Prvo, ne radi se o Zenici.sheikh wrote:wildflower wrote:Ze-Do kanton, put Žepče-Zavidovići, u večernjim satima se vozači praznih šticara sa dvostrukom prikolicom utrkuju i pretiču, kako medjusobno tako i vozače koji se nesrećom zateknu tu. Kad se zaljulja ona prikolica u krivini, meni se krv ledi...radi se najčešće o kamionima firme ALMY, čiji se šoferi ne ustručavaju i da kroz semafor u centru grada prolete brzinom od oko 80-100 km/h, ugrožavajući živote pješaka i drugih učesnika u prometu. Kompleksaši se iživljavaju, svjesni su, vjerovatno, da im niko ne moze nista, jer je tu situacija takva da 'gazde' većih firmi drže u šaci i policiju, i sudstvo, i lokalnu vlast.
A neki dan sam imala situaciju da me pickup preticao u krivini, a iz krivine ravno na njega drugo auto, Bog nas je pogledao pa smo se nekako mimoisli, a kreten samo nastavio dalje...
U centru proleti 80-100km/h na crveno Almyev kamion?????
Jel ti imas nesto protiv gradske elite![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ima svakavih sofera,ali koliko sam ja shvatio po tvojoj prici,ovo nije o njima,jer u Zenici sa prilicno kratkim cestama tesko ostvariti 100km/h i proletiti kroz crveno ( mislim nemoguce za kamion) za debile sa autom moguce,ali bolesno
Drugo, nisam nigdje napisala da prodje kroz crveno.
Trece, nemam ja prirucni radar pa da znam koliko tacno vozi, ali je sigurno da je to brzina koja nije u redu ni za koje vozilo na tom konkretnom mjestu, a kamoli za sleper.
Cetvrto, 'elita', hahaha.
Moje pisanje se nije odnosilo samo na Almy, to je navedeno kao primjer, a zasto je tebi bas to upalo u oko, to znas samo ti. Konkretno tako se ponasa vecina. Vjerujem da to mozda nije tako svugdje, mada sam dozivljavala slicne stvari sirom BiH, sto kao vozac, sto kao suvozac, ali ovaj tamni vilajet gdje trenutno zivim je posebna prica, nazalost.