Jos je gore kad uzmes u obzir da je pomenuti prilicno poodmakao od tinejdjerskih godinaKaiser wrote:Dragi Horny,horns&drums wrote:hehehe, prema posljednjim informacijama, Tsunami su napravili nezadovoljni navijaci Njanjajeva zbog stanja u klubuvidiovo wrote:
jebiga horns ti sve pokvari, ja bas cekao da dodje ta tema i dokazi...:D ali nisu mogli u Miljacku pa su poslali Kimuna na Sumatru da to odradi posto su culi da se Zeljo tamo priprema
:D
zamisli da se neki japanski tinejdzer 11 jula 1995. godine u Japanu zajebavao na racun Srebrenice, govoreci da su to napravili nezadovoljni navijaci FC Kyoto Uniteda, jer su culi da se u Srebrenici priprenaju igraci FC Tokyo.
Jadan si, stvarno si jadan. Sram te bilo!
Islam i cunami
- DaysleepeR
-
vodolija_33
Pa naravno da su se zezali s nama. Njima je nepojmljivo da se mrze i kolju međusobno ljudi, koji su do jučer kafe pili zajedno pa vele "DIVLJACI ko ih *ebe" i tu su u pravu. Nema kod nas tolerancije ni u kom pogledu, a pogotovo među razl religijama.vidiovo wrote:zao mi je svih ljudi i ne zajebavam se s njihovim zivotima, nego s moronima koji pisu po forumu...prepoznat ce se oni.Kaiser wrote: Dragi Horny,
zamisli da se neki japanski tinejdzer 11 jula 1995. godine u Japanu zajebavao na racun Srebrenice, govoreci da su to napravili nezadovoljni navijaci FC Kyoto Uniteda, jer su culi da se u Srebrenici priprenaju igraci FC Tokyo.
gledao sam studentske predstave o ratu u bivsoj yu (za vrijeme rata) u drugim zemljama - i vjeruj mi nije bilo bas placa, svi su se uglavnom zajebavali.
Evo, nije bitno ko otvori temu ali samo neka je vezana za Islam odmah dođeš ti i par drugih likova i provocirate.
I kako da vas čovjek poštuje?
-
tataratira
žalosno je što ove kataklizme prioisujete bogu
p sa tim plašite narod, babaorge vam na vješalima prestanite
sve žrtve zloupotrebljavat, što od rata što od prirodnih katastrofa uvijek se
nadje mudrost da sve to opravda i mistično uzviši, ma hajde.....
- Kaiser
You missed the point.tataratira wrote:žalosno je što ove kataklizme prioisujete bogu
Pripisi katastrofu kome hoces, Bogu ili Prirodi.
Stvar je poruci- nemocan si, covjece, i moze te nestati u trenu!
Ne mislim da plasim narod kad to kazem! Plase se ljudi koje je strah o tome razmisljati.
- DaysleepeR
Nit je smrt iskljucivo kazna ( nekome moze biti olaksanje zar ne? razmisli malo )Vozdra_123 wrote:jedno pitanje za velike vjernike
sta su to djeca zgrijesila pa da ona se podave????
Nit je zivot iskljucivo nagrada.
Pitao si vjernike a vjersko je poimanje da nagrada i kazna stizu nakon smrti, i po istom poimanju smrt djeteta, za to dijete automatski znaci ulazak u raj, jer su sva djeca neduzna, i u nekom "radikalnijem" poimanju cak znaci i svojevrsnu nagradu, jer je liseno svih patnji i iskusenja koje ljudi svakodnevno dozivljavaju na ovom svijetu.
Eto ti nadam se jedan ok odgovor na tvoje pitanje.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Prvo, nisam ti "Dragi"Kaiser wrote:
Dragi Horny,
Drugo, sam naslov teme je da debilniji ne moze biti, pa onda kakav naslov, takvi i postovi moji.
Mislim, glupi smo svi koji se javljaju na ovu temu sa ovako provokativnim naslovom
p.s. po meni, ko je god proveo 4 godine ovdje i prezivio pakao ima puno pravo da se zajebaje isto onako kako su se zajebavali na njegov racun. Kao npr. poznata pjesmica "Sarajevo gori, mene kurac boli, Bosna sva u krvi pobjeci cu prvi".
Eto ti nekoliko razloga da budem neozbiljan na ovoj temi
-
iami
zao mi je sto te moram razocarati ali mi je drago da ti malo otvorim oci. evo jedan banalan ali realan primjer. kad uzimas osiguranje za nesto, bilo sta, tamo u onome djelu gdje se spominju stvari koje osiguranje ne pokriva su tzv "ACT OF GOD" slucajevi. to su uglavnom prirodne katastrofe. dakle to je vec definisano prema tome, i svi realni shvacaju to upravo kao tako, cak i oni koji ne vjeruju u boga.tataratira wrote:žalosno je što ove kataklizme prioisujete bogu
Act of God
For the thousands of holidaymakers currently in southern Asia, their chances of being reimbursed are less clear.
Because they have been the victims of a natural disaster, holidaymakers will not be automatically entitled to compensation.
ABTA has urged people to contact their tour operators when they return home.
Hostels and other tourist accommodation has been destroyed
However, the trade body stresses that any payouts are likely to hinge on the goodwill of the company in question.
"Technically a tsunami is an act of God but hopefully insurers will look at the situation sympathetically," said ABTA's Mr Reynolds.
"Obviously tour operators will do everything they can to provide alternative accommodation but I do not think they will considered themselves liable and expect to pay compensation."
"There will be a lot of people saying that they have had their holiday ruined and they want their money back.
"I don't think they will be able to get their money back, However, that is the least of their worries at the moment."
-
Engram::X
vidiovo wrote:zao mi je svih ljudi i ne zajebavam se s njihovim zivotima, nego s moronima koji pisu po forumu...prepoznat ce se oni.Kaiser wrote: Dragi Horny,
gledao sam studentske predstave o ratu u bivsoj yu (za vrijeme rata) u drugim zemljama - i vjeruj mi nije bilo bas placa, svi su se uglavnom zajebavali.
vidiovo=horns
finzeeeeeeeee
sta ti ovo rade
-
nepoznat
Sad me zanima, posto vidim da se ovdje vrti poprilican broj islamski dobro potkovanih ljudi, da li postoji neka referenca u Kuranu o ovom dogadjaju, da li postoji islamsko objasnjenje za ovo. Naucno je to dosta dobro obradjeno, no posto je veza izmedju nauke i islamskog ucenja poodavno dokazana, uvjerena sam da postoji i objasnjenje sa vjerskog aspekta osim onog Bozja volja.
Pa bujrum, da cujem
ima u kuranu, jasno o ovome sto se desava
evo samo nekih dijelova
Allah kaze u kuranu:
029:040. I sve smo prema grijesima njihovim kaznili: na neke vjetar, pun pijeska poslali, a neke strašnim glasom uništili; neke u zemlju utjerali, a neke potopili. - Allah im nije učinio nepravdu, sami su sebi nepravdu nanijeli.
ovdje jasno se da do znjanja, da je to bozija kazna, zbog grijeha
ili ovo
ALLAH KAZE:
039:055. I slijedite ono najljepše, ono što vam Gospodar vaš objavljuje, prije nego što vam iznenada kazna dođe, za čiji dolazak nećete znati,
ovi nisu znali da ce ih cunami pogoditi isto kao sto je opisano u kuranu, za dolazak kazne a neznas da dolazi
010:024. Život na ovome svijetu je sličan bilju zemaljskom na koje Mi spustimo s neba kišu s kojim se ona izmiješa, kojim se onda hrane ljudi i stoka. Pa kad se Zemlja ukrasi svojim ruhom i okiti i kad stanovnici njezini pomisle da su oni toga gospodari, dođe zapovijed Naša, noću ili danju, i Mi to pokosimo, kao da prije ničeg nije ni bilo. Eto, tako Mi potanko izlažemo dokaze narodu koji hoće da razmisli.
ima jos toga dosta
Pa bujrum, da cujem
ima u kuranu, jasno o ovome sto se desava
evo samo nekih dijelova
Allah kaze u kuranu:
029:040. I sve smo prema grijesima njihovim kaznili: na neke vjetar, pun pijeska poslali, a neke strašnim glasom uništili; neke u zemlju utjerali, a neke potopili. - Allah im nije učinio nepravdu, sami su sebi nepravdu nanijeli.
ovdje jasno se da do znjanja, da je to bozija kazna, zbog grijeha
ili ovo
ALLAH KAZE:
039:055. I slijedite ono najljepše, ono što vam Gospodar vaš objavljuje, prije nego što vam iznenada kazna dođe, za čiji dolazak nećete znati,
ovi nisu znali da ce ih cunami pogoditi isto kao sto je opisano u kuranu, za dolazak kazne a neznas da dolazi
010:024. Život na ovome svijetu je sličan bilju zemaljskom na koje Mi spustimo s neba kišu s kojim se ona izmiješa, kojim se onda hrane ljudi i stoka. Pa kad se Zemlja ukrasi svojim ruhom i okiti i kad stanovnici njezini pomisle da su oni toga gospodari, dođe zapovijed Naša, noću ili danju, i Mi to pokosimo, kao da prije ničeg nije ni bilo. Eto, tako Mi potanko izlažemo dokaze narodu koji hoće da razmisli.
ima jos toga dosta
-
vidiovo
pazi ti da ti i abdurrahman ne uleti u krevet, da te pokusa "spasiti" u zadnji trenutakDrug_Tito wrote: Zamislja, zamisljam, zamisljam....
hmmm bicu sa severinom u krevetu, zeli cura da se opravda pred Bogom zbog Hercegovca, pa hoce to sa Bosancem da uradi.
- manijak1
Zato jami Sunce dok ga ima.
-
tataratira
iami wrote:zao mi je sto te moram razocarati ali mi je drago da ti malo otvorim oci. evo jedan banalan ali realan primjer. kad uzimas osiguranje za nesto, bilo sta, tamo u onome djelu gdje se spominju stvari koje osiguranje ne pokriva su tzv "ACT OF GOD" slucajevi. to su uglavnom prirodne katastrofe. dakle to je vec definisano prema tome, i svi realni shvacaju to upravo kao tako, cak i oni koji ne vjeruju u boga.tataratira wrote:žalosno je što ove kataklizme prioisujete bogu
Act of God
For the thousands of holidaymakers currently in southern Asia, their chances of being reimbursed are less clear.
Because they have been the victims of a natural disaster, holidaymakers will not be automatically entitled to compensation.
ABTA has urged people to contact their tour operators when they return home.
Hostels and other tourist accommodation has been destroyed
However, the trade body stresses that any payouts are likely to hinge on the goodwill of the company in question.
"Technically a tsunami is an act of God but hopefully insurers will look at the situation sympathetically," said ABTA's Mr Reynolds.
"Obviously tour operators will do everything they can to provide alternative accommodation but I do not think they will considered themselves liable and expect to pay compensation."
"There will be a lot of people saying that they have had their holiday ruined and they want their money back.
"I don't think they will be able to get their money back, However, that is the least of their worries at the moment."
šega je što kroz frazu dokazuješ i da je to božije djelo
mene nisi uvjerio a neobjasnjive pojave nisu odavno neobjašnjive tako da
je meni jasno zašto i kako se to desilo ali kome nije uvijek se može uhavtiti te priče "act of god"
bas kao prije par vijekova kadd bude pomracenje sunca svi pobjegnu u pećine čekajući "sudnji dan" dok sad to već nije slučaj.....
-
digger
#42 Re: Islam i cunami
Pa kako bas na bozic?iami wrote:E vako, imam jedno pitanje u svezi ovog cunamija. Malo sam po internetu svrljao da vidim da li je neko od islamskih ucenjaka napisao sta o ovoj temi. Nisam mogao nista naci.
Ocito da je nedavni cunami u jugoistocnoj aziji poprimio globalne i kataklizmicne efekte kakve moderan svijet ne pamti. Odabir mjesta nesrece je sam po sebi fenomenalan jer su pogodjene zemlje u kojima autohtono stanovnistvo pripada svim svjetskim religijama (indija - hinduizam, tajland budizam, indonezija islam, stranci koji su zaginiuli krscanstvo). Sad me zanima, posto vidim da se ovdje vrti poprilican broj islamski dobro potkovanih ljudi, da li postoji neka referenca u Kuranu o ovom dogadjaju, da li postoji islamsko objasnjenje za ovo. Naucno je to dosta dobro obradjeno, no posto je veza izmedju nauke i islamskog ucenja poodavno dokazana, uvjerena sam da postoji i objasnjenje sa vjerskog aspekta osim onog Bozja volja.
-
vidiovo
#43 Re: Islam i cunami
pa nije za bozic, dan poslije.digger wrote:Pa kako bas na bozic?
dec. 26. 2003 iran.
dec. 26. 2004 indonezija.
ajmo sad u dzamiju da vidimo sta se prica. bit ce bozic neradni dan pa to amerikanci naprave dan poslije. onako pijani, pritisnu pogresno dugme....
p.s.
e da recite hodzi da na google ima masa informacija o HAARPu, da se to iskoristiti petkom i propovjedati povjerenje medju ljudima. a imat ce i materijala za propovjed i osvrnut se na trenutnu politicku situaciju...naravno nece to biti teorija zavjere, nego ziva istina, zaboga nema teorija u dzamiji, samo istina !
-
violentjack
Sri Lanka je budisticka
Kao i Tajland
Muslimanske drzave pogodene su Indonezija najvise..i Malezija kao i Maldivi
Kao i Tajland
-
Abdurrahman
Hmm... za Indoneziju znam da je muslimanska zemlja, ujedno i sa najvecom populacijom muslimana u svijetu, i za Maleziju takodje znam da je muslimanska zemlja, a nekako sam zaboravio da li i Maldivi spadaju u muslimanki svijet...violentjack wrote:Sri Lanka je budisticka
Kao i Tajland
Jesi li siguran bracko da Maldivi imaju vecinsko muslimansko stanovnistvo ?
-
violentjack
Jesu oni su bili Budisti do oko 1200 godine..kada kralj otoka prelazi na Islam
Tamo negdje 1180 mislim tacniji datum
Sada je to otocna drzava sa 300 000 stanovnika..Male su im najveci grad negdje oko 70 000
To ti je blizu Sri Lanke..pricaju Sinhalese jezikom..istim jezkom koji pricaju u Sri Lanci
Naime isto tada u Sri Lanci je krenulo sa islamizacijom..jedan dio otoka je uspjesno islamiziran..ali vecina stanovnistva ne prihvati Islam zajedno sa Kraljem i ostase Budisti
Iako na sjeveru Sri Lanke zive Tamili koji su Hindusi i godinama se bore da stvore zemljeu Tamiliju koju samo oni priznaju..nesto slicno ovim nasim sumarima
I tako ti Tamislki tigrovi se raznose na pijacama..otimaju strance i stvaraju neke zasebne zastave i himne.,,,sve u nadi da ce biti nezavisni
Uh podsjecaju me ne neke
Sada je to otocna drzava sa 300 000 stanovnika..Male su im najveci grad negdje oko 70 000
To ti je blizu Sri Lanke..pricaju Sinhalese jezikom..istim jezkom koji pricaju u Sri Lanci
Naime isto tada u Sri Lanci je krenulo sa islamizacijom..jedan dio otoka je uspjesno islamiziran..ali vecina stanovnistva ne prihvati Islam zajedno sa Kraljem i ostase Budisti
Iako na sjeveru Sri Lanke zive Tamili koji su Hindusi i godinama se bore da stvore zemljeu Tamiliju koju samo oni priznaju..nesto slicno ovim nasim sumarima
I tako ti Tamislki tigrovi se raznose na pijacama..otimaju strance i stvaraju neke zasebne zastave i himne.,,,sve u nadi da ce biti nezavisni
Uh podsjecaju me ne neke
-
violentjack
Malezija jedva samo 60.4% Muslimana
Indonezija 88.2% Muslimana..iako ce za par godina najveca Muslimanska zemlje biti PAKISTAN..jer imaju mnogo jaci natalitet od Indonezije
Indonezija 88.2% Muslimana..iako ce za par godina najveca Muslimanska zemlje biti PAKISTAN..jer imaju mnogo jaci natalitet od Indonezije
-
Abdurrahman
Dobro sam upoznat sa geografijom, i gdje se nalazi koja zemlja, no nisam znao da su Maldivi muslimanski otoci.violentjack wrote:Jesu oni su bili Budisti do oko 1200 godine..kada kralj otoka prelazi na Islam
Uh podsjecaju me ne neke
-
Abdurrahman
Ako u jednoj zemlji prijedje preko 50 % stanovnistva muslimani, to je onda muslimanska zemlja, a isto to vazi i za krscane. Tako je danas BiH muslimanska zemljaviolentjack wrote:Malezija jedva samo 60.4% Muslimana
Kazu da izmedju ostalog u EU zele tri muslimanske zemlje, pa nabrajaju: Albanija, Turska i Bosna i Hercegovina.