Večera za dvoje :)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Pitarrr82
#26 Re: Večera za dvoje :)
Rizoto je uvijek dobar za takve vecere, nije tezak za napraviti 
- Ma.Le.Na
#27 Re: Večera za dvoje :)
Pitarrr82 wrote:Rizoto je uvijek dobar za takve vecere, nije tezak za napraviti
eh rizoto...
s dagnjama..
u zivotu bolji nisam jela
- Pitarrr82
#28 Re: Večera za dvoje :)
Ma.Le.Na wrote:Pitarrr82 wrote:Rizoto je uvijek dobar za takve vecere, nije tezak za napraviti![]()
eh rizoto...
s dagnjama..
u zivotu bolji nisam jela
Naravno kao uvijek neka pasta a ukoliko ne zna cijeniti trud...
- Ma.Le.Na
#29 Re: Večera za dvoje :)
ja sam sad gladna a sve sto imam ovdje je banana 
- Pitarrr82
#30 Re: Večera za dvoje :)
Ma.Le.Na wrote:ja sam sad gladna a sve sto imam ovdje je banana
Dobro necemo vise o hrani onda
- Ma.Le.Na
#31 Re: Večera za dvoje :)
doduse...znala bi napraviti nesto slatko
neku tortu
et neka korist i od mene
vecerat cemo...kolace
- Pitarrr82
#32 Re: Večera za dvoje :)
Ma.Le.Na wrote:![]()
doduse...znala bi napraviti nesto slatko
neku tortu![]()
et neka korist i od mene![]()
vecerat cemo...kolace
Ja na dijeti
- Ma.Le.Na
#33 Re: Večera za dvoje :)
koji sam ja peh
pa dobro je to...ti ako si na dijeti - znak paznje bi bio da ti se nista ne skuha
pa dobro je to...ti ako si na dijeti - znak paznje bi bio da ti se nista ne skuha
- Pitarrr82
#34 Re: Večera za dvoje :)
Ma.Le.Na wrote:koji sam ja peh![]()
![]()
![]()
Ma skontala bi ti vec nesto vjerujem ja to nego gdje god pisemo mi malo u off cini mi se
- Ma.Le.Na
#35 Re: Večera za dvoje :)
ja sam pricala o veceri..nije to off

- Pitarrr82
#36 Re: Večera za dvoje :)
Ma.Le.Na wrote:ja sam pricala o veceri..nije to off![]()
![]()
Do mene je onda
-
Suzie Q
#37 Re: Večera za dvoje :)
ja imam sreću pa i moj dragi voli kuhati. tako da kada se odlučimo za romantičnu večeru, prvo zajedno odemo u samoposlugu i kupimo što treba, usput nadolaze nove ideje maltene nam već curi oko usta.
kasnije sve zajedno radimo, npr. ja gulim krompir, on sjecka luk i sve tako. on nam obvezno natoči po čašu vina i pijemo lagano dok kuhamo. što se začina tiče isto sve zajedno. oboje smo gurmani, da ne kažem guzičari, pa nam nije ništa mrsko.
na kraju fino večeramo i uvijek uživamo puno više nego kad samo jedno od nas dvoje sprema jelo.
ako se dogodi ovo s više bibera ili bijelog luka, zajedno smo krivi ili zajedno smrdimo pa se i možemo ljubiti bez problema uglavnom preporučujem ovakav vid spremanja romantične večere.
kasnije sve zajedno radimo, npr. ja gulim krompir, on sjecka luk i sve tako. on nam obvezno natoči po čašu vina i pijemo lagano dok kuhamo. što se začina tiče isto sve zajedno. oboje smo gurmani, da ne kažem guzičari, pa nam nije ništa mrsko.
na kraju fino večeramo i uvijek uživamo puno više nego kad samo jedno od nas dvoje sprema jelo.
ako se dogodi ovo s više bibera ili bijelog luka, zajedno smo krivi ili zajedno smrdimo pa se i možemo ljubiti bez problema uglavnom preporučujem ovakav vid spremanja romantične večere.
-
drekalica28
#38 Re: Večera za dvoje :)
dok se sjetim šta sam sve pravila. 
-
detroit-mercy
#40 Re: Večera za dvoje :)
E ako si ti samo zbog sosa ostao suha, onda treba da se zabrines.Eborg wrote:Potaknut temom o fijascima na izlascima, odlučih da pokrenem ovu temu da vidimo šta i kako volimo na tim nekim večericama u kući, kada je atmosfera malo intimnija ali i napetija. A možda bude i nekih izvala.![]()
Sjetim se odmah jednog svog (ne)uspjelog pokušaja kada sam napravio večericu, sve fino, atmosfera na nivou, vino, neki remix Depeche Modea u pozadini, ma sve za 10. Elem, ja nekako u zanosu kulinarskog umijeća napravim nekakav pravo dobar sos za špagete (kontam, da se ne izofiram i ne izvodim nešto aman-zaman, keep it simple). Međutim, krhnem ti ja pravo mnogo bijelog luka (kojeg prezirem BTW) i to skontam tek u momentu kada smo već završili jelo a ja se nakašljao. Ubi onaj miris bijelog luka, ja ne znam šta ću.
Udaraj po soku, vinu, vodi, peri zube, žvaka jedna, druga, treća ali ništa. A po nesreći ja stavio malo više sosa a gospođica je sve u granicama. I ajde, sjednemo mi na kauč, pustim ja neki film, krenula priča, maženje, a ja u zemlju hoću da propadnem. Ona bi sve da padne neki poljubac, diše mi u uho, sexy šapat, a ja se okrećem u stranu, pita šta mi je a ja sav zacrvenjen od neugodnosti: "Boli me bubreg pa ga stišćem!"
![]()
Uglavnom, ostadoh suh tu noć, ona pravo svježa i mirisna a ja k'o da sam se od grofa Drakule branio koliko sam tuknuo na bijeli luk.
![]()
Isto tako, moj drug je svojoj koki napravio makarone, stavio kašiku pavlake (svojom kašikom) i napravio kez kao da je francuski kuhar.
![]()
Nego, šta volite pojesti na takvim dateovima, šta ste pravili, ima li nekih doživljaja?
U takvim momentima i da si se klozetskih dasaka najeo, ne smeta nista
-
Eborg
#41 Re: Večera za dvoje :)
Očito imam problem. 
-
dječak sa šibicama
#42 Re: Večera za dvoje :)
Svijece po mogucnosti ali diskretno, tiha muzika ambijentalnog tipa, ruzine latice po krevetu su suvise direktna poruka
ali onako, nije lose upaliti onaj indijski mirisni stapic, da kuca/stan mirise neobicno... obavezno spremiti kupatilo, jer i djevojka je zena, a zene covjeka uvijek cijene po kupatilu, tako legenda kaze
dakle dobro izribati wc solju, lavabo, oprati ogledalo sredstvom za staklo, pa nebi bilo lose i tus kabinu "uglancati", nikad ne znas hoce li biti potrebna
i cisti peskiri na raspolaganju, dakle kao u hotelu, elem ti si domacin covjek
Za veceru, nesto jednostavno a delikates, suptilno se raspitas kod nje sta voli, sta ne voli, zapisuj ako treba, ono notes u zadnjem djepu i dok ne gleda upises "ne voli bijeli luk", recimo
Koliko poznajem zene, nesto od morskih plodova, recimo skampi, sa nekim diskretnim prilogom, crno vino barique, ili nesto od istocnjacke kuhinje, ali da ne komplikujemo, dovoljno su skampi ili ako voli ribu, obavezno ispeci u vinu u pecnici ili nesto slicno, parola je udovolji njenom ukusu.
Ne da bi dobio pi*ke, vec da bi joj pokazao da nije makar sta i makar ko, ako volis tu djevojku, nista ti nece biti tesko za nju.
A ona ce sama tebe pozeljeti, nemas da brines
naravno, ako je to to.. jebajiga, ja i dalje vjerujem u "to".
Za veceru, nesto jednostavno a delikates, suptilno se raspitas kod nje sta voli, sta ne voli, zapisuj ako treba, ono notes u zadnjem djepu i dok ne gleda upises "ne voli bijeli luk", recimo
Koliko poznajem zene, nesto od morskih plodova, recimo skampi, sa nekim diskretnim prilogom, crno vino barique, ili nesto od istocnjacke kuhinje, ali da ne komplikujemo, dovoljno su skampi ili ako voli ribu, obavezno ispeci u vinu u pecnici ili nesto slicno, parola je udovolji njenom ukusu.
Ne da bi dobio pi*ke, vec da bi joj pokazao da nije makar sta i makar ko, ako volis tu djevojku, nista ti nece biti tesko za nju.
A ona ce sama tebe pozeljeti, nemas da brines
-
venus doom
#43 Re: Večera za dvoje :)
ovo me podsjetidječak sa šibicama wrote:Svijece po mogucnosti ali diskretno, tiha muzika ambijentalnog tipa, ruzine latice po krevetu su suvise direktna porukaali onako, nije lose upaliti onaj indijski mirisni stapic, da kuca/stan mirise neobicno... obavezno spremiti kupatilo, jer i djevojka je zena, a zene covjeka uvijek cijene po kupatilu, tako legenda kaze
dakle dobro izribati wc solju, lavabo, oprati ogledalo sredstvom za staklo, pa nebi bilo lose i tus kabinu "uglancati", nikad ne znas hoce li biti potrebna
![]()
![]()
Za veceru, nesto jednostavno a delikates, suptilno se raspitas kod nje sta voli, sta ne voli, zapisuj ako treba, ono notes u zadnjem djepu i dok ne gleda upises "ne voli bijeli luk", recimo![]()
A ona ce sama tebe pozeljeti, nemas da brinesnaravno, ako je to to.. jebajiga, ja i dalje vjerujem u "to".
p.s. vala i da nije bilo vecere, samo to sto je on potrosio sat i po ribajuci kupatilo domestosom, znaci puno
-
Eborg
#44 Re: Večera za dvoje :)
Ruže su na silu fakat, ostalo si dobro opisao.dječak sa šibicama wrote:Svijece po mogucnosti ali diskretno, tiha muzika ambijentalnog tipa, ruzine latice po krevetu su suvise direktna porukaali onako, nije lose upaliti onaj indijski mirisni stapic, da kuca/stan mirise neobicno... obavezno spremiti kupatilo, jer i djevojka je zena, a zene covjeka uvijek cijene po kupatilu, tako legenda kaze
![]()
![]()
Za veceru, nesto jednostavno a delikates, suptilno se raspitas kod nje sta voli, sta ne voli, zapisuj ako treba, ono notes u zadnjem djepu i dok ne gleda upises "ne voli bijeli luk", recimo![]()
A ona ce sama tebe pozeljeti, nemas da brinesnaravno, ako je to to.. jebajiga, ja i dalje vjerujem u "to".
-
Poskočica
#45 Re: Večera za dvoje :)
@Dječak sa šibicama- jesi li ti oženjen?

- Ma.Le.Na
#46 Re: Večera za dvoje :)
huge like za cistocu kupatila 
fkt malo se ko sjeti toga..
respect!
fkt malo se ko sjeti toga..
respect!
-
Poskočica
#47 Re: Večera za dvoje :)
I još jedna bitna stvar..Sve drage stvari- naročito fotografije sa bivšim djevojkama fino spakovati i ostaviti daleko od očiju. Nijedna od nas ne voli doći na večeru i upoređivati se sa djevojkama na fotgrafijama, razmišljati kad je to bilo i tako 
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#48 Re: Večera za dvoje :)
Evo ga opet filmske price pocinju 
- Zelena Carapa
#49 Re: Večera za dvoje :)
Hahaha, sad se sjetih jedne vecere na kojoj primjetih, dok je date pravio veceru, da ima par oborenih okvira sa slikama, medju policama sa knjigama i kao prava domacica jelte ja to fino ispravim - kad on i bivsa zagrljeni smjese sePoskočica wrote:I još jedna bitna stvar..Sve drage stvari- naročito fotografije sa bivšim djevojkama fino spakovati i ostaviti daleko od očiju. Nijedna od nas ne voli doći na večeru i upoređivati se sa djevojkama na fotgrafijama, razmišljati kad je to bilo i tako
trebam li napomenuti da je vecera zavrsila prije deserta
-
Poskočica
#50 Re: Večera za dvoje :)
Upravo o tome govorim...