McDrive Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
StupskaBitanga

#26 Re: McDrive Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

Toto wrote:
azurna_obala wrote:Nego, ko će raditi u McDrive? Da li će biti neki konkurs za prijem radnika, il' je to po nekoj unutrašnjoj hijerarhiji štela?! :roll: :?:
prvo kod Nedima na kanal i obuku pa ondak poso
radnici se znaju tj preraspoređeni su iz Avaza
Tako da te u sušini ne bi trebalo iznenaditi da te usluži novinar :-)
azurna_obala

#27 Re: McDrive Sarajevo

Post by azurna_obala »

StupskaBitanga wrote:
Toto wrote:
azurna_obala wrote:Nego, ko će raditi u McDrive? Da li će biti neki konkurs za prijem radnika, il' je to po nekoj unutrašnjoj hijerarhiji štela?! :roll: :?:
prvo kod Nedima na kanal i obuku pa ondak poso
radnici se znaju tj preraspoređeni su iz Avaza
Tako da te u sušini ne bi trebalo iznenaditi da te usluži novinar :-)

A ko je NEDIM?

Hmm, koće koga nego svoj svoga!
StupskaBitanga

#28 Re: McDrive Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

azurna_obala wrote:
A ko je NEDIM?

pitaj Djuru :D
azurna_obala

#29 Re: McDrive Sarajevo

Post by azurna_obala »

StupskaBitanga wrote:
azurna_obala wrote:
A ko je NEDIM?

pitaj Djuru :D

Ma je li to Nedim?!! :lol: :lol: :lol:
Edin H.

#30 Re: McDrive Sarajevo

Post by Edin H. »

automatic wrote:
Toto wrote:
Edin H. wrote: Pa sto nisi vratio :shock:
kako ce vratit kad je pojo :lol: :lol: :lol:
pa ja, mahno sve ali jedva sažvako, nikako da shvatim kako uspjevaju u svojim mahinacijama, izgleda da i oni šefovi slabo nadgledaju, ko zna gdje se skrivaju i eskiviraju svoje obaveze, nikako negumo prihvatiti da se tako brzo srozava ugled vodećeg svjetskog lanca i to baš kod nas :x
ali ako sljedeći put ponovo dobijem hladan bigmac, staru salatu i odrvenio pomfrit, tražiću da me direktor primi na razgovor, pa ćemo vidjeti...
Mudra odluka :dance:
johntra

#31 Re: McDrive Sarajevo

Post by johntra »

KatarinaKosaca wrote:
sarajevsko_pivo wrote:Prica se da bi i Zara ovdje trebala doci...
Sorry za ovaj off... ali Zara nikad nikom do sad nije htjela dati frankiciju za ove prostore. I ja sam imala ideju, nisu me htjeli ni primiti :D . Znam žene nekih nogometaša i rukometaša koje su ih ganjale po Španiji za frankiciju.. Ništa
Znam ljude koji su najavljivali da stiže... ništa
Voljela bih da je netko uspio.
ovo neka zajebancija ili izmišljena riječ? :D
Gospoda Ministarka

#32 Re: McDrive Sarajevo

Post by Gospoda Ministarka »

Kad vec spominjete MD's salatu, gdje god sam jela u salati je bio cherry paradajz, kod nas ovdje kriske paradajza 'volovo srce'.
ssmmiilleeyy

#33 Re: McDrive Sarajevo

Post by ssmmiilleeyy »

azurna_obala wrote:Pa da...ko su ti ljudi što rade tamo, i kako su se zaposlili?!
To su ljudi(bošnjaci) iz susjedne nam Srbije tacnije Sandzaka inace clanovi SDA stranke :D :lol:

Šalim se :)

Dakle znas ono kad pritisnes onaj Gumb i javi ti se ona teta (e ona mora biti Hrvat),onda prodjes s bibijem da preuzmes naruceno (ta teta sto ti bude davala ona ce biti Srbin) a sve je to ispekao i zapakovala teta (e ona ce biti Bošnjak)

Pa ti vidi sta si i za koju poziciju mozes Aplicirati :D
Pitarrr82

#34 Re: McDrive Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

Gospoda Ministarka wrote:Kad vec spominjete MD's salatu, gdje god sam jela u salati je bio cherry paradajz, kod nas ovdje kriske paradajza 'volovo srce'.

:lol: :lol:
mayab

#35 Re: McDrive Sarajevo

Post by mayab »

Kad već nema druge teme, eto, konacno sam usao u taj McD u Sarajevu, i pojeo BigMac meny, i ostajem pri svom misljenju od prije, a to je da cu tamo jesti možda jednom u pola godine, možda.. :bih:
nino90

#36 Re: McDrive Sarajevo

Post by nino90 »

oni sladoledi, kolaci i ostali slatki proizovdi su meni jako ukusni, ne znam je li neko drugi oprobao, sladoled sa karamelom je 2km normala
vouvl

#37 Re: McDrive Sarajevo

Post by vouvl »

sarajevsko_pivo wrote:Jeli se gradi ovaj McDonalds kod Radon Plaze, imali slika?
hoce li i ovaj objekat dovesti do jos vece ekspanzije bosanske ekonomije, jos vecih ulaganja u bosnu i ulazak bosne u evropsku uniju?
shin

#38 Re: McDrive Sarajevo

Post by shin »

vouvl wrote:
sarajevsko_pivo wrote:Jeli se gradi ovaj McDonalds kod Radon Plaze, imali slika?
hoce li i ovaj objekat dovesti do jos vece ekspanzije bosanske ekonomije, jos vecih ulaganja u bosnu i ulazak bosne u evropsku uniju?

Reci mi koji bi to objekat inace uradio?
vouvl

#39 Re: McDrive Sarajevo

Post by vouvl »

shin wrote:
vouvl wrote:

Reci mi koji bi to objekat inace uradio?

ja citao pola godine na ovom forumu od raznih k... stručnjaka da ce otvaranje tog mc dovesti do tih stvari.

pa evo sad me zanima dokle je to stiglo i koliko ce nas taj novi objekat ubrzati u razvoju...
radoznao sam.
imas nekoliko tema o tome pa pogledaj.
ssmmiilleeyy

#40 Re: McDrive Sarajevo

Post by ssmmiilleeyy »

Pa eto trebao je Bill Gates otvoriti ovdje veliku fabriku al prvo što je pitao jel imate MCDrive ?

Ako nista ostaje da se nadamo da nece negdje drugo uloziti pare .... :D
vouvl

#41 Re: McDrive Sarajevo

Post by vouvl »

ssmmiilleeyy wrote:Pa eto trebao je Bill Gates otvoriti ovdje veliku fabriku al prvo što je pitao jel imate MCDrive ?

Ako nista ostaje da se nadamo da nece negdje drugo uloziti pare .... :D
to bi znacio propast ovako jake ekonomije i ovih stucnjaka sa foruma.
sarajevsko_pivo

#42 Re: McDrive Sarajevo

Post by sarajevsko_pivo »

Moze koja slika?
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#43 Re: McDrive Sarajevo

Post by Toto »

sarajevsko_pivo wrote:Moze koja slika?
jel sa tornja il iz zablje perspektive
5okraka

#44 Re: McDrive Sarajevo

Post by 5okraka »

Stela je svugdje u svijetu, ne znam sta je tu lose ? Recimo ovdje u Americi mozes ispuniti milion aplikacija, ali ako nema neko u toj kompaniji da te preporuci, a neka druga osoba ima tog ''nekog'' vi otpadate.

Tako je svugdje, samo se kod nas dize neka prasina oko toga.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#45 Re: McDrive Sarajevo

Post by Toto »

Preporuke u USA privatnim kompanijama nije isto sto i stela u naske.. To se ne moze porediti. Onaj ko preporuci nekoga moze dobiti i dobru lovu/bonuse/ a od kompanije ako se pokaze da je preporuceni dobar, ali i udarit na belaj - ako je preporucio kakvu hablecinu, koja zavali kompaniju a onda kompanije zavali i njega i onoga ko ga je preporucio.
Takodje je jako cesta pojava da roditelji izbace rodjeno dijete sa posla ako pocne da sjebaje porodicni biznis.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 31/05/2015 06:36, edited 2 times in total.
azurna_obala

#47 Re: McDrive Sarajevo

Post by azurna_obala »

5okraka wrote:
Stela je svugdje u svijetu, ne znam sta je tu lose ? Recimo ovdje u Americi mozes ispuniti milion aplikacija, ali ako nema neko u toj kompaniji da te preporuci, a neka druga osoba ima tog ''nekog'' vi otpadate.

Čuj šta je loše u šteli?!! :?: Preporuka definitivno nije isto što i štela. I ovo nije Amerika, niti ima posla kao u Americi!
A u šteli je loše to što poso mogu dobiti osobe koje uopšte nisu niti kvalifikovane za taj poso, niti su se zamučile u životu da nešto sami postignu, već dođu na gotovo. Imaju nekog amidžu, tetku, ili bilo koga drugog, srede im mjesto.
Uostalom, da je ovdje sistem imalo uređen poso bi dobivale osobe prema znanju, kvaliteti, kvalifikaciji, a ne zato što što u toj i toj fotelji sjedi moja tetka, pa ću joj se i ja pridružit.
vouvl

#48 Re: McDrive Sarajevo

Post by vouvl »

5okraka wrote:

MJESAS PREPORUKU I STELU.

to su dvije potpuno razlicite stvari i sa preporukom mozes izletiti istog momenta sa posla ako si bio los, a sa stelom ostajes do smrti na poslu cak i ako nista ne radis.
Skyfox

#49 Re: McDrive Sarajevo

Post by Skyfox »

ko ce im ici skroz dole samo da pojede sendvich?
karanana

#50 Re: McDrive Sarajevo

Post by karanana »

Skyfox wrote:ko ce im ici skroz dole samo da pojede sendvich?
zavisi iz koje perspektive gledas. vecini sarajlija ce taj restoran biti blizi nego onaj u gradu, posebno zbog parkinga i drive thru opcije. plus se nalazi na glavnom ulazu i izlazu u/iz grada.
Post Reply