Baraz

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koga biste voljeli kao protivnika u baražu?

Croatia
27
13%
Portugal
19
9%
Republic of Ireland
69
33%
Czech Republic
92
44%

Total votes: 207

Bosanski_kralj

#26 Re: Baraz

Post by Bosanski_kralj »

-LIBERO- wrote:Hocemo Srbiju.
:thumbup:
polfudbal

#27 Re: Baraz

Post by polfudbal »

Ja o baražu neću dok ne preoremo stadion Francuska 8-)
ADP

#28 Re: Baraz

Post by ADP »

Ja vec planiram uzeti karte za francuska - bih. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
polfudbal

#29 Re: Baraz

Post by polfudbal »

RedArmyMostar wrote:Ja vec planiram uzeti karte za francuska - bih. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Mogao bi se ponoviti Brisel po posjećenosti!
udrch

#30 Re: Baraz

Post by udrch »

Ukinite ovu temu na :sax: i otvorite na nekom Francuskom forumu, njima će to trebati, nama to ne treba..
polfudbal

#31 Re: Baraz

Post by polfudbal »

udrch wrote:Ukinite ovu temu na :sax: i otvorite na nekom Francuskom forumu, njima će to trebati, nama to ne treba..
To je duh :thumbup:
klixober

#32 Re: Baraz

Post by klixober »

*ebo baraž, borimo se za prvo mjesto!
Bosanski_kralj

#33 Re: Baraz

Post by Bosanski_kralj »

udrch wrote:Ukinite ovu temu na :sax: i otvorite na nekom Francuskom forumu, njima će to trebati, nama to ne treba..
Vječiti optimista. :thumbup:

Ja ne mogu biti ovakav, pa da me je*es. Nekako mi sve u ovoj državi izgleda crno, pa tako i sport. :(
Vares City

#34 Re: Baraz

Post by Vares City »

komeba wrote:*ebo baraž, borimo se za prvo mjesto!
Jasta,..sad se moze i o kecu razmisljat' ;-) :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
cyprus

#35 Re: Baraz

Post by cyprus »

Dajte ba ključajte ovo... Ima još do baraža (ako budemo u njemu) :-)
TOM SCHOLZ

#36 Re: Baraz

Post by TOM SCHOLZ »

I ja mislim da se prenaglilo sa otvaranjem ove teme.
HTI

#37 Re: Baraz

Post by HTI »

Ne znam zasto bi bilo prerano za ovu temu, a tema o kvalifikacijama za SP 2014 vec ima 25 stranica i otvorena prije 2 mjeseca. :lol:
casa_vode

#38 Re: Baraz

Post by casa_vode »

trebamo gledat na utakmicu protiv Francuske kao baraz, odnosno je posmatrati kao biti ili ne biti :bih:
Meho Kodro

#39 Re: Baraz

Post by Meho Kodro »

Najvjerovatniji nositelji u barazu

Danska/Portugal
Grcka
Srbija
Turska
Partijaner

#40 Re: Baraz

Post by Partijaner »

Kad se igraju tekme baraza ?
TenDollars

#41 Re: Baraz

Post by TenDollars »

Meho Kodro wrote:Najvjerovatniji nositelji u barazu

Danska/Portugal
Grcka
Srbija
Turska
zaboravio si Norvesku koja ima dobre sanse, al moglo bi se desiti da iz te grupe ide direktno neko tako da bi njih otpisao.
U barazu smo jedni od boljih po meni, samo nas zezaju ti sesiri, ako ce biti, jer cemo biti u slabijem po ratingu.
Realno, samo izbjeci Srbiju zbog neprijateljskog naboja, a Tursku zbog prijateljskog, sve ostale mozemo lagano dobiti.
Cesku, Svedsku, Madjarsku, Grcku, sve su to repke sa kojima mozemo parirati u igru.
Al kao sto neko rece, trebaju Francusku gledati kao baraz, i dati sve od sebe pa da idemo direktno, skratice sebi muke, a Francuzi to ne ocekuju vjerovatno da cemo ici na pobjedu.
A za nedaj Boze, imali bi baraz kao popravni.
Et jos kad bi me Susic cuo kojeg sam toliko osporavao.
A imal neko link od onog sta je Miske rekao nakon tekme, i zna li se kome je bilo namjenjeno?
Po mom misljenju, to je bilo za neke novinare vjerovatno koji su ga provocirali i rekli da se nije trebao ni odazvati kako slabo igra. Nema on muda da safetu onako kaze, a i previse bi bilo./
Napravite ovaj smajlic 'mrzim sa-x' ;D potreban mi je.
studeni76

#42 Re: Baraz

Post by studeni76 »

Meho Kodro wrote:Najvjerovatniji nositelji u barazu

Danska/Portugal
Grcka
Srbija
Turska
Danska/Portugal/Norveška, iz ove grupe ce biti najbolji drugoplasirani. najvjerovatnije sa 16 ili 17 bodova, nedostižno za ostale grupe.
romanovero

#43 Re: Baraz

Post by romanovero »

dajte srbe da se igramoooooooooo!
Korisničkoime

#44 Re: Baraz

Post by Korisničkoime »

Ja hoću Portugal osvete radi :D
vox-populi

#45 Re: Baraz

Post by vox-populi »

GRUPA A:

Za drugo mjesto se bore Belgija i Turska. Obje reprezentacije igraju sa Njemackom koja se vec kvalifikovala, s tim da Belgija igra u gostima i ima manju sansu da osvoji bar jedan bod. Belgija jos ceka Kazahstan dok Turska igra jos jednu domacu utakmicu protiv Azerbejdzana.

Bilo kako bilo, Turska ima daleko vece sanse za drugo mjesto od Belgije. U tom slucaju, Turska bi bila nositelj i moguci protivnik.

GRUPA B:

Rusiji uz sigurna tri boda protiv Andore je potreban bar nerjesen rezultat u gostima kod Slovacke za osiguranje prvog mjesta. Treba napomenuti da je Slovacka odnijela puni plijen iz Moskve tako da Rusija ovdje nije apsolutni favorit.
Irska ima dvije dosta lagane utakmice, gostovanje Andori i domacu protiv Armenije. Uz obje pobjede, Irska moze doci na 21 poen i osigurati bar drugo mjesto.
Armenija i Slovacka, iako imaju teoretske sanse za drugo mjesto, ipak po mom misljenju nemaju neke sanse da ga i ostvare.

Tako da prognoziram prvo mjesto Rusije i Irsku u barazu. Irska bi bila sa BiH u sesiru tako da taj medjusobni duel otpada.

GRUPA C:

Italija je vec obezbijedila ucesce. Za drugo mjesto se bore Srbija i Estonija. Srbija docekuje Italiju i ide na noge Sloveniji dok Estonija ceka Sjevernu Irsku. Moze se desiti da se dalje plasira Estonija, protiv koje BiH ne bi igrala a ako Srbija dobije Sloveniju (uz poraz protiv Italije), onda ce biti na drugom mjestu i moguci je protivnik.

GRUPA D:

Manje-vise su stvari jasne. BiH ce dobiti Luksemburg a Francuska ne vjerujem da ce kiksati protiv oslabljenje Albanije. Ostaje utakmica u Parizu ali poprilicno sam uvjeren da ce Francuzi tu izvuci bar bod i zadrzati prvo mjesto.
Dakle, u baraz ide BiH i to kao nenositelj.

GRUPA E:

Holandija osigurala nastup. Madjrska i Svedska se bore za drugo mjesto, s tim Svedska gostuje Finskoj i docekuje Holandiju. Vrlo je vjerovatno da ce iz ovog dvomeca izvuci tri boda. Time je vjerovatna pobjeda Madjarske protiv Finske nebitna. Svedska ili ide direktno kao najbolja drugoplasirana ekipa, ili ide u baraz kao nositelj i moguci protivnik.

GRUPA F:

Za prvo mjesto se bore Hrvatska i Grcka. Grcka docekuje Hrvatsku i gostuje Gruziji dok Hrvatska pored spomenutog meca ceka i Latviju. Ukoliko bi Hrvatska odigrala nerijeseno u gostima i dobila Latviju, osigurali bi prvo mjesto. Grcka ako hoce direktno mora dobiti obje utakmice. Kako se odlucujuci mec igra u Grckoj, ipak mislim da ce u baraz Hrvatska. Bilo kako bilo, i jedna i druga ekipa bi bili nositelji i moguci protivnici.

GRUPA G:

Engleska ide kao prva, uz vjerovatnu pobjedu nad Crnom Gorom. Time bi Crnoj Gori ostao gostujuci mec protiv Svajcarske gdje bi u slucaju pobjede osigurali baraz. Svajcarska sa druge strane ide Velsu gdje moze izvuci bod i uz domacu pobjedu moze osigurati drugo mjesto. Sta god da se desi, oba tima su nenositelji tako da mec sa BiH nije moguc.

GRUPA H:

Odlucujuci mec ce biti Danska-Portugal. Ali odlucujuci samo zbog prestiza jer uz planirane pobjede Portugala nad Islandom i Danske nad Kiprom, obje ekipe idu direktno dalje. Norveska bi morala dobiti Kipar sa velikom razlikom (+6) i nadati se kiksu Danske ili Portugala da bi isli dalje. Moguce ali ne bas toliko vjerovatno.

GRUPA I:

Spanija vec osigurala nastup, za drugo mjesto se bore Ceska i Skotska, s tim da Cesima treba bod sa gostovanja iz Litvanije da osiguraju baraz. Skotska ima teroetske sanse ali moraju ili uzeti bar bod Spaniji ili nadati se da Ceska izgubi obje utakmice. Bilo kako bilo, obje reprezentacije su nenositelji.

Na kraju, najvjerovatniji protivnik BiH u barazu je jedna od ovih ekipa:

Hrvatska
Svedska
Turska
Srbija

Koja god, nece biti lako.
studeni76

#46 Re: Baraz

Post by studeni76 »

Teško da će Grčka dobit Hrvatsku. ja ipak očekujem grke u baražu.
nuki_cika

#47 Re: Baraz

Post by nuki_cika »

A preseravaju sa ovim nositeljima grupa
To je po meni ocita diskriminacija.Dobio si priliku da se kvalifikujes i niko danaskoj ili portugalu nije kriv sto se nisu kvalifikovali,ali što im se nap.uvijek mora ciniti usluga i izdvajati u neke jakosne skupine.Mi smo se borili za to drugo mjesto i zasto ne igrati protiv crne gore ili neke druge slabije selekcije.Uvijek oni nesto sa ovim usranim pravilima izvode :x
Korisničkoime

#48 Re: Baraz

Post by Korisničkoime »

Od ovih najviše Šveđani odgovaraju, Marakana ili Maksimir bi naši psihološki teško podnjeli i uopšte i Srbija i Hrvatska su jake ekipe možda ne u onoliko kao prije par godina ali ipak jake. Iskreno ne gledaju mi se transparenti "Nož, žica Srebrenica" i ogomna "U" slova ili pak nacistički kukasti krst na tribinama. Jbg.još će neko njihov zijanit glavu kod nas i eto belaja. Bolje Švedi.
vox-populi

#49 Re: Baraz

Post by vox-populi »

Korisničkoime wrote:Od ovih najviše Šveđani odgovaraju, Marakana ili Maksimir bi naši psihološki teško podnjeli i uopšte i Srbija i Hrvatska su jake ekipe možda ne u onoliko kao prije par godina ali ipak jake. Iskreno ne gledaju mi se transparenti "Nož, žica Srebrenica" i ogomna "U" slova ili pak nacistički kukasti krst na tribinama. Jbg.još će neko njihov zijanit glavu kod nas i eto belaja. Bolje Švedi.
Srbija nije ni blizu one reprezentacije od prije par godina a BiH je jaca nego ikada.

Najgore bi prosli sa Hrvatskom. Svedi i Turci su tu negdje.

Ima tu jos nekih varijanti, ovo gore je samo moja prognoza. Moze jos doci i Rusija, Crna Gora, Danska, Norveska, Portugal, Grcka...
Korisničkoime

#50 Re: Baraz

Post by Korisničkoime »

vox-populi wrote:
Korisničkoime wrote:Od ovih najviše Šveđani odgovaraju, Marakana ili Maksimir bi naši psihološki teško podnjeli i uopšte i Srbija i Hrvatska su jake ekipe možda ne u onoliko kao prije par godina ali ipak jake. Iskreno ne gledaju mi se transparenti "Nož, žica Srebrenica" i ogomna "U" slova ili pak nacistički kukasti krst na tribinama. Jbg.još će neko njihov zijanit glavu kod nas i eto belaja. Bolje Švedi.
Srbija nije ni blizu one reprezentacije od prije par godina a BiH je jaca nego ikada.

Najgore bi prosli sa Hrvatskom. Svedi i Turci su tu negdje.

Ima tu jos nekih varijanti, ovo gore je samo moja prognoza. Moze jos doci i Rusija, Crna Gora, Danska, Norveska, Portugal, Grcka...
Ne bi ih smjeli podcijeniti s Vidićem, Subotićem, Ivanovićem, Koralovom imaju beton odbranu u sredini sa Stankovićem, Krasićem, Kačarom nisu uopšte loše postavljeni iako im je napad zaista loš a dođe i taj psihološki učinak mislim da je njima puno lakše nego nama.
Hrvati opet priča s psihom iako bi s te strane možda s njima lakše bilo nego sa Srbijom ali su kao tim kompaktniji nego Srbija imaju u svakom dijelu dobrih igrača.
Locked