Stvarno gledaš ružičasto na svijet. Pa malo se udubi i u taj vrh, pa ćeš vidjeti da su prisutne iste one sitne male spletke, ponekad su u pitanju igre riječima, koje za rezultat imaju to što imaju. Samo što su ulozi veći. Na kakav način su došli, sa 100% sigurnošću ne znam, ali sigurno ti mogu reći sa 100% sigurnošću da 95% njih nije trebalo doći na poziciju na kojoj su. A za svakog od njih, imaš sigurno 10 ljudi koji su elokventniji, sposobniji itd. za tu njihovu poziciju, ali nisu mogli doći na nju. Zbog čega? Ne znam. Možda upravo zato jer je neko potvorio ovog drugog budućem šefu, radio nepošteno, kupio diplomu, dao nekom kovertu (a onaj sposobni nije imao toliko da mu dadne).... Mnogo je mogućnosti i vjeruj nijedna od njih nije daleko od realnost, makar u ovoj našoj državi.JThomas wrote:Pa ne treba nam ni Amerika ni Španija, pogledajmo našu lijepu Bosnu i Hercegovinu, silne kriminalce, koji godinama pljačkaju narod, koji su uspjeli nepoštenjem, gaženjem preko drugih, raznoraznim malverzacijama. Koji su se toliko para naklepali da ne moraju ni oni ni njihova djeca, unučad i praunučad raditi do kraja života. I koja su im to majke ti vrata zatvorena? Otvorenija su njima svaka vrata u ovoj državi nego i meni i tebi i svima nama zajedno.ovo su dva svijeta različita. prvo je svijet milionskog kriminala i prevara, a drugo sitnih spletki na nekom klasičnom radnom mjestu i to je smiješno porediti.Riječ je o nazovimo perfidnim igrama unutar radnog okruženja, između kolega. O kojima ne zna šef, tako da nema tu nikakve revizije, zatvaranja vrata itd. Radi se o laktanju, nepoštenim potezima i sl. koji kao rezultat imaju bolju poziciju, veću platu itd. Vjeruj, DUGOROČNO - DO PENZIJE.
misliš da je neko postao jedan od ovih iz prvog svijeta potvarajući šefu kolege u kancelariji? ili da je ikad i radio u nekom normalnom radnom okruženju?
Nije valjda da aludiraš na to da nam je državni vrh primjer kako dobri i pošteni, trudom i radom uspijevaju? Ne mogu da vjerujem.
Suština je u pitanju. Kad dobro prostudiraš ovu tematiku, vidjećeš da je možeš primijeniti na svako radno okruženje i u njemu naći potrebne elemente. Sasvim je svejedno da li je u pitanju državni vrh ili obično radno okruženje. Ima ih dosta koji jesu radili obične poslove, a koji su sada u državnom vrhu. Ali kada sam spominjao milione, nisam samo na njih mislio. Pogledaj malo naše tržište, velike firme i njihove direktore. Pogledaj zamjenike direktora - obično se oni za sve pitaju - direktor ništa - malo se raspitaj preko koliko kolega su morali PREGAZITI da bi došli na tu poziciju.