Novo ili Polovno?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

The_Flyer2002

#26 Re: Novo ili Polovno?

Post by The_Flyer2002 »

damirdamic wrote:
cucamonga wrote:
Dr.Mr.Fr. wrote:2011 Mazda 3 2.0 (150ks) 5 brizna manualni (osnovna oprema)

nema zajeba 100% :D
jaran mi vozi Mazdu 6 zoomzoom - vozio sam je i ja - auto nema nikakve greske vec 50 000 km.

ja bih isao sa Mazdom bez da se uvaljujem u taj neki, nama balkancerosima toliko svojstven, pimp "vidi nime" status.

ovi sto pricaju o gospodi u americi koja voza BMWove - nek malo odu u USA pa nek vide ko vozi Lexuse i BMWove :mrgreen:

mater Nailova :mrgreen: :run:

uglavnom kako ti rekose - novo je novo - u ovom slucaju biram japansko 8) 8-)
i sretno se navozo
podrzavam tvoje misljenje i ponovo ponavljam covjeku ....novo je novo...ako vec zeli bmw neka kupi neki star 1 godinu koji je jos pod garancijom i koji nije presao vise od 50 000 km.to je kompromis :)
Dobar kompromis, ali nemoguc. Ta ideja je van realnosti. :run: mozda nekada u buducnosti, ali za sada ni u masti. :(
The_Flyer2002

#27 Re: Novo ili Polovno?

Post by The_Flyer2002 »

whow wrote:Treba biti realan ;Mazda 3 je jedno osrednje vozilo koje istina jeste bolje od Golfa ali daleko od lidera u klasi. Trojka je jedno od manjih auta u segmentu , posebno zadnja klupa, dalje limarija je kao sto sam rekao problematicna a to dali se ne kvari i da je novo- novo su gluposti izrecene od nekoga ko nema previse iskustva sa novim vozilima koja se u biti kvare jednako kao i ona polovna. BMW ima garanciju od 5 godina i 100 000 km a ovlasteni prodavac cesto daje i produzenu garanciju na BMW. Odrzavanje je obavezno i kod Mazde kao i kod BMW-a s tim da je BMW servis nesto skuplji . Sad ispade da je 3 godine star BMW kanta . To je jednostavno glupost jer se radi o najboljim autima na svijetu koja u principu traju duze od konkurencije. Elem uzmi sta volis i nemoj da te prepadaju ovi ziherasi sto jeruju da je novo novo pa makar i Kia.
Po opremi i ako se pogleda ulozeno-dobiveno omjer onda je mazda def bolja odluka, ali da je bolja od golfa, bas i neznam. Golf mi se ucinio kvalitetniji sa izradom i materijalima vec mazda. Razlog zasto je mazda na listi je radi cijene koja je najniza od svih spomenutih automobila kao i sportski ovijes. Najveca negativa mazde je buka koja ulazi u kabinu. Nesjecam se kad sam vozio bucnije auto, za razliku od bmw-a koji je VEOMA tih.

Odluke, odluke, odluke... :?
ljevoruki

#28 Re: Novo ili Polovno?

Post by ljevoruki »

The_Flyer2002 wrote:
whow wrote:Treba biti realan ;Mazda 3 je jedno osrednje vozilo koje istina jeste bolje od Golfa ali daleko od lidera u klasi. Trojka je jedno od manjih auta u segmentu , posebno zadnja klupa, dalje limarija je kao sto sam rekao problematicna a to dali se ne kvari i da je novo- novo su gluposti izrecene od nekoga ko nema previse iskustva sa novim vozilima koja se u biti kvare jednako kao i ona polovna. BMW ima garanciju od 5 godina i 100 000 km a ovlasteni prodavac cesto daje i produzenu garanciju na BMW. Odrzavanje je obavezno i kod Mazde kao i kod BMW-a s tim da je BMW servis nesto skuplji . Sad ispade da je 3 godine star BMW kanta . To je jednostavno glupost jer se radi o najboljim autima na svijetu koja u principu traju duze od konkurencije. Elem uzmi sta volis i nemoj da te prepadaju ovi ziherasi sto jeruju da je novo novo pa makar i Kia.
Po opremi i ako se pogleda ulozeno-dobiveno omjer onda je mazda def bolja odluka, ali da je bolja od golfa, bas i neznam. Golf mi se ucinio kvalitetniji sa izradom i materijalima vec mazda. Razlog zasto je mazda na listi je radi cijene koja je najniza od svih spomenutih automobila kao i sportski ovijes. Najveca negativa mazde je buka koja ulazi u kabinu. Nesjecam se kad sam vozio bucnije auto, za razliku od bmw-a koji je VEOMA tih.
Ponovo mjesas babe i zabe - ne mozes porediti BMW i Mazdu 3. Naravno da je tisi, bolji, brzi, kvalitetniji, dva i pol puta skuplji :D
Jos nesto - VW golf sa 2.5 motorom kad je izasao imao je 150KS, sada kazu da ima 170KS. Vjeruj mi da sam vozio obadva i nisam primjetio razliku. Puno zuji, malo meda daje. Kvalitet upitan, pogledaj malo po recenzijama i forumima. Imao sam 2006 pasata 2.0T, novog sam kupio, znali su me po imenu u servisu, sreca pa ga se rijesih prije isteka garancije. :x
Sretno i pamet u glavu.
whow

#29 Re: Novo ili Polovno?

Post by whow »

ljevoruki wrote:
The_Flyer2002 wrote:
Ponovo mjesas babe i zabe - ne mozes porediti BMW i Mazdu 3. Naravno da je tisi, bolji, brzi, kvalitetniji, dva i pol puta skuplji :D
Jos nesto - VW golf sa 2.5 motorom kad je izasao imao je 150KS, sada kazu da ima 170KS. Vjeruj mi da sam vozio obadva i nisam primjetio razliku. Puno zuji, malo meda daje. Kvalitet upitan, pogledaj malo po recenzijama i forumima. Imao sam 2006 pasata 2.0T, novog sam kupio, znali su me po imenu u servisu, sreca pa ga se rijesih prije isteka garancije. :x
Sretno i pamet u glavu.
Potpisujem ;
vidim da govoris iz iskustva jer sam i sam imao oba vozila o kojima govoris Golf 5 sa 2.5 litre masinom kao i Passata B6 sa 2.0T motorom i potvdit cu da se radi o dubioznim vozilima koje bi preporucio samo dusmanu. Ova dva VW imaju masu velikih i malih problema koji se javljaju neovisno o tome ko i kako ih vozi .Radi se o problemima inzinjeringa koji se javljaju kod novih jednako kao i kod polovnih automobila. Po pitanju Mazda 3 kao sto rekao imao sam popuno opremljenu mazdu 3 GS i takva kosta 27 hiljada kanadskih dollara nova . Dakle dodas jos par hiljada i mozes imati Mazdu 6 koje je auto vece klase i u svemu bolja od trojke .Uglavnom mislim da ukoliko zivis u Americi puno bolja opcija ti je da gledas neko Americko vozilo nego ove VW-ve.bMW je ok ali nije jeftin i naravno odrzavanje je skupo.
tech10

#30 Re: Novo ili Polovno?

Post by tech10 »

damirdamic wrote:

polovno auto je macak u vreci,nikad ne znas ko ga je i kako vozio
Isto ti je i sa hotelskom sobom ili priborom za jelo u restoranu. :-)
vukojebina

#31 Re: Novo ili Polovno?

Post by vukojebina »

whow wrote: Potpisujem ;
vidim da govoris iz iskustva jer sam i sam imao oba vozila o kojima govoris Golf 5 sa 2.5 litre masinom kao i Passata B6 sa 2.0T motorom i potvdit cu da se radi o dubioznim vozilima koje bi preporucio samo dusmanu. Ova dva VW imaju masu velikih i malih problema koji se javljaju neovisno o tome ko i kako ih vozi .Radi se o problemima inzinjeringa koji se javljaju kod novih jednako kao i kod polovnih automobila. Po pitanju Mazda 3 kao sto rekao imao sam popuno opremljenu mazdu 3 GS i takva kosta 27 hiljada kanadskih dollara nova . Dakle dodas jos par hiljada i mozes imati Mazdu 6 koje je auto vece klase i u svemu bolja od trojke .Uglavnom mislim da ukoliko zivis u Americi puno bolja opcija ti je da gledas neko Americko vozilo nego ove VW-ve.bMW je ok ali nije jeftin i naravno odrzavanje je skupo.

jebem ga, jel ima neko auto da ti nisi imo??? ja seratora majko moja...
whow

#32 Re: Novo ili Polovno?

Post by whow »

vukojebina wrote:
whow wrote: Potpisujem ;

jebem ga, jel ima neko auto da ti nisi imo??? ja seratora majko moja...
sta ces , nikad nisam imao Passat lubenicara niti G2D .
madner

#33 Re: Novo ili Polovno?

Post by madner »

Ama dobro, ima ljudi da im das geviht i to bi razvalili.

Ili bi otvarali teme da hvale svoj izbor pa se poslje pravili Englezi, pardon Kanadjani. :D
The_Flyer2002

#34 Re: Novo ili Polovno?

Post by The_Flyer2002 »

HenryKinasky wrote:Ova tema je dokaz da je u SAD uglavnom otišla seljdaija.
Lol. Pa vidi ko govori. Neznas mi pravilni izraz napisati. :(
çocuk LOL :dance:
The_Flyer2002

#35 Re: Novo ili Polovno?

Post by The_Flyer2002 »

Potpisujem ;
Zar ima neko americko auto da valja osim forda?
drndalo

#36 Re: Novo ili Polovno?

Post by drndalo »

Ima Mercedes iz Alabame, i BMW iz Juzne Karoline... :lol:
The_Flyer2002

#37 Re: Novo ili Polovno?

Post by The_Flyer2002 »

drndalo wrote:Ima Mercedes iz Alabame, i BMW iz Juzne Karoline... :lol:
Ah kako sam njih mogao zaboraviti? :?
vanda

#38 Re: Novo ili Polovno?

Post by vanda »

The_Flyer2002 wrote:
Potpisujem ;
Reci mi da se šališ ?
The_Flyer2002

#39 Re: Novo ili Polovno?

Post by The_Flyer2002 »

vanda wrote:
The_Flyer2002 wrote:
Potpisujem ;
Reci mi da se šališ ?
Ne nisam. Imao sam do sada 2 forda i sa njima sam bio veoma zadovoljan. Jedini razlog zasto sam ih zamjenuo jeste taj sto su bili u sudaru. Moje zadnje vozilo je bio mercury grand marquiz (ford crown victoria), kojeg sam imao zadnjih 7 godina i sa kojim sam presao preko 150,000 milja. Nikad mu se nista nije pokvarilo. Do prosle sedmice auto je letilo ko novo. Naravno malo se previse bilo zaletilo pa zavrsilo u drvetu :( . Radi toga ova tema. :dance:

Inace, imao sam gm-ove prozivode i nikad vise. Cryslera / dodge nebi ni besplatno.
whow

#40 Re: Novo ili Polovno?

Post by whow »

[vidim da govoris iz iskustva jer sam i sam imao oba vozila o kojima govoris Golf 5 sa 2.5 litre masinom kao i Passata B6 sa 2.0T motorom i potvdit cu da se radi o dubioznim vozilima koje bi preporucio samo dusmanu. Ova dva VW imaju masu velikih i malih problema koji se javljaju neovisno o tome ko i kako ih vozi .Radi se o problemima inzinjeringa koji se javljaju kod novih jednako kao i kod polovnih automobila. Po pitanju Mazda 3 kao sto rekao imao sam popuno opremljenu mazdu 3 GS i takva kosta 27 hiljada kanadskih dollara nova . Dakle dodas jos par hiljada i mozes imati Mazdu 6 koje je auto vece klase i u svemu bolja od trojke .Uglavnom mislim da ukoliko zivis u Americi puno bolja opcija ti je da gledas neko Americko vozilo nego ove VW-ve.bMW je ok ali nije jeftin i naravno odrzavanje je skupo.[/quote]
Zar ima neko americko auto da valja osim forda?[/quote]

Ne nisam. Imao sam do sada 2 forda i sa njima sam bio veoma zadovoljan. Jedini razlog zasto sam ih zamjenuo jeste taj sto su bili u sudaru. Moje zadnje vozilo je bio mercury grand marquiz (ford crown victoria), kojeg sam imao zadnjih 7 godina i sa kojim sam presao preko 150,000 milja. Nikad mu se nista nije pokvarilo. Do prosle sedmice auto je letilo ko novo. Naravno malo se previse bilo zaletilo pa zavrsilo u drvetu :( . Radi toga ova tema. :dance:

Inace, imao sam gm-ove prozivode i nikad vise. Cryslera / dodge nebi ni besplatno.[/quote]

Taj Ford Crown Victoria tj.Grand Marquiz se nije promjenio u u zadnjih 20 godina . U ljudskim godinama Crawn Victoria je stogodisnjak ; V8 masina sa 4.6 litra zapreminine iz koje jedva izvlace 200 tinjak konja je smijesna ehnologija imajuci u vidu da jedan Huyndaji u svoja vozila koja se mogu kupiti sa 25 k dollara ugraduje 2.0 T masinu koja proizvodi 268 ks. Sto se tice Crhyslera mislim da ima najbolje dizajnirana vozila od svih Americkih proizvodaca a sto se tice GM-a ni sam nisam neki ljubitelj , nesto mi ne leze. Uglavnom neznam gdje je zapelo , covjek zivi u Americi tako da cijena benzina i nije neka velika problematika vjerovatno je vaznije da uzme vozilo koje je napravljeno za Americke uslove voznje dakle duze ture , jaka ubrzanja , udobna itd a u ovim elementima Americka auta su bolja od Europskih ne uzimajuci u obzir primum klasu th BMW , Audi , Mercedes. Inace po ocjeni velike vecine auto kritike nova Jetta je proglasena najgorim novim autom u klasi :lol: sto je totalno realno imajuci u vidu konkurenciju koja je napravila svjetlosne pomake dok je VW zamjenio , diskove dobosima , neovisno zadnje vjesanje sa poluovisnim , poceo ugradivati 15 godina staru masinu sa 115 ks i uveo mnostvo "inovacija " kojima je donekle uspio sniziti cijenu svome inferiornom proizvodu koji se zove Nova Jetta .
The_Flyer2002

#41 Re: Novo ili Polovno?

Post by The_Flyer2002 »

To sve sto velis je istina. To za Jettu je tako, ali Jetta i Golf su 2 potpuno drugcija auta i Golfa su ostaviti netaknuta.
Takodjer i to za Merca je istina, ali to samo znaci da su bili u stanju da otklone sve probleme tokom svih tih godina. :)
whow

#42 Re: Novo ili Polovno?

Post by whow »

The_Flyer2002 wrote:To sve sto velis je istina. To za Jettu je tako, ali Jetta i Golf su 2 potpuno drugcija auta i Golfa su ostaviti netaknuta.
Takodjer i to za Merca je istina, ali to samo znaci da su bili u stanju da otklone sve probleme tokom svih tih godina. :)
Slazem se , komsija vozi 2010 Grand Marquiza kojeg je morao cekati iz USA jer im je 2009 bila zadnja godina u Kanadi .Ovo mu je treci Marc i covjek nece nista drugo. Sad se iznenada na trzistu pojavila 2011 Crawn Vics koje se oglasavaju za 25 k dollara. Nisam siguan o cemu se radi obzirom da je proizvodanja zvanicno prestala. Sto se tice same teme moj konacan odgovor je ; Polovno i Americko. Dakle uzmi domaci proizvod izmedu 1-3 godine star koji ce jos biti pod bumper to bumper garancijom a cijena je ponekad i 50 % niza od novoga. Sa druge strane novo auto postaje polovno onoga momenta kada ti stavis potpis na ugovor taman da u njega nisi ni sjeo jer je u tome momentu vozilo dobilo vlasnika. Na trzistu bukvalno ima i takvih auta..
Doda37

#43 Re: Novo ili Polovno?

Post by Doda37 »

zateznistub wrote:Novo je novo :D
To je nekada bilo, sada je najbolje sluzbeno :)
emko1234

#44 Re: Novo ili Polovno?

Post by emko1234 »

amerikanci bas ne znaju napravit auto..evo gledam slike i ta crawn victoria je ruzna do picke materine.
p206

#45 Re: Novo ili Polovno?

Post by p206 »

kolika je cijena goriva na Floridi?
jefferson

#46 Re: Novo ili Polovno?

Post by jefferson »

p206 wrote:kolika je cijena goriva na Floridi?
Kada sam bio zadnju put u julu ja mislim da je reg. bio 3.55 po galonu, nekih 1.10-1.15km po litru.
Sad je definitivno pojeftinilo bar 10%.
whow

#47 Re: Novo ili Polovno?

Post by whow »

emko1234 wrote:amerikanci bas ne znaju napravit auto..evo gledam slike i ta crawn victoria je ruzna do picke materine.
Slazem se da je Victoria ruzna al' treba imati u vidu da ovo auto zadnjih 20 godine nije imalo neke vece promjene kada je u pitanju dizajn. Takoder penzioneri , taxsisti i Policija se kunu u Crawn Victoriju koja u Americi ima jednak status kao recimo G2D u Bosni. Ono sto je sigurno je da je ovo auto udobno , veliko , jako i kvalitetno. Sto se tice dizajna on je prilagoden za generaciju sixty-five and plus ; dakle za seniore. Imaju Ameri auto koja su izuzetno dizajnirana : novi 300C, pa stari 300C, Camaro, pa sve do jeftnih auta ispod 20 000 kao sto su Cruze ili Focus.
p.s.
Nisam bas siguran da BMW ili Audi imaju neki revolucionaran dizajn; iste linije se provlace godinama samo se mjenjaju svjetla i shtope.Treba pogledati zadnju Huyndaju liniju; Sonata , Elantra i shvatiti kako se dizajnom a bogami i inzinjeringom pravi proboj na trzistu.
The_Flyer2002

#48 Re: Novo ili Polovno?

Post by The_Flyer2002 »

whow wrote:Slazem se , komsija vozi 2010 Grand Marquiza kojeg je morao cekati iz USA jer im je 2009 bila zadnja godina u Kanadi .Ovo mu je treci Marc i covjek nece nista drugo. Sad se iznenada na trzistu pojavila 2011 Crawn Vics koje se oglasavaju za 25 k dollara. Nisam siguan o cemu se radi obzirom da je proizvodanja zvanicno prestala. Sto se tice same teme moj konacan odgovor je ; Polovno i Americko. Dakle uzmi domaci proizvod izmedu 1-3 godine star koji ce jos biti pod bumper to bumper garancijom a cijena je ponekad i 50 % niza od novoga. Sa druge strane novo auto postaje polovno onoga momenta kada ti stavis potpis na ugovor taman da u njega nisi ni sjeo jer je u tome momentu vozilo dobilo vlasnika. Na trzistu bukvalno ima i takvih auta..
Ma kontao sam ja ponovo uzimati slicno auto tj kontao sam uzimati Mercury Marauder-a, koji isgleda isto kao i Crown Vic, samo sto je sportska verzija. Nazalost, radi velike potrosnje i dimenzija, od toga pomisljanja sam odustao.

@P206 - Prosle sedmice ja sam sipao po 3.49 po galonu. Medjutim, sada selim na sjever tako da vise nemam pojma. trebalo bi da spadne uskoro na oko 2.99 ili sl.

@emko1234 - Kako kome. Treba samo gledati kome je to auto namjenjeno i onda ces shvatiti da tim ljudima bas i nije ruzna.

@whow - Posto cesto rentam auta, imao sam priliku da vozim novu elantru i accenta. iusgledaju dobro, ali nisu nesto. osjeti se jetinost u njima. to im je u genima.
The_Flyer2002

#49 Re: Novo ili Polovno?

Post by The_Flyer2002 »

Eto samo da zakljucim temu. Auto je kupljeno, ali nije nijedno od navedenih - nazalost! Ali i na radost.

Kupio sam 2003 VW Golf 4 TDI sa 80,000 milja (~130,000km) za $4000 u extra stanju. Kad sam ga vidio, taj deal nisam mogao da propustim. Do sada mi je prosjecna portosnja 46 mpg tj 5.1 litra na 100km i to sa agresivnom voznjom. Ljepota!

Hvala na vasim savjetima i nadam se da ce nekada i taj BMW da "padne".
vanda

#50 Re: Novo ili Polovno?

Post by vanda »

The_Flyer2002 wrote:Eto samo da zakljucim temu. Auto je kupljeno, ali nije nijedno od navedenih - nazalost! Ali i na radost.

Kupio sam 2003 VW Golf 4 TDI sa 80,000 milja (~130,000km) za $4000 u extra stanju. Kad sam ga vidio, taj deal nisam mogao da propustim. Do sada mi je prosjecna portosnja 46 mpg tj 5.1 litra na 100km i to sa agresivnom voznjom. Ljepota!

Hvala na vasim savjetima i nadam se da ce nekada i taj BMW da "padne".

Baš si budalica.
Post Reply