BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

semso_bonaparte

#26 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by semso_bonaparte »

Bilo je super, naravno ima i mjesta za kritiku, mozda da je bilo vise volontera koji ce se ponekad dreknuti na trkacki raspolozene tinejdzere i djecu, ali to vec spada u domen kucnog odgoja.
Sve u svemu super je bilo, fino jedno druznenje, nadam se da smo bar djelocmino postigli cilj i da cemo sljedece godine imati koji kilometar vise biciklistickih staza.
Jedna sugestija za iducu godinu, znam da je trosak ali ... da se prijntaju mali letci koji ce sluziti kao uputsvo za upotrebu, zanci ruta, nacin brzina i kako ce se voziti, sta u slucaju kvara ili ako neko ozedni (jer je bilo nekoliko "kamranja") koji bi se dijelili na dodjeli "startnih" pozicija (na zalost nekima treba crtati kako i sta).

A neprocjenjiv momenat je bio kod nove dobrinjske gomnazije, i tako mi bicikletamo kad sa onog parkinga tri kera laju ko ludi i trce prema nama, bacim poglead po raji vec vidim zabrinute face, jer je guzva ne moze se ubrzati, ako stanes uderit ce te ovaj iza... ali kerovi stadose kada vidjese masu, shebali se i p..ke laju sa parkinga. Joj kako mi drago bilo, prepalivio me nakakv osjecaj hrabrosti, jer sada sam ja njih shebo a ne oni mene, jer kada sam sam njih 5 zaganja mene sad oni ispadose p..ke ccccccccc, ako je ikoga ikada zaganjao copor pasa znat ce o cemu govorim.
hakazvaka

#27 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by hakazvaka »

Preko 700 ucesnika, vise nego svih proslih godina.

Zahvale Bogu na lijepom vremenu, svim Ministarstvima koja su nas podrzala, svim ljudima koji su dosli i pomogli u omasovljavanju ovog dogadjaja, kolegama iz Organizacijsko-Sigurnosnog tima, volonterima Gira i Policiji!

Image

Pratite photostream ovdje: http://www.facebook.com/girodisarajevo

Evo i playliste muzike koja je svirala na startu, ako vam se dzasvi :D
http://www.youtube.com/playlist?list=PLA8924E165547F16A

Image
Elzana

#28 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by Elzana »

super povod :thumbup: svake godine je bolje can'twait next year :)
dadoka84

#29 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by dadoka84 »

Odlicno je bilo, eno prepoznah se na slici :D Fenomenalan je osjecaj biti dio ovakvog kolektiva, a osjecaj na samom cilju... :-D abd i iduće godine.
Don Zivconi

#30 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by Don Zivconi »

Vozio sam bilo odlicno samo drugi puta ljepse majice za volontere možda i ja volontiram :D
cappy_tempo

#31 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by cappy_tempo »

ha ne valja, ha ponovo :mrgreen:
kurty

#32 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by kurty »

sve pohvale oragizatorima... svake godine dve bolje i bolje...

p.s . fakat je za majice od volentera istina... mos mislit kako se osjaca ovaj volonter, kad ga neko pita koje ti je to boje majica, a on mora reci "roze" :lol: :lol: :lol: :lol:
Armadilo

#33 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by Armadilo »

Na zalost, bio sam sprijecen da uvestvujem ove godine, ali sljedecu trku ne propustam. Je li se se zna otprilike kada je slj. dogadjaj u 2012?
hakazvaka

#34 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by hakazvaka »

Armadilo wrote:Na zalost, bio sam sprijecen da uvestvujem ove godine, ali sljedecu trku ne propustam. Je li se se zna otprilike kada je slj. dogadjaj u 2012?
Ne zna se, ali vjerovatno septembar
r_faruk

#35 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by r_faruk »

...........super je blo, svaka cast........ eto me opet............
Better Man

#36 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by Better Man »

hakazvaka wrote:
Armadilo wrote:Na zalost, bio sam sprijecen da uvestvujem ove godine, ali sljedecu trku ne propustam. Je li se se zna otprilike kada je slj. dogadjaj u 2012?
Ako opet termin bude u 17:00 h i nedelja, onda bolje da i neorganizuju više! Trka je trebala biti ujutro u 10:00 h!
cappy_tempo

#37 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by cappy_tempo »

.
strong69

#38 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by strong69 »

Better Man wrote:
hakazvaka wrote:
Ako opet termin bude u 17:00 h i nedelja, onda bolje da i neorganizuju više! Trka je trebala biti ujutro u 10:00 h!
Sta fali terminu? Pitam, jer koliko vidim samo ti imas problem sa istim.
DadoHacked

#39 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by DadoHacked »

Better Man wrote:
hakazvaka wrote:
Jesi ti tezak lik, sta ti je vise s tim negativnim komentarima, opusti se malo.

Bilo je extra, sjajno, odlicno, super i itd....Svaka cast na organizaciji :D
valter.ba

#40 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by valter.ba »

Better Man wrote:
hakazvaka wrote:
Ja ovog frajera na svaku ima nesto reci, tesko mu mami i tati :lol:
Haka kada vec pricamo o biciklistickim stazama zelio bih skrenuti paznju na jednu stvar a ti proslijedi do tih silnih ministara. Naime i ove ko fol biciklisticke staze koje su uradili gradski cinovnici sve su samo ne biciklisticka staza! Niko ne provjerava kvalitet uradjenih radova tako umjesto da uzivas u glatkoj voznji zbog silnih neravnina tresem se da se kamen u bubregu pomjera. Onda uredno predjem na stazu za pjesake jer raspade se sve jbt :D. Razmisljao sam zasto se to desava ovim klocevima sto asfaltiraju i skontao da je izgleda staza uvijek uža od valjka tako da izgleda ovaj asfalt ni ne nabijaju masinom. Tako da je boplje da je ne prave ako je nece praviti kako treba.
Poseban problem je sto nas narod uopste ne hebe oznacenu biciklisticku stazu nego je setnja sve u 16, a kada pokusas upozoriti da staza nije za setnju vec za bajk dobijes zauzvrat blagi teleci pogled. Ipak smo mi grad seljaka :(
Cholina_Lokica

#41 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by Cholina_Lokica »

Better Man wrote:
hakazvaka wrote:
Jes' pa da u 12 pola ucesnika se k'o svijece sloze, a pola starijih srce izda :-) Ako budu temperatura kao sto su sad bile
Better Man

#42 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by Better Man »

Da je bilo u subotu ok, ali u nedelju, a treba racunati na pedaljanje kući,a da dođeš prije mraka što je nemoguće, pa onda kupanje i priprema za ponedeljak, jer valja ujutro na posao. Zato mislim da je najbolje bilo kao je već u nedelju da je bilo ujutro u 10 sati ili u 9 sati.
cappy_tempo

#43 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by cappy_tempo »

jel to u krevet ides u 8h? :lol: cuj dok dodjes kuci,okupas se... ziv ti meni bio ja sa gira otisao na trening,dosao kuci poslje treninga (oko 10-pola 11),okupao se,jeo,legao spavati i u ponedeljak otisao na posao bez problema :mrgreen:
kurty

#44 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by kurty »

cappy_tempo wrote:jel to u krevet ides u 8h? :lol: cuj dok dodjes kuci,okupas se... ziv ti meni bio ja sa gira otisao na trening,dosao kuci poslje treninga (oko 10-pola 11),okupao se,jeo,legao spavati i u ponedeljak otisao na posao bez problema :mrgreen:
Mozda covjek misli na one koji bi voljeli biti dio "gira", ali su iz nekih drugih opcina... Breza, Visoko, Kakanj, Vares...
Karabaja

#45 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by Karabaja »

kurty wrote:
cappy_tempo wrote:jel to u krevet ides u 8h? :lol: cuj dok dodjes kuci,okupas se... ziv ti meni bio ja sa gira otisao na trening,dosao kuci poslje treninga (oko 10-pola 11),okupao se,jeo,legao spavati i u ponedeljak otisao na posao bez problema :mrgreen:
Mozda covjek misli na one koji bi voljeli biti dio "gira", ali su iz nekih drugih opcina... Breza, Visoko, Kakanj, Vares...
Ne može! Neka prave svoj giro :D

Definitivno bi bilo prevruće da je ranije startovao.
hakazvaka

#46 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by hakazvaka »

Image
hakazvaka

#47 Re: BICIKLISTICKA VOZNJA GLAVNIM ULICAMA GRADA

Post by hakazvaka »

valter.ba wrote: Ja ovog frajera na svaku ima nesto reci, tesko mu mami i tati :lol:
Haka kada vec pricamo o biciklistickim stazama zelio bih skrenuti paznju na jednu stvar a ti proslijedi do tih silnih ministara. Naime i ove ko fol biciklisticke staze koje su uradili gradski cinovnici sve su samo ne biciklisticka staza! Niko ne provjerava kvalitet uradjenih radova tako umjesto da uzivas u glatkoj voznji zbog silnih neravnina tresem se da se kamen u bubregu pomjera. Onda uredno predjem na stazu za pjesake jer raspade se sve jbt :D. Razmisljao sam zasto se to desava ovim klocevima sto asfaltiraju i skontao da je izgleda staza uvijek uža od valjka tako da izgleda ovaj asfalt ni ne nabijaju masinom. Tako da je boplje da je ne prave ako je nece praviti kako treba.
Poseban problem je sto nas narod uopste ne hebe oznacenu biciklisticku stazu nego je setnja sve u 16, a kada pokusas upozoriti da staza nije za setnju vec za bajk dobijes zauzvrat blagi teleci pogled. Ipak smo mi grad seljaka :(
Ma da, pa to i jeste glavna poenta ovog Memoranduma koji smo potpisali, to sto biciklisticke staze nisu prave biciklisticke staze...

E sada, ako nas ne zajebu (a ne bi trebalo :D ), trebalo bi da se promjene neke stvari...
Post Reply