F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#26 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

SARAJEVO SLAVILO U SJAJNOJ UTAKMICI
Nogometaši Sarajeva u derbi susretu petog kola Premijer lige BiH ugostili su Čelik i na kraju, u okršaju prepunom prilika, došli do minimalne, ali vrijedne pobjede (4:2).

I dok se odmjeravale protivničke snage, Sarajevo je stiglo do vodstva. Aldin Isaković je igrao rukom u svom šesnaestercu, a glavni sudac utakmice Semir Kaplan pokazao je na bijelu tačku. Precizan sa 11 metara bio je Crnogorac Damir Kojašević.

Bordo tim do prilike stiže i u 11. minuti, kada je Haskić nakon akcije koju su odigrali Obuća i Kojašević prebacio gol Adisa Nurkovića. Čelika primljeni gol nije uzdrmao, pa su se Zeničani vratili "u život" u 18. minuti. Aldin Šišić sjajno "izbacuje" odbranu Sarajeva, Emir Hadžić izlazi sam pred domaći gol i rutinski, prizemnim udarcem, matira Adija Adilovića.

Dvije minute kasnije, nova velika prilika za goste. Dario Purić je iskosa pucao, a Adilović sjajno odbranio. Isti igrač tukao je sa 20-ak metara u 25. minuti, no ovaj put lopta odlazi pored lijeve stative gola Sarajeva. U 29. minuti Kojašević dolazi do ruba kaznenog prostora, silovito šutira, a Nurković uspijeva ukrotiti njegov pokušaj.

I dok je Čelik bolje stajao na terenu, bordo tim je ponovo poveo. Igrala se 38. minuta kada je Asmri Suljić prošao desnom stranom, odlično centrirao, a iskusni Obuća, inače bivši igrač Čelika, sa nekih dva-tri metra glavom pogodio.

Odmah na poluvremenu po jedna izmjena na obje strane. Umjesto Horića u igru je ušao Martinović, a Džafić, još jedan bivši Čelikovac, zamijenio je Obuću, strijelca drugog gola domaćeg sastava. Upravo novi igrač na terenu kod gostiju, Dejan Martinović, prijeti u 48. minuti Adiloviću. koji je uspio odbraniti pokušaj gostujućeg veznjaka sa preko 30 metara.

Džafić je u 57. minuti bio u izglednoj prilici, ali iz okreta, lijevom nogom, loptu plasira ravno u dobro postavljenog Nurkovića. Potom gosti preuzimaju incijativu sredinom drugog dijela, a Hadžić u 64. minuti glavom pogađa glavom prečku iz kornera.

Elvedin Beganović u 68. minuti u igru šalje Armina Kapetana, a ovaj mu se zahvaljuje pogotkom nakon samo minut provedenog vremena na terenu. Hadžić je centrirao, nastala je gužva pred golom Sarajeva, a najbolje se snalazi upravo Kapetan.

Do kraja Sarajevo postiže pobjedonosni pogodak. Dogodilo se to deset minuta prije kraja utakmice. Mladi napadač gostiju Aldin Šišić pogađa vlastitu mrežu za veliko slavlje domaćih navijača. Mogao se iskupiti u 82. minuti, ali je na asistenciju Purića prebacio gol Sarajeva.
Sve dileme oko pobjednika riješio je Kojašević sjajnim pogotkom u sudijskoj nadoknadi, za konačnih 4:2 u korist Sarajeva.
sportsport.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#27 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

Plišek: Vratila nam se sreća

Trener Sarajeva bio je i više nego zadovoljan nakon četvrtog trijumfa njegovog tima u pet do sada odigranih kola Premijer lige BiH. Uspjeli su ono što su najavljivali. Pobjedom nad Čelikom su potvrdili i ovjerili gostujuću pobjedu protiv Slavije koja tek sada ima pravu težinu.

„Čudan je osjećaj nakon večerašnje utakmice. Kazao bih da nam se sreća večeras vratila, ista ona koja nas je napustila u susretu protiv Veleža. Protivnik je pokazao da ima kvalitet, posebno u napadu gdje su nam zadavali ogromne probleme. Međutim, i mi smo pokazali svoju snagu u napadu, te uz odličnog golmana Adilovića na golu zaluženo smo slavili“, kazao je Jirži Plišek.

Trener Čelika Elvedin Beganović koji je na toj poziciji naslijedio Borisa Gavrana, nakon tri kola nije zadovoljan ishodom susreta i smatra da je njegov tim trebao iz večerašnjeg susreta izaći sa najmanje osvojenim bodom.

Dobra utakmica, mislim da je publika bila zadovoljna viđenim i da je ovaj duel starih rivala bio na vrhunskom nivou. Mislim da je rezultat nerealan, te sam mišljenja da smo večeras zaslužili najmanje bod. Umjesto da povedemo kod rezultata 2:2, kada smo imali čist zicer, mi sami sebi dajemo i Sarajevo na kraju sretno pobjeđuje“, kazao je Beganović te dodao:
Sportcentar
-LIBERO-
Čiča Gliša

#28 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

Damir Kojasevic:Izjava poslije pobjede nad Celikom

-LIBERO-
Čiča Gliša

#29 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

Video galerija : Sarajevo-Celik

:arrow: FOTO:

fksinfo.com
Radar71

#30 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by Radar71 »

-LIBERO- wrote:Video galerija : Sarajevo-Celik

:arrow: FOTO:

fksinfo.com
Nek sam i ja jednom u gro planu :D :D
pOZz

#32 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by pOZz »

-LIBERO-
Čiča Gliša

#33 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

Image
-LIBERO-
Čiča Gliša

#34 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

Image
pOZz

#35 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by pOZz »

5.kolo Premijer lige BiH 2011/2012
27.8.2011.
21:00h

Sarajevo - Čelik 4:2
1:0 Kojašević (p) 6'
1:1 Hadžić 18'
2:1 Obuća 38'
2:2 Kapetan 69'
3:2 Šišić (ag) 80'
4:2 Kojašević 90'+4

Prvo poluvrijeme (404 MB) Image http://www.megaupload.com/?d=WVZRHDE9
Drugo poluvrijeme (423 MB) Image http://www.megaupload.com/?d=CXBAL7WD
-LIBERO-
Čiča Gliša

#36 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

-LIBERO-
Čiča Gliša

#37 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

Printano izdanje "Dnevni avaz"

Image

Printano izdanje : "Oslobodjenje"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#38 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

Jirži Plišek, šef stručnog štaba tima s Koševa: Monika se zbog mene doselila u Sarajevo

Odličnim igrama protiv Orebra u Evropskoj ligi, ali i u domaćem prvenstvu, gdje bordo tim nakon pet kola zauzima prvo mjesto sa 13 osvojenih bodova, Jirži Plišek (Jiri) osvojio je simpatije navijača Sarajeva tako da na Koševu u posljednje vrijeme često odjekuje ime češkog nogometnog stručnjaka.

Ovo nije prvi Plišekov angažman u Bosni i Hercegovini. Naime, 2004. godine sjedio je na klupi Željezničara. Jirži se prije dolaska u Sarajevo malo pribojavao reakcija navijača Sarajeva, ali je poslije, upravo u razgovoru s njima, shvatio da će mu oni biti velika podrška.

Razmišlja o stanu

- Za sada je sve više nego dobro. Svi u klubu, od navijača do članova uprave i igrača, čine da se dobro osjećam. Atmosfera je odlična i polako ostvarujemo svoje ciljeve. Najveća podrška mi je dugogodišnji prijatelj Irfan Redžepagić - kaže Plišek.

I nakon odlaska iz Željezničara, nogometni stručnjak iz Češke bio je redovan posjetilac glavnog grada.

- U Sarajevo se uvijek rado vraćam. Nekoliko dana odmora koje sam imao, obavezno sam dolazio sam ili sa sinovima u glavni grad BiH. Od Sarajeva sam dobio na korištenje stan u blizini gradske bolnice. Blizu mi je i stadion tako da je lokacija više nego dobra. Polako se upoznajem i s komšilukom. Možda jednog dana tu i kupim stan, ali o tome je još rano pričati - kaže šef stručnog štaba bordo tima.

Plišek se razveo od prve supruge, s kojom ima trojicu sinova Jana, Jakupa i Jindrija, a sada je u Sarajevo došao s novom djevojkom.

Planine i turizam

- Imam ozbiljnu vezu. Moja djevojka Monika je Slovakinja i zbog mene je ostavila posao i preselila se u Sarajevo. Zajednički život za sada ide dobro, svjestan sam žrtve koju je podnijela zbog mene - kaže nogometni trener.

Jiržija je uvijek privlačila prirodna ljepota Bosne pa u slobodno vrijeme voli otići na neku od planina i uživati u netaknutoj prirodi.

- Bosna je prelijepa. Uživam u bh. planinama. Mislim da bi se one mogle mnogo bolje iskoristiti za razvoj turizma - kaže četrdesetogodišnji Čeh, koji priznaje da je na bosanskom jeziku prvo naučio psovke.

BiH riznica talenata

Češkom stručnjaku pripadaju velike zasluge za uspješnu karijeru Edina Džeke. Kada je otišao iz Željezničara, preporučio je ljudima iz Teplica da dovedu našu nogometnu zvijezdu.

- Edin je primjer da se trud isplati. BiH je uvijek bila riznica nogometnih talenata. Uz uspješan rad u klubovima, mislim da će reprezentacija biti sve bolja i bolja. U Sarajevu imamo koncept i polako radimo na našim ciljevima. Za uspjeh je potrebno da se dosta stvari poklopi - kaže Jirži.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#39 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

Pehlić: Vraćam se, ali ne protiv Kozare

Fudbaleri Sarajeva vrijedno su radili tokom prvenstvenu pauze. Atmosfera na Koševu je šampionska i svi jeda čekaju nastavak prvenstva

Fudbaleri Sarajeva vrijedno su radili tokom prvenstvenu pauze. Atmosfera na Koševu je šampionska i svi jeda čekaju nastavak prvenstva. Lider Premijer lige u narednom kolu čeka Kozaru i ukoliko se ne desi senzacija, bordo tim će i nakon šest kola ostati vodeći tim. U susretu protiv Kozare, Jirži Plišek neće moći računati na Vučinu Šćepanovića, koji će pauzirati zbog kartona.

Iako se očekivalo da bi se protiv Kozare u tim mogao vratiti Edin Pehlić, ofanzivac s Koševa će još malo sačekati na povratak na teren.

«Sve ide po planu. Ove sedmice bi se trebao vratiti pravom treniranju sa ekipom. Vidjet ćemo kako će sve proći. Ja se osjećam dobro. Ipak, mislim da je još rano da se vratim protiv Kozare. Koljeno je koljeno. Želim da sve dobro zaraste i da budem 100 posto spreman», kazao je Pehlić, koji će kada se vrati dodatno pojačati konkurenciju u ekipi Sarajeva.
Sportcentar.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#40 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

Kratki video sazetak finalnog susreta na turniru "Zelimir Vidovic-Keli": Sarajevo-Olimpic

-LIBERO-
Čiča Gliša

#41 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

Kojašević: Neće nas poremetiti pauza, ostajemo prvi

Atmosfera u timu sa Koševa je sjajna. Izabranici Jiržija Plišeka su vodeći tim nakon pet prvenstvenih kola, a ukoliko se ne desi senzacija tako bi trebalo biti i nakon narednog kola

Nakon reprezentativne pauze za vikend se nastavlja Premijer liga BiH. Atmosfera u timu sa Koševa je sjajna. Izabranici Jiržija Plišeka su vodeći tim nakon pet prvenstvenih kola, a ukoliko se ne desi senzacija tako bi trebalo biti i nakon narednog kola. Naime. U šestom kolu na Koševu gostuje Kozara, a Sarajevo će biti veliki favorit.

«Ne zanima nas ko dolazi na Koševo. S kim god da igramo idemo na pobjedu, a tako će biti i protiv Kozare. Neće nas poremetiti pauza, jer želimo ostati na vrhu premijerligaške karavane», kaže veznjak Sarajeva i prvi topnik ligfe, Damir Kojašević sa četiri gola.

«Zadovoljan sam svojim igrama, nadam se da ću sa golovima nastaviti i u nastavku prvenstva. Najbitnije je da je ekipa u formi i da među nama vlada sjajna atmosfera», kaže Kojašević.

Sportcentar.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#42 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

-LIBERO-
Čiča Gliša

#43 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

Plišek: Pauzu smo dobro iskoristili, punom snagom na Kozaru

Izabranici Jiržija Plišeka preoteklih 14 dana iskoristili su da se što bolje spreme za nastavak sezone. Cilj je zadržati prvo mjesto

Fudbaleri Sarajeva sutra od 19 sati na Koševu igraju susret 6. kola, a protivnik bordo momcima bit će Kozara. Izabranici Jiržija Plišeka preoteklih 14 dana iskoristili su da se što bolje spreme za nastavak sezone. Cilj je zadržati prvo mjesto.

Ovaj period smo iskoristili za dobijanje kondicije i snage. Odigrali smo i dvije pripreme utakmice, gdje smo uigravali neke varijente. Sutra moramo biti 100 posto koncentrirani na teren. Želimo dobru utakmicu, a svi znamo koliko bi nam značila pobjeda. Svjesni smo i kvaliteta protivnika, ali se nadam da ćemo ponovo biti na nivou“, kaže Plišek, koji neće moći računati na Šćepanovića (kartoni), Šmigalovića i Pehlića, dok se u tim vraća Kenan Handžić.

Na današnjoj presici pojavio se i novi igrač, Ivan Sesar, kojeg je češki stručnjak okarakterisao kao tip igrač koji je potreban Sarajevu.

Drago mije da je tu sa nama. Igra na poziciji veznog, baš onoj koju smo tražili. Želim mu poželiti dobrodošlicu“, kaže Plišek.

Mladi veznjak nije krio oduševljenje dolaskom na Koševo.

Prvi utisci su sjajni. Prezadovoljan sam što sam došao, a to je bila i moja želja. Znam da imamo kvalitetan tim koji ima velike ambicije. Sutra očekujem dobar meč i našu pobjedu“, riječi su Sesara, koji bi prema riječima Plišeka mogao biti u konkurenciji za sutrašnji susret.

Inače, Plišek je istakao da svi novi igrači koji su došli su pojačanja, bez obzira da li su sada u planu.

sportcentar.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#44 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

Intervju : Jirzi Plisek

Prteuzeto sa: www.fksinfo.com
-LIBERO-
Čiča Gliša

#45 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

UBJEDLJIVA POBJEDA SARAJEVA NAD KOZAROM

Nogometaši Sarajeva stigli su do pete pobjede u šestom kolu Premijer lige BiH. Izabranici Jiržija Plišeka s ubjedljivih 4:0 savladali su Kozaru iz Gradiške.

Sarajevo je nastavilo sjajni niz, a ovo im je treća uvezana pobjeda, druga uzastopna pred svojim navijačima. I ovaj put, kao i u prethodne dvije utakmice, Sarajevo je protivniku "poklonio" četiri pogotka. Sjetimo se da je s 4:0 bordo tim slavio u Lukavici, a u prošlom kolu je s 4:2 na Koševu poražen Čelik.

Kozara je dobro otvorila utakmicu, budući da Sarajevo barem pola sata nije moglo pronaći način da ugrozi njihov gol. U prvih desetak minuta možemo izdvojiti tek polupriliku u kojoj se našao kapiten domaćih Sedin Torlak, no nije bio precizan. Prvu pravu priliku, zapravo, propustili su gosti. U 16. minuti Marko Basara je ušao u šesnaesterac Sarajeva i dobro tukao, ali se Adi Adilović nije dao iznenaditi.

Sarajevo je uzvratilo preko Sesara, posljednjeg ovoljetnog pojačanja, koji je pokušao iz slobodnog udarca, no nije bilo problema za gostujućeg golmana Kozića. Bordo tim u prednost dolazi u 34. minuti. Asmir Suljić je iznudio korner, kojeg izvodi Damir Kojašević, a Semir Bajraktarević glavom matirao Kozića za domaće slavlje.

Do kraja prvog dijela bilježimo pokušaj Stjepanovića sa 20-ak metara, no ponovo je siguran Adilović. Do početka drugog dijela gostujući trener izvršio je čak dvije izmjene, pa su umjesto Ćorića i Škorića u igru ušli Jandrić i Petrović. Odmah na otvaranju drugog dijela loše vijesti sa Koševa. Naime, dogodio se incident na sjevernoj tribini, pa je jedan navijač Sarajeva odvezen u bolnicu kolima hitne pomoći.

Prava golijada domaćih nastala je u 69. minuti. Prvi je Suljić iskoristio grešku gostiju i pogodio za već sigurnih 2:0, a ubrzo nakon toga Kojašević je sjajno pogodio iz slobodnog udarca, što mu je bio peti ovosezonski pogodak. U 75. minuti Kozić brani atraktivan pokušaj Obuće škaricama.

Zaprijetio je i Maksumić topovskim udarcem u 83. minuti, koji je otišao tik iznad grede. U 86. minuti sve je bilo riješeno. Kojašević je izveo korner, a Torlak se najbolje snašao u gužvi i pogodio za visoku pobjedu od 4:0.

Sarajevo je itekako zaslužilo pobjedu, iako su istu zasjenili incidenti na tribini. Zasad nemamo informacija što se, zapravo, dogodilo, a navodno je zboden jedan navijač domaćeg tima.
SS.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#46 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

" Sarajevo je večeras lagano savladalo ekipu Kozare rezultatom 4:0 "

Šesto kolo Premijer lige BiH donijelo je četvrtu utakmicu u kojoj je naš tim postigao 4 gola, a doda li se tome da je večeras naša odbrana bila neprolazna onda je utisak još bolji. Golove u današnjoj utakmici postigli su Bajraktarević, Suljić, Kojašević i Torlak.

Mrežu Kozare načeo je Torlak u 8. minuti utakmice nakon centaršuta Kojaševića ali je sudija signalizirao ofsajd poziciju. Pet minuta nakon toga Torlak ponovo dobro reaguje na centaršut raspoloženog Kojaševića ali njegov udarac glavom brani Torlak. Sa druge strane Kozara ima svoju prvu priliku u 15. minuti kada Basara izlazi sam pred Adilovića ali ga debitant Sesar stiže i ometa te njegov šut odlazi preko našeg gola.

Veliki broj prekida u prvom poluvremenu omogućio je i Torlaku da se često nalazi u prilici za postizanje gola pa je tako blizu bio i u 20. minuti kada on i Haskić ne reaguju dobro u gužvi pred golom Kozare i ova prilika odlazi u nepovrat. Ipak, u 34. minuti Kojašević ponovo centrira nakon prekida a Bajraktarević glavom pogađa mrežu Kozare za svoj prvi pogodak u dresu Sarajeva.

Drugo poluvrijeme naša ekipa nastavila je sa dominacijom na terenu, a danas slaba ekipa Kozare nije imala puno prilike da ugrozi gol Adilovića. Igrala se 68. minuta kada jedan od napada naše ekipe odbrana gostiju nespretno zaustavlja i nakon nesporazuma između odbrambenog igrača i golmana ovaj drugi izbija kratko loptu van kaznenog prostora samo do Suljića koji je posprema u mrežu za 2:0. Slavlje se nije ni stišalo a Kojašević u 71. minuti sjajnim udarcem iz slobodnog udarca pogađa mrežu nemoćnog golmana Kozare.

Ovaj period odlične igre umalo je i Obuća krunisao pogotkom u 73. minuti. Njegov prelijep pogodak makazicama spriječio je golman gostiju uz pomoć stative, a Obuća je pokazao da njegovo vrijeme još nije prošlo. Mogao je zabiti Obuća i u 81. minuti kada je izašao sam na golmana, predriblao ga, ali je otišao u mrtvi ugao te nije uspio poslati loptu u gol.

Nakon velikog broja pokušaja, Torlak napokon postiže gol u 86. minuti. Gol za konačnih 4:0, kao i u utakmici protiv Slavije, naš kapiten je postigao glavom nakon gužve i odbijene lopte u petercu Kozare.

Posljednju priliku na utakmici imao je Studen u sudijskog nadoknadi utakmice kada je odlično šutirao pod prečku Adilovića ali je ovaj intervencijom spasio naš gol a rezultat je ostao 4:0.
Prvi dio fotografija sa utakmice u :arrow: galariji fksinfo
Obuca9

#47 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by Obuca9 »

pOZz

#48 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by pOZz »

6.kolo Premijer lige BiH 2011/2012
10.9.2011.
19:00h

Sarajevo - Kozara 4:0
1:0 Bajraktarević 34'
2:0 Suljić 69'
3:0 Kojašević 71'
4:0 Torlak 87'

Prvo poluvrijeme (394 MB) Image http://www.megaupload.com/?d=BVT31AFF
Drugo poluvrijeme (411 MB) Image http://www.megaupload.com/?d=SV4IG48C
Bordolini

#49 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by Bordolini »

hz__semir wrote:
Sjo golmana. Donator pravi :-D
-LIBERO-
Čiča Gliša

#50 Re: F.K Sarajevo:Video izvjestaji,portali,mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

Printano izdanje :"Oslobodjenja"

Image

Printano izdanje: "Dnevni avaz"
Post Reply