Da li je moguce ovako smrsati?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

AS_sa

#26 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by AS_sa »

alica.k wrote:
AS_sa wrote:za savrsen stomak ne smijete nista masno ni pomislit jest ... na stomaku ako ima vise od 3 posto masnoce, to se primjeti ... znaci samo trening i zdrava prehrana ... jer stomak zadnji mrsa ....
nidje veze.
a sto nidje veze ????
bez puno masne hrane uz prosjecan ritam treninga mozes imat "savrsen" stomak ... a sa masnom hranom moras se ubiti trceci i trenirajuci da skines to sve .... osim ako ne bolujes od kakve bolesti ili si 1.90m sa jedno 56kg ... :-)
alica.k

#27 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by alica.k »

masnoce su neophodne za organizam, samo treba znat birat vrstu masnoca.

inace, ovo je sve prezvakano na onoj drugoj temi.
masnoce nisu same krive sto su ljudi masni i to nije tako jednostavno.
bob sap

#28 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by bob sap »

ako jos nekoga zanima kako smrsati 5-6 kg za nekih 20-tak dana nek se javi na pm.. ne smijem ovdje pisati zbog reklame
kokuz_sa

#29 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by kokuz_sa »

sve se moze kad s ehoce..ja sam uz promijenu ishrane i voznju biciklom za 3 mjeseca sa 103Kg dosao na 75kg..
doduse jest da sam svaku minutu slobodnog vremena provodio na biciklu, jos uz to sve kuci sam svaki dan radio trbusnjake..
mada ipak najvaznija je promjena prehrane..umanjio hljeb,nema gaziranog,slatko umanjio..vise povrca i to je to
bob sap

#30 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by bob sap »

kokuz_sa wrote:sve se moze kad s ehoce..ja sam uz promijenu ishrane i voznju biciklom za 3 mjeseca sa 103Kg dosao na 75kg..
doduse jest da sam svaku minutu slobodnog vremena provodio na biciklu, jos uz to sve kuci sam svaki dan radio trbusnjake..
mada ipak najvaznija je promjena prehrane..umanjio hljeb,nema gaziranog,slatko umanjio..vise povrca i to je to
svaka cast :thumbup:
sadowl

#31 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by sadowl »

Kako smrsati :)

to dosta zavisi od covjeka do covjeka.. al..

Dosta rada TRČANJE malo teretane i td. . i obavezno jesti 5 puta na dan.. (dorčak OBAVEZAN) i naravno mali obroci.. i siguran uspijeh.... da to je tesko znam :)

PS. (mali obroci ponavljam)
bob sap

#32 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by bob sap »

sadowl wrote:Kako smrsati :)

to dosta zavisi od covjeka do covjeka.. al..

Dosta rada TRČANJE malo teretane i td. . i obavezno jesti 5 puta na dan.. (dorčak OBAVEZAN) i naravno mali obroci.. i siguran uspijeh.... da to je tesko znam :)

PS. (mali obroci ponavljam)
ne pomaze toliko trcanje vejruj mi, cak sam cito i na portalu sa-x da su naucnici to dokazali... npr.ako trcis 1 sat ne potrosis sigurno vise od 300 kalorija, a vrlo lahko je unijeti 300 i vise kalorija.. ishrana je najbitnija ili neki suplementi
emira.falan

#33 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by emira.falan »

Nije
radenska

#34 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by radenska »

Ja ne znam kako uspijete smrsati samo da izbacite hranu koja vas je dotada debljala.Ja vec 2 mjeseca ne jedem slatko ( a bila sma ovisna, jela sam oko 1500 kcal dnevno slatkisa), nikad ne jedem vise od kriske hljeba, kolu nikad ne pijem i ni grama da smrsam. Kupila sam i strik (vijacu) i preskacem tacno 14 dana. Citam na forumu da se ovi koji preskacu pocnu znojiti nakon stotinjak preskoka, a ja tek nakon 500- 600. Stvarno ne znam vise sta da radim. Jedino nista da ne jedem.
kokuz_sa

#35 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by kokuz_sa »

radenska wrote:Ja ne znam kako uspijete smrsati samo da izbacite hranu koja vas je dotada debljala.Ja vec 2 mjeseca ne jedem slatko ( a bila sma ovisna, jela sam oko 1500 kcal dnevno slatkisa), nikad ne jedem vise od kriske hljeba, kolu nikad ne pijem i ni grama da smrsam. Kupila sam i strik (vijacu) i preskacem tacno 14 dana. Citam na forumu da se ovi koji preskacu pocnu znojiti nakon stotinjak preskoka, a ja tek nakon 500- 600. Stvarno ne znam vise sta da radim. Jedino nista da ne jedem.
probaj unositi vecu kolicinu vode u organizam..
ja hljeb i ne jedem..1 krisku mozda sedmicno..
a to za preskakanje i znojenje..
manja tj slabija kondicija i pocet ces se znojiti nakon 5-tog preskakanja..bolja kondicija nema znoja nikako
radenska

#36 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by radenska »

Jedino da probam to s vodom. Mada sam se ja naglo i udebljala, ne mogu ni ocekivati - 14 kg u sekundi
niko_niko_kao_ja

#37 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by niko_niko_kao_ja »

znojenje ne ovisi o kondiciji, ono zavisi od intenziteta vjezbanja i koliko tvom tijelu treba da se zagrije, da bi se pocelo hladiti znojenjem, a kod svakog covjeka je to individualno, nekom treba vise, nekom manje.
Mr.Penguin

#38 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by Mr.Penguin »

dvije case vode pred jelo i smrsace te :)

a ovaj sto prodaje dodatke ako pocnete traziti precice u stratu nista od vaseg mrsanja.
niko_niko_kao_ja

#39 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Mr.Penguin wrote:dvije case vode pred jelo i smrsace te :)

a ovaj sto prodaje dodatke ako pocnete traziti precice u stratu nista od vaseg mrsanja.
ha ya popijes dvije case vode i ne mozes vise nista u sebe strpati, zalogaj dva i s ruckom je gotovo :D
Mr.Penguin

#40 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by Mr.Penguin »

niko_niko_kao_ja wrote:

ha ya popijes dvije case vode i ne mozes vise nista u sebe strpati, zalogaj dva i s ruckom je gotovo :D
odes u wc i malom nuzdom izbacis sve kalorije iz sebe :D
bez_ideje

#41 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by bez_ideje »

alica.k wrote:
AS_sa wrote:za savrsen stomak ne smijete nista masno ni pomislit jest ... na stomaku ako ima vise od 3 posto masnoce, to se primjeti ... znaci samo trening i zdrava prehrana ... jer stomak zadnji mrsa ....
nidje veze.
Apsolutno nidje veze :shock:
Nisu sve masnoce iste....a da ih ne konzumiras skrip'o bi i kvrcko u sve 16
Ja jedem puno biljnih masnoca....volim orahe,ljesnike,bademe,kikiriki,kospe,povazdan to trpam u sebe..pa mi je stomak ko daska za peglanje
jok.....razgradnja ti je najbitnija....
itekako

#42 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by itekako »

Osnovna fora kod skidanja viska kilograma lezi u tome da moramo unositi manje kalorija nego nam tijelo treba za dnevnu potrosnju. U tom slucaju tijelo pocinje koristiti energiju iz zaliha tj. masnog tkiva koje se natalozilo vremenom. Za bolje rezultate potrebno je dodatnom fizickom aktivnoscu ubrzati metabolizam.

Mani se dijeta i sl.
Trebas jesti normalno ali pazi da ne jedes puno ugljikohidrata koji dolaze iz bijelog hljeba, tjestenine i sl. te pripazi na unos masnoca, posebno zasicenih (majoneza, przeno i pohovano meso i sl.). Batali slatkise, gazirane i preslatke sokove te "krmivo" u vidu cipsova, smokija i sl.
Najbolje je da na tanjiru imas hranu u pet boja npr. brokula, mrkva, karfiol, kukuruz i pileci fileti przeni bez ulja.

Ukoliko si pjesak koji dnevno zbog razlicitih obaveza prepjesaci par kilometara, te vozi biciklo sat vremena, racunaj da ti dnevno treba cc 2500 cal da bi normalno funkcionisao. Da bi smrsao potrebno je da dnevno unosis manje od toga.
To je sva pamet!

Sretno!
bob sap

#43 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by bob sap »

malo duzi prilog al isplati se pogeldati :)
http://www.youtube.com/watch?v=JCv25h17uhI
bob sap

#44 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by bob sap »

zene ovakve cete biti samo nastavite :lol:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... IqN7Cj2Sjw#!
niko_niko_kao_ja

#45 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

bob sap wrote:zene ovakve cete biti samo nastavite :lol:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... IqN7Cj2Sjw#!
jah, a muskarci se inace ne debljaju, svaki ko Apolon :roll:
Ujedam

#46 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by Ujedam »

Pij dosta tekućine, prvenstveno vodu.
Bez doručka nigdje ne idi, a kamoli trćati, hodati 20km.
Izbaci hljeb iz prehrane koliko možeš.
Nekad je bolje brzo hodanje nego trčanje.
Manje slatkiša, gaziranih pića, fast food-a, masnoće itd.
Aktivne vježbe u kući ili bilo gdje drugo.
Sretno!
Beaddy

#47 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by Beaddy »

radenska wrote:Ja ne znam kako uspijete smrsati samo da izbacite hranu koja vas je dotada debljala.Ja vec 2 mjeseca ne jedem slatko ( a bila sma ovisna, jela sam oko 1500 kcal dnevno slatkisa), nikad ne jedem vise od kriske hljeba, kolu nikad ne pijem i ni grama da smrsam. Kupila sam i strik (vijacu) i preskacem tacno 14 dana. Citam na forumu da se ovi koji preskacu pocnu znojiti nakon stotinjak preskoka, a ja tek nakon 500- 600. Stvarno ne znam vise sta da radim. Jedino nista da ne jedem.
Provjeri hormone hipofize, štitne i nadbubrežne.
Abu FEED el-Castro

#48 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by Abu FEED el-Castro »

tozla.ba wrote:Visok sam 1.90 imam 98kg a 18 godina
Da, mozes odbiti 10kg ili pak dodati 10 - godina. Vjeruj, sa 28 i tim gabaritima izgledaces fenomenalno :D
žulijan asanž

#49 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by žulijan asanž »

ja pet piva salijem, pa onda prezalogajim mahirovu picu cijelu (s okrajcima). ne znam da li bih prije toga trebao popiti dvije čaše vode i da li bi mi to pomoglo da smršam?
hurmasica

#50 Re: Da li je moguce ovako smrsati?

Post by hurmasica »

tozla.ba wrote:Naslov teme mi je nekako poglup al halalite :D

Ovako zanima me sljedece. Udebljao sam se podosta i fakat mi je stomacina narasla. Bas me je stid. "Nafuro" sam se, i fakat sam odlucan u tome da smrsam. Visok sam 1.90 imam 98kg a 18 godina :/ Sramota xd
Bas sam uzeo novo biciklo i sta mislite sa promjenom ishrane, hljeba sto manje, i to ako jedem onaj crni. sto se tice ishrane tu sam napravio sebi plan al sto se tice aktivnosti mislio sam svako jutro na gladan stomak da se spremim, fino utoplim da se sto vise oznojim i da od cengic vile pa do vrela bosne i nazad svako jutro. Bas sam preko mobitela, gps-a pogledao i do vrela je oko 9-10 km. Do tamo i nazad 20km otprilike. Sta mislite otprilike da li bih mogao za mjesec oko 5kg da skinem i da aBd negdje do nove godine dodjem do jedno 84-85 kila?
Glupo sam ga sastavio znam al zahvalan sam na svakoj pomoci, misljenju i savjetu :D
Hvala unaprijed :D
moras jednostavno da potrosis vise kalorija nego sto ih uneses u toku dana. Zato pametna odluka o ovakvoj vrsti tjelesne aktivnisti, a sto se tice ishrane preporucila bih ti da prepolovis kolicinu svakog obroka i izbacis grickalice.

Medjutim, sa svojih 190cm 98 kg je sasvim ok tezina, ne bi valjalo da si mrsaviji. Uzasavam se visokih strkljastih muskaraca.
Post Reply