Nemojte prosipati šuplju da su fudbaleri u nižim ligama loše plaćeni. Jesu kod nas, ali igrom slučaja znam Elmina Kurbegovića, proguglajte, skontat ćete ko je. Igrao je na posudbi u Novari pretprošle sezone, imao ekstra primanja, italijanska Serija C1. Ovo je jedan primjer, ali znam da je preko pola njegove ekipe imalo preko 5000-6000 eura, neki i više od tog.
Inače, očigledno je da je zabava u današnjem sistemu vrijednosti debelo preplaćena. Da li za društvo više napravi jedan fudbaler koji predribla trojicu i da gol, ili jedan pekar koji za noć napravi 500 hljebova? Jedan zidar, doktor, inženjer, itd itd. Palermo, slažem se sa tobom 100%, svaka ti dala

Fudbal je još jedna anomalija i nelogičnost, vreća bez dna koja samo usisava pare, ali to će moći do jednom. Možda sam pesimista, ali rekao bih da je fudbal počeo propadati polako, mada je gledanost veća nego ikad. Meni je žalosno i totalno podanički bilo kad sam gledao neku prijateljsku utakmicu Manchester Uniteda i reprezentacije Kine ili neke satelitske državice oko Kine, uglavnom čitav stadion je u dresovima Uniteda. A igra se u toj državi. Fuj, takva jedna gadost. I nisam baš siguran u tu profitabilnost bilo kog kluba, ja jednostavno ne vidim kako je oni mogu ostvariti. Evo Inter je jedan primjer, u zadnjih 7-8 godina nevjerovatno dobro posluju što se tiče transfera, imali su surovu dominaciju nad konkurencijom, osvojili Ligu prvaka, ali su za sve to vrijeme gomilali dug. Kako onda postaviti klub na zdrave osnove?
Ali onda skontam da se beze sekiram, moderni fudbal je ionako za k**ac, Liga prvaka je smeće otkad je prestala biti ono što joj ime govori. Ja imam svoj klub, za koji ću čitav život navijati, taman da ispadnemo u Kantonalnu ligu, i nikakav Messi, Cristiano Ronaldo, Džeko, Rooney ili slični neće moći zamijeniti osjećaj kad čuješ kako neko sa Istoka psuje majku nesposobnu Obući a u idućem napadu, dok Obuća slavi 80 i neki gol za Sarajevo govori da je on oduvijek gotivio istog, i da mu je samo sreća falila da postane igrač svjetske klase. A iduće kolo opet isti priča istu priču, samo psuje cijelu familiju umjesto majke. To su stvari koje pare ne mogu kupiti, iskrena emocija je nešto što moderni fudbal ubija, ali nikad neće do kraja iskorijeniti.