Nista onda, vozicu jos neko vrijeme pa cu uzeti americku cim budem mogao.
Oduzeta vozačka
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
TenDollars
#26 Re: Oduzeta vozačka
ma u americi je definitivno jeftinije nego u Evropi vozacka, al nije djaba nidgje 
-
TenDollars
#27 Re: Oduzeta vozačka
ma u americi je definitivno jeftinije nego u Evropi vozacka, al nije djaba nidgje 
- atko
#28 Re: Oduzeta vozačka
u kojoj si saveznoj drzavi, koji status imas ? prelistas zakon i vidis sta ti je ciniti ... simple 
-
TenDollars
#29 Re: Oduzeta vozačka
California.atko wrote:u kojoj si saveznoj drzavi, koji status imas ? prelistas zakon i vidis sta ti je ciniti ... simple
Cuj prelistas zakon, pa nije zakon na 3 stranice pa da ga prelistam. Nemam status gradjanina Californie ali sam legalno ovdje
- atko
#30 Re: Oduzeta vozačka
nije na 3 al u knjziici dzepnog formata 90 str. je sve sto ti treba ukljucujuci i testove ... i besplatno se uzme u najblizem DMV i prelista lagano za jendo vece 
-
cesar
#31 Re: Oduzeta vozačka
frankwhite wrote:Prije 2-3 sedmice sam prosao kroz crveno, dobio sam kaznu 100KM + zabranu mjesec dana. Danas sam dobio poziv da ostavim vozačku u CIPS-u, interesuje me do kad imam fore da je "predam"? Kolika je kazna ako me zaustave da vozim bez vozačke? Pozdrav.
Ukoliko ne predaš vozačku. Doćiće oni kod tebe /prema prijavljenom mjestu prebivališa u CIPS-u/ i tražiti od tebe da predaš vozačkku dozvolu. Nažalost kada je budeš vraćao mora ćeš samo po nju otići
- Ateista
#32 Re: Oduzeta vozačka
Naravno da ce voziti, kome stvarno treba on ce voziti, sta ocekujes?sanaman wrote:nevjerovatno da ljudi kojima je oduzeta vozacka dozvola i dalje voze bez istea u normalnim drzavama je to vec krivicno djelo...al eto kod nas moze sve sa prekrsajem.
Ja sam vozio mjesec dana, svaki radni dan do posla i nazad, po 50 kilometara dnevno, i nisu me uhvatili.
Ja sam odugovlacio sa predavanjem vozacke, i nakon par mjeseci je dosla policija na vrata da mi oduzme.
Trebali su mi naplatiti jos 100KM kazne sto nisam predao na vrijeme, ali ipak nisu.
Onda je jos bio problem, sto sam morao cekati oko 4 dana duze jer nisu isti dan predali u CIPS, a zabrana vazi tek kad donesu tamo.
Savjet za one koji voze bez vozacke: tada treba biti jako pazljiv, usporavati tamo gdje cesto ima drotova, dobro paziti da budes vezan i imas upaljena svjetla, jednostavno biti sto manje upadljiv i male su sanse da bezveze zaustave.
Prporucujem da se izbjegava voznja u kasnim satima jer tada znaju zaustavljati na rutinski kontrolu, uglavnom zbog alkohola, i dzaba sto nisi konzumirao ako nemas vozacku. Manje je vozila i vece su sanse za zaustavljanje.
-
TenDollars
#33 Re: Oduzeta vozačka
hajde mi eto ti nadji sta mi je raditi po tom zakonu, iako cu ih ja zvati u ponedjeljak.atko wrote:u kojoj si saveznoj drzavi, koji status imas ? prelistas zakon i vidis sta ti je ciniti ... simple
Status mi je permanent resident
- atko
#34 Re: Oduzeta vozačka
kad postanes permanent resident obavezan si po zakonu u roku od 10 dana aplicirati za CA DLTenDollars wrote:hajde mi eto ti nadji sta mi je raditi po tom zakonu, iako cu ih ja zvati u ponedjeljak.atko wrote:u kojoj si saveznoj drzavi, koji status imas ? prelistas zakon i vidis sta ti je ciniti ... simple
Status mi je permanent resident
- atko
#35 Re: Oduzeta vozačka
znaci sutra da odlucujes negdje kao neki ministar ... ti bi reko .... treba krasti ... samo pazi da te ne uhvate, kradi pomalo da se ne primjetiii ... nema razlikeAteista wrote:Naravno da ce voziti, kome stvarno treba on ce voziti, sta ocekujes?sanaman wrote:nevjerovatno da ljudi kojima je oduzeta vozacka dozvola i dalje voze bez istea u normalnim drzavama je to vec krivicno djelo...al eto kod nas moze sve sa prekrsajem.
Ja sam vozio mjesec dana, svaki radni dan do posla i nazad, po 50 kilometara dnevno, i nisu me uhvatili.![]()
Ja sam odugovlacio sa predavanjem vozacke, i nakon par mjeseci je dosla policija na vrata da mi oduzme.![]()
![]()
Trebali su mi naplatiti jos 100KM kazne sto nisam predao na vrijeme, ali ipak nisu.
Onda je jos bio problem, sto sam morao cekati oko 4 dana duze jer nisu isti dan predali u CIPS, a zabrana vazi tek kad donesu tamo.
Savjet za one koji voze bez vozacke: tada treba biti jako pazljiv, usporavati tamo gdje cesto ima drotova, dobro paziti da budes vezan i imas upaljena svjetla, jednostavno biti sto manje upadljiv i male su sanse da bezveze zaustave.
Prporucujem da se izbjegava voznja u kasnim satima jer tada znaju zaustavljati na rutinski kontrolu, uglavnom zbog alkohola, i dzaba sto nisi konzumirao ako nemas vozacku. Manje je vozila i vece su sanse za zaustavljanje.
Da smo bogdom pravna drzava pa da ti se ovo tretira kao pismena izjava i da te kazne retroaktivno
Samo kod nas lola je centar svemira i radi ono sto mu treba
Mogu ja svatiti da se svakome omakne greska ... al kazes vozila zena, il sutis ako moras bas voziti ... jbg nije nista u zivotu idealno ... al sramota je sto se ti time ponosis i savjetujes...
Ateista, nista licno ... samo te uzeh kao klasican primjer ... ovo se moze reci za 85% populacije
-
teAMICA
#36 Re: Oduzeta vozačka
A ibretimo se političarima što neće da snose odgovornost za svoje postupke 
- Ateista
#37 Re: Oduzeta vozačka
Da smo stvarno pravna drzava onda bi puno toga bilo drugacije...atko wrote:znaci sutra da odlucujes negdje kao neki ministar ... ti bi reko .... treba krasti ... samo pazi da te ne uhvate, kradi pomalo da se ne primjetiii ... nema razlikeAteista wrote:Naravno da ce voziti, kome stvarno treba on ce voziti, sta ocekujes?sanaman wrote:nevjerovatno da ljudi kojima je oduzeta vozacka dozvola i dalje voze bez istea u normalnim drzavama je to vec krivicno djelo...al eto kod nas moze sve sa prekrsajem.
Ja sam vozio mjesec dana, svaki radni dan do posla i nazad, po 50 kilometara dnevno, i nisu me uhvatili.![]()
Ja sam odugovlacio sa predavanjem vozacke, i nakon par mjeseci je dosla policija na vrata da mi oduzme.![]()
![]()
Da smo bogdom pravna drzava pa da ti se ovo tretira kao pismena izjava i da te kazne retroaktivno
Samo kod nas lola je centar svemira i radi ono sto mu treba![]()
Mogu ja svatiti da se svakome omakne greska ... al kazes vozila zena, il sutis ako moras bas voziti ... jbg nije nista u zivotu idealno ... al sramota je sto se ti time ponosis i savjetujes...
Ateista, nista licno ... samo te uzeh kao klasican primjer ... ovo se moze reci za 85% populacije
Kad bih ti sad ispricao kakve gluposti su mi se desavale zbog te vozacke, kako sam je izgubio zato sto mi nikad nije stigao poziv sa suda, zato sto nasa posta ne radi svoj posao kako treba i slicno, sta ja trebam, da sutim i trpim dok me neko jebe?
Da ne govorim o tome sto da smo normalna drzava imali bismo normalne puteve sa normalnim ogranicenjima, pa ne bi dolazilo do bar 50% ovih prekrsaja i slicno.
Da smo normalna drzava, vjeruj mi, ja bih prvi bio za strogo provodjenje zakona.
Ovako, kad vlast pravi sranja to prolazi, kad ja prekoracim brzinu meni naplate kaznu, to nije posteno, i dok god je tako ja cu se boriti da nadjem rupe u zakonu za svoje "greske" ili bolje reci prekrsaje na koje sam najcesce primoran, i da izbjegnem placanje ili da vozim i bez vozacke.
Kad recimo oni na vlasti sebi ukinu plate kad nesto pogrijese (sto bi znacilo da ih nikako ne dobijaju) ja cu otici i sam uplatiti kaznu za svaki svoj prekrsaj makar me i ne uhvatili.
- Ateista
#38 Re: Oduzeta vozačka
Ne ponosim se time, ali nekima vozacka omogucava hljeb (kao meni zbog velike udaljenosti posla) i mislim da je vrijedniji zivot i rad jednog pojedinca koji svaki dan mora voziti nego to sto cemo drzavu "zakinuti" zbog toga sto neko vozi bez vozacke.atko wrote: Mogu ja svatiti da se svakome omakne greska ... al kazes vozila zena, il sutis ako moras bas voziti ... jbg nije nista u zivotu idealno ... al sramota je sto se ti time ponosis i savjetujes...
- atko
#39 Re: Oduzeta vozačka
Svi bi prvi postovali zakon samo da nam neko instalira swicu jelde
Sve ja to znam ... zacarani je to krug ... i sam sam se vise puta uhvatio u bijesu da jednostavnu ispadnes budala ... drugi jebu a ti se muzafere kupaj
... rekoh ti nista licno majke mi 
Sve ja to znam ... zacarani je to krug ... i sam sam se vise puta uhvatio u bijesu da jednostavnu ispadnes budala ... drugi jebu a ti se muzafere kupaj
-
Kelner
#40 Re: Oduzeta vozačka
ne vjerujem, znam za parking na trotoaru gdje nema znaka da mozes parkirati, jer nema u zakonu, al to tvoje prvi put cujem i ne vjerujem, mislim da bi se vise pricalo o tome....kakavdanakneiskustvu wrote:vjerovali ili ne,ako imate zabranu upravljanja mot. vozilom na mjesec ili više i upravljate autom i policija vas zaustavi,nećete biti kažnjeni jer u zakonu nema kazne predviđene za to
- vjesticanametli
#41 Re: Oduzeta vozačka
falakakavdanakneiskustvu wrote:vjerovali ili ne,ako imate zabranu upravljanja mot. vozilom na mjesec ili više i upravljate autom i policija vas zaustavi,nećete biti kažnjeni jer u zakonu nema kazne predviđene za to
-
frankwhite
#42 Re: Oduzeta vozačka
jel ovo 1000%?vjesticanametli wrote:falakakavdanakneiskustvu wrote:vjerovali ili ne,ako imate zabranu upravljanja mot. vozilom na mjesec ili više i upravljate autom i policija vas zaustavi,nećete biti kažnjeni jer u zakonu nema kazne predviđene za to
- Ateista
#43 Re: Oduzeta vozačka
I mene pravo zanima.frankwhite wrote:jel ovo 1000%?vjesticanametli wrote:falakakavdanakneiskustvu wrote:vjerovali ili ne,ako imate zabranu upravljanja mot. vozilom na mjesec ili više i upravljate autom i policija vas zaustavi,nećete biti kažnjeni jer u zakonu nema kazne predviđene za to
Nadam se da mi nece zatrebati vise, ali ko zna.