Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
- nosara
#26 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Fabijane, lupetas... Novo Sarajevo, a ne Novi grad...
-
Fabian
#27 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Adriatic wrote:Upravo na ovom mjestu su napravili ovaj novi neboder koji je skoro izašao na ulicu.
Potkopali su temelj prvog od tri stara nebodera.
Sad taj novi neboder zvrji prazan.
A izgleda da je Željko Komšić dao saglasnost za njega nekom tajkunu iz Hercegovine a ovaj nije mogao vraćati kredit pa sad uzela banka i sve stalo.
I sad hoće još poslovnih prostora ljudima na glavu.
Grad je pun praznih poslovnih prostora i zgrada a njima pada na pamet ovo.
Izgleda da su najveći lopovi u Opštini Novo Sarajevo.
Nije Komsic, vec Hadzic.... Al to je doduse isto: nije sija, nego vrat.
I nije Novo Sarajevo, vec Novi Grad!!!
-
Fabian
#28 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
nosara wrote:Fabijane, lupetas... Novo Sarajevo, a ne Novi grad...
Zivio sam jedno vrijeme u Velaninom neboderu i znam...
Granica Novog Grada i Novog Sarajeva je most na Cengic Vili pa do novih zgrada sto se prave u paromlinskoj a na drugoj strani do Milana Preloga iza Bosmala.
Last edited by Fabian on 16/09/2011 18:23, edited 2 times in total.
- nosara
#29 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Fabian wrote:Adriatic wrote:Upravo na ovom mjestu su napravili ovaj novi neboder koji je skoro izašao na ulicu.
A izgleda da je Željko Komšić dao saglasnost za njega nekom tajkunu iz Hercegovine a ovaj nije mogao vraćati kredit pa sad uzela banka i sve stalo.
- nosara
#30 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Nemas ti pojma... Sve do one nove zgrade gdje je bilo kino Kumrovec je Novo Sarajevo... Barem je bilo do 1998, jer sam tamo stanovao do tada...Fabian wrote:nosara wrote:Fabijane, lupetas... Novo Sarajevo, a ne Novi grad...
Granica Novog Grada i Novog Sarajeve je most na Cengic Vili pa do novih zgrada sto se prave u paromlinskoj a na drugoj strani do Milana Preloga iza Bosmala.
-
Fabian
#31 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
nosara wrote:Nemas ti pojma... Sve do one nove zgrade gdje je bilo kino Kumrovec je Novo Sarajevo... Barem je bilo do 1998, jer sam tamo stanovao do tada...Fabian wrote:nosara wrote:Fabijane, lupetas... Novo Sarajevo, a ne Novi grad...
Granica Novog Grada i Novog Sarajeve je most na Cengic Vili pa do novih zgrada sto se prave u paromlinskoj a na drugoj strani do Milana Preloga iza Bosmala.
Ja sam stanovao kod velane 1999. i prijavljivao sam se u Novom Gradu, a sticajem okolnosti na radnom mjestu mi je jedno vrijeme visila karta "granica" Opstine Novi Grad.
A ako ima neko nekoga u Policijskim stanicama Novi Grad ili Novo Sarajevo znace gdje je linija izmedju PU Novi Grad i PU Novo Sarajevo?!
- perfect_guy
#32 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
granica prolazi transferzalom od miljacke do podvožnjaka u buća potoku, tako da i velanini i ovaj novi neboder ostaju u Novom Sarajevu
- Dioda
#33 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Joj @Fabiane
Ovaj dio pripada Novom Sarajevu
Novom Gradu pripada Kvadrant, Buca...
Ovaj dio pripada Novom Sarajevu
-
neki
#34 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
fabijanko ne pravi budalu od sebe. Ovaj dio je sad i uvijek bio u n.sarajevu..prosetaj do raskrsnice nedjarici pa malo prouci kartu svoje opstine 
- Država
#35 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Za tvoju informaciju, općina Novi Grad počinje tek od taksista na raskrsnici na Otoci, tj od Doma Zdravlja Kumrovec...Fabian wrote:
Za tvoju informaciju ovaj do grada pripada Opstini Novi Grad i "crvenim" a ne Opstini Novo Sarajevo.
Sada vam vjerovatno treba biti jasno zasto je glatko proslo i na Opstinskom i u Gradskom Vijecu!!!
Sifra: REKET
Nisi ti Sarajeva očima vidio...
-
MokeQc
#36 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
"Nakon sto su se poslanici dogovorili da jaja u menzi budu skuhana izmedju tvrdo kuhanih i meko kuhanih, krenulo se sa prvom tackom dnevnog reda...."
Dogovoriste l' se je li novo sarajevo ili novi grad
Dogovoriste l' se je li novo sarajevo ili novi grad
-
lajkujMe
#37 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Upoznat sam stim (jarane trebas malo i procitati ono sto ti pise na ulaznim vratima haustora) Neki dan mozda prije 2 dana bilo je zasjedanje mjesne zajednice i trebalo je da dođe sto vise stanara. Radi se i tome da na spomenutoj lokaciji neko hoce da sagradi 9 spratova visoku garazu da ljudi 9 spratova veliku garazu, zato savjetujem da tu peticiju potpisete (ja je jutros potpisao) jer fakati ne treba meni 9 spratova sivog betona pred ocima + tutnjanje auta cijelu noc bas pred prozorom.
- braca
#38 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Uglavnom, ova prva slika je objavljena u Avazu i novinarka je hladno napisala da se tu radi o zgradi na Cengic vili II (dva). Nema saMse da su tu radi o stamparskoj gresci. Htio sam da dam komentar, ali sam odustao jer bi bio suvise maliciozan......i tako mi je muka od njihovih visegodisnjih pisanja imena automobila FiJat......i od pecata/stambilja na prvoj stranici novina koje nam dolaze u firmu, a na kojem (pecatu/stambilju) pise (iako su to napokon promijenili nakon duuuugog vremena) - PreDplata!
- Dioda
#39 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Jel potpisuju samo ovi kojima to bas "pred nosom" planiraju graditi, ili komplet naselje? Sto se neko nije sjetio da pred Mercatorom ili negdje drugo kupi te potpise? Cisto sumnjam da se iko slaze sa trpanjem novog "betona"lajkujMe wrote:Upoznat sam stim (jarane trebas malo i procitati ono sto ti pise na ulaznim vratima haustora) Neki dan mozda prije 2 dana bilo je zasjedanje mjesne zajednice i trebalo je da dođe sto vise stanara. Radi se i tome da na spomenutoj lokaciji neko hoce da sagradi 9 spratova visoku garazu da ljudi 9 spratova veliku garazu, zato savjetujem da tu peticiju potpisete (ja je jutros potpisao) jer fakati ne treba meni 9 spratova sivog betona pred ocima + tutnjanje auta cijelu noc bas pred prozorom.
-
brucos7
#40 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Jel ovo opet krenuo "crveni reket" u Sarajevu? E jesmo dobili promjene.... 
- karanana
#41 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
nikad! novo sarajevo je do raskrsnice otoka, i nova zgrade koju je komsic krstio a ne hadzic. ima li ijedna da si napiso a da je tacna?Fabian wrote:Adriatic wrote:Upravo na ovom mjestu su napravili ovaj novi neboder koji je skoro izašao na ulicu.
-
mahalas505
#42 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Kvadrant na C.Vili pripada opcini N.Sarajevo.Dioda wrote:Joj @Fabiane![]()
Ovaj dio pripada Novom Sarajevu![]()
-
maxell_sarajevo
#43 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Ulica koja ide od Otoke prema Buca City-ju je granica između Novog Grada i Novog Sarajeva.Merkur i ulica Gradacacka su u Novom Gradu dok su "Velana" neboderi u sastavu opstine Novo Sarajevo.
Posto zivim blizu volio bih kad bih i ja mogao potpisati peticiju protiv gradnje.Dobro bi bilo napraviti neke info stolove kod fontane pa tu animirati raju da potpisu peticiju.
Posto zivim blizu volio bih kad bih i ja mogao potpisati peticiju protiv gradnje.Dobro bi bilo napraviti neke info stolove kod fontane pa tu animirati raju da potpisu peticiju.
- Dioda
#44 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Moze biti da sam se ja zeznula (a garant jesam)mahalas505 wrote:Kvadrant na C.Vili pripada opcini N.Sarajevo.Dioda wrote:Joj @Fabiane![]()
Kad su se moji roditelji vjencali pocetkom osamdesetih, stari je zivio u Kvadrantu, pa sam mozda zato pobrkala
Do mene je
- mayab
#45 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Ma nije bitno gdje je granica opština, po meni , bitno je da se ne dozvoli izgradnja te gluposti, nego da se ta zelena traka jos vise oplemeni drvećem, klupama , fontanama itd, jbte , grad prepun praznih poslovnih prostora... 
- astrid
#46 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
Kvadrant pripada N.Shttp://www.novosarajevo.ba/stream/article.php?pid=123Dioda wrote:Joj @Fabiane![]()
............
..al to je nebitno.....nadam se da od plana gradnje neće biti ništa
Gledam te slike i kontam kako oni misle tu zgradu "zgurati"na taj prostor
-
lajkujMe
#47 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
astrid wrote:Kvadrant pripada N.Shttp://www.novosarajevo.ba/stream/article.php?pid=123Dioda wrote:Joj @Fabiane![]()
............
..al to je nebitno.....nadam se da od plana gradnje neće biti ništa....jer se ondaK mogu nadati da u parkiću ispred moje zgrade jedno jutro nikne zgradurina
Gledam te slike i kontam kako oni misle tu zgradu "zgurati"na taj prostor
Magijom i Rusenjem
- astrid
#48 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
...moždalajkujMe wrote:Magijom
................
Kako god pogledam taj dio nije mi jasno kako će smjestiti zgradu.Ti neboderi će biti opkoljeni betonom sa svih strana.
Užas
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#49 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
mislim da je jedino rješenje zaštite parkova pravljenje spomenika...
- muha_sa
#50 Re: Nova zgrada na C.Vili - kod Velaninih nebodera
hahari naumili hahari ce je i napravit
možete se bunit-peticije pisat i ležat u parku oni ce je napravit.