Dobar kompromis, ali nemoguc. Ta ideja je van realnosti.damirdamic wrote:podrzavam tvoje misljenje i ponovo ponavljam covjeku ....novo je novo...ako vec zeli bmw neka kupi neki star 1 godinu koji je jos pod garancijom i koji nije presao vise od 50 000 km.to je kompromiscucamonga wrote:jaran mi vozi Mazdu 6 zoomzoom - vozio sam je i ja - auto nema nikakve greske vec 50 000 km.Dr.Mr.Fr. wrote:2011 Mazda 3 2.0 (150ks) 5 brizna manualni (osnovna oprema)
nema zajeba 100%
ja bih isao sa Mazdom bez da se uvaljujem u taj neki, nama balkancerosima toliko svojstven, pimp "vidi nime" status.
ovi sto pricaju o gospodi u americi koja voza BMWove - nek malo odu u USA pa nek vide ko vozi Lexuse i BMWove![]()
mater Nailova![]()
![]()
uglavnom kako ti rekose - novo je novo - u ovom slucaju biram japansko![]()
![]()
i sretno se navozo
Novo ili Polovno?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
The_Flyer2002
#26 Re: Novo ili Polovno?
-
The_Flyer2002
#27 Re: Novo ili Polovno?
Po opremi i ako se pogleda ulozeno-dobiveno omjer onda je mazda def bolja odluka, ali da je bolja od golfa, bas i neznam. Golf mi se ucinio kvalitetniji sa izradom i materijalima vec mazda. Razlog zasto je mazda na listi je radi cijene koja je najniza od svih spomenutih automobila kao i sportski ovijes. Najveca negativa mazde je buka koja ulazi u kabinu. Nesjecam se kad sam vozio bucnije auto, za razliku od bmw-a koji je VEOMA tih.whow wrote:Treba biti realan ;Mazda 3 je jedno osrednje vozilo koje istina jeste bolje od Golfa ali daleko od lidera u klasi. Trojka je jedno od manjih auta u segmentu , posebno zadnja klupa, dalje limarija je kao sto sam rekao problematicna a to dali se ne kvari i da je novo- novo su gluposti izrecene od nekoga ko nema previse iskustva sa novim vozilima koja se u biti kvare jednako kao i ona polovna. BMW ima garanciju od 5 godina i 100 000 km a ovlasteni prodavac cesto daje i produzenu garanciju na BMW. Odrzavanje je obavezno i kod Mazde kao i kod BMW-a s tim da je BMW servis nesto skuplji . Sad ispade da je 3 godine star BMW kanta . To je jednostavno glupost jer se radi o najboljim autima na svijetu koja u principu traju duze od konkurencije. Elem uzmi sta volis i nemoj da te prepadaju ovi ziherasi sto jeruju da je novo novo pa makar i Kia.
Odluke, odluke, odluke...
- ljevoruki
#28 Re: Novo ili Polovno?
Ponovo mjesas babe i zabe - ne mozes porediti BMW i Mazdu 3. Naravno da je tisi, bolji, brzi, kvalitetniji, dva i pol puta skupljiThe_Flyer2002 wrote:Po opremi i ako se pogleda ulozeno-dobiveno omjer onda je mazda def bolja odluka, ali da je bolja od golfa, bas i neznam. Golf mi se ucinio kvalitetniji sa izradom i materijalima vec mazda. Razlog zasto je mazda na listi je radi cijene koja je najniza od svih spomenutih automobila kao i sportski ovijes. Najveca negativa mazde je buka koja ulazi u kabinu. Nesjecam se kad sam vozio bucnije auto, za razliku od bmw-a koji je VEOMA tih.whow wrote:Treba biti realan ;Mazda 3 je jedno osrednje vozilo koje istina jeste bolje od Golfa ali daleko od lidera u klasi. Trojka je jedno od manjih auta u segmentu , posebno zadnja klupa, dalje limarija je kao sto sam rekao problematicna a to dali se ne kvari i da je novo- novo su gluposti izrecene od nekoga ko nema previse iskustva sa novim vozilima koja se u biti kvare jednako kao i ona polovna. BMW ima garanciju od 5 godina i 100 000 km a ovlasteni prodavac cesto daje i produzenu garanciju na BMW. Odrzavanje je obavezno i kod Mazde kao i kod BMW-a s tim da je BMW servis nesto skuplji . Sad ispade da je 3 godine star BMW kanta . To je jednostavno glupost jer se radi o najboljim autima na svijetu koja u principu traju duze od konkurencije. Elem uzmi sta volis i nemoj da te prepadaju ovi ziherasi sto jeruju da je novo novo pa makar i Kia.
Odluke, odluke, odluke...
Jos nesto - VW golf sa 2.5 motorom kad je izasao imao je 150KS, sada kazu da ima 170KS. Vjeruj mi da sam vozio obadva i nisam primjetio razliku. Puno zuji, malo meda daje. Kvalitet upitan, pogledaj malo po recenzijama i forumima. Imao sam 2006 pasata 2.0T, novog sam kupio, znali su me po imenu u servisu, sreca pa ga se rijesih prije isteka garancije.
Sretno i pamet u glavu.
-
whow
#29 Re: Novo ili Polovno?
Potpisujem ;ljevoruki wrote:Ponovo mjesas babe i zabe - ne mozes porediti BMW i Mazdu 3. Naravno da je tisi, bolji, brzi, kvalitetniji, dva i pol puta skupljiThe_Flyer2002 wrote:Po opremi i ako se pogleda ulozeno-dobiveno omjer onda je mazda def bolja odluka, ali da je bolja od golfa, bas i neznam. Golf mi se ucinio kvalitetniji sa izradom i materijalima vec mazda. Razlog zasto je mazda na listi je radi cijene koja je najniza od svih spomenutih automobila kao i sportski ovijes. Najveca negativa mazde je buka koja ulazi u kabinu. Nesjecam se kad sam vozio bucnije auto, za razliku od bmw-a koji je VEOMA tih.whow wrote:Treba biti realan ;Mazda 3 je jedno osrednje vozilo koje istina jeste bolje od Golfa ali daleko od lidera u klasi. Trojka je jedno od manjih auta u segmentu , posebno zadnja klupa, dalje limarija je kao sto sam rekao problematicna a to dali se ne kvari i da je novo- novo su gluposti izrecene od nekoga ko nema previse iskustva sa novim vozilima koja se u biti kvare jednako kao i ona polovna. BMW ima garanciju od 5 godina i 100 000 km a ovlasteni prodavac cesto daje i produzenu garanciju na BMW. Odrzavanje je obavezno i kod Mazde kao i kod BMW-a s tim da je BMW servis nesto skuplji . Sad ispade da je 3 godine star BMW kanta . To je jednostavno glupost jer se radi o najboljim autima na svijetu koja u principu traju duze od konkurencije. Elem uzmi sta volis i nemoj da te prepadaju ovi ziherasi sto jeruju da je novo novo pa makar i Kia.
Odluke, odluke, odluke...![]()
Jos nesto - VW golf sa 2.5 motorom kad je izasao imao je 150KS, sada kazu da ima 170KS. Vjeruj mi da sam vozio obadva i nisam primjetio razliku. Puno zuji, malo meda daje. Kvalitet upitan, pogledaj malo po recenzijama i forumima. Imao sam 2006 pasata 2.0T, novog sam kupio, znali su me po imenu u servisu, sreca pa ga se rijesih prije isteka garancije.![]()
Sretno i pamet u glavu.
vidim da govoris iz iskustva jer sam i sam imao oba vozila o kojima govoris Golf 5 sa 2.5 litre masinom kao i Passata B6 sa 2.0T motorom i potvdit cu da se radi o dubioznim vozilima koje bi preporucio samo dusmanu. Ova dva VW imaju masu velikih i malih problema koji se javljaju neovisno o tome ko i kako ih vozi .Radi se o problemima inzinjeringa koji se javljaju kod novih jednako kao i kod polovnih automobila. Po pitanju Mazda 3 kao sto rekao imao sam popuno opremljenu mazdu 3 GS i takva kosta 27 hiljada kanadskih dollara nova . Dakle dodas jos par hiljada i mozes imati Mazdu 6 koje je auto vece klase i u svemu bolja od trojke .Uglavnom mislim da ukoliko zivis u Americi puno bolja opcija ti je da gledas neko Americko vozilo nego ove VW-ve.bMW je ok ali nije jeftin i naravno odrzavanje je skupo.
- tech10
#30 Re: Novo ili Polovno?
Isto ti je i sa hotelskom sobom ili priborom za jelo u restoranu.damirdamic wrote:
polovno auto je macak u vreci,nikad ne znas ko ga je i kako vozio
- vukojebina
#31 Re: Novo ili Polovno?
whow wrote: Potpisujem ;
vidim da govoris iz iskustva jer sam i sam imao oba vozila o kojima govoris Golf 5 sa 2.5 litre masinom kao i Passata B6 sa 2.0T motorom i potvdit cu da se radi o dubioznim vozilima koje bi preporucio samo dusmanu. Ova dva VW imaju masu velikih i malih problema koji se javljaju neovisno o tome ko i kako ih vozi .Radi se o problemima inzinjeringa koji se javljaju kod novih jednako kao i kod polovnih automobila. Po pitanju Mazda 3 kao sto rekao imao sam popuno opremljenu mazdu 3 GS i takva kosta 27 hiljada kanadskih dollara nova . Dakle dodas jos par hiljada i mozes imati Mazdu 6 koje je auto vece klase i u svemu bolja od trojke .Uglavnom mislim da ukoliko zivis u Americi puno bolja opcija ti je da gledas neko Americko vozilo nego ove VW-ve.bMW je ok ali nije jeftin i naravno odrzavanje je skupo.
jebem ga, jel ima neko auto da ti nisi imo??? ja seratora majko moja...
-
whow
#32 Re: Novo ili Polovno?
sta ces , nikad nisam imao Passat lubenicara niti G2D .vukojebina wrote:whow wrote: Potpisujem ;
jebem ga, jel ima neko auto da ti nisi imo??? ja seratora majko moja...
- madner
#33 Re: Novo ili Polovno?
Ama dobro, ima ljudi da im das geviht i to bi razvalili.
Ili bi otvarali teme da hvale svoj izbor pa se poslje pravili Englezi, pardon Kanadjani.
Ili bi otvarali teme da hvale svoj izbor pa se poslje pravili Englezi, pardon Kanadjani.
-
The_Flyer2002
#34 Re: Novo ili Polovno?
Lol. Pa vidi ko govori. Neznas mi pravilni izraz napisati.HenryKinasky wrote:Ova tema je dokaz da je u SAD uglavnom otišla seljdaija.
çocuk LOL
-
The_Flyer2002
#35 Re: Novo ili Polovno?
Zar ima neko americko auto da valja osim forda?Potpisujem ;
- drndalo
#36 Re: Novo ili Polovno?
Ima Mercedes iz Alabame, i BMW iz Juzne Karoline... 
-
The_Flyer2002
#37 Re: Novo ili Polovno?
Ah kako sam njih mogao zaboraviti?drndalo wrote:Ima Mercedes iz Alabame, i BMW iz Juzne Karoline...
- vanda
#38 Re: Novo ili Polovno?
Reci mi da se šališ ?The_Flyer2002 wrote:Zar ima neko americko auto da valja osim forda?Potpisujem ;
-
The_Flyer2002
#39 Re: Novo ili Polovno?
Ne nisam. Imao sam do sada 2 forda i sa njima sam bio veoma zadovoljan. Jedini razlog zasto sam ih zamjenuo jeste taj sto su bili u sudaru. Moje zadnje vozilo je bio mercury grand marquiz (ford crown victoria), kojeg sam imao zadnjih 7 godina i sa kojim sam presao preko 150,000 milja. Nikad mu se nista nije pokvarilo. Do prosle sedmice auto je letilo ko novo. Naravno malo se previse bilo zaletilo pa zavrsilo u drvetuvanda wrote:Reci mi da se šališ ?The_Flyer2002 wrote:Zar ima neko americko auto da valja osim forda?Potpisujem ;
Inace, imao sam gm-ove prozivode i nikad vise. Cryslera / dodge nebi ni besplatno.
-
whow
#40 Re: Novo ili Polovno?
[vidim da govoris iz iskustva jer sam i sam imao oba vozila o kojima govoris Golf 5 sa 2.5 litre masinom kao i Passata B6 sa 2.0T motorom i potvdit cu da se radi o dubioznim vozilima koje bi preporucio samo dusmanu. Ova dva VW imaju masu velikih i malih problema koji se javljaju neovisno o tome ko i kako ih vozi .Radi se o problemima inzinjeringa koji se javljaju kod novih jednako kao i kod polovnih automobila. Po pitanju Mazda 3 kao sto rekao imao sam popuno opremljenu mazdu 3 GS i takva kosta 27 hiljada kanadskih dollara nova . Dakle dodas jos par hiljada i mozes imati Mazdu 6 koje je auto vece klase i u svemu bolja od trojke .Uglavnom mislim da ukoliko zivis u Americi puno bolja opcija ti je da gledas neko Americko vozilo nego ove VW-ve.bMW je ok ali nije jeftin i naravno odrzavanje je skupo.[/quote]
Zar ima neko americko auto da valja osim forda?[/quote]
Ne nisam. Imao sam do sada 2 forda i sa njima sam bio veoma zadovoljan. Jedini razlog zasto sam ih zamjenuo jeste taj sto su bili u sudaru. Moje zadnje vozilo je bio mercury grand marquiz (ford crown victoria), kojeg sam imao zadnjih 7 godina i sa kojim sam presao preko 150,000 milja. Nikad mu se nista nije pokvarilo. Do prosle sedmice auto je letilo ko novo. Naravno malo se previse bilo zaletilo pa zavrsilo u drvetu
. Radi toga ova tema.
Inace, imao sam gm-ove prozivode i nikad vise. Cryslera / dodge nebi ni besplatno.[/quote]
Taj Ford Crown Victoria tj.Grand Marquiz se nije promjenio u u zadnjih 20 godina . U ljudskim godinama Crawn Victoria je stogodisnjak ; V8 masina sa 4.6 litra zapreminine iz koje jedva izvlace 200 tinjak konja je smijesna ehnologija imajuci u vidu da jedan Huyndaji u svoja vozila koja se mogu kupiti sa 25 k dollara ugraduje 2.0 T masinu koja proizvodi 268 ks. Sto se tice Crhyslera mislim da ima najbolje dizajnirana vozila od svih Americkih proizvodaca a sto se tice GM-a ni sam nisam neki ljubitelj , nesto mi ne leze. Uglavnom neznam gdje je zapelo , covjek zivi u Americi tako da cijena benzina i nije neka velika problematika vjerovatno je vaznije da uzme vozilo koje je napravljeno za Americke uslove voznje dakle duze ture , jaka ubrzanja , udobna itd a u ovim elementima Americka auta su bolja od Europskih ne uzimajuci u obzir primum klasu th BMW , Audi , Mercedes. Inace po ocjeni velike vecine auto kritike nova Jetta je proglasena najgorim novim autom u klasi
sto je totalno realno imajuci u vidu konkurenciju koja je napravila svjetlosne pomake dok je VW zamjenio , diskove dobosima , neovisno zadnje vjesanje sa poluovisnim , poceo ugradivati 15 godina staru masinu sa 115 ks i uveo mnostvo "inovacija " kojima je donekle uspio sniziti cijenu svome inferiornom proizvodu koji se zove Nova Jetta .
Zar ima neko americko auto da valja osim forda?[/quote]
Ne nisam. Imao sam do sada 2 forda i sa njima sam bio veoma zadovoljan. Jedini razlog zasto sam ih zamjenuo jeste taj sto su bili u sudaru. Moje zadnje vozilo je bio mercury grand marquiz (ford crown victoria), kojeg sam imao zadnjih 7 godina i sa kojim sam presao preko 150,000 milja. Nikad mu se nista nije pokvarilo. Do prosle sedmice auto je letilo ko novo. Naravno malo se previse bilo zaletilo pa zavrsilo u drvetu
Inace, imao sam gm-ove prozivode i nikad vise. Cryslera / dodge nebi ni besplatno.[/quote]
Taj Ford Crown Victoria tj.Grand Marquiz se nije promjenio u u zadnjih 20 godina . U ljudskim godinama Crawn Victoria je stogodisnjak ; V8 masina sa 4.6 litra zapreminine iz koje jedva izvlace 200 tinjak konja je smijesna ehnologija imajuci u vidu da jedan Huyndaji u svoja vozila koja se mogu kupiti sa 25 k dollara ugraduje 2.0 T masinu koja proizvodi 268 ks. Sto se tice Crhyslera mislim da ima najbolje dizajnirana vozila od svih Americkih proizvodaca a sto se tice GM-a ni sam nisam neki ljubitelj , nesto mi ne leze. Uglavnom neznam gdje je zapelo , covjek zivi u Americi tako da cijena benzina i nije neka velika problematika vjerovatno je vaznije da uzme vozilo koje je napravljeno za Americke uslove voznje dakle duze ture , jaka ubrzanja , udobna itd a u ovim elementima Americka auta su bolja od Europskih ne uzimajuci u obzir primum klasu th BMW , Audi , Mercedes. Inace po ocjeni velike vecine auto kritike nova Jetta je proglasena najgorim novim autom u klasi
-
The_Flyer2002
#41 Re: Novo ili Polovno?
To sve sto velis je istina. To za Jettu je tako, ali Jetta i Golf su 2 potpuno drugcija auta i Golfa su ostaviti netaknuta.
Takodjer i to za Merca je istina, ali to samo znaci da su bili u stanju da otklone sve probleme tokom svih tih godina.
Takodjer i to za Merca je istina, ali to samo znaci da su bili u stanju da otklone sve probleme tokom svih tih godina.
-
whow
#42 Re: Novo ili Polovno?
Slazem se , komsija vozi 2010 Grand Marquiza kojeg je morao cekati iz USA jer im je 2009 bila zadnja godina u Kanadi .Ovo mu je treci Marc i covjek nece nista drugo. Sad se iznenada na trzistu pojavila 2011 Crawn Vics koje se oglasavaju za 25 k dollara. Nisam siguan o cemu se radi obzirom da je proizvodanja zvanicno prestala. Sto se tice same teme moj konacan odgovor je ; Polovno i Americko. Dakle uzmi domaci proizvod izmedu 1-3 godine star koji ce jos biti pod bumper to bumper garancijom a cijena je ponekad i 50 % niza od novoga. Sa druge strane novo auto postaje polovno onoga momenta kada ti stavis potpis na ugovor taman da u njega nisi ni sjeo jer je u tome momentu vozilo dobilo vlasnika. Na trzistu bukvalno ima i takvih auta..The_Flyer2002 wrote:To sve sto velis je istina. To za Jettu je tako, ali Jetta i Golf su 2 potpuno drugcija auta i Golfa su ostaviti netaknuta.
- Doda37
#43 Re: Novo ili Polovno?
To je nekada bilo, sada je najbolje sluzbenozateznistub wrote:Novo je novo
-
emko1234
#44 Re: Novo ili Polovno?
amerikanci bas ne znaju napravit auto..evo gledam slike i ta crawn victoria je ruzna do picke materine.
- p206
#45 Re: Novo ili Polovno?
kolika je cijena goriva na Floridi?
-
jefferson
#46 Re: Novo ili Polovno?
Kada sam bio zadnju put u julu ja mislim da je reg. bio 3.55 po galonu, nekih 1.10-1.15km po litru.p206 wrote:kolika je cijena goriva na Floridi?
Sad je definitivno pojeftinilo bar 10%.
-
whow
#47 Re: Novo ili Polovno?
Slazem se da je Victoria ruzna al' treba imati u vidu da ovo auto zadnjih 20 godine nije imalo neke vece promjene kada je u pitanju dizajn. Takoder penzioneri , taxsisti i Policija se kunu u Crawn Victoriju koja u Americi ima jednak status kao recimo G2D u Bosni. Ono sto je sigurno je da je ovo auto udobno , veliko , jako i kvalitetno. Sto se tice dizajna on je prilagoden za generaciju sixty-five and plus ; dakle za seniore. Imaju Ameri auto koja su izuzetno dizajnirana : novi 300C, pa stari 300C, Camaro, pa sve do jeftnih auta ispod 20 000 kao sto su Cruze ili Focus.emko1234 wrote:amerikanci bas ne znaju napravit auto..evo gledam slike i ta crawn victoria je ruzna do picke materine.
p.s.
Nisam bas siguran da BMW ili Audi imaju neki revolucionaran dizajn; iste linije se provlace godinama samo se mjenjaju svjetla i shtope.Treba pogledati zadnju Huyndaju liniju; Sonata , Elantra i shvatiti kako se dizajnom a bogami i inzinjeringom pravi proboj na trzistu.
-
The_Flyer2002
#48 Re: Novo ili Polovno?
Ma kontao sam ja ponovo uzimati slicno auto tj kontao sam uzimati Mercury Marauder-a, koji isgleda isto kao i Crown Vic, samo sto je sportska verzija. Nazalost, radi velike potrosnje i dimenzija, od toga pomisljanja sam odustao.whow wrote:Slazem se , komsija vozi 2010 Grand Marquiza kojeg je morao cekati iz USA jer im je 2009 bila zadnja godina u Kanadi .Ovo mu je treci Marc i covjek nece nista drugo. Sad se iznenada na trzistu pojavila 2011 Crawn Vics koje se oglasavaju za 25 k dollara. Nisam siguan o cemu se radi obzirom da je proizvodanja zvanicno prestala. Sto se tice same teme moj konacan odgovor je ; Polovno i Americko. Dakle uzmi domaci proizvod izmedu 1-3 godine star koji ce jos biti pod bumper to bumper garancijom a cijena je ponekad i 50 % niza od novoga. Sa druge strane novo auto postaje polovno onoga momenta kada ti stavis potpis na ugovor taman da u njega nisi ni sjeo jer je u tome momentu vozilo dobilo vlasnika. Na trzistu bukvalno ima i takvih auta..
@P206 - Prosle sedmice ja sam sipao po 3.49 po galonu. Medjutim, sada selim na sjever tako da vise nemam pojma. trebalo bi da spadne uskoro na oko 2.99 ili sl.
@emko1234 - Kako kome. Treba samo gledati kome je to auto namjenjeno i onda ces shvatiti da tim ljudima bas i nije ruzna.
@whow - Posto cesto rentam auta, imao sam priliku da vozim novu elantru i accenta. iusgledaju dobro, ali nisu nesto. osjeti se jetinost u njima. to im je u genima.
-
The_Flyer2002
#49 Re: Novo ili Polovno?
Eto samo da zakljucim temu. Auto je kupljeno, ali nije nijedno od navedenih - nazalost! Ali i na radost.
Kupio sam 2003 VW Golf 4 TDI sa 80,000 milja (~130,000km) za $4000 u extra stanju. Kad sam ga vidio, taj deal nisam mogao da propustim. Do sada mi je prosjecna portosnja 46 mpg tj 5.1 litra na 100km i to sa agresivnom voznjom. Ljepota!
Hvala na vasim savjetima i nadam se da ce nekada i taj BMW da "padne".
Kupio sam 2003 VW Golf 4 TDI sa 80,000 milja (~130,000km) za $4000 u extra stanju. Kad sam ga vidio, taj deal nisam mogao da propustim. Do sada mi je prosjecna portosnja 46 mpg tj 5.1 litra na 100km i to sa agresivnom voznjom. Ljepota!
- vanda
#50 Re: Novo ili Polovno?
The_Flyer2002 wrote:Eto samo da zakljucim temu. Auto je kupljeno, ali nije nijedno od navedenih - nazalost! Ali i na radost.
Baš si budalica.