

ma gurni ga u Grand Canyon, and go on with your life 8-)
TenDollars

#47 Re: Nece da upali

Post by TenDollars »

madner wrote:Sto jest jest, jednom fukara vazda fukara :D
fukaro, ja hranim dvije porodice u BiH i zato se borim da sto vise ustedim,a ja sa svojom platom mogu vozati koje zelim auto da sam sebican i mislim samo na svoju guzicu.
madner

#48 Re: Nece da upali

Post by madner »

TenDollars wrote:
fukaro, ja hranim dvije porodice u BiH i zato se borim da sto vise ustedim,a ja sa svojom platom mogu vozati koje zelim auto da sam sebican i mislim samo na svoju guzicu.
Hranim i ja pa ne vozam auto iz 2000. Ili trazim pomoc na forumu. :D
goran16v

#49 Re: Nece da upali

Post by goran16v »

TenDollars wrote:
Posten tekst! E ajd sad 'vako al' bez ljutnje... Pokvario ti se auto i ti si, iako se ocigledno ne razumijes u mehaniku automobila, svejedno pokusao nesto sam da napravis raspitujuci se po forumima umjesto da platis mehanicara da bi tako ustedio. Jel tako - jes... E sad ide druga strana... Ti imas posao, za tvoje usluge (nije bitno kakve) ti primas platu, e sad zamisli da svako ko placa tvoje usluge prestane tebi da se obraca nego se pocne samostalno snalaziti raspitujuci se po forumima. Od cega bi primao platu, sta bi stedio i kako bi prehranjivao 2 porodic u BiH. Sve sto zelim reci je da svaka profesija postoji s razlogom i da neke stvari ne radis samostalno, a pgotovo rasputujuci se po forumima, bez obzira koliko se u njih razumijes.
TenDollars

#50 Re: Nece da upali

Post by TenDollars »

madner wrote:
TenDollars wrote:
Hranim i ja pa ne vozam auto iz 2000. Ili trazim pomoc na forumu. :D
oj jesi ofiran, seljacino neotesana. Pa ako auto oslikava neciji status u drustvu odh odma da kupim jaguara.
Locked