Nova dzamija na Dobrinji
-
dragonz
#26 Re: Nova dzamija na Dobrinji
Ne gradi se nikakva nova džamija na Dobrinji i tačka.
- Mini_Star
#27 Re: Nova dzamija na Dobrinji
Pusti se ti te price. Ako ti fali crkava, imas ih po Istocnom Sarajevu, Sokocu, Rogatici, Foci... odakle su protjerani (i cije su dzamije srusene) oni kojima se danas prave dzamije po Sarajevu. Meni licno ne smeta crkva. Ali kad mi pocnes povlaciti te paralele smuci mi se.drndalo wrote:A to je znaci Fahru bio lajt-motiv za Twist-of-tower...Mini_Star wrote:Treba džamija i to sa minaretom od deset kilometara!![]()
A crkava je napravljeno koliko ono nakon rata u SA ??? 200-300 ???byron wrote:Interesantno je kako nema nikad protivljenja gradnji crkvi u Sarajevu, to se samo desava kada su dzamije u pitanju...
- lilla7
#28 Re: Nova dzamija na Dobrinji
Pusti nek' se prazne ljudidragonz wrote:Ne gradi se nikakva nova džamija na Dobrinji i tačka.
- hamza_sa
#29 Re: Nova dzamija na Dobrinji
Ja, kao iskusni dobrinjski mahalas
, odgovorno tvrdim da se ne pravi nova dzamija na Dobrinji.
Od vjerskih objekata jedino je u toku gradnja katolicke crkve u Dobrinji 2.
Od vjerskih objekata jedino je u toku gradnja katolicke crkve u Dobrinji 2.
- GAU8
#30 Re: Nova dzamija na Dobrinji
Jesi li siguran??byron wrote:glupa tema fakat...pa ne grade se iz budzetskih para..
-
byron
#31 Re: Nova dzamija na Dobrinji
100%GAU8 wrote:Jesi li siguran??byron wrote:glupa tema fakat...pa ne grade se iz budzetskih para..
- Ateista
#32 Re: Nova dzamija na Dobrinji
Nego od cega nego od budzetskih, nema od cega drugo, po neka mozda donacija, ali vecinom od budzetskih.byron wrote:Jel se grade od budzetskih? Interesantno je kako nema nikad protivljenja gradnji crkvi u Sarajevu, to se samo desava kada su dzamije u pitanju...Ateista wrote:Od kojih para mislis da se grade?byron wrote:glupa tema fakat...pa ne grade se iz budzetskih para..
Sad se postavlja pitanje kome se to mi ili nase politicke strukture pokusavaju ulizati na taj nacin?
Bunim se i protiv crkvi, samo sto se ovdje ne pretjeruje toliko kao sa dzamijama, vjerovatno se pretjeruje u Banja luci, ali nisam tamo pa ne znam.
- Ateista
#33 Re: Nova dzamija na Dobrinji
100% grijesis.byron wrote:100%GAU8 wrote:Jesi li siguran??byron wrote:glupa tema fakat...pa ne grade se iz budzetskih para..
-
dezurni_ucenik
#34 Re: Nova dzamija na Dobrinji
jel se pravi dzamija il se ne pravi
-
GOLFER
#35 Re: Nova dzamija na Dobrinji
Evo terena za ove tolerantne, multi-kulti civilizirane forumase da se dokazu i pokazu, kako vidim vec su dobro poceli
Smeta vam dzamija samo zato sto je dzamija i to je sva sustina...
-
dezurni_ucenik
#36 Re: Nova dzamija na Dobrinji
Ne smeta dzamija zbog dzamije,vec zato sto je PREVISE dzamija u ovom gradu.GOLFER wrote:Evo terena za ove tolerantne, multi-kulti civilizirane forumase da se dokazu i pokazu, kako vidim vec su dobro poceli![]()
![]()
![]()
- Don Zivconi
#37 Re: Nova dzamija na Dobrinji
Kako sam skontao džamije bi se trebale nalaziti odnosno graditi u podrucijima tj. naseljima koja nisu pokrivena ezanom, sve dok jedna džamija pokriva ezanom naseljeno mjesto nema potrebe za gradnjom druge džamije. E sad ima i ona druga ako je jedna džamija mala onda pravi još jednu a pošto mi imamo jako puno tih koji idu u džamiju a narocito na dobrinji jašta nego nam treba još jedna
. Jah da ne zaboravim ovi iz dobrinje 3 ezan pustaju sa razglasa tako da pokrivaju veliki dio lukavice nedžarica hrasnice vojnickog itd.

-
byron
#38 Re: Nova dzamija na Dobrinji
Ako ljudi traze da se napravi dzamija, u cemu je problem?CVIKERASH wrote:Ne smeta dzamija zbog dzamije,vec zato sto je PREVISE dzamija u ovom gradu.GOLFER wrote:Evo terena za ove tolerantne, multi-kulti civilizirane forumase da se dokazu i pokazu, kako vidim vec su dobro poceli![]()
![]()
![]()
- Ateista
#39 Re: Nova dzamija na Dobrinji
Bio je link na drugoj temi:byron wrote:100%GAU8 wrote:Jesi li siguran??byron wrote:glupa tema fakat...pa ne grade se iz budzetskih para..
http://www.novosarajevo.ba/admin/slike/ ... t_2011.pdf
Samo opstina Novo Sarajevo daje 100.000 za vjerske institucije, zvanicno, ko zna koliko jos ide "na crno", i koliko jos u ostalim opstinama i drugim gradovima.
- Ateista
#40 Re: Nova dzamija na Dobrinji
Sigurno guzva petkom na dzumi, ne mogu stati, mozda nema nikog na poslu, ali ne vjerujem da su svi oni u dzamijama.byron wrote:Ako ljudi traze da se napravi dzamija, u cemu je problem?CVIKERASH wrote:Ne smeta dzamija zbog dzamije,vec zato sto je PREVISE dzamija u ovom gradu.GOLFER wrote:Evo terena za ove tolerantne, multi-kulti civilizirane forumase da se dokazu i pokazu, kako vidim vec su dobro poceli![]()
![]()
![]()
-
(ne)forumas
#41 Re: Nova dzamija na Dobrinji
zasto napraviti jos samo jednu kad dobrinja ima dovoljno finih parkova da se naprave bar jos tri cetiri
-
GOLFER
#42 Re: Nova dzamija na Dobrinji
Pa on misli da ih ima previsebyron wrote:Ako ljudi traze da se napravi dzamija, u cemu je problem?CVIKERASH wrote:Ne smeta dzamija zbog dzamije,vec zato sto je PREVISE dzamija u ovom gradu.GOLFER wrote:Evo terena za ove tolerantne, multi-kulti civilizirane forumase da se dokazu i pokazu, kako vidim vec su dobro poceli![]()
![]()
![]()
Najjace je kada ateisti, agnostici, srbi iz Lukavice i ostali, kao i raznorazni narkomani, alkoholicari pocnu donositi zakljucke kako dzamija nije potrebna
Pa naravno da svima njima NIJE!!!
- Ateista
#43 Re: Nova dzamija na Dobrinji
SMeta mi sto pare idu u dzamije umjesto u fabrike, nova radna mjesta i slicno.GOLFER wrote:Evo terena za ove tolerantne, multi-kulti civilizirane forumase da se dokazu i pokazu, kako vidim vec su dobro poceli![]()
![]()
![]()
-
dezurni_ucenik
#44 Re: Nova dzamija na Dobrinji
Problem je u tome su dzamije PRAZNE! Tj. jedino su pune kad je petkom dzuma.byron wrote:Ako ljudi traze da se napravi dzamija, u cemu je problem?CVIKERASH wrote:Ne smeta dzamija zbog dzamije,vec zato sto je PREVISE dzamija u ovom gradu.GOLFER wrote:Evo terena za ove tolerantne, multi-kulti civilizirane forumase da se dokazu i pokazu, kako vidim vec su dobro poceli![]()
![]()
![]()
-
GOLFER
#45 Re: Nova dzamija na Dobrinji
hvala dragom Bogu, klanjao sam Dzumu u 20-tak dzamija u Sarajevu do sada i svaka je bila uvjek PREPUNA!!!Ateista wrote:
Sigurno guzva petkom na dzumi, ne mogu stati, mozda nema nikog na poslu, ali ne vjerujem da su svi oni u dzamijama.
-
dezurni_ucenik
#46 Re: Nova dzamija na Dobrinji
(ZA OVO STO @GOLFER PISE) samo da kazem administratoru da sam ja bio banovan i za manja provociranja od ovih (davali ste mi 30 dana bana)
- Ateista
#47 Re: Nova dzamija na Dobrinji
Za one koji se prave da nisu vidjeli, a tvrde da se ne izdvajaju pare iz budzeta:
Samo opstina Novo Sarajevo daje 100.000 za vjerske institucije, zvanicno, ko zna koliko jos ide "na crno", i koliko jos u ostalim opstinama i drugim gradovima.
- zenny
#48 Re: Nova dzamija na Dobrinji
kad smo vec kod dzamija.. sta je sa crkvom na ali pasinu/mojmilu koja se gradi odkako sam se rodio? ide mi na zivce sto evo vec dvije godine nisam vidio nikakav pomak na gradilistu
- Ateista
#49 Re: Nova dzamija na Dobrinji
Ma polako, bice i on, kao slucajno stavio sve u istu recenicu, provokacija.CVIKERASH wrote:(ZA OVO STO @GOLFER PISE) samo da kazem administratoru da sam ja bio banovan i za manja provociranja od ovih (davali ste mi 30 dana bana)
-
byron
#50 Re: Nova dzamija na Dobrinji
A jesi li se ti ikad upitao jel mozda i ti vjernici koji pune te dzamije pune i taj budzet?Ateista wrote:Za one koji se prave da nisu vidjeli, a tvrde da se ne izdvajaju pare iz budzeta: