O'zone wrote:Što se Mac-a tiče bogami viđam da ima praznih mjesta u zadnje vrijeme može se sjesti bez čekanja ,to je znak da su prnuli u šišu. Za jedno mjesec-dva katanacBlack swan wrote:mekdonalds je pun nema brige
bolesno je to što ima 10% uvjetno rečeno sarajlija kojima poskupljene plina od 1500% mjesečno ne bi predstavljalo nikakav problem dok s druge strane imamo veliku većinu kojima poskupljenje od 1% predstavlja ogromni problem![]()
![]()
![]()
Očit zaključak je da raja ima para jer kao što @jedna tamo reče dovoljno je pogledati koliko novih vozila ima na ulici. Jeste večina njih uzeta na lizing ili kredit ali opet to treba odplatiti a rata nije manja od 200 KM mjesečno pa plus gorivo. Bašte kao i obično pune, cigarete se konzumiraju u enormnim količinama (ja prestao pušiti nakon 14 godina staža samo zato što je Drina otišla na 1,20 KM ne dam pare) mobiteli se kupuju što bolji što skuplji.
Sad hvala bogu nema viza pa i putuje raja pa razno raznim destinacijama a karte nisu jeftine saso mange ima.
Da neko ne pomisli da sam kivan ili nešto slično zbog ljudi koji imaju nisam ne daj bože čak mi je drago jer dok drugi imaju imat ću i ja uvjek će se naći neko da kupi ono što ja prodajem i ja ću tako zaraditi svoju platu.
E sad pored svega ovoga ko da se brine zato što komunalije idu gore
Ljudi ovdje na silu hoće da imaju neki standard.Imam gomilu prijatelja koji voze auta,a kad im kažeš hajmo do mora,hajmo na izlet,nijedan nema para.Imam gomilu prijatelja koji nosaju mobitel od 1000KM,a od mene posuđuju kredit za poziv.Ne zovu đaba ljudi štrosmajerovu 501-500 maraka na tebi,i marka u džepu za kafu.Realan broj ljudi koji mogu sebi priuštiti Dobru odjeću,auto,mob... je možda 10%.Ostali odvaljuju od usta bukvalno da bi registrovali auto,ili platili kafu.
Sarajevo gotovo da i nema industrije osim turizma,a pitanje do kad će to piti vodu.