Salmir Kaplan
- JThomas
#26 Re: Kaplan -'strucnjak'
teška je tema i ne može se o ovome jednostrano pričati.
evo recimo, kome god u gradu u priči pomeneš kk bosnu, priča je "što država ne pomogne?" e kako će država lakše i konkretnije pomoći nego da oprosti dug prema njoj? ista je priča i sa drugim kolektivima, svi kukaju kako država ne čini ništa...a također je istina da je riječ o uobičajenoj stvari u cijeloj evropi. i u komšiluku država neuporedivo više gura klubove, živom lovom i na druge načine, i grdno se varate ako mislite da to ima mali udio u tome što su bolji od nas.
s druge strane, činjenica je da je to nejednak i diskriminatoran tretman onih koji su plaćali obaveze i onih koji nisu. bukvalno preferencijalan tretman onih koji nisu plaćali porez. a također je činjenica da će s našim mentalitetom mnogo prije dovesti do daljnjih dubioza po principu "lako ćemo" nego do novog početka na zdravim temeljima.
evo recimo, kome god u gradu u priči pomeneš kk bosnu, priča je "što država ne pomogne?" e kako će država lakše i konkretnije pomoći nego da oprosti dug prema njoj? ista je priča i sa drugim kolektivima, svi kukaju kako država ne čini ništa...a također je istina da je riječ o uobičajenoj stvari u cijeloj evropi. i u komšiluku država neuporedivo više gura klubove, živom lovom i na druge načine, i grdno se varate ako mislite da to ima mali udio u tome što su bolji od nas.
s druge strane, činjenica je da je to nejednak i diskriminatoran tretman onih koji su plaćali obaveze i onih koji nisu. bukvalno preferencijalan tretman onih koji nisu plaćali porez. a također je činjenica da će s našim mentalitetom mnogo prije dovesti do daljnjih dubioza po principu "lako ćemo" nego do novog početka na zdravim temeljima.
-
zonbirile
#27 Re: Kaplan -'strucnjak'
----------------------------------------------------JThomas wrote:teška je tema i ne može se o ovome jednostrano pričati.
ja samo tamo predjednici saveza nisu samo visoki i glupi da navijaju gol,gol i nadaju se nerješenom
- jeza u ledja
#28 Re: Kaplan -'strucnjak'
Ne moras porediti njih. Mozes recimo Dinamo Zagreb, kome direktno od Grada Zagreba kapa pinka u godisnji proracun. Ili recimo Borac Banja Luka, koji dobija pare od BL o kojima Sarajevo i Zeljeznicar mogu samo sanjati.Glas wrote: Teško je porediti Real Madrid, Arsenal, Bayern Munchen i sl. klubove sa ovim domaćim gdje skoro i nema navijača na utakmicama.
To su primjeri koje ja znam. Naravno teze je saznati sta se desava u zemljama slicnijim nasoj nego o klubovima koji su non stop u novinama. Budi siguran da se ovakve stvari desavaju u svim zemljama u kojima mare za fudbal.
Uostalom dao sam i primjer nizerazrednih engleskih klubova.
I da ne zaboravimo, dugovi se mogu reprogramirati ili zamrznuti, postoji milion opcija.
- kamen spoticanja
#29 Re: Kaplan -'strucnjak'
dakle, kaplan pominje nk celik kao najveceg duznika...kako je u ostalim klubovima,nisam siguran,ali sam s stanjem u celiku manje vise upoznat...dakle tih ,vise od 5 miliona duga nastali su u situaciji u kojoj celik ima najbolje uslove za poslovanje u drzavi ,ima svoje poslovne prostore,sportsku kladionicu,terene koje koristi besplatno,gomilu stanova,opcina svake godine upumpava cca milion marki posredno ili neposredno drzavnih para u klub i likovi su opet napravili vise od 5 miliona duga...i sad to treba tolerisat i takve treba nagraditi...opet s nase grbace...
a sam celik ima na platnom spisku cca 70 ljudi,4 naka direktora,gomilu upravnih odbora od kojih vecina sluze za podizanje vlastitih plata s najblizeg bankomata...
a sam celik ima na platnom spisku cca 70 ljudi,4 naka direktora,gomilu upravnih odbora od kojih vecina sluze za podizanje vlastitih plata s najblizeg bankomata...
- jeza u ledja
#30 Re: Kaplan -'strucnjak'
S koje tvoje grbace? NK Celik niti svi ostali nece placati te dugove jer nisu likvidni. Oni nece ni postati likvidni jer mogu samo bankrotirati i propasti. Ako se to desi onda se i zvanicno dugovi brisu.kamen spoticanja wrote:dakle, kaplan pominje nk celik kao najveceg duznika...kako je u ostalim klubovima,nisam siguran,ali sam s stanjem u celiku manje vise upoznat...dakle tih ,vise od 5 miliona duga nastali su u situaciji u kojoj celik ima najbolje uslove za poslovanje u drzavi ,ima svoje poslovne prostore,sportsku kladionicu,terene koje koristi besplatno,gomilu stanova,opcina svake godine upumpava cca milion marki posredno ili neposredno drzavnih para u klub i likovi su opet napravili vise od 5 miliona duga...i sad to treba tolerisat i takve treba nagraditi...opet s nase grbace...
Shvatas da je u tome poenta, da se tada ukidaju dugovi kada postoji realna sansa da ti dugovi nikad nece biti vraceni i "firma" propasti.
- slobodni armirach
#31 Re: Kaplan -'strucnjak'
Zašto politika i zašto baš Ministarstvo kulture i sporta?
Politiku pratim odavno, čak i kao dijete sam počeo zbog situacije koja je bila aktuelna u bivšoj Jugoslaviji početkom 90-ih. Moj aktivan politički angažman počinje 2003. Uključivanjem u Asocijaciju mladih SDA. Generalnom sam zainteresiran za dešavanja oko sebe, želim utjecati na kreiranje ambijenta u kojem ću živjeti i smatram da je politički angažman najbolja adresa.
Završio sam Filozofski fakultet u Sarajevu, magistrirao historiju u Istanbulu i bavio se izučavanjem historije i kulturno-historijske baštine dok sam radio na Orijentalnom institutu u Sarajevu. To su mi, uz politički angažman, bile refrence za ovu funkciju.
pa ovaj lik nije nikad marke u zivotu napravio, on sad strucnjak za ekonomske analize i otpise. On se sa samo 9 godina interesovao za politiku, pa jarane nisi znao ni u zahod otic sa 9 godina a vec si pratio politiku
Sto se tice Celika, odmah u stecaj da se rastjera mafija.
KK Bosna, tolke godine su imali najbolje sponzore u drzavi, pa dje su pare? ma stecaj i za njih hladno.
preregistrovat klubove i od pocetka,
Politiku pratim odavno, čak i kao dijete sam počeo zbog situacije koja je bila aktuelna u bivšoj Jugoslaviji početkom 90-ih. Moj aktivan politički angažman počinje 2003. Uključivanjem u Asocijaciju mladih SDA. Generalnom sam zainteresiran za dešavanja oko sebe, želim utjecati na kreiranje ambijenta u kojem ću živjeti i smatram da je politički angažman najbolja adresa.
Završio sam Filozofski fakultet u Sarajevu, magistrirao historiju u Istanbulu i bavio se izučavanjem historije i kulturno-historijske baštine dok sam radio na Orijentalnom institutu u Sarajevu. To su mi, uz politički angažman, bile refrence za ovu funkciju.
pa ovaj lik nije nikad marke u zivotu napravio, on sad strucnjak za ekonomske analize i otpise. On se sa samo 9 godina interesovao za politiku, pa jarane nisi znao ni u zahod otic sa 9 godina a vec si pratio politiku
Sto se tice Celika, odmah u stecaj da se rastjera mafija.
KK Bosna, tolke godine su imali najbolje sponzore u drzavi, pa dje su pare? ma stecaj i za njih hladno.
preregistrovat klubove i od pocetka,
- kamen spoticanja
#32 Re: Kaplan -'strucnjak'
pa ako nemas mehanizam da otjeras u zatvor nabijace dugova onda zatvori klubove...jer ono sto je s nas grbace su opstinske pare koje ce i dalje ici u iste strukturejeza u ledja wrote:S koje tvoje grbace? NK Celik niti svi ostali nece placati te dugove jer nisu likvidni. Oni nece ni postati likvidni jer mogu samo bankrotirati i propasti. Ako se to desi onda se i zvanicno dugovi brisu.kamen spoticanja wrote:dakle, kaplan pominje nk celik kao najveceg duznika...kako je u ostalim klubovima,nisam siguran,ali sam s stanjem u celiku manje vise upoznat...dakle tih ,vise od 5 miliona duga nastali su u situaciji u kojoj celik ima najbolje uslove za poslovanje u drzavi ,ima svoje poslovne prostore,sportsku kladionicu,terene koje koristi besplatno,gomilu stanova,opcina svake godine upumpava cca milion marki posredno ili neposredno drzavnih para u klub i likovi su opet napravili vise od 5 miliona duga...i sad to treba tolerisat i takve treba nagraditi...opet s nase grbace...
Shvatas da je u tome poenta, da se tada ukidaju dugovi kada postoji realna sansa da ti dugovi nikad nece biti vraceni i "firma" propasti.
- madner
#33 Re: Kaplan -'strucnjak'
Jasta, da je to tako jednostavno. KK Bosna je pobjednik Kupa sampiona Evrope. Bivsi prvak drzave koja je bila svjetska sila u kosarci. Taj novi klub ce biti kita mange, bez tradicije i legendi.
Ciji igrac je bio Delibasic?
Reprogramirat dugove, dio odpisati i traziti da ti ljudi moraju otic iz klubova.
Reprogramirat dugove, dio odpisati i traziti da ti ljudi moraju otic iz klubova.
- Ja_Ja
#34 Re: Kaplan -'strucnjak'
Oprostio bih im dug, ali uz strogi nadzor i kontrolu finansija svakog kluba nakon toga. Mislim da bi to osim redovne uplate poreza dovelo i do smanjenja muljanja u klubovima. U isto vrijeme bi bilo fer i korektno da se klubovima koji izmiruju svoje porezne obaveze na vrijeme da neka vrsta subvencije.
- sinuhe
#35 Re: Kaplan -'strucnjak'
- kamen spoticanja
#36 Re: Kaplan -'strucnjak'
a kako da klapan trazi da iz celika ode sda kadar?madner wrote:Jasta, da je to tako jednostavno. KK Bosna je pobjednik Kupa sampiona Evrope. Bivsi prvak drzave koja je bila svjetska sila u kosarci. Taj novi klub ce biti kita mange, bez tradicije i legendi.
to katarza fol
- madner
#37 Re: Kaplan -'strucnjak'
Samo kazem da novi klub
a) nece vratiti dugovanja
b) nece imati reputaciju starog.
Mislim gdje je tu dobitak za mene? Prekrizili smo klub koji je bio nekad nesto i dobili nista, a na somu ista cifra.
a) nece vratiti dugovanja
b) nece imati reputaciju starog.
Mislim gdje je tu dobitak za mene? Prekrizili smo klub koji je bio nekad nesto i dobili nista, a na somu ista cifra.
- madner
#38 Re: Kaplan -'strucnjak'
Isto kao i iz KK Bosne, zna se ko ima kljuckamen spoticanja wrote:a kako da klapan trazi da iz celika ode sda kadar?madner wrote:Jasta, da je to tako jednostavno. KK Bosna je pobjednik Kupa sampiona Evrope. Bivsi prvak drzave koja je bila svjetska sila u kosarci. Taj novi klub ce biti kita mange, bez tradicije i legendi.
Reprogramirat dugove, dio odpisati i traziti da ti ljudi moraju otic iz klubova.![]()
to katarza fol
Ali kakva fajda od bankrotiranja celika? Ko ce ih sprijeciti da se prebace u novi klub?
- slobodni armirach
#39 Re: Kaplan -'strucnjak'
mozda ovaj covjek zna dje su pare

- kamen spoticanja
#40 Re: Kaplan -'strucnjak'
pa kakva opet fajda i od oprosta dugova...jer izjede li vuk magarca otvaras pandorinu kutiju svih onih koji ce traziti da ih pripadajuce ministarstvo pogura...madner wrote:Isto kao i iz KK Bosne, zna se ko ima kljuckamen spoticanja wrote:a kako da klapan trazi da iz celika ode sda kadar?madner wrote:Jasta, da je to tako jednostavno. KK Bosna je pobjednik Kupa sampiona Evrope. Bivsi prvak drzave koja je bila svjetska sila u kosarci. Taj novi klub ce biti kita mange, bez tradicije i legendi.
Reprogramirat dugove, dio odpisati i traziti da ti ljudi moraju otic iz klubova.![]()
to katarza fol![]()
Ali kakva fajda od bankrotiranja celika? Ko ce ih sprijeciti da se prebace u novi klub?
nego dobar zakon o sportu,privatizacija a nabijace dugova u prdekanu kako i dolikuje
- madner
#41 Re: Kaplan -'strucnjak'
Reprogramiras im dug, odledis racun i uvedes kontrolu svaka tri mjeseca.
A ne da se ne moze neko smijeniti jer ima kontrolu nad drugim racunom koji je na njemu. (Viditi pod FK Sarajevo)
A ne da se ne moze neko smijeniti jer ima kontrolu nad drugim racunom koji je na njemu. (Viditi pod FK Sarajevo)
- campa_xxx
#42 Re: Kaplan -'strucnjak'
KK Bosna ce zivjeti vjecno U INAT svima vama koji prizeljkujete ovo kao sto je ovaj napisao !!! Ljudi su prolazni ali Bosna, PRVAK EVROPE nije, ona je vjecna! ....toliko od mene, vozdricaSkijaš wrote:1. postojanje ovog ministarstva nije u skladu sa ustavom i treba mu dati neke druge nadležnosti koje se neće moći osporiti pred ustavnim sudom
2. otpis dugova šalje lošu poruku onim klubovima koji izmiruju svoje obaveze i generalno hrani naš "lako ćemo" pristup svemu. Trebamo se uozbiljiti,ako klub nije u stanju da pliva, neka potone. Dobri sportisti će sebi uvijek naći mjesto u nekim drugim klubovima, a loša administracija koja je dovela do takvog stanja neće imati priliku zloupotrebljavati sistem
- slobodni armirach
#43 Re: Kaplan -'strucnjak'
koja reputacija, promijeni se ime u GKK Bosna il u FK Celik, i idemo dalje sve ostaje isto.
Ono G je gradski
nije ni Dinamo nista izgubio od preregistracija
Ono G je gradski
nije ni Dinamo nista izgubio od preregistracija
- campa_xxx
#44 Re: Kaplan -'strucnjak'
Zavisi po kakvim selendrama se zavlacis ! Dodji na Grbavicu i Kosevo nekad...Glas wrote:
Teško je porediti Real Madrid, Arsenal, Bayern Munchen i sl. klubove sa ovim domaćim gdje skoro i nema navijača na utakmicama.
- kamen spoticanja
#45 Re: Kaplan -'strucnjak'
quote="madner"]Reprogramiras im dug, odledis racun i uvedes kontrolu svaka tri mjeseca.
A ne da se ne moze neko smijeniti jer ima kontrolu nad drugim racunom koji je na njemu. (Viditi pod FK Sarajevo)[/quote]
pa nemogucnost ovog uvecanog je dovela klubove do ovakvog stanja...jer klub koji ima 70 zaposlenih ne moze finansirat ni roman abramovich a kamoli zenicka opstina...nego udaj klub nekome i nek se igra s njim kako mu odgovara
A ne da se ne moze neko smijeniti jer ima kontrolu nad drugim racunom koji je na njemu. (Viditi pod FK Sarajevo)[/quote]
pa nemogucnost ovog uvecanog je dovela klubove do ovakvog stanja...jer klub koji ima 70 zaposlenih ne moze finansirat ni roman abramovich a kamoli zenicka opstina...nego udaj klub nekome i nek se igra s njim kako mu odgovara
Last edited by kamen spoticanja on 10/08/2011 23:51, edited 1 time in total.
- sinuhe
#46 Re: Kaplan -'strucnjak'
Vec vidim i facebook akcije.campa_xxx wrote:KK Bosna ce zivjeti vjecno U INAT svima vama koji prizeljkujete ovo kao sto je ovaj napisao !!! Ljudi su prolazni ali Bosna, PRVAK EVROPE nije, ona je vjecna! ....toliko od mene, vozdricaSkijaš wrote:1. postojanje ovog ministarstva nije u skladu sa ustavom i treba mu dati neke druge nadležnosti koje se neće moći osporiti pred ustavnim sudom
2. otpis dugova šalje lošu poruku onim klubovima koji izmiruju svoje obaveze i generalno hrani naš "lako ćemo" pristup svemu. Trebamo se uozbiljiti,ako klub nije u stanju da pliva, neka potone. Dobri sportisti će sebi uvijek naći mjesto u nekim drugim klubovima, a loša administracija koja je dovela do takvog stanja neće imati priliku zloupotrebljavati sistem
- madner
#47 Re: Kaplan -'strucnjak'
pa nemogucnost ovog uvecanog je dovela klubove do ovakvog stanja...jer klub koji ima 70 zaposlenih ne moze finansirat ni roman abramovich a kamoli zenicka opstina...nego udaj klub nekome i nek se igra s njim kako mu odgovara[/quote]kamen spoticanja wrote:quote="madner"]Reprogramiras im dug, odledis racun i uvedes kontrolu svaka tri mjeseca.
Kontrola je jako jednostavna stvar, udjes u firmu sa stecajnim upravnikom. Onda se prvo podmire obaveze prema svima ostalima, a radnicima na kraju. Ako imaju para za 7 ljudi, dobice jednu desetinu plate. Pa ako im se isplati za te pare raditi, bujrum.
- jeza u ledja
#48 Re: Kaplan -'strucnjak'
Pa naravno buraz ne ide reprogramiranje dugova drzavi bez posljedica. Oprostis im dug uz odredjene uslove, ili oprostis dug nakon sto se ti uslovi rijese.kamen spoticanja wrote:
PS: Nisam siguran da se za bankrot ide u zatvor.
- madner
#49 Re: Kaplan -'strucnjak'
Ne ide se za bankrot u zatvor. Nesposobnost nije krivicno djelo.
-
convict
#50 Re: Kaplan -'strucnjak'
Oprost poreznog duga bilo kome je pljuvanje u lice svima koji ga pošteno plaćaju. Toliko