Chrysler Stratus

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#26 Re: Chrysler Stratus

Post by corolla02 »

prva stvar kad kupujes auto pogotovo polovno jeste da podignes haubu i vidis sta se desava ispod nje, a kad dodjes u situaciju da ne vidis bateruju onda mozes mislit sta je sa ostalim stvarima :mrgreen:

dok kad otvoris Golfa haubu, ono vidis VARTA :thumbup:
whow

#27 Re: Chrysler Stratus

Post by whow »

corolla02 wrote:e gledaj ovo majke ti :lol:

to samo u chryslera imaa..
lol , Najbolji mi je dijalog u pozadini ; mislim da tip ima glas kao Will Feral , ton je malo fuzzy ali cini mi se da kaze
Man yelling :" I work too hard"
Woman is also yelling :" shut up bitch"
Man :" I drive , I drive , I drive a dodge stratus"

Auto je ikona , lol. Sad na ozbiljnu notu, slazem sa jeffersonam po pitanju odrzavanje VW proizvoda iako se u mome slucaju nikada nisu kvarili motori . Uglavnom sam imao probleme sa elektonikom , mnosto opoziva - trebalo bi mi vjerovtno par stranica da ih nabrojim , pa cak i mehanika kao lupanje na Passatu B6 2.0T pri okretanju u ljevo koje ovlasteni servis nije bio u stanju odkloniti iako su izmjenili masu stvari. Sto se tice performansi ; ovdje je ogranicenje 110 km/h , ceste su pod ledom i snjegom 6 mjeseci a u ljetnom periodu su uglavnom dekorirane brojnim rupama i pukotinama tako da o nekim performansama se ne moze razmisljati iako bih se usudio reci da ozda i u ovom segmentu prosjecan amer dere VW. Jetta TDI je bila mozda jedino auto kome sam pritiskao gas do daske i drzis ga prikovanim za metal dok se ona malo propudi i krene .0-100 mislim 13 sekundi lol. Probaj to uraditi tom Chrysleru sa tom najgorom 2.7 v6 masinom . Ja licno ne razumijem da VW ugradzuje upitnu 2.0 T masinu u citavu lepezu proizvoda ukljucujuci i skupocjeni Q5. Ovaj motor je izuzetno prljav i vec nakon 1000-150 km ulhe dobro pocrni.O tome da pije ulje ko' ushtipak necu ni da govorim. Misim da je jasno da VW vise nema focus na izdrzljivosti nego na nekim drugim elementima a prvenstveno profitu.
jefferson

#28 Re: Chrysler Stratus

Post by jefferson »

Mislim d agrijesis whow, opet se vracas na to da VW ne funkcionise dobro u kanadi.
Pazi, ta Jetta 1.9tdi ce raznjet taj Chrysler 2.7V6 na bosanskim cestama. Razlog? Obrtni moment na vrlo niksim obrtajima i bolje lezanje. Taj motor NIJE pravljen za Kanadske i americke ceste. To je bio eksperiment da se vidi kako ce americko trziste prihvatiti novu diesel tehnologiju, ali je motor prvenstveno napravljen za evropske ceste. Kada budes provozao BMW 335d i uporedis ga sa BILO KOJIM americkim V8 onda mozemo pricati o dieselima.
Medjutim, to sto je ulje recimo crno u Passatu B6, sta to znaci? Ulje dobiva crnu boju zato sto cisti!!! Ako je ulje zute boje nakon 5000km ja ga vise nikad ne bi nasuo u motor! Takodje, taj motor ima direktno ubrizgavanje. Taj motor je dobar, passat B6 je vec druga stvar. Lose je napravljen, i imas pravo, pun je manjkavosti. Zato je vjerovatno B7 dosta bolje uradjen i imao sam ga priliku voziti sa 2.0tdi motorom i mogu samo reci da je super, i auto i motor!
TenDollars

#29 Re: Chrysler Stratus

Post by TenDollars »

jefferson wrote:Mislim d agrijesis whow, opet se vracas na to da VW ne funkcionise dobro u kanadi.
Pazi, ta Jetta 1.9tdi ce raznjet taj Chrysler 2.7V6 na bosanskim cestama. Razlog? Obrtni moment na vrlo niksim obrtajima i bolje lezanje. Taj motor NIJE pravljen za Kanadske i americke ceste. To je bio eksperiment da se vidi kako ce americko trziste prihvatiti novu diesel tehnologiju, ali je motor prvenstveno napravljen za evropske ceste. Kada budes provozao BMW 335d i uporedis ga sa BILO KOJIM americkim V8 onda mozemo pricati o dieselima.
Medjutim, to sto je ulje recimo crno u Passatu B6, sta to znaci? Ulje dobiva crnu boju zato sto cisti!!! Ako je ulje zute boje nakon 5000km ja ga vise nikad ne bi nasuo u motor! Takodje, taj motor ima direktno ubrizgavanje. Taj motor je dobar, passat B6 je vec druga stvar. Lose je napravljen, i imas pravo, pun je manjkavosti. Zato je vjerovatno B7 dosta bolje uradjen i imao sam ga priliku voziti sa 2.0tdi motorom i mogu samo reci da je super, i auto i motor!
b6 je ovaj model od 2006te do 2010te sto se pravio? Nemojte me zezati da ne valja, ja se bas bio zagrio za njeg pravo, al ono bas.
donsedin

#30 Re: Chrysler Stratus

Post by donsedin »

corolla02 wrote:prva stvar kad kupujes auto pogotovo polovno jeste da podignes haubu i vidis sta se desava ispod nje, a kad dodjes u situaciju da ne vidis bateruju onda mozes mislit sta je sa ostalim stvarima :mrgreen:

dok kad otvoris Golfa haubu, ono vidis VARTA :thumbup:
jel to sad ispade varta smece, i je zaista to
jefferson

#31 Re: Chrysler Stratus

Post by jefferson »

TenDollars wrote:
jefferson wrote:Mislim d agrijesis whow, opet se vracas na to da VW ne funkcionise dobro u kanadi.
b6 je ovaj model od 2006te do 2010te sto se pravio? Nemojte me zezati da ne valja, ja se bas bio zagrio za njeg pravo, al ono bas.
Sta bi ti rekao, ja sam kupovao prije dvije god auto i provozam B5 2005 i B6 2006, razlika 500dol i odlucim se za B5! Eto. ne znam, nekako je sav "hafifan" za VW. U evropi je imao manje problema nego u SAD, ali ni to nije neka sreca.
Post Reply