Drvopromet - Mercator

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
Silent.Hunter

#26 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Silent.Hunter »

DP mi je najdraži(možda zato što je najbliži) :D
Utorkom 10%,a realno ima i naših proizvoda
Osoblje-zavisi kako kad
U Kaknju je bio Merkator godinu-dvije pa su ga zatvorili
Meni je svejedno hoćel merkator kupiti dp.....
Not My Idea

#27 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Not My Idea »

Hordo wrote:Bilo bi dobro da je istinito ali nije, DP markete neće niko kupiti (pogotovo Mercator) jer su prezaduženi a svaka nova prodavnica koju otvore je pod zakup tako da je njihov lanac imaginaran (kula od karata) imajući u vidu asortiman koji im nije Bog zna šta širok (u odnosu na konkurenciju) a 70% robe koje imaju u svom asortimanu je na odgodu plaćanja čije rokove su probili, tako da sumnjam da su nekome zanimljivi u takvom stanju :roll: .
ovo prosto nije istina.
prvo, DP je vec prodat, jel jos zvanicno-to ne znam jos.
drugo, nisu prezaduzeni a i da jesu, zasto bi to bila prepeka Mercatoru? ako pogledas malo dalje od samog ovog cina i shvatis da Mercator igra igru, kupujuci DP...poslije mu je samo nebo granica za cijenu koju moze ponudit Konzumu...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#28 Re: Drvopromet - Mercator

Post by KatarinaKosaca »

Hordo wrote:Bilo bi dobro da je istinito ali nije, DP markete neće niko kupiti (pogotovo Mercator) jer su prezaduženi a svaka nova prodavnica koju otvore je pod zakup tako da je njihov lanac imaginaran (kula od karata) imajući u vidu asortiman koji im nije Bog zna šta širok (u odnosu na konkurenciju) a 70% robe koje imaju u svom asortimanu je na odgodu plaćanja čije rokove su probili, tako da sumnjam da su nekome zanimljivi u takvom stanju :roll: .
Podvučeno.. pa i nene koja drži granap u mojoj mahali ima valutu 60 dana. Šta je tu neobično?
Za asortiman se slažem, najlošiji. Iako, lokacije im ubijaju, kao i veličina prosječnog distributivnog mjesta.
--usnee--

#29 Re: Drvopromet - Mercator

Post by --usnee-- »

Samo da znate prodaja u ovom slucaju nije tako jednostavna pojavila se jos jedna informacija a to je da se Drvopromet daje na koristenje oko 7 godina
Miki123

#30 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Miki123 »

--usnee-- wrote:Samo da znate prodaja u ovom slucaju nije tako jednostavna pojavila se jos jedna informacija a to je da se Drvopromet daje na koristenje oko 7 godina
Da i ovo čujem, da firmu možeš "dat na korištenje" :D
mirzarb

#31 Re: Drvopromet - Mercator

Post by mirzarb »

Pa sta je uradio VF komerc?
sarajevsko_pivo

#32 Re: Drvopromet - Mercator

Post by sarajevsko_pivo »

Nadam se da ovo nije istina.

Odna nam od domacih ostade samo: Bingo, Robot i Amko.
StupskaBitanga

#33 Re: Drvopromet - Mercator

Post by StupskaBitanga »

pa prodaja DP konzumu je bila svršena stvar i sve je bilo spremno
ali.....
Tako da dok ne dodje do definitivne potvrde bolje ništa ne komentarisati
A i Mercator je na prodaju tako da......
Not My Idea

#34 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Not My Idea »

Lud i ponosan wrote:Kao sto rekoh vec, DP je u rukama Mercatora, to je zavrsena prica.
A isto tako ce Agrokor poklopiti Mercator, to je samo pitanje vremena ;)
I ovo nije licno misljenje i lupetanje, da se ne protumaci kako ne treba ;)
:thumbup: 100%
udrch

#35 Re: Drvopromet - Mercator

Post by udrch »

Nemojte tvrditi 100% ništa..
Ja sam prije par dana dobio informaciju da je priča propala i da se nisu mogli dogovoriti ni oko cijen ni oko novog koncepta..
Jakub bi da dobije i pare, da zadrži dio, ali i da se sutra pita šta Mercator može, a šta ne može..
Jedino ako je u međuvremenu ponovo počelo da se pregovara, ali je navodno Mercator bio zvanično odustao..
--usnee--

#36 Re: Drvopromet - Mercator

Post by --usnee-- »

Zakuhalo se bilo malo ali pregovori nastavljeni, a on bi da ima pravo glasa upravo iz tog razloga sto se Dp vraca u njegovo vlasnistvo za par godina
mumy

#37 Re: Drvopromet - Mercator

Post by mumy »

ja sam cula da selimovici merkur prodaju
da nisam sta pobrkala :D
udrch

#38 Re: Drvopromet - Mercator

Post by udrch »

Usnice moja, mani šuplju, ako to ode, Jakub to ne vrati nikad..
Mi smo ga ganjali da nam plati račun od nekih 7000 par mjeseci i na kraju završili nepotrebnom kompenzacijom da izvučemo šta bilo..
Not My Idea

#39 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Not My Idea »

udrch wrote:Nemojte tvrditi 100% ništa..
Ja sam prije par dana dobio informaciju da je priča propala i da se nisu mogli dogovoriti ni oko cijen ni oko novog koncepta..
Jakub bi da dobije i pare, da zadrži dio, ali i da se sutra pita šta Mercator može, a šta ne može..
Jedino ako je u međuvremenu ponovo počelo da se pregovara, ali je navodno Mercator bio zvanično odustao..
sve je ovo tacno...sve.
samo sto su se na kraju uspjeli dogovorit...
StupskaBitanga

#40 Re: Drvopromet - Mercator

Post by StupskaBitanga »

Not My Idea wrote:
udrch wrote:Nemojte tvrditi 100% ništa..
sve je ovo tacno...sve.
samo sto su se na kraju uspjeli dogovorit...
dobro sve ali ja bas ne vidim kako ce se Mercator usreciti sa DP
i to je meni totalni promašaj
Not My Idea

#41 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Not My Idea »

ma vala, nek bude sta god hoce. meni je samo zao DPa jer je domaci lanac...
mi cemo sve prodat, nista svoje necemo imat
sarajevsko_pivo

#42 Re: Drvopromet - Mercator

Ko je vlasnik DP, mala biografija ako moze? :)
sadmire

#43 Re: Drvopromet - Mercator

Post by sadmire »

udrch wrote:Usnice moja, mani šuplju, ako to ode, Jakub to ne vrati nikad..
Mi smo ga ganjali da nam plati račun od nekih 7000 par mjeseci i na kraju završili nepotrebnom kompenzacijom da izvučemo šta bilo..
nije to suplja, usnee tacno znaju o cemu govore. U trgovackoj bransi je uobicajeno da se ne prodaje firma kao firma, ona nastavlja da postoji sa smanjenim obimom poslovanja, nego se samo prodaje biznis, odnosno ustupa poslovanje na ograniceno vrijeme. Poslije isteka tog vremena, ponovo se pregovara o nastavku saradnje, ukoliko su ugovorne strane za to zainteresirane, sto znaci da su sve opcije otvorene (vracanje, nastavka saradnje ili prodaje nekom trecem).
sadmire

#44 Re: Drvopromet - Mercator

Post by sadmire »

Prema mojim najnovijim informacijama, Mercator preuzima merkurove objekte, dok sa DP-om jos nije sve zavrseno. Ako neko raspolaze svjezijim novostima, neka slobodno objavi!?
sarajevsko_pivo

#45 Re: Drvopromet - Mercator

sadmire wrote:Prema mojim najnovijim informacijama, Mercator preuzima merkurove objekte, dok sa DP-om jos nije sve zavrseno. Ako neko raspolaze svjezijim novostima, neka slobodno objavi!?
Zar Amko ne kupuje Merkurove objekte, vise mi nista nije jasno?
talić

#46 Re: Drvopromet - Mercator

Post by talić »

ne znam šta radi konkurencijsko vijeće da li će nijemo gledati ukrupnjavanje dok na kraju u BiH ne budu sve trgovine u vlasništvu Konzuma. I pticama na grani je jasno da je ovako malo tržište jako osjetljivo i da to konkurencijsko vijeće radi svoj posao već bi kaznilo trgovce gorivom koji se oko cijene dogovaraju a uskoro ćemo i u trgovinama imati potpuno iste cijene (najveće u Europi). Trenutno nam je gorivo najskuplje na Balkanu i još uz to najlošije. :x
sarajevsko_pivo

#47 Re: Drvopromet - Mercator

talić wrote:ne znam šta radi konkurencijsko vijeće da li će nijemo gledati ukrupnjavanje dok na kraju u BiH ne budu sve trgovine u vlasništvu Konzuma. I pticama na grani je jasno da je ovako malo tržište jako osjetljivo i da to konkurencijsko vijeće radi svoj posao već bi kaznilo trgovce gorivom koji se oko cijene dogovaraju a uskoro ćemo i u trgovinama imati potpuno iste cijene (najveće u Europi). Trenutno nam je gorivo najskuplje na Balkanu i još uz to najlošije. :x
Hrana u BiH je skuplja nego u EU, jedino je jeftinije jesti vani(restorani, itd).
interwal

#48 Re: Drvopromet - Mercator

Post by interwal »

talić wrote:ne znam šta radi konkurencijsko vijeće da li će nijemo gledati ukrupnjavanje dok na kraju u BiH ne budu sve trgovine u vlasništvu Konzuma. I pticama na grani je jasno da je ovako malo tržište jako osjetljivo i da to konkurencijsko vijeće radi svoj posao već bi kaznilo trgovce gorivom koji se oko cijene dogovaraju a uskoro ćemo i u trgovinama imati potpuno iste cijene (najveće u Europi). Trenutno nam je gorivo najskuplje na Balkanu i još uz to najlošije. :x
Kakvo crno ukrupnjavanje, pa u BiH maloprodaji najveći udjel ima Konzum a on iznosi oko 14% tržišta. Čak i da se svi veliki lanci spoje u jedan imali bi jedva preko 50% udjela.
talić

#49 Re: Drvopromet - Mercator

Post by talić »

interwal wrote:
Kakvo crno ukrupnjavanje, pa u BiH maloprodaji najveći udjel ima Konzum a on iznosi oko 14% tržišta. Čak i da se svi veliki lanci spoje u jedan imali bi jedva preko 50% udjela.
hoćeš da kažeš da su konzumu konkurencija granapi i seoske trgovine. Računaj promet veletrgovaca a ne maloprodaju, trgovina koje nabavljaju direktno od proizvođača pa će se pokazati da je stanje već alarmantno.
tataćusak

#50 Re: Drvopromet - Mercator

Post by tataćusak »

Not My Idea wrote:
Lud i ponosan wrote:Kao sto rekoh vec, DP je u rukama Mercatora, to je zavrsena prica.
A isto tako ce Agrokor poklopiti Mercator, to je samo pitanje vremena ;)
I ovo nije licno misljenje i lupetanje, da se ne protumaci kako ne treba ;)
:thumbup: 100%
Odakle Vam samo ove informacije 100%.
Sjetimo se priče sa konzumom kupio ih 100% :shock: .
Raja po gradu se slomi pričajući kupio ih merkator te kupio ih konzum.......
Ljudima samo škodite takvim špekulacijama, IZVOR tih 100%tnih informacija.
Molio bih moderatore da malo obrate pažnju na ovu temu.
I da ne radim u DP. :bih: :bih: (supruga radi :dance: )
Locked