prevaranti u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
lleptir

#26 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by lleptir »

E vala doso je vakat kad insan ne zna kome bi udjelio sadaku s draga srca... :-?
DaysleepeR

#27 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

neki dan je meni prisao momak lijepo obucen trazio da ga poguram za kartu do kuce

odjebao ga ja.

najbolji fol sam dozivio prije par mjeseci na ulazu u Beograd, mase nama frajer iz Mercedesa Okca da stanemo na servisnu traku na autoputu, jaran stane, frajer u odijelu izlazi iz Mercedesa, daje vizitku, nekakav turcin, naziva selam, kaze na rezervi je da mu posudimo 50 EUR da natoci rezervoar ne primaju mu karticu, daje nekakav kvazi zlatni prsten kao garanciju i vizitku da ce vratit pare.

odjebao ga ja.

elem, ne nasjedajte, merhamet kao i sve vezano za vjerski kvazi moral je svakako utopija, ljudi su pokvareni da ne mogu pokvareniji biti, u se i u svoje kljuse i bice sve ok.
BHF_Manijak

#28 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

DaysleepeR wrote:neki dan je meni prisao momak lijepo obucen trazio da ga poguram za kartu do kuce

odjebao ga ja.

najbolji fol sam dozivio prije par mjeseci na ulazu u Beograd, mase nama frajer iz Mercedesa Okca da stanemo na servisnu traku na autoputu, jaran stane, frajer u odijelu izlazi iz Mercedesa, daje vizitku, nekakav turcin, naziva selam, kaze na rezervi je da mu posudimo 50 EUR da natoci rezervoar ne primaju mu karticu, daje nekakav kvazi zlatni prsten kao garanciju i vizitku da ce vratit pare.

odjebao ga ja.

elem, ne nasjedajte, merhamet kao i sve vezano za vjerski kvazi moral je svakako utopija, ljudi su pokvareni da ne mogu pokvareniji biti, u se i u svoje kljuse i bice sve ok.
Ne kazem da nisi mozda bio upravu, ali velika mi je zelja vidjeti tebe(iako je ovo jako ruzno sto govorim) u nekoj jebenoj situaciji kako molis, kumis...I neko te odjebe, hladno! :wink: Kada bi sav svijet razmisljao ko ti, otisli bi u tri lijepe(Sabetove) materne!!! Zalosno razmisljanje, fakat...
DaysleepeR

#29 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

BHF_Manijak wrote:
DaysleepeR wrote:neki dan je meni prisao momak lijepo obucen trazio da ga poguram za kartu do kuce

odjebao ga ja.

odjebao ga ja.

Ne kazem da nisi mozda bio upravu, ali velika mi je zelja vidjeti tebe(iako je ovo jako ruzno sto govorim) u nekoj jebenoj situaciji kako molis, kumis...I neko te odjebe, hladno! :wink: Kada bi sav svijet razmisljao ko ti, otisli bi u tri lijepe(Sabetove) materne!!! Zalosno razmisljanje, fakat...
moj prijatelju, da si ikad u životu vidio nekog sakatog, rođenog sa ograničenim sposobnostima ali opet takvog da je radom i trudom uvijek zelio biti ravnopravan sa ostalima i sve postigao trudom, stid bi te bilo podrzavati kamcenje od strane perfektno zdravih ljudi...

nije zalosno, samo nisam naivan niti ovca bilo cija...
Jeff Bingham

#30 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by Jeff Bingham »

JThomas wrote:taj isto često oko suda ordinira, već godinama mu fali 70 feninga da uplati :D al' uvijek je 70, ni manje ni više :D
:-) ima 10 godina kako sam mu ja na grbavici dao 70 feninga :lol:
Last edited by Jeff Bingham on 09/09/2011 01:47, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#31 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Nikad ne znas sta ti zivot nosi, tako da ne zalijeci se i ne razmeci puno svojom sposobnoscu, ne mora to biti prosidba, no hitna pomoc sigurno da DA!
Ovim ne govorim i ne opravdavam ove lokalne klosare koji prosjace i traze satro za benzina, vec cisto se oscvrcem na ovaj tvoj post i "hladno odjebavanje" ljudi kojima je mozda doista bila potrebna pomoc, zapitaj se samo kako bi se ti osjeco!
DaysleepeR

#32 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

BHF_Manijak wrote:Nikad ne znas sta ti zivot nosi, tako da ne zalijeci se i ne razmeci puno svojom sposobnoscu, ne mora to biti prosidba, no hitna pomoc sigurno da DA!
Ovim ne govorim i ne opravdavam ove lokalne klosare koji prosjace i traze satro za benzina, vec cisto se oscvrcem na ovaj tvoj post i "hladno odjebavanje" ljudi kojima je mozda doista bila potrebna pomoc, zapitaj se samo kako bi se ti osjeco!
grozno bih se osjecao, ali zivot je takav, grozan. osim za bogate. njima je dobro. sirotinja ima vjeru pa konta da je nesta ceka, a ustvari ublazavaju svoju grozotu. bogate boli neka stvar i za sirotinju i za vjeru. u takvom svijetu zivis. prihvati to. u se i u svoje kljuse.
BHF_Manijak

#33 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

DaysleepeR wrote:
BHF_Manijak wrote:Nikad ne znas sta ti zivot nosi, tako da ne zalijeci se i ne razmeci puno svojom sposobnoscu, ne mora to biti prosidba, no hitna pomoc sigurno da DA!
grozno bih se osjecao, ali zivot je takav, grozan. osim za bogate. njima je dobro. sirotinja ima vjeru pa konta da je nesta ceka, a ustvari ublazavaju svoju grozotu. bogate boli neka stvar i za sirotinju i za vjeru. u takvom svijetu zivis. prihvati to. u se i u svoje kljuse.
Pa jebo te neces ti sad meni svoje svjetonazore nametati, cuj prihvati to...Ja ne privatam jebi ga, drugacije gledam na zivot i to je to, sto se vjere tice, o tome mozemo na "religija", ovdje ne, jer mi je smijesno da "sirotinja ima vjeru", kao da su samo vjernici siromasi...
Opet sam misljenja da ces ti takav, vjeciti skeptik, covjk koji nikome ne vjeruje, u sve ljude sumnja, ogradjen "bedemima", losije u zivotu proci nego neko drugi, no ti si tako odabrao, ok, postujem...
otsam

#34 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by otsam »

BHF_Manijak wrote:
DaysleepeR wrote:
Pa jebo te neces ti sad meni svoje svjetonazore nametati, cuj prihvati to...Ja ne privatam jebi ga, drugacije gledam na zivot i to je to, sto se vjere tice, o tome mozemo na "religija", ovdje ne, jer mi je smijesno da "sirotinja ima vjeru", kao da su samo vjernici siromasi...
Opet sam misljenja da ces ti takav, vjeciti skeptik, covjk koji nikome ne vjeruje, u sve ljude sumnja, ogradjen "bedemima", losije u zivotu proci nego neko drugi, no ti si tako odabrao, ok, postujem...
:thumbup:
DaysleepeR

#35 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

BHF_Manijak wrote: Pa jebo te neces ti sad meni svoje svjetonazore nametati, cuj prihvati to...Ja ne privatam jebi ga, drugacije gledam na zivot i to je to, sto se vjere tice, o tome mozemo na "religija", ovdje ne, jer mi je smijesno da "sirotinja ima vjeru", kao da su samo vjernici siromasi...
haj ba buraz ti psuješ ljudima majku jer navijaju za drugi fudbalski tim...mani se moralisanja

ja nemam tih problema, ne dijelim ljude

i dao si mi nekih etiketa za koje nisi u pravu nit imaš pravo jer me ne poznaješ

ja samo imam stav o prevarantima koji sa iznio a ti počeo moralisati

drži se svog, meni to tvoje ne smeta, samo pusti mene da imam i svoje mišljenje

kako rekog u se i u svoje kljuse i da PRIHVATI TO jer htio ne htio moraš, takav je vijet u kojem živiš...
BHF_Manijak

#36 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

DaysleepeR wrote:

kako rekog u se i u svoje kljuse i da PRIHVATI TO jer htio ne htio moraš, takav je vijet u kojem živiš...
1.Rekoh da imam isto misljenje o konkretno ovim ljudima sa pocetka teme jer sam i sam sreo takvog kod Vjecnice, klasicni supljator, no moj komentar se odnosio ne to kako bi ti bilo koga danas-sutra tako odjebo kome mozda pomoc jeste prijeko potrebna, samo to, nista vise...

2.Apsolutno, imas pravo na njega! ;-)

I ne prihvatam ipak ovo zadnje od do, za razliku od tebe, ja ipak imam vjere i u dobre ljude, medjusobno pomaganje itsl, no to je vec tema za pdf religija... :)
DaysleepeR

#37 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

BHF_Manijak wrote:
DaysleepeR wrote:

1.Rekoh da imam isto misljenje o konkretno ovim ljudima sa pocetka teme jer sam i sam sreo takvog kod Vjecnice, klasicni supljator, no moj komentar se odnosio ne to kako bi ti bilo koga danas-sutra tako odjebo kome mozda pomoc jeste prijeko potrebna, samo to, nista vise...

2.Apsolutno, imas pravo na njega! ;-)

I ne prihvatam ipak ovo zadnje od do, za razliku od tebe, ja ipak imam vjere i u dobre ljude, medjusobno pomaganje itsl, no to je vec tema za pdf religija... :)
pod 1. se odnosilo i moje mišljlenje o prevarantima, imam ja prijatelju godina u glavi i u guzici pa znam prepoznat šuplju. i kad mi se imalo čini da je šuplja ponašam se kao da je 100%. opekao sam se milion puta.
a moja ti je nana rahmetli bila tako merhametli, pa smo slucajno saznali da je jedan cigo vara godinu dana sa raznim tako fintama, dolazio na vrata jarane! stotine maraka mu se nadavala. dok jednom nisam ja naletio. :dance:

nema merhameta više
Richard Wagner

#38 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by Richard Wagner »

Postoji način samoodbrane od ovih. Udarati i rukama i nogama isključivo u glavu.
automatic

#39 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by automatic »

jedan dan prije godišnjih odmora u frci i nervozi oko organizovanja putovanja, servisiranja auta, plaćanja u pošti i stajanja u redu banke za podizanje para koje nisu legle, nisu na računu a morale su biti, uhvatila me huja, izlazim i žurim da se javim svojima jer kasnim na ručak, a gladan i ljut zbog još nekih obaveza koje mi nikako nisu trebale tih dana, predamnom se stvoriše dvojica folera-glumaca i jedan me odma hop zagrli ko da se znamo najmanje 20 kuka, kaže bracika moj dobri haj nam cenera da ne pravimo probleme i da te ne moljakamo, treba nam za šiše a šiša kaže žiža, haj kaže s nama do granapa ako ne vjeruješ i cerekaju se a skupa nemaju ukupno više od 5 zuba, joj reko carevi moji neopjevani naletili ste na pogrešnog, naletili ste na najboljeg jarana čak norisa i tada nastade tarapana................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

nastavak u sljedećem broju :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#40 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by PipiDugaDevetka »

lleptir wrote:E vala doso je vakat kad insan ne zna kome bi udjelio sadaku s draga srca... :-?
Pozovi humanitarni telefon kada @valterbranisarajevo pozove i preporuči da se podrži neka akcija. Ništa na ulici udjeljivati...!
kockica_kockica

#41 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by kockica_kockica »

Na vrata firme prvi put dodje zena, prica kako joj je sin jako bolestan u bolnici je ima ona i nalaze, kupila mu neke lijekove, otopine za oci .. ona treba nazad u Jajce a on ostaje u bolnici, zadnju marku dala za lijekove, i sad nema odakle da plati put kuci...
Mi se sazalili, dali joj 50 KM kontamo stara zena, 70 i kusur godina, nosi ona neke flase sa nekakvim otopinama u cekeru pokazuje ona nama to kako je kupila, stvarno na njima pise neka otopina i tako...

Nakon odredjenog vremena

Opet ista zena.. treba joj za put kuci, sin u bolnici tesko bolestan... Oko operisao bla bla kupila te neke otopine i kad bi joj mogli platiti put do kuce... Moj kolega trazi joj licnu kartu da upisemo da smo joj dali novac, kaze ona nema licnu kod sebe ostavila tasnu kod sina :shock: u bolnici, sad ce ona njemu ostaviti lijekove i uzeti tasnu... mi sve pripremili zena se taj dan nije pojavila kod nas...
Dosla je ponovo nakon mjesec dana.. opet ista prica :oops:

Druga prica...
Lik s djetetom ... plac i kuknjava, vuce dijete za sobom, na vratima jeca place, nema da mu barem kupi litru mlijeka, a kamoli nesto drugo... mi se svi sazalili u kancelariji na njega, dijete jadno gledamo, i kako imamo internu kuhinjicu sa kavom, mlijekom, keksicima za goste, hajde natrpamo mi covjeku svega, da ima, stavimo i slatko unutra kontamo za dijete...
Lik je dolazio barem jednom mjesecno tako da nas moli uglavnom nekad pred kraj mjeseca ... Nakon odredjenog vremena bi dosao i dva puta mjesecno po svoju fasungu :oops: .. I jedan dan dodje place ko godina brat mu bolestan, ima rak a on nema da mu kupi ni kilu narandzi... kolegica, mu dala 2KM konta hajd ne covjek kupi... Nakon odredjenog vremena dodje lik umiva se u suzama umro mu brat... Ja se sva stuzila kontam nebi lagao o tome nije lud, dam mu 5KM (naivna :oops: mi je srednje ime) i sva sretna sto sam ucinila dobro djelo nastavim raditi...

Nakon 20-tak dana.. isti lik trazi mlijeko ponovo, 2-3KM da kupi bolesnom bratu narandze mojoj kolegici... :x od tada mu nismo nista davalai pa sad vise i ne dolazi :oops:
BlackSwan

#42 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by BlackSwan »

Hehe i meni se desilo s tim sto mu je "auto stalo". Bila na Alipasinu u autu cekala prijateljicu ondje na prosirenju kod opstine i on mi prileti na prozor, jesam se prepala ko mis :lol: Prvo mi trazi da ga odslepam pa onda trazi 3-4 KM i jos mu ja govorim da nemam sitno nista, kad on meni imam li u krupno pa ce on otici do trafike da rasitni i ja mu dam 20 KM samo da ode. Kontam ja sta sam mogla, da me jednom udari ne bih ustala....Kad lik se vraca i nosi mi 10km kusura :lol: :lol: :lol: Izgleda da ima i postenih lopova :run:
mrtva kokoš

#43 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by mrtva kokoš »

jbt led ja konto komi post`o zensko :oops: :lol:
vozač

#44 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by vozač »

iskustvo moje komšinice ... predvečerje, dolazi žena kući, otvara ulična vrata da uđe, iza nje je kroz ulicu išao čovjek, vodi dijete za ruku, malom možda 8-9 godina, dok je otvarala vrata normalno skinula je torbu sa ramena da nađe ključ, frajer sa djetetom priđe iza leđa, gurnu je, klapi torbu i u trk sa djetetom niz ulicu, komšinica :?

kaže mi kad je sve to prošlo, napisala sam knjiga i knjiga na temu delikvencije, u teoriji i praksi još nisam naišla na ovakav primjer, svaki dan neku novu šemu smisle, žena se inače bavi tim
JThomas

#45 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by JThomas »

ljudi kojima stvarno treba u nas ima i previše, nažalost. al' uglavnom ne hodaju po ulicama i 99.9% ovih što hodaju i prose na ulici su profesionalci koji uzimaju dobru, dobru lovu na tome.
vozač

#46 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by vozač »

slobodni armirach wrote:
mahalaš wrote:Ma ima ih milion samo zavisi na koga naletis... Jedno vrijeme je bio lik u parku preko puta BBI-a, il' mu je trebalo za kopiranje il' za kartu za autobus :lol: Kao dosao i nema sad za nazad pa ako moze da se pogura :lol:

Ciganima nikad nedajem, a najvise me nervira kad moram otvoriti prozor i zagalamiti da mi ne pere sajbu :x
upali brisace kad ti prilaze da peru shajbu :)
meni mali cigo priletio na socijalnom, kad je skonto da mu je šajba kod ksare visoko, uzeo pa mi očistio farove :lol:
pa onda još dođe na prozor, a nos mu jedva viri preko vrata
kako da mu ne dam marku kad me tako nasmijao :lol:
Luce

#47 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by Luce »

Sretala sam ih prilicno.
I hajde ti sad skontaj ko prica istinu ko laze. Ali vecina ih laze.
Najgore je sto ti ipak ostane onaj promil sumnje, sta ako je stvarno neko u nevolji a ti nisi pomogao. Ti si ga vratio jer si posumnjao, a nekome je trebala tvoja pomoc.
Dosta sam razmisljala o tome i odgovor su mi dali ljudi koji se razumiju u vjeru vise nego ja. Da ne moras dati onome ko zatrazi od tebe, najbitnije je da mu to iskomuniciras na lijep nacin. Da ga ne uvrijedis, a ti trebas odluciti kome ces dati, to je tvoja odluka, Ako to zelis.

Nedavno sipam na benzinskoj gorivo, tip pridje s kanisterom, pita hocu li prema Otoci, da ga povezem, on dosao po gorivo, stalo mu auto, kaze sad je tamo haos, sigurno trube, ne mogu proci od njega...i hajde ja ga tamo odvezem, iako sam naravno pomislila, sta ako me ovaj sad napadne, opljacka, istjera iz auta i ukrade auto...ma svasta mi je palo na pamet. Ali ja odlucih da ga povezem. I ne bi nista od navedenoga, covjeku stvarno auto stalo.
winnie

#48 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by winnie »

ako imam sitno, ove male sto peru prozore uvijek platim. kako god da odrade sajbu :)
bolje bilo kakav rad nego samo onako da pruze ruku
Baudelaire

#49 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by Baudelaire »

Ja mislim da ne možete pogriješiti ako nekog ko na ulici prosi odjebete. Ja ih sve više znam koliko su se isprofilirali. Jednom me mogu prevariti, ako me drugi put prevare onda sam retardiran. Humanitarne akcije, obični ljudi imaju previše dostojanstva da bi ti pružili ruku i rekli ,, Daaaaj, Allah te nagradio. ''

Smiješna mi je ona ciganka što ordinira oko ekonomije, puši crveni Marlboro, a nama jednom reče da mora svaki dan meso jesti, navikla tako i džaba ti.
A_I_

#50 Re: prevaranti u Sarajevu

Post by A_I_ »

winnie wrote:ako imam sitno, ove male sto peru prozore uvijek platim. kako god da odrade sajbu :)
bolje bilo kakav rad nego samo onako da pruze ruku
Ne vozim auto ali na temu prosjaka uvijek isto kazem - peraci zasucu rukave i RADE pa sta bilo i kako bilo ali ne kmece cvile vec jadni zivot na kocku stavljaju provlaceci se izmedju auta u pokretu.
Post Reply