Večera za dvoje :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Pitarrr82

#26 Re: Večera za dvoje :)

Post by Pitarrr82 »

Rizoto je uvijek dobar za takve vecere, nije tezak za napraviti :mrgreen:
Ma.Le.Na

#27 Re: Večera za dvoje :)

Post by Ma.Le.Na »

Pitarrr82 wrote:Rizoto je uvijek dobar za takve vecere, nije tezak za napraviti :mrgreen:
:cry:
eh rizoto...
s dagnjama..
u zivotu bolji nisam jela :cry:
Pitarrr82

#28 Re: Večera za dvoje :)

Post by Pitarrr82 »

Ma.Le.Na wrote:
Pitarrr82 wrote:Rizoto je uvijek dobar za takve vecere, nije tezak za napraviti :mrgreen:
:cry:
eh rizoto...
s dagnjama..
u zivotu bolji nisam jela :cry:

:mrgreen:

Naravno kao uvijek neka pasta a ukoliko ne zna cijeniti trud... :mrgreen:
Ma.Le.Na

#29 Re: Večera za dvoje :)

Post by Ma.Le.Na »

ja sam sad gladna a sve sto imam ovdje je banana :x
Pitarrr82

#30 Re: Večera za dvoje :)

Post by Pitarrr82 »

Ma.Le.Na wrote:ja sam sad gladna a sve sto imam ovdje je banana :x

Dobro necemo vise o hrani onda :P
Ma.Le.Na

#31 Re: Večera za dvoje :)

Post by Ma.Le.Na »

:D
doduse...znala bi napraviti nesto slatko
neku tortu :)
et neka korist i od mene :D

vecerat cemo...kolace :D
Pitarrr82

#32 Re: Večera za dvoje :)

Post by Pitarrr82 »

Ma.Le.Na wrote::D
doduse...znala bi napraviti nesto slatko
neku tortu :)
et neka korist i od mene :D

vecerat cemo...kolace :D

Ja na dijeti :(
Ma.Le.Na

#33 Re: Večera za dvoje :)

Post by Ma.Le.Na »

koji sam ja peh :-? :lol: :lol:

pa dobro je to...ti ako si na dijeti - znak paznje bi bio da ti se nista ne skuha :D
Pitarrr82

#34 Re: Večera za dvoje :)

Post by Pitarrr82 »

Ma.Le.Na wrote:koji sam ja peh :-? :lol: :lol:

pa dobro je to...ti ako si na dijeti - znak paznje bi bio da ti se nista ne skuha :D

Ma skontala bi ti vec nesto vjerujem ja to nego gdje god pisemo mi malo u off cini mi se :lol: :lol:
Ma.Le.Na

#35 Re: Večera za dvoje :)

Post by Ma.Le.Na »

ja sam pricala o veceri..nije to off :x :D

:run:
Pitarrr82

#36 Re: Večera za dvoje :)

Post by Pitarrr82 »

Ma.Le.Na wrote:ja sam pricala o veceri..nije to off :x :D

:run:

Do mene je onda :lol: :run: :run:
Suzie Q

#37 Re: Večera za dvoje :)

Post by Suzie Q »

ja imam sreću pa i moj dragi voli kuhati. tako da kada se odlučimo za romantičnu večeru, prvo zajedno odemo u samoposlugu i kupimo što treba, usput nadolaze nove ideje maltene nam već curi oko usta.
kasnije sve zajedno radimo, npr. ja gulim krompir, on sjecka luk i sve tako. on nam obvezno natoči po čašu vina i pijemo lagano dok kuhamo. što se začina tiče isto sve zajedno. oboje smo gurmani, da ne kažem guzičari, pa nam nije ništa mrsko.
na kraju fino večeramo i uvijek uživamo puno više nego kad samo jedno od nas dvoje sprema jelo.
ako se dogodi ovo s više bibera ili bijelog luka, zajedno smo krivi ili zajedno smrdimo pa se i možemo ljubiti bez problema uglavnom preporučujem ovakav vid spremanja romantične večere.
drekalica28

#38 Re: Večera za dvoje :)

Post by drekalica28 »

dok se sjetim šta sam sve pravila. :oops:
mokosh

#39 Re: Večera za dvoje :)

Post by mokosh »

Ne smijem se usudit :sad:
detroit-mercy

#40 Re: Večera za dvoje :)

Post by detroit-mercy »

Eborg wrote:Potaknut temom o fijascima na izlascima, odlučih da pokrenem ovu temu da vidimo šta i kako volimo na tim nekim večericama u kući, kada je atmosfera malo intimnija ali i napetija. A možda bude i nekih izvala. :D

Sjetim se odmah jednog svog (ne)uspjelog pokušaja kada sam napravio večericu, sve fino, atmosfera na nivou, vino, neki remix Depeche Modea u pozadini, ma sve za 10. Elem, ja nekako u zanosu kulinarskog umijeća napravim nekakav pravo dobar sos za špagete (kontam, da se ne izofiram i ne izvodim nešto aman-zaman, keep it simple). Međutim, krhnem ti ja pravo mnogo bijelog luka (kojeg prezirem BTW :D ) i to skontam tek u momentu kada smo već završili jelo a ja se nakašljao. Ubi onaj miris bijelog luka, ja ne znam šta ću. :lol: Udaraj po soku, vinu, vodi, peri zube, žvaka jedna, druga, treća ali ništa. A po nesreći ja stavio malo više sosa a gospođica je sve u granicama. I ajde, sjednemo mi na kauč, pustim ja neki film, krenula priča, maženje, a ja u zemlju hoću da propadnem. Ona bi sve da padne neki poljubac, diše mi u uho, sexy šapat, a ja se okrećem u stranu, pita šta mi je a ja sav zacrvenjen od neugodnosti: "Boli me bubreg pa ga stišćem!" :shock: :lol: Uglavnom, ostadoh suh tu noć, ona pravo svježa i mirisna a ja k'o da sam se od grofa Drakule branio koliko sam tuknuo na bijeli luk. :lol:

Isto tako, moj drug je svojoj koki napravio makarone, stavio kašiku pavlake (svojom kašikom :lol: ) i napravio kez kao da je francuski kuhar. :lol:

Nego, šta volite pojesti na takvim dateovima, šta ste pravili, ima li nekih doživljaja?
E ako si ti samo zbog sosa ostao suha, onda treba da se zabrines.
U takvim momentima i da si se klozetskih dasaka najeo, ne smeta nista :mrgreen: .
Eborg

#41 Re: Večera za dvoje :)

Post by Eborg »

Očito imam problem. :D
dječak sa šibicama

#42 Re: Večera za dvoje :)

Post by dječak sa šibicama »

Svijece po mogucnosti ali diskretno, tiha muzika ambijentalnog tipa, ruzine latice po krevetu su suvise direktna poruka :-D ali onako, nije lose upaliti onaj indijski mirisni stapic, da kuca/stan mirise neobicno... obavezno spremiti kupatilo, jer i djevojka je zena, a zene covjeka uvijek cijene po kupatilu, tako legenda kaze :D dakle dobro izribati wc solju, lavabo, oprati ogledalo sredstvom za staklo, pa nebi bilo lose i tus kabinu "uglancati", nikad ne znas hoce li biti potrebna :oops: i cisti peskiri na raspolaganju, dakle kao u hotelu, elem ti si domacin covjek 8-) :D

Za veceru, nesto jednostavno a delikates, suptilno se raspitas kod nje sta voli, sta ne voli, zapisuj ako treba, ono notes u zadnjem djepu i dok ne gleda upises "ne voli bijeli luk", recimo :D

Koliko poznajem zene, nesto od morskih plodova, recimo skampi, sa nekim diskretnim prilogom, crno vino barique, ili nesto od istocnjacke kuhinje, ali da ne komplikujemo, dovoljno su skampi ili ako voli ribu, obavezno ispeci u vinu u pecnici ili nesto slicno, parola je udovolji njenom ukusu.

Ne da bi dobio pi*ke, vec da bi joj pokazao da nije makar sta i makar ko, ako volis tu djevojku, nista ti nece biti tesko za nju.

A ona ce sama tebe pozeljeti, nemas da brines :D naravno, ako je to to.. jebajiga, ja i dalje vjerujem u "to".
venus doom

#43 Re: Večera za dvoje :)

Post by venus doom »

dječak sa šibicama wrote:Svijece po mogucnosti ali diskretno, tiha muzika ambijentalnog tipa, ruzine latice po krevetu su suvise direktna poruka :-D ali onako, nije lose upaliti onaj indijski mirisni stapic, da kuca/stan mirise neobicno... obavezno spremiti kupatilo, jer i djevojka je zena, a zene covjeka uvijek cijene po kupatilu, tako legenda kaze :D dakle dobro izribati wc solju, lavabo, oprati ogledalo sredstvom za staklo, pa nebi bilo lose i tus kabinu "uglancati", nikad ne znas hoce li biti potrebna :oops: i cisti peskiri na raspolaganju, dakle kao u hotelu, elem ti si domacin covjek 8-) :D

Za veceru, nesto jednostavno a delikates, suptilno se raspitas kod nje sta voli, sta ne voli, zapisuj ako treba, ono notes u zadnjem djepu i dok ne gleda upises "ne voli bijeli luk", recimo :D

Koliko poznajem zene, nesto od morskih plodova, recimo skampi, sa nekim diskretnim prilogom, crno vino barique, ili nesto od istocnjacke kuhinje, ali da ne komplikujemo, dovoljno su skampi ili ako voli ribu, obavezno ispeci u vinu u pecnici ili nesto slicno, parola je udovolji njenom ukusu.

Ne da bi dobio pi*ke, vec da bi joj pokazao da nije makar sta i makar ko, ako volis tu djevojku, nista ti nece biti tesko za nju.

A ona ce sama tebe pozeljeti, nemas da brines :D naravno, ako je to to.. jebajiga, ja i dalje vjerujem u "to".
ovo me podsjeti :D dragi pravio veceru tu noc. i hajd prvo smo mi otisli da kupimo sve sta je potrebno i ulazimo mi kod njega, kad onaj jaki miris domestosa . aj reko sta je ovo ujeda za oci, kaze on ja kupio domestos i izribao cijelo kupatilo da bude cisto za tebe, znam da si pegla po tom pitanju (potorsio citav domestos :-) :D ). te onda otvaraj prozor, ma ne mozes sad uci u kupatilo toliko se to osjeti. :D sreca bila zima, pa otvorismo prozore, tamo vamo prozraci se. kaze on e hajd ti sjedi da ja spremim. sad meni ono bezze da ja sjedim da nista ne pomognem, ali jok ne da on, sjedi pa sjedi (meni hvala Bogu ne treba reci dva puta :D )... hajd ja sam sjedila tu gledala njega kako to pravi, servirao sto. ugl bilo pravo ukusno. sjeli da jedemo, on nalozio kamin u medjuvremenu. bas onako jedna lijepa noc :)
p.s. vala i da nije bilo vecere, samo to sto je on potrosio sat i po ribajuci kupatilo domestosom, znaci puno :). jos mu ruke izjelo .
Eborg

#44 Re: Večera za dvoje :)

Post by Eborg »

dječak sa šibicama wrote:Svijece po mogucnosti ali diskretno, tiha muzika ambijentalnog tipa, ruzine latice po krevetu su suvise direktna poruka :-D ali onako, nije lose upaliti onaj indijski mirisni stapic, da kuca/stan mirise neobicno... obavezno spremiti kupatilo, jer i djevojka je zena, a zene covjeka uvijek cijene po kupatilu, tako legenda kaze :D dakle dobro izribati wc solju, lavabo, oprati ogledalo sredstvom za staklo, pa nebi bilo lose i tus kabinu "uglancati", nikad ne znas hoce li biti potrebna :oops: i cisti peskiri na raspolaganju, dakle kao u hotelu, elem ti si domacin covjek 8-) :D

Ruže su na silu fakat, ostalo si dobro opisao. :thumbup:
Poskočica

#45 Re: Večera za dvoje :)

Post by Poskočica »

@Dječak sa šibicama- jesi li ti oženjen? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Ma.Le.Na

#46 Re: Večera za dvoje :)

Post by Ma.Le.Na »

huge like za cistocu kupatila :)
fkt malo se ko sjeti toga..
respect!
Poskočica

#47 Re: Večera za dvoje :)

Post by Poskočica »

I još jedna bitna stvar..Sve drage stvari- naročito fotografije sa bivšim djevojkama fino spakovati i ostaviti daleko od očiju. Nijedna od nas ne voli doći na večeru i upoređivati se sa djevojkama na fotgrafijama, razmišljati kad je to bilo i tako ;)
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#48 Re: Večera za dvoje :)

Post by gentoo »

Evo ga opet filmske price pocinju :-)
Zelena Carapa

#49 Re: Večera za dvoje :)

Post by Zelena Carapa »

Poskočica wrote:I još jedna bitna stvar..Sve drage stvari- naročito fotografije sa bivšim djevojkama fino spakovati i ostaviti daleko od očiju. Nijedna od nas ne voli doći na večeru i upoređivati se sa djevojkama na fotgrafijama, razmišljati kad je to bilo i tako ;)
Hahaha, sad se sjetih jedne vecere na kojoj primjetih, dok je date pravio veceru, da ima par oborenih okvira sa slikama, medju policama sa knjigama i kao prava domacica jelte ja to fino ispravim - kad on i bivsa zagrljeni smjese se :lol: :-)

trebam li napomenuti da je vecera zavrsila prije deserta :D
Poskočica

#50 Re: Večera za dvoje :)

Post by Poskočica »

Upravo o tome govorim...;)
Post Reply