Fiat Punto 1.7 TD - 150 km/h ... mozda je mogao jos malo ali dosta!
Audi A4 1.6 - 195 km/h ... kazaljka za benzin se "vidno" spustala!
vozdra
Moderators: _BataZiv_0809, anex
130 km/hklempo wrote:Koliko ste najbrze vozili u km/h?
Da li ste ludi za brzinom?
Smatrate li da je brza voznja najcesce uzok saobracajnih nesreca?
Puno mi to nesto...gdje su obrtaji bili?wedara85 wrote:Pozdrav dragi forumasi![]()
Prosli vikend, 205 km/h, BH "autoput" iz Visokog prema SA, cetvero ljudi + pun gepek stvari, Laguna 1.9 dci, 120ks... Jednom prilikom sam vozio Megana, isti motor, 210 km/h, tih 5 vise
![]()
Uglavnom, nikako ne bi trebalo, ove stvari su pogresne svi znamo, ali ta papucica gasa, konji namame vozaca da malo pritisne, malo vise, ali to je fakat prebrzo za nase puteve koji mashala imaju finih vagasa, neravnina![]()
![]()
Uzivajte u laganoj voznji, tempomat na 120, 130 km/h, i laganini
Ja bih išao i 130-140 ali nisam siguran sa svojom Bravom, tako da se držim stotke uglavnom. Sve preko dovodi do treskanja a i povećane potrošnje.Salah ad-Din wrote:100, autoputOm
Strah me brzine, jel` se to ubraja u zaluđenost?
Prijateljski savjet,izbacivanje auto na leru na toj brzini ti nije bas pametna stvar,prvo gubis stabilnost auta a drugo smanjujes protok razhladne tekucine koja prolazi kroz glavu motora ,ako bas hoces da poslije nekog vremena zeznes glavu motora i da ti razhladna tekucina pocne izbijat iz boce nastavi vozit u leru u toj brzini ,pozzzzzzzzzzzzzzzzzAlienBiH wrote:
kad pustim gas, i vozim na leru, cak se ni vjetar necuje, al zato kad stisnem gas, motor na 6 hiljada hoce da poleti... haha al ide ko zmajhahaha
ako zelis probati to je vrlo lako,samo ti treba love......AlienBiH wrote: Stvarno bi imao zelju isprobat neku jacu sportsku masinu... bar na trkacim stazama... da me malo G sila otrese ko slinu. hehe
Kratko i jasnosorcerer wrote:ako zelis probati to je vrlo lako,samo ti treba love......AlienBiH wrote: Stvarno bi imao zelju isprobat neku jacu sportsku masinu... bar na trkacim stazama... da me malo G sila otrese ko slinu. hehe
uclanis se u neki klub ,izvadis licencu,kupis auto i samo gas ...
Jesi ga utjesio svaka ti dala...sorcerer wrote:ako zelis probati to je vrlo lako,samo ti treba love......AlienBiH wrote: Stvarno bi imao zelju isprobat neku jacu sportsku masinu... bar na trkacim stazama... da me malo G sila otrese ko slinu. hehe
uclanis se u neki klub ,izvadis licencu,kupis auto i samo gas ...
brzo si vozio ja ne smijem preko 70 km/h trese mi nesto volan,a i ne da mi mama da se vozim dalje od hadzica...johntra wrote:80 na sat prema Pazariću...može auto još, ali ja nisam smio...
Imam i ja jednu istu, 1.9dCi 120KS 6 brzina, pa zato pitamwedara85 wrote:Vjeruj prijatelju, 205 km/h, ali kazem, kad sam imao Megana, 210 bez problema, laksi, ali ova Laguna je dobro razradjena, svasta nesto joj zamjenio, neki dan kupio nove gume Good Year Excellence, 205/55/16, pa priljepi se momacki, ide mashala. Ova moja ima 120 ks, 6 brzina, 270 obrtni, i to je sasvim dovoljno za nju, startna, dobro ubrzaje i na autoputu, u preticanju, recimo kad vozim 180 km/h u 6 brzini, i odlucim preteci nekoga, moze i u 6, ali kad prebacim u 5 toliko skoci kao da sam pri puno manjim brzinama, bukvalno me ispuca, katapultira, da ne pricam u 4 kako je
![]()
Ko ne vjeruje, da se zatackamo![]()
Opet ostajem pri tome da je to sve ludost. Imam prijatelja koji vozi BMW 530xd, 2012 god., tek kupio, bez problema 240km/h razvije, ide ko lud, cak mu i stara sedmica 730d, bez xd, isla 240 km/h kad se zaholca na pravcu.
Hocu reci, jedan je zivot, vidite ove nesrece u zadnjih mesec dana, nedo Bog nikome, ne treba izazivati sudbinu.
Zelim vam ja da predjete puno kilometara sa svojom vozilicom, bez ikakvih problema. Pozzzz
Sve si nam sa boldiranim rekao.wedara85 wrote:Vjeruj prijatelju, 205 km/h, ali kazem, kad sam imao Megana, 210 bez problema, laksi, ali ova Laguna je dobro razradjena, svasta nesto joj zamjenio, neki dan kupio nove gume Good Year Excellence, 205/55/16, pa priljepi se momacki, ide mashala. Ova moja ima 120 ks, 6 brzina, 270 obrtni, i to je sasvim dovoljno za nju, startna, dobro ubrzaje i na autoputu, u preticanju, recimo kad vozim 180 km/h u 6 brzini, i odlucim preteci nekoga, moze i u 6, ali kad prebacim u 5 toliko skoci kao da sam pri puno manjim brzinama, bukvalno me ispuca, katapultira, da ne pricam u 4 kako je
![]()
Ko ne vjeruje, da se zatackamo![]()
Opet ostajem pri tome da je to sve ludost. Imam prijatelja koji vozi BMW 530xd, 2012 god., tek kupio, bez problema 240km/h razvije, ide ko lud, cak mu i stara sedmica 730d, bez xd, isla 240 km/h kad se zaholca na pravcu.
Hocu reci, jedan je zivot, vidite ove nesrece u zadnjih mesec dana, nedo Bog nikome, ne treba izazivati sudbinu.
Zelim vam ja da predjete puno kilometara sa svojom vozilicom, bez ikakvih problema. Pozzzz
ma i ja sam se iznenadio svojim mogućnostima, pogotovo mogućnostima svog auta....uskoro ću morati probati dalje od Pazarića, kažu da se tamo može i više od 90 na sat voziti....sorcerer wrote: brzo si vozio ja ne smijem preko 70 km/h trese mi nesto volan,a i ne da mi mama da se vozim dalje od hadzica...
A tek kad osjetis prevoj Ivan GP, a u povratku Bradina GP.johntra wrote:ma i ja sam se iznenadio svojim mogućnostima, pogotovo mogućnostima svog auta....uskoro ću morati probati dalje od Pazarića, kažu da se tamo može i više od 90 na sat voziti....sorcerer wrote: brzo si vozio ja ne smijem preko 70 km/h trese mi nesto volan,a i ne da mi mama da se vozim dalje od hadzica...