Četničko divljanje u Beogradu

poznanik

#26 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by poznanik »

BiH-x wrote:Odlicno, pretvorice se i ovaj thread u dijalog izmedju "bandini i x"
Je li ti smeta @bandini, ili njegovi neugodni postovi?
vs84sa

#27 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by vs84sa »

ma samo jos jedan oblik "vjerske tolerancije"... eno i u izraelu zapalili dzamiju, sad ce ovi na istoku koju ambasadu zapalit, poneku zastavu itd, sve to ide svojim tokom, vrsti se u krug... bas onako kako religija i nalaze, tolerantno pa u glavu direktno :D

ne branim ovo cetnistvo ni u jednom slovu svog posta da nebi neko pogresno tumacio, napadati ciglu i fasadu zbog glupih ideja je dovoljno glupo samo po sebi da mi je zao tih mladih mozgova, al sve je to rezultat upravo tog fanaticnog vjerskog fasizma, ljubi bliznjeg svog, gazi drugog i drugacijeg...
casa_vode

#28 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by casa_vode »

bandini wrote:
ZeljeznicarLE wrote:I nek neko i dalje navija za njihove sportiste. Bruka i sramota. Cisto da znamo s kim imamo posla

a takvi kao ti bi navijali i za zimbabve samo ako igra protiv srba il hrvata
nisi ti nista bolji vjeruj mi
cetnikluk je razvijen u srbiji, veoma razvijen, ali trpati sve srbe u cetnike je glupo, primitivno i sta sve ne
al eto uzivaj u svojoj mrznji
meni ce i dalje biti draze kad wimbledon osvoji djokovic nego neki tsonga
i da na proslavi "fina raja" zapali jos pokoju dzamiju Image
masinovodja

#29 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by masinovodja »

vs84sa wrote:ma samo jos jedan oblik "vjerske tolerancije"... eno i u izraelu zapalili dzamiju, sad ce ovi na istoku koju ambasadu zapalit, poneku zastavu itd, sve to ide svojim tokom, vrsti se u krug... bas onako kako religija i nalaze, tolerantno pa u glavu direktno :D

ne branim ovo cetnistvo ni u jednom slovu svog posta da nebi neko pogresno tumacio, napadati ciglu i fasadu zbog glupih ideja je dovoljno glupo samo po sebi da mi je zao tih mladih mozgova, al sve je to rezultat upravo tog fanaticnog vjerskog fasizma, ljubi bliznjeg svog, gazi drugog i drugacijeg...

to opet nesto u stilu niko nije kriv jer svi su isti svi su krivi...
vs84sa

#30 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by vs84sa »

masinovodja wrote:
vs84sa wrote:ma samo jos jedan oblik "vjerske tolerancije"... eno i u izraelu zapalili dzamiju, sad ce ovi na istoku koju ambasadu zapalit, poneku zastavu itd, sve to ide svojim tokom, vrsti se u krug... bas onako kako religija i nalaze, tolerantno pa u glavu direktno :D

to opet nesto u stilu niko nije kriv jer svi su isti svi su krivi...
evo da ti boldiram, za ovaj incident su krivi mladi otrovani cetnicki mozgovi? jel to dovoljno? ili ces da se kladimo da su i ortodoksni pravoslavni vjernici, ili bar sebe tako predstavljaju? ja cu zivot dat ako je ovo uradio neki ateista koji nikad nije otisao ni u jednu bogomolju, koji nije slusao popove na misama, koji nije s verom u svog boga jedinog...

samo jos nesto! nemoj da te iznenadi novo bugojno i onaj bombaski napad, nemoj da te iznenadi jos jedan topalovic za bozicnu noc u konjicu, itd... jer nismo svi isti.
bandini

#31 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

BiH-x wrote:Odlicno, pretvorice se i ovaj thread u dijalog izmedju "bandini i x"

posto nikad nemas nista pametno da kazes, stipu bandinija majke ti
on se tebi nece obracati
ako imas kakvu zalbu, prosto me ne zanima
bandini

#32 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

casa_vode wrote:
bandini wrote:
ZeljeznicarLE wrote:I nek neko i dalje navija za njihove sportiste. Bruka i sramota. Cisto da znamo s kim imamo posla

cetnikluk je razvijen u srbiji, veoma razvijen, ali trpati sve srbe u cetnike je glupo, primitivno i sta sve ne
i da na proslavi "fina raja" zapali jos pokoju dzamiju Image

jeste na proslavi se obicno pale dzamije
odmah poslije pobjede, sam djokovic uskace u auto i vice vozacu, vozi do najblize dzamije, ima veceras svi islamski vjerski objekti da gore
daj ba covjece, ako si ti zatucan i pun mrznje nisu svi
bandini

#33 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

ljevoruki wrote:
bandini wrote:

Kad mi Zimbabve uradi ono sto su mi uradili Srbija i Hrvatska onda necu ni za njih navijati. :x
Djokovic me ne zanima, navijati za njega jer je Srbin i "nas" :-) je za mene glupost, i to opasna. :x
Moji su Dzeko, Miske, Spahic, Papac i ostali, za njih navijam i skacem od radosti i placem od tuge. :bih:

jeste svaki stanovnik republike srbije je pocinio zlocin tebi
cak i djokovic koji je imao par godina, dolazio u bosnu, otimao, ubijao, silovao
srbin nije jednako cetnik, neki ljudi ne mogu da shvate to, al to je vec vas problem
opet kazem uzivaj u mrznji, naravno nauci i dijete da ti mrzi one anamo, pa da opet cekamo pokolj
a sto se tice sportista iz srbije, hrvatske, crne gore, pa naravno da su mi blizi nego neki iz francuske, nigerije, estonije
samo pitam

#34 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by samo pitam »

Koolin1 wrote:
kakve veze imaju Bosnjaci sa Srbijom i Islamiziranim Srbima? to je njihova stvar

muslimani Bošnjaci itekako imaju veze sa muslimanima Srbima...možda ti to ne kontaš, no ako nemaš veze sa vjerom onda i razumijem zašto ti to ne shvataš..
casa_vode

#35 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by casa_vode »

bandini wrote:

odmah poslije pobjede, sam djokovic uskace u auto i vice vozacu, vozi do najblize dzamije, ima veceras svi islamski vjerski objekti da gore
neko u familiji ti je zatucan, i da, mrzim cetnike, ti ih voli
samo pitam

#36 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by samo pitam »

bandini wrote:
cak i djokovic koji je imao par godina, dolazio u bosnu, otimao, ubijao, silovao
srbin nije jednako cetnik, neki ljudi ne mogu da shvate to, al to je vec vas problem
kada 90 % Srba u Bosni i Srbiji bude osuđivalo ovo što se desilo Bošnjacima u posljednjem ratu, kada se 90 % Srba bude stidjelo Sratka Mladića, dr. Dabića a ne slavilo ih kao serbske 'eroje i junake iz guslarskih pjesma, kada 90 % Srba bude svjesno priznavalo genocid u Srebrenici, kada 90 % Srba bude protiv ovakvih divljanja prema muslimanskim vjerskim objektima i mezarjima, onda možemo govoriti da se stanje duha kod srpskog naroda proimjenilo i da nisu svi Srbi četnici..
oni naravno ni danas nisu svi, no danas je omjer 10% -90 % ali obrnuto u odnosu na ono gore nabrojano...
bandini

#37 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

casa_vode wrote:
bandini wrote:

jeste citava familija mi je zatucana ti nisi, vidi se iz tvojih postova
ma normala ja obozavam cetnike, nosam kokardu u slobodno vrijeme, pustam bradu i tako to
to sto tebi ne dopire do malog mozga da nije svaki srbin cetnik je samo tvoj problem
uzivaj u mrznji
casa_vode

#38 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by casa_vode »

bandini wrote:
casa_vode wrote:
bandini wrote:

ma normala ja obozavam cetnike, nosam kokardu u slobodno vrijeme, pustam bradu i tako to
to sto tebi ne dopire do malog mozga da nije svaki srbin cetnik je samo tvoj problem
uzivaj u mrznji
navijam za svakog protivnika srbije u svim segmentima, one srbije sto je radila ono sto je radila i one srbije sto i dan danas to radi, kao sto sam reko, ti ih voli
Last edited by casa_vode on 06/09/2011 12:50, edited 1 time in total.
bandini

#39 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

samo pitam wrote:
bandini wrote:
kada 90 % Srba u Bosni i Srbiji bude osuđivalo ovo što se desilo Bošnjacima u posljednjem ratu, kada se 90 % Srba bude stidjelo Sratka Mladića, dr. Dabića a ne slavilo ih kao serbske 'eroje i junake iz guslarskih pjesma, kada 90 % Srba bude svjesno priznavalo genocid u Srebrenici, kada 90 % Srba bude protiv ovakvih divljanja prema muslimanskim vjerskim objektima i mezarjima, onda možemo govoriti da se stanje duha kod srpskog naroda proimjenilo i da nisu svi Srbi četnici..
oni naravno ni danas nisu svi, no danas je omjer 10% -90 % ali obrnuto u odnosu na ono gore nabrojano...

ne volim da se rasipam brojkama i statistikama, ali evo ovdje smatram da si priblizno upravu, vise je njih kojima je ratko i radovan heroji, nego zlocinci, to je tacno
ali da mrzim svakog srbina, ja stvarno ne mogu, isao sam i u beograd milion puta, sa svojim sarajevskim akcentom nisam imao ni najmanji problem, imam dosta kolega, poznanika i prijatelja srba i ja ne mogu da gledam na neke stvari crno bijelo
ako ih ima i 10 posto koji osudjuju sve to, a ima ih onda ja ne mogu da mrzim i njih, jer kao sto rekoh na jednoj drugoj temi pa me ismijase, pametnih i normalnih ljudi je skoro uvijek u manjini
bandini

#40 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

casa_vode wrote:
bandini wrote:

uzivaj u mrznji

navijam za svakog protivnika srbije u svim segmentima, one srbije sto je radila ono sto je radila i one srbije sto i dan danas to radi, kao sto sam reko, ti ih voli[/quote]

samo ti, nista ti ja ne branim
breuer

#41 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by breuer »

čovječe, nije svaki srbin četnik!, ali je 90 posto srpske političke scene orijentisano u tom pravcu! haj nam to objasni kosmopolito?

šta smo mi neki soc. antropolozi koji mjerimo koliko je srba četnika - nismo! al' nam je itekako poznata politika ;)
casa_vode

#42 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by casa_vode »

bandini wrote:

samo ti, nista ti ja ne branim
normala, samo vidim da se ti nesto kofrcis
bandini

#43 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

breuer wrote:čovječe, nije svaki srbin četnik!, ali je 90 posto srpske političke scene orijentisano u tom pravcu! haj nam to objasni kosmopolito?

šta smo mi neki soc. antropolozi koji mjerimo koliko je srba četnika - nismo! al' nam je itekako poznata politika ;)

kosmopolita ne moze nekom objasniti nista ko ne vidi dalje od svog nosa
samo cekam da me proglase cetnikom, dosta sam puta dozivljavao i da sam cetnik i balija i ustasa, i sta sve ne
pa ovaj kosmopolita i balija i cetnik je izgubio neke vrlo drage prijatelje, rodbinu, zbog tih cetnika
al ovaj kosmopolita ne moze da mrzi jedan citav narod, ako u njemu ima barem neko normalan, a ima
vi mrzite, radite sta god hocete, nek vas pojede iznutra mrznja, naucite djecu da mrze, boli me neka stvar
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#44 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by KatarinaKosaca »

bandini wrote:ako ih ima i 10 posto koji osudjuju sve to, a ima ih onda ja ne mogu da mrzim i njih, jer kao sto rekoh na jednoj drugoj temi pa me ismijase, pametnih i normalnih ljudi je skoro uvijek u manjini
Ne znam ni što ti repliciram, rekla sam da neću sa tobom više u jalove rasprave, ali hajd....
kao prvo ti si sebi snimio film da si u manjini ali kao takav aksiomski pametan i imaš monopol na istinu. Jednostavno si svijet i sve u njemu podijelio na glupu rulju koja je u većini i pametnu manjinu i sebe neskromno svrstao u ovu drugu grupu , te sa tom pretpostavkom započinješ i završavaš svaki svoj post.
Jednom sam napisala i to i mislim da u biti smatram tvoju misiju plemenitom (zaštititi manjinu i osuditi *anja u na "svojoj" strani). Problem, međutim, nastaje onog momenta kada fakte relativiziraš i činjenice ignoriraš u korist nekih eventualnih budućih događaja i osjećanja ljudi, te tako mješaš činjenice i emocije.
breuer

#45 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by breuer »

bandini wrote:
breuer wrote:čovječe, nije svaki srbin četnik!, ali je 90 posto srpske političke scene orijentisano u tom pravcu! haj nam to objasni kosmopolito?

samo cekam da me proglase cetnikom, dosta sam puta dozivljavao i da sam cetnik i balija i ustasa, i sta sve ne
pa ovaj kosmopolita i balija i cetnik je izgubio neke vrlo drage prijatelje, rodbinu, zbog tih cetnika
al ovaj kosmopolita ne moze da mrzi jedan citav narod, ako u njemu ima barem neko normalan, a ima
vi mrzite, radite sta god hocete, nek vas pojede iznutra mrznja, naucite djecu da mrze, boli me neka stvar
nisi ti četnik, ti si samo još veoma mlad ;)

p.s. negdje u svijetu postoji i obraz i prihvatanje odgovornosti i politička težnja stvarnom pomirenju i izvinjenju..al' ne...
Last edited by breuer on 06/09/2011 13:03, edited 1 time in total.
bandini

#46 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

breuer wrote:
bandini wrote:

nisi ti četnik, ti si samo još veoma mlad ;)

hvala na komplimentu ali nisam mlad, dozivio sam i prozivio citav rat, sa svime sto on nosi, i gledao sam ljude kako ginu, i kako nemaju da jedu, i to mora ostaviti utjecaja na covjeku
samo kazem da sebi ne zelim dopustiti da mrzim, jedno je biti oprezan, ne voljeti nekoga, a sasvim drugo je cista mrznja, koja nista dobro ne donosi
Skijaš

#47 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by Skijaš »

Postoje neki koji sukob sa četničkom ideologijom zloupotrebljavaju kako bi širili svoje šovinističke stavove prema Srbima, a mi trebamo prepoznati takve i suprotstaviti im se. Jer ako bilo ko vodi kampanju protiv pojedinih naroda, taj je automatski naš neprijatelj, naš sukob nije sukob sa određenim narodom nego sa šovinistima.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#48 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by KatarinaKosaca »

bandini wrote:hvala na komplimentu ali nisam mlad, dozivio sam i prozivio citav rat, sa svime sto on nosi, i gledao sam ljude kako ginu, i kako nemaju da jedu, i to mora ostaviti utjecaja na covjeku
samo kazem da sebi ne zelim dopustiti da mrzim, jedno je biti oprezan, ne voljeti nekoga, a sasvim drugo je cista mrznja, koja nista dobro ne donosi
pODVUČENO.... tako i treba. to je super. ali, onda ne relativizirati činjenicu. Činjenica da je džamija oskrnavljana. Osuda i tačka. A ne tipično tvoja relativizacija.... I ovi su i oni su i sad će vako, a onda će nako...
bandini

#49 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

KatarinaKosaca wrote:
bandini wrote:ako ih ima i 10 posto koji osudjuju sve to, a ima ih onda ja ne mogu da mrzim i njih, jer kao sto rekoh na jednoj drugoj temi pa me ismijase, pametnih i normalnih ljudi je skoro uvijek u manjini
Ne znam ni što ti repliciram, rekla sam da neću sa tobom više u jalove rasprave, ali hajd....
kao prvo ti si sebi snimio film da si u manjini ali kao takav aksiomski pametan i imaš monopol na istinu. Jednostavno si svijet i sve u njemu podijelio na glupu rulju koja je u većini i pametnu manjinu i sebe neskromno svrstao u ovu drugu grupu , te sa tom pretpostavkom započinješ i završavaš svaki svoj post.
Jednom sam napisala i to i mislim da u biti smatram tvoju misiju plemenitom (zaštititi manjinu i osuditi *anja u na "svojoj" strani). Problem, međutim, nastaje onog momenta kada fakte relativiziraš i činjenice ignoriraš u korist nekih eventualnih budućih događaja i osjećanja ljudi, te tako mješaš činjenice i emocije.

upravo kolegice katarina
tuzno je to sto sam ja kao prosjecan covjek jedan od onih koji razmisljaju svojom glavom
to puno toga govori
a posto su ovo jalove rasprave, iz jednog jedinog razloga, a razlog je sto ti ne uvazavas niti jedan argument, onda argumente necu ni iznositi
rulja jeste u vecini slucajeva glupa, kad je rulja sta pametno donijela, napravila, osim bezbrojnih krvoprolica drugacijih ljudi, osim mucenja, klanja silovanja
bandini

#50 Re: Četničko divljanje u Beogradu

Post by bandini »

KatarinaKosaca wrote:
bandini wrote:hvala na komplimentu ali nisam mlad, dozivio sam i prozivio citav rat, sa svime sto on nosi, i gledao sam ljude kako ginu, i kako nemaju da jedu, i to mora ostaviti utjecaja na covjeku
pODVUČENO.... tako i treba. to je super. ali, onda ne relativizirati činjenicu. Činjenica da je džamija oskrnavljana. Osuda i tačka. A ne tipično tvoja relativizacija.... I ovi su i oni su i sad će vako, a onda će nako...

pa ja sam rekao dzamija jeste oskrnavljena, o tome nema diskusije uopste
ali pocela se neka prica o srpskim sportistima i ostalim glupostima
i onda sam morao da karikiram, da djokovic poslije svakog osvajanja nekog turnira, ode zapali par dzamija da proslavi
imas dva nacina na koje se mozes odnositi prema zatucanim ljudima, a to je il da im predstavis argumente, sve lijepo izlozis, i dobijes odgovor kao sto sam maloprije dobio, ma ti voli cetnike, ili da ih ismijavas i podjebavas, sto je isto tako neucinkovito, ali barem je zanimljivo
Locked