Konkurs u Ministarstvu finansija i trezora

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

alphonse kauders

#26 Re: Konkurs u Ministarstvu finansija i trezora

Post by alphonse kauders »

Lud i ponosan wrote:
JThomas wrote:i unatoč javnoj prozivci, ništa nije bilo i najvjerovatnije ništa neće ni biti.

ma ko nas jebe kad se niko ne buni, evo vidi se i po broju odgovora koliko je ovo zanimljivo raji. a mi ćemo od naših poreza plaćati vrle službenike, ne padaju ni u budžet pare s neba.
Ovo je jako zanimljiva tema i za sam portal Sa-x, potrebno je traziti ODGOVORNOST, potrebno je PROZVATI ove ljude, potrebno je traziti da se ti ljudi uklone i traziti krivicnu odgovornost.... Pa rade li u ovoj zemlji sudovi bilo sta konstruktivno? Da li je ovaj slucaj dovoljan razlog da se pokrene IKAKAV proces?
PA ovo je skandalozno, iako je to sasvim normalna praksa u nasem drustvu, ali DO KAD?

Slažem se, treba probati kontaktirati SA-x da objave ovo i na portalu, sigurno bi se onda i mediji dodatno raspisali.
Miki123

#27 Re: Konkurs u Ministarstvu finansija i trezora

Post by Miki123 »

chuchumbamayumbe wrote:Ima li iko u ovoj državi da se nije preko štele zaposlio u državnim institucijama?!
:roll:
Ima. forumaši sax koji rade u državnim službama. svi bez štele :D
Comrad

#28 Re: Konkurs u Ministarstvu finansija i trezora

Post by Comrad »

Da je stanje kako treba, oni bi raju molili da rade po ovim institucijama. U nasoj naopakoj zemlji to su najbolja radna mjesta. :-?

Jbt imas firmu koja proizvodi, znaci stvara nesto novo, proizvodi, izvozi, odrzava ove nehljebovice i opet oni vise zaradjuju.
Iza ogledala

#29 Re: Konkurs u Ministarstvu finansija i trezora

Post by Iza ogledala »

Comrad wrote:Da je stanje kako treba, oni bi raju molili da rade po ovim institucijama. U nasoj naopakoj zemlji to su najbolja radna mjesta. :-?

Jbt imas firmu koja proizvodi, znaci stvara nesto novo, proizvodi, izvozi, odrzava ove nehljebovice i opet oni vise zaradjuju.
Do nas je. Nacija lezi hljebe da te jedem. Lijeni smo. Zato i molimo državne institucije za posao. Kada sam tražio zaposlenje, nisam ni obraćao pažnju na oglase u državnoj službi. Uštedio vrijeme i sačuvao živce.
amko76

#30 Re: Konkurs u Ministarstvu finansija i trezora

Post by amko76 »

Gdje je Džana, ipak je izbaciše. Upadoše svi već predodređeni :) Hrabar pokušaj.

http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?opti ... 62&lang=bs
alphonse kauders

#31 Re: Konkurs u Ministarstvu finansija i trezora

Post by alphonse kauders »

amko76 wrote:Gdje je Džana, ipak je izbaciše. Upadoše svi već predodređeni :) Hrabar pokušaj.

http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?opti ... 62&lang=bs
Manuela je rasturila na usmenom, kako smo svi predvidjeli :-)

Kakva farsa, čovječe, žao mi ovih ostalih ljudi što su se uopšte pojavljivali, a nadam se da su onoj Komisiji barem uspjeli reći dvije-tri za "doviđenja".

Fuj :x
JThomas

#32 Re: Konkurs u Ministarstvu finansija i trezora

Post by JThomas »

očito da je zadovoljila usmeno :D

:roll: :run:
kemalba

#33 Re: Konkurs u Ministarstvu finansija i trezora

Post by kemalba »

ja sam čuo da su primljeni kandidati koji su u Ministarstvu odradili pripravnički staž...pitam se da sam ja u toj situaciji, kako bi gledao na cijelu stvar...da li su oni trebali izgubiti posao koji već rade godinu dana zbog napisa u novinama?
shator

#34 Re: Konkurs u Ministarstvu finansija i trezora

Post by shator »

@kemalba: A, kako su dobili pripravnički u Ministarstvu? Mi, ostali kandidati, smo uspjeli dokazati da imamo isto ili čak više znanja od tih pripravnika.
Intervju je bio više nego smiješan, pokušavali su maksimalno isprovocirati kandidate ličnim pitanjima, kao npr. zašto ste napustili posao, a niste našli drugi, zašto ste se uopšte prijavili sa svojim kvalifikacijama, zar zaista mislite da je ovo radno mjesto napredak u karijeri, bla bla bla.
Bitno je da je obraz čist, drugi se ne nalazi lako!
karanana

#35 Re: Konkurs u Ministarstvu finansija i trezora

Post by karanana »

znaci oralno je dobro odradila.
cestitam!

pa vjerovatno i za taj pripravnicki ili kako se zove treba stela. znaci neko reko idi odradi godinu pripravnickog a onda je zaposlenje formalnost.
Post Reply