Za mene ništa od ovog što si navela nije eliminatorni faktor (osim možda godišta ... ispod 18. ne ide, ne bih da posmatram svijet iza rešetakaMaa wrote:Trazila sam ali nisam nasla adekvatnu temu, pa cu ovdje iznijeti svoju pitalicu (ako vec postoji zamolila bih za link).
U pitanju je upoznavanje novih ljudi, svrha moze varirati. Ne znam da li je do mene ili okoline u kojoj se nalazim ali mi izgleda da je covjek kao individua izgubio vrijednost/bitnost. Na prvom mjestu dolazi ispunjavanje liste (ime prezime mjesto rodjenja godiste skola posao stanovanje prevozno sredstvo proslost drustvo familija etc.), sto pruza relativno teoretsku sliku jedne osobe. Da bi covjek u cjelini upoznao osobu mora provesti i posvetiti joj vrijeme.
Ne bih da ulazim u diskusiju sta je vazno a sta ne, jer svi imaju pravo sami izabrati. Neovisno od toga mnogo puta se osjecam kao dio slagalice. Ispunimo obrazac i tu je pocetak… i kraj. Mnogima je teoretski dio sasvim dovoljan sto rezultira da ne postoji mjesto za licno upoznavanje. Nebitno je da li sam lujka ili rega.
Mozda zivim u rozom la-la svijetu ali za mene je to neprihvatljivo.
Da li je ovo standard ponasanje?
Dobrodosla su iskustva i razmisljanja svih ljudi
Hvala unaprijed!
Ipak se svima nama valja zatvoriti sa tom osobom u 4 zida i provoditi vrijeme sa njom/njim, valja se svako jutro buditi kraj nje/njega, valja se smijati, plakati, rješavati probleme, dogovarati ... a ako nema ljubavi, poštovanja, dobre komunikacije, razumijevanja, onda dobiješ sve samo ne sretan brak ili vezu. Tada je najmanje bitno kakvo auto je parkirano pred zgradom. Tada dođe do onog "vole se kao golupčići - svakog časa neko izlijeće kroz prozor".
Finansije, posao, stambeno pitanje, auto ... sve su to stvari koje olakšavaju život u dvoje, ali ga ne čine ... i nisu uslov za funkcionalnu i sretnu vezu. Meni lično je veoma važno da osoba sa kojom sam nije parazit koji čeka da mu neko drugi sve servira - ali ne i koliko zarađuje i šta vozi.