APEL POLICIJI!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
AhmetShabo

#26 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by AhmetShabo »

zvrcak wrote:Ja nisam za potpuni serijat, al sam za kombinaciju serijata sa ovim ostalim zakonima, tipa, za krivicna djela, SAMO SERIJAT, ove ostale zajebancija, tipa pokrivenosti, dzuma itd. to svako svoje.
Svakako, zivimo u zemlji gdje je nemoguce serijat uspostaviti do kraja,ali kao sto kazes nekako ukombinovat bilo bi super,barem sto se tice kradja, krivicnih djela , preljuba i pederluka! :D
plejka2

#27 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by plejka2 »

zvrcak wrote:ja samo znam, da kad se raja dizala, da su bili huligai, koji su bili lincovani, vise nego oni protiv kojih se borilo...
Pa dobro kad su bili ishodi sa unistavanjem objekata i slicno normalno je ocekivat takvu reakciju a kad se mirno blokiraju ceste i ne pravi belaj bice sasvim drugacije kao sto je znalo bit u pojedinim situacijama.Ne mozes se ti protiv vandalizma borit vandalizmom i ocekivat pozitivnu reakciju policije...
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#28 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by anthraxQ »

ma ne dam nikome. nula. ništa. stvar nije u škrtosti već u principu.

žao mi je stvarnih prosijaka...

ali ovih 95% lažnih me je natjeralo da ne dajem nikome.

neki dan, neka mi pokuca na vrata. Otvorim ja, žena romkinja, drži dijete koje je 4-5 godina, plave kose(ali baš, što bi rekli Žuta boja), svijetle puti, plavih očiju...

i sad ja trebam njoj romkinji(znamo kako oni izgledaju) povjerovati da je to njeno dijete...

ili kad mi dođe sa nekim certifikatima, redovno kopiranima... šatro bolest.

e pa nećeš mi vrijeđati inteligenciju... :x
valterbranisarajevo

#29 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by valterbranisarajevo »

Samo je u Sarajevu moguće da jedan kompletan sud ode na kolektivni godišnji odmor.... :run:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#30 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by anthraxQ »

Treba udarat...

Samo udarat!

Sad bi glasao za onoga koji obeća da će uvesti zakon o udaranju za neka djela.

Ma učlanio bi se u tu stranku.
AhmetShabo

#31 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by AhmetShabo »

bordo_boy wrote:Kad se naučimo ne davati prosjacima po čaršiji, po raznim raskrsnicama, i sl... tada će i njih nestati.

Do tad, nek zarade dnevno 10 maraka, to je mjesečno 300KM...Troje djece koja ti prosi, to je već 900KM mjesečno... unosan biznis - fina plata. Ja odavno ne dajem Romima, dosadila su mi djeca u zavoju (lafo bez noge), razna invalidska kolica koja koriste, dolazak poslije džume ili bajrama pred džamije. Slanje bose djece po gradu usred januara, prodaje raznih mobitela, parfema, satova, itd. Također mi smetaju dječaci po raskrsnicama, koji su baš napadni, posebno prema ženama i posebno prema ljudima sa stranim tablama. Bezbroj puta sam vidio da ignorišu mahanje rukom ljudi koji ne žele usluge pranja stakla, ili razne sočne psovke, udaranje nogom u vrata, jer im ne želiš platiti... U tramvaju također ima svašta, od onih sa krivim leđima, do onih sa slikama i nalazima...

95% onih koji prose su zdravi, i sposobni za rad, a svi imaju 5 i više djece...

Kako god, veoma ružna slika grada za sve posjetioce... Policija, kakva policija...
Svaka ti je na mjestu, svaka cast... U slovenij su ja mislim javno rekli da se ne daje takvim slucajevima i mozes mislit, nestali su iz slovenije... Nemoj im davat, nece ni prosti.

Najgore je sto nekad ne das, kad trebas, bas zbog raznih prevaranata...
Chisum

#32 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by Chisum »

faketowsky wrote:
zvrcak wrote:Ja nisam za potpuni serijat, al sam za kombinaciju serijata sa ovim ostalim zakonima, tipa, za krivicna djela, SAMO SERIJAT, ove ostale zajebancija, tipa pokrivenosti, dzuma itd. to svako svoje.
Svakako, zivimo u zemlji gdje je nemoguce serijat uspostaviti do kraja,ali kao sto kazes nekako ukombinovat bilo bi super,barem sto se tice kradja, krivicnih djela , preljuba i pederluka! :D
Naravno da je nemoguce, jer bi i reisa, a i 90% onih iz prvih safova, morali okaciti za muda...
sladak_ko_med

#33 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by sladak_ko_med »

zar nije logichnije pokretachu teme da svoj uvodni post u pisanoj formi preda nadleznoj stanici policije :? bash me zanima reakcija dezurnog :mrgreen:

bojim se da ovako nema nikakvog smisla jer i ptice na grani znaju da je policija kantona Sarajevo jedna od najjachih u regionu, a to shto postoji odredjena doza "vaganja" kad su u pitanju sudije koje izmedju dva zla biraju ono manje zbog ogranicenosti zatvorskih kapaciteta to je vec neka druga pricha. :zzzz:

ako nisam bio jasan, policija je za 10 ako ne i 11 s obzirom na stepen kriminala u gradu, ali ako ti care nekoga privedesh a tvoj "nadredjeni" citaj sudija pusti, sta onda hoces od policije, eto sta haj mi reci, ali iskreno :-?
sarajlija_ba

#34 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by sarajlija_ba »

zvrcak wrote:ja samo znam, da kad se raja dizala, da su bili huligai, koji su bili lincovani, vise nego oni protiv kojih se borilo...

Iskreno, sanjam bunt u gradu, tipa onog u engleskoj ili parizu, dva puta da tako nesto uradimo, drzava bi bila ZA COVJEKA, al bukvalno!!!
Ja znam da sam se dig'o kad su bili protesti boraca i da smo im hebali i u tave dršku onaj dan.
Žao mi je one policije što stradaše ali stradali smo i mi.
Pokazali smo da se može ali ovaj narod je k'o hodajući kurban vazda bio a haman će takav i ostati.

Zato, glasajte sad na opštinskim izborima za SDA i SDP ili za SBiH pa ćemo se opet žaliti jedni drugima po forumu kako je sve otišlo u Honduras nečijom tuđom krivicom ali nikako našom.
valterbranisarajevo

#35 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by valterbranisarajevo »

Učestvovaću u humanitranoj akciji za neko bolesno dijete, uplatiti novac za SOS selo, kupiti novogodišnju čestitku ili kalendar i pomoći nekom udruženju, odazvati se za svaku akciju Crvenog krsta, ali dati pfening nekom prosjaku, taj se još nije rodio...Čak i ako među tim buljukom prevaranata ima ljudi koji su stvarno siromašni, znam da ima monogo onih koji su još siromašniji od njih ali se ponašaju dostojanstveno. Sjetim se odmah koliko u Sarajevu u ovom trenutku ljudi umire jer ne može sebi kupiti lijek koji mu je neophodan jer nije na esencijalnoj listi, ali će radije umrijeti nego pružiti ruku...

Prisustvovao sam večeras sceni na željezničkoj stanici. Pretpostavljam da su očekivali dolazak ili odlazak nekog voza jer se skupila gomila prosjaka. Bilo je žena djece ali i mlađih. Među njima se pojavio policajac i počeo ih tjerati prema tramvaju. Oni mlađi su se bunili ( nisam baš bio blizu pa ne znam šta su govorili). Bilo me je strah da neko na njega ne potegne nož, jer ne bi imao šanse.. Nije odustao dok ih sve nije utjerao u tramvaj. Nakon određenog vremena na stanicu su počeli pristizati turisti sa rancima. Vjerovatno je taj špalir bio namijenjen njima.....

Pitam se zašto uz ovog policajca tada nisu bili prisutni: socijalni radnik, neko iz odjeljenja za strance..Zašto je on morao raditi i njihov posao a sam im nije mogao napisati npr prekršajni nalog jer oni u tom trenutku nisu prosili. Ne bih se čudio da neko od ovih sutra zakuca na vrata neke od organizacije za zaštitu ljudskih prava i požali se kako "im se uskraćuje sloboda kretanja"....Ovi su ih pravo uštelili kako se to radi....
Tvrtko II Kotromanić

#36 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by Tvrtko II Kotromanić »

zeljeznicka stanica je prica za sebe :-)
stid me samo onih turista kad dodju, a prvo sto ih doceka u sarajevu su grupe prosjaka oko njih

ugl, bravo za tog policajca
ssmmiilleeyy

#37 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by ssmmiilleeyy »

azurna_obala wrote:POLICIJI TREBA DATI VEĆE OVLASTI, POVEĆATI NJIHOV BROJ NA ULICAMA,
nek uzmu pendrek u ruke i ožeži, a tužilaštvo opljačkat, pa da vidimo koga će pustit nakon 2h!

:thumbup: :thumbup:

Zatvori puni,sudovi Spori

Policija radi svoj posao, i ja sam zato da im se da više ovlaštenja :thumbup:

nisam Policajac nit radim u MUP ili nesto tako ;-)
automatic

#38 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by automatic »

s obzirom na ekstremne opasnosti po gradu od raznih narkomana, ludaka, lopova, kriminalaca, jalijaša, razbojnika i svih sličnih puštenih s lanca rizičnih profila i likova koje promatraju i uhode naše normalne sugrađane - legaliste, porodične ljude, marljive i poštene sarajlije, često u šetnji sa svojim porodicama - i po sistemu slučajnog ili namjernog odabira prate, maltretiraju, priupitkuju, zaustavljaju, prosijače, prijete, pljačkaju, ucjenjuju i šta sve ne - volio bi znati gdje se po cijele dane nalaze nadležni policajci :?: gdje se nalazi ogroman broj policajaca koji su u službi i u smjeni, gdje su jer ih je jako teško bilo gdje u gradu vidjeti ili sresti, da li je to normalno da se pojavi njih par samo nakon neke nesreće ili tragedije, tj. nakon poziva, ili bi moralo da ih bude preventivno raspoređenih svugdje po gradu i van grada radi čuvanja građana i obavljanja osnovne svrhe svog posla... ne znam kakva su vaša iskustva, ali meni se bezbroj puta desi da satima budem u gradu ili vozim prema gradu ili iz grada biciklom, autom, ili hodam, šetam, završavam poslove i obaveze, a da policiju jednostavno nigdje ne vidim :shock: da li je to u redu? kakve užasne rizike proizvodi takav način i sistem rada, nije mi jasno ko je smislio pravilo da se preventivno ne djeluje, zašto se samo reaguje kad je već kasno :oops: možda neko zna više o ovoj problematici, jer meni ovdje nešto debelo nije jasno...
USAblues

#39 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by USAblues »

:lol: :lol: dobar..ideala 1!! :thumbup: :thumbup:
TOM SCHOLZ

#40 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by TOM SCHOLZ »

automatic wrote:s obzirom na ekstremne opasnosti po gradu od raznih narkomana, ludaka, lopova, kriminalaca, jalijaša, razbojnika i svih sličnih puštenih s lanca rizičnih profila i likova koje promatraju i uhode naše normalne sugrađane - legaliste, porodične ljude, marljive i poštene sarajlije, često u šetnji sa svojim porodicama - i po sistemu slučajnog ili namjernog odabira prate, maltretiraju, priupitkuju, zaustavljaju, prosijače, prijete, pljačkaju, ucjenjuju i šta sve ne - volio bi znati gdje se po cijele dane nalaze nadležni policajci :?: gdje se nalazi ogroman broj policajaca koji su u službi i u smjeni, gdje su jer ih je jako teško bilo gdje u gradu vidjeti ili sresti, da li je to normalno da se pojavi njih par samo nakon neke nesreće ili tragedije, tj. nakon poziva, ili bi moralo da ih bude preventivno raspoređenih svugdje po gradu i van grada radi čuvanja građana i obavljanja osnovne svrhe svog posla... ne znam kakva su vaša iskustva, ali meni se bezbroj puta desi da satima budem u gradu ili vozim prema gradu ili iz grada biciklom, autom, ili hodam, šetam, završavam poslove i obaveze, a da policiju jednostavno nigdje ne vidim :shock: da li je to u redu? kakve užasne rizike proizvodi takav način i sistem rada, nije mi jasno ko je smislio pravilo da se preventivno ne djeluje, zašto se samo reaguje kad je već kasno :oops: možda neko zna više o ovoj problematici, jer meni ovdje nešto debelo nije jasno...
Ovo je ziva istina,kao i tvrdnja da su policajci u Kantonu Sarajevo najveci zabusanti koji se sklanjaju od posla :dance:
atko

#41 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by atko »

kad izadje 150 000 ljudi na ulice i priopci svoje nezadovoljstvo nadleznim mozda se nesto i dogodi ... ovako suti i trpi
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#42 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by PipiDugaDevetka »

Iskreno, sanjam bunt u gradu, tipa onog u engleskoj ili parizu, dva puta da tako nesto uradimo, drzava bi bila ZA COVJEKA, al bukvalno!!!
Grozim se nasilja, blokade najkraćih puteva do bolnice na Koševu,...Uzimanja pravde u svoje ruke,...Nasilnih revolucija sa krvi i srčom do koljena...Rušenja zgrade FBiH Vlade koju sam i ja gradio (izdvajao od plate),...
Nasilnih ataka na druge i drugačije,...Samoorganizovanja u tzv. Brigade smrti,...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#43 Re: APEL POLICIJI!!!

zvrcak wrote:Hocete li KONACNO, ukloniti one dzeparose iz Ferhadije??? 3 dana za redom pijem kafu na carsiji, i 3 dana za redom najnormalnije ordiniraju, niko im nista ne radi... One fol napucane, tri cure, i ima nakav lik sa naocalama redovno sa njima... LJUDI IH SLIKALI KAKO KRADU, VI NISTA NE RADITE!!!
Da si hrabar i jak, prifurao bi tim ženama i tom jednom muškarcu - džeparošu, pa ih spriječio u krađi. Eventualna žrtva, neki turista, bi ti bio veoma zahvalan. Kasnije bi u svojoj zemlji pričao kako si hrabar...Skoro Supermen koji pomaže ljudima u nevolji.

Ugledaj se na onog fudbalera FK Sarajevo koji je pomogao policajcu da smiri kidnapera tramvaja,...
PipiDugaDevetka

#44 Re: APEL POLICIJI!!!

atko wrote:kad izadje 150 000 ljudi na ulice i priopci svoje nezadovoljstvo nadleznim mozda se nesto i dogodi ... ovako suti i trpi
E, @atko, razočarao si me sa ovom diskusijom, a znam te kao pametnog diskutanta koji vidi neke stvari malo dalje,...i mudrije.
libertyBiH

#45 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by libertyBiH »

Polica sere braneci se nemozemo im mi nista jer sud nece da ih osudi kao nema gdje sa njima.............................jarane polomi im rebra pa da vidis hoceli vise doc da krade.........sto nema prosjaka i dzeparosa u BL i Z.Mostaru..... pa jarane polomi ih murija i nesmiju nosa polomit........ jer nista nisu bolji od bagre.....
mayab

#46 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by mayab »

zvrcak wrote:Hocete li KONACNO, ukloniti one dzeparose iz Ferhadije??? 3 dana za redom pijem kafu na carsiji, i 3 dana za redom najnormalnije ordiniraju, niko im nista ne radi... One fol napucane, tri cure, i ima nakav lik sa naocalama redovno sa njima... LJUDI IH SLIKALI KAKO KRADU, VI NISTA NE RADITE!!!

Hocete li konacno ukloniti one prosjake iz grada??? Zena kod poste kod bezistana, il uzima tudju djecu il svake godine radja novo, bolesno, da bolesnije nemoze biti... ZNAM DA SE NEMA PARA, al sto ona presjedi i kuka zaradi ko ja za 2 dana na svom poslu!!!

Hoce li neko KONACNO, ukloniti onog dedu sto redovno ljeti pada u nesvjest, i kuka da je izasao iz bolnice, da nije jeo 3 dana itd... A ko je vise od mjesec proveo u krugu oko pozorista na kafama, zna da dedo padne 6 puta u 2 sata, ispred jacih kafica....

Hoce li neko skloniti silne ROME koji prodaju kojekakve parfeme, naocale i kineske aparate ukloniti, sa carsije, ispred trznice, gdje se vrse uzivo ogledi njihovih ostrih zajebancija za KUPUS, i prezenzacija donjeg vesa ko da je razglednica...

Hoce li neko KONACNO skloniti onog sjedog bezobraznog cicu sa Latinske cuprije sto je napravio zelenaru na gajbama??? I njegovog komsiju sto prodaje gace i carape preko puta!!!

Hocete li IKAD, al IKAD, maknuti one lopove sto ordiniraju po samoposlugama, kraduci samo i iskljucivo, MILKE VELIKE, parfeme, Nutelle, i drugu skupu hranu, da se kladimo da udjete sutra u bilo koju samoposlugu, i da pokazete slike bilo kojeg lopova u gradu, sve ih znaju, cure tacno znaju ko je lopov, al POLICIJA nea pojma, pa se desava, da se prijavi kradja, murija dodje, uhapsi ih pusti ih nakon obrade, i onda se oni vrate i prijete radnicama po samoposlugama!!!

ZA KOGA SE ODVAJA OD MOJE PLATE, KOME JA DAJEM I ZASTO???

STA RADI OVA POLICIJA???? Ljude eo gledam, peglaju razni prevaranti, djeci nam redovno pred skolom kabadahije vise otimaju pare, prosjacenje, nelegalna trgovina svim i svacim, dzeparenje na ocigled grada, kradja i lopovluk na svakom cosku, POLICIJA NISTA!!!
PipiDugaDevetka

#47 Re: APEL POLICIJI!!!

libertyBiH wrote:Polica sere braneci se nemozemo im mi nista jer sud nece da ih osudi kao nema gdje sa njima.............................jarane polomi im rebra pa da vidis hoceli vise doc da krade.........sto nema prosjaka i dzeparosa u BL i Z.Mostaru..... pa jarane polomi ih murija i nesmiju nosa polomit........nabijem ja nasu muriju na neku stvar jer nista nisu bolji od bagre.....
Ne bogohuli, BL je imala Manjaču logor za nesrbe, ZM je imao Heliodrom,...Svako poređenje i ugledanje na ova dva grada je protivno razumu,...
Master.DKP

#48 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by Master.DKP »

Za sve one koji ugrozavaju bilo kako materijalno i fizicku sigurnosti svi BH grada, ovi po ulicima u Sarajevu i drugim gradovima u svim okolnostima ili svi oni koji na bilo koji nacin, bilo kada i pod bilo kojim odgovornostima UGROZAVAJU zivote i imovinu ljudi ima vrlo jasna metoda koja pali u 100 % slucaju kratkorocno i dugorono. Pravno precesuiranje je druga instanca koja defitivno mora da dode poslije BOLI koja treba da bude nanesena, jer samo BOL kao kategorija moze redovnim prakticiranjem da da neke rezultate.

Primjer Zagreba, mozete naci i primjere u Beogradu, Londonu ili ( za ove dusebriznike ) bilo gdje u Europi i svijetu gdje se zivi dobro !

NOGA U GLAVU !

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#49 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by Truba »

ali policija je u suradnji sa sipom znala upadati u stanove poluamaterskih pirata koji su se mijenjali i prodavali serije na DVDovima
i znaju iz svojih toplih zimi i hladnih ljeti ureda nadgledati oglase i ganjati pirate
cappy_tempo

#50 Re: APEL POLICIJI!!!

Post by cappy_tempo »

sinoc stara u muriju otisla da prijavi otimanje lancica i kaze joj inspektor kroz pricu kad nakav idiot izadje iz zatvora da je bolje da se u kucu zatvorimo :shock: . aj strucnjaci objasnite mi sto onda placam policiju kad nece da me stite,a niko ih nije tjerao da budu policajci?

kad se ukrade policijsko vlasnistvo to isto se nadje u roku 5min i pocionic se dobro utaba nogama,a kad bi meni ukrali bajk bilo bi "ma bjezi ba imam ja precih stvari od tvog bicikla". ajde creasy strucnjak pocni raditi svoj posao zajedno sa kolegama pa kad vec eto jebeni sud nece da radi onda postanite vi sud,a vrlo dobro znamo da to mozete biti kad hocete. puno bolja bi situacija u gradu bila da vi HOCETE raditi ali ocigledno je da necete pa ako vec necete bar budite posteni i recite da necete i dajte nama gradjanima heftu pendreke i ovlasti pa cemo vidjeti ko bi krao. da lopov se izvlaci na zakon i to macku o rep ba okacite pa da je tako svi u drzavi bi krali i ne bi nam trebala policija u sud uopste. kad vasoj guzici treba nadjete vi zakon da nekog tamo zatvorite.

nemojte govoriti kako oni njih udaraju jer to udaranje je par samara i posalje ga na nocenje u zatvor. ovo mi je inspektor pricao kako ih udaraju, privede ga samare mu udara i aj u zatvor,a da dvojicu trojicu zavezu za radijator pa kad neko prodje da ga nogom nabije promjenila bi se situacija.

Master budi siguran da i kod nas ovako udaraju ali NAVIJACE jer pobogu oni su huligani,drzavni neprijatelji broj 1. i cak jebenu baklju zapalio eee baklju upalio pa stvarno, treba mu odma 20 godina zatvora dati,a ovaj sto puca i bombe baca treba mu dati neku nagradu mozda sanduk bombi.vise mi je muka stalno govoriti za navijace ali kazem ko hoce nek dodje na tekmu pa nek se sam uvjeri,a kad ovako budu majmune udarali zbog svih kradja i otimanja,a ne samo kad ukradu njihov bajk onda ce nam biti bolje.

znam da u muriji sjedi inspektor koji prati forume i slicno i znam da oni ovo sve citaju i opet nece da urade nista kako bi se situacija popravila ali polako oni ce se hvatati za glavu kad gradjani pocnu provoditi zakone kao ona u kladionici sto je uradila pa od tad ne vidjeh ni jedan naslov u kojem stoji "opljackana kladionica".
Post Reply