Vječna vatra na meti vandala
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#26 Re: Vječna vatra na meti vandala
Vječna vatra je spomenik svim poginulim za odbranu i oslobođenje grada Sarajeva tokom svih ratova. Dakle spomenik je podignut i u čast šehida. Tihić, Silajdžić i još neki prvaci bi znali proučiti El - Fatihu kada bi povodom kakvog praznika polagali cvijeće ili vijence. Prvi put u istoriji Sarajevo se odbranilo od napadača. Nekada je to bio Princ palikuća Eugen Savojski, a nedavno su to bili velikosrbi Karadžić i Mladić.
Odgajatelji i obrazovatelji novih generacija: Sjedi dolje, 1!
Ima, čini mi se, u KJKP RAD mašina za skidanje grafita, tako da niko neće moći spominjati islamofobiju. Samo trebaju vlasti dati nalog da se obriše ovo.
Odgajatelji i obrazovatelji novih generacija: Sjedi dolje, 1!
Ima, čini mi se, u KJKP RAD mašina za skidanje grafita, tako da niko neće moći spominjati islamofobiju. Samo trebaju vlasti dati nalog da se obriše ovo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#27 Re: Vječna vatra na meti vandala
ima li u kuranu rečenica
ako ti komšija nije musliman
ne uznemiravaj ga???
ovo je klasičan primjer uznemiravanja i to na spomeniku palim borcima u drugom svjetskom ratu
sramota
ne uznemiravaj ga???
ovo je klasičan primjer uznemiravanja i to na spomeniku palim borcima u drugom svjetskom ratu
sramota
- Atticus Finch
#28 Re: Vječna vatra na meti vandala
Suština moga posta je ironija (nemoš vjerovat') na dramaturšku sentencu forumaša koji je otvorio ovu temu, ni manje ni više. Da ponovim:
p.s. jbt, al' smo skloni proizvodnji i distribuciji drame, za nepovjerovat'.
Nikakva podrška ''autoru'' ove škrabotine, (@DaysleepeR) what so ever. Peace out.U sta nam se ovo grad pretvara fuj
-
Stojadin
#29 Re: Vječna vatra na meti vandala
I sta sam pogresno rekao matere ti?
Ko da je eto prvi put neko vandalizirao neki spomenik.. Pa haj, rijetko se dogadja. Al vala svaki spomenik i sve ostalo nam je sjebano, i eto, to je meni fuj.
Mozda tebi nije, mozda se tebi svidja to sto nam je grad se pretvorio u ovo u sto se pretvorio, ali meni se ne svidja.
Ko da je eto prvi put neko vandalizirao neki spomenik.. Pa haj, rijetko se dogadja. Al vala svaki spomenik i sve ostalo nam je sjebano, i eto, to je meni fuj.
Mozda tebi nije, mozda se tebi svidja to sto nam je grad se pretvorio u ovo u sto se pretvorio, ali meni se ne svidja.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#30 Re: Vječna vatra na meti vandala

http://www.sda.ba/polaganjem-vijenaca-n ... -6-aprila/

Prvi put u istorijskoj povijesti Sarajevo odbranjeno, nije ga trebalo oslobađati kao 1945.g. Odbranili ga branioci od kojih su mnogi postali šehidi. I sada, neko se poš(a)rao na njihov spomenik!?
Last edited by PipiDugaDevetka on 13/09/2011 17:24, edited 2 times in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#31 Re: Vječna vatra na meti vandala
Pa RAD ima tu neku prskalicu koja skida grafite ,skidali su grafite vise puta..bas me interesuje koliko ce im trebati da skinu ovu skrabotinu sa spomen ploce.
p.s odlicna ideja za svecanu strazu pored vatre,narocito proljece i ljeto..turisticka atrakcija,u najmanju ruku
p.s odlicna ideja za svecanu strazu pored vatre,narocito proljece i ljeto..turisticka atrakcija,u najmanju ruku
-
IHAVEDREAM
#32 Re: Vječna vatra na meti vandala
Dovoljna inspiracija za autora(e) ovakvih grafita!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#33 Re: Vječna vatra na meti vandala
Pa ne vidim sta ih moze ucenje fatihe inspirisati na vandalizam??
- mahalaš
#34 Re: Vječna vatra na meti vandala
Ja sto ne mogu ovih pametiBlack swan wrote:ima li u kuranu rečenica
ne uznemiravaj ga???
sramota
Vidim ja ti se uznemirila, ne znam smijes li izaci na ulicu?
Naisla neka budala napisala, ljudi izbrisu i sta je problem? Nije ovo ni prvi ni zadnji put da se nesto ovako desava, ali moramo mi dramu oko svega praviti. Puno gorih stvari u gradu se desava, mislim da bi trebali obratiti paznju na njih
-
IHAVEDREAM
#35 Re: Vječna vatra na meti vandala
Autor grafita nije ovaj cin smatrao vandalizmom vec svojim pravom da vlastita vjerska ubjedjenja publicira u javnosti!-LIBERO- wrote:Pa ne vidim sta ih moze ucenje fatihe inspirisati na vandalizam??
- fatamorgana
#36 Re: Vječna vatra na meti vandala
Pa mogo' je to sebi na leđima tetovirat ako mu je baš tol'ko stalo,IHAVEDREAM wrote:Autor grafita nije ovaj cin smatrao vandalizmom vec svojim pravom da vlastita vjerska ubjedjenja publicira u javnosti!-LIBERO- wrote:Pa ne vidim sta ih moze ucenje fatihe inspirisati na vandalizam??
- piupiu
#37 Re: Vječna vatra na meti vandala
Anti-fasizam je nekima svet. Voljela bih cuti tvoje misljenje da je grafit tipa 'samo je anti-fasizam pravi put' osvanuo na nekom sakralnom objektu.mahalaš wrote:Ja sto ne mogu ovih pametiBlack swan wrote:ima li u kuranu rečenica
ne uznemiravaj ga???
sramota![]()
Naisla neka budala napisala, ljudi izbrisu i sta je problem? Nije ovo ni prvi ni zadnji put da se nesto ovako desava, ali moramo mi dramu oko svega praviti. Puno gorih stvari u gradu se desava, mislim da bi trebali obratiti paznju na njih
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#38 Re: Vječna vatra na meti vandala
I opet mi nije jasno kakve to ima veze sa ovim ucenjem fatihe sa slike iznad??IHAVEDREAM wrote:Autor grafita nije ovaj cin smatrao vandalizmom vec svojim pravom da vlastita vjerska ubjedjenja publicira u javnosti!-LIBERO- wrote:Pa ne vidim sta ih moze ucenje fatihe inspirisati na vandalizam??
Da zabranimo javni vjerski manifest ovog oblika,i drugih,da neki mentalno limitirani likovi nebi se osjetili pozvanim da i oni svoj manifest vjere odrade na ovaj devijantan nacin??
Ili...
- mahalaš
#39 Re: Vječna vatra na meti vandala
Vjeruj mi ne znam kakav grafit da osvane ne bi me iznenadilo... Kakvih sve budala ima u gradu, nista ne bi trebalo da nas cudi.
Ljudi se svakodnevno bodu i ubijaju, kamikaze voze gradom, a nama je problem grafit
Naravno ne opravdavam ovakve stvari, ali mislim da to nije toliki problem...
Ljudi se svakodnevno bodu i ubijaju, kamikaze voze gradom, a nama je problem grafit
-
IHAVEDREAM
#40 Re: Vječna vatra na meti vandala
I "Doticna" gospoda je mogla da prouci Faihu u tisini svog doma ili u Dzamiji, upravo zbog svog politickog i javnog kredibiliteta, a sto je jos vaznije iz pijeteta prema svim zrtvama kojima je ovaj spomenik podignut!
Od mene toliko!
Od mene toliko!
- amortizer
#41 Re: Vječna vatra na meti vandala
Ne kontam sta su radili? Zapalili ovo dole sto gori, je li?Stojadin wrote:Izvinjavam se ako je vec bila tema, trazio sam al ne nadjoh..
http://www.radio sarajevo.ba/novost/62797/vjecna-vatra-na-meti-vandala
(nesto nece link da se normalno postavi, pa samo sastavite ovo radio sarajevo da bude radiosarajevo)
U sta nam se ovo grad pretvarafuj
- DaysleepeR
#42 Re: Vječna vatra na meti vandala
zaista šokira nivo nepoštovanja i mržnje prema vlastitom gradu, prema jednom od njegovih simbola, faktički nultoj tački grada kuda prolazi veliki broj ljudi
u pitanju je ruglo koje je odavno predmet nebrige
videonadzor bi dosta toga riješio
glavno je pitanje, da li iko misli uopšte ukloniti ovo švrljanje, bez obzira na sadržaj i dovesti u kakav takav red simbol grada u njegovom strogom centru?
glavno je pitanje, da li iko misli uopšte ukloniti ovo švrljanje, bez obzira na sadržaj i dovesti u kakav takav red simbol grada u njegovom strogom centru?
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#43 Re: Vječna vatra na meti vandala
-LIBERO- wrote: Odlicna ideja za svecanu strazu pored vatre,narocito proljece i ljeto..turisticka atrakcija,u najmanju ruku

.... samo, ... sa jednom malom izmjenom. Umjesto ovih crnih neprakticnih shubara, neka stave neku lijepu kapu, ... uparenu sa bojom dresa, ... upssss, .... pardon, ... mislio sam na boju uniforme, ...
-
IHAVEDREAM
#44 Re: Vječna vatra na meti vandala
Pape, ti umjesto da smirujes duhove, ti ih podrivas......
Koji, dres , opppsss,koja boja uniforme.......
Eto nas opet na pocetku! 
Koji, dres , opppsss,koja boja uniforme.......
- Banksy
#45 Re: Vječna vatra na meti vandala
DaysleepeR wrote:
zaista šokira nivo nepoštovanja i mržnje prema vlastitom gradu, prema jednom od njegovih simbola, faktički nultoj tački grada kuda prolazi veliki broj ljudi
- HAVANA
#46 Re: Vječna vatra na meti vandala
Valjda će ukloniti.Ako neće,hajmo mi. 
-
breuer
#47 Re: Vječna vatra na meti vandala
ma grafit će se ukloniti, al' meni je kao ateisti genijalan 
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#48 Re: Vječna vatra na meti vandala
j...o ti nas kad nam je vandalizam normala a ditribucija drame "za nepovjerovat' "Atticus Finch wrote:Suština moga posta je ironija (nemoš vjerovat') na dramaturšku sentencu forumaša koji je otvorio ovu temu, ni manje ni više. Da ponovim:
Nikakva podrška ''autoru'' ove škrabotine, (@DaysleepeR) what so ever. Peace out.U sta nam se ovo grad pretvara fuj![]()
- Atticus Finch
#49 Re: Vječna vatra na meti vandala
A da malo pažljivije čitaš, a manje podmećeš? Gdje sam napisao da je vandalizam normala?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#50 Re: Vječna vatra na meti vandala
mahalaš wrote:Ja sto ne mogu ovih pametiBlack swan wrote:ima li u kuranu rečenica
ne uznemiravaj ga???
sramota![]()
kako ste
dobro sam kako ste vi