Iftar
Moderator: anex
-
laura b.
#27 Re: Iftar
ima li stakloo internet stranicu ili neku ponudu da se moze "protabiriti"Bebelo wrote:super.nova wrote:kad rece restorancic, odmah se sjetih Restorana Staklo na Bascarsiji...imaju super iftarski meni (koji nema sanse da pojedem pa naraucujem dijelove)... cijene i vise nego pristupacne. Nikad nisam izasla nezadovoljna.
- HomeSweetHome
#28 Re: Iftar
staklo i Bexx u BBI NA IV spratu drzi isto covjek pa vjerujem da je i ponuda otprilike ista 
- super.nova
#29 Re: Iftar
ima li stakloo internet stranicu ili neku ponudu da se moze "protabiriti"
ne bih rekla
preporucujem pilece filete, mala porcija (ako se moze nazvati mala
imaju razna bosanka jela i corbe (sarme, punjene paprike...) cije cijene su super... a i ne stede na porcijama!
-
fotograf93
#30 Re: Iftar
aa dajte ljudi, pa necu ici na veceru, ima li sta malo jeftinije, za svaciji dzep?
- super.nova
#31 Re: Iftar
Onda ti ne gine Kod Agefotograf93 wrote:aa dajte ljudi, pa necu ici na veceru, ima li sta malo jeftinije, za svaciji dzep?
- FreeSol
#32 Re: Iftar
ako ti je 5KM puno potrositi u staklu (koje je najjeftinije u gradu) , onda stvarno ti je bolje sjedi kuci i ne mrdaj nigdje.fotograf93 wrote:aa dajte ljudi, pa necu ici na veceru, ima li sta malo jeftinije, za svaciji dzep?
- Baby Jane
#33 Re: Iftar
Gdje tacno dodje taj restoran Staklo?
- super.nova
#34 Re: Iftar
ul. Bavardziluk ( odmah pored Restorana Bosanska kuca)Baby Jane wrote:Gdje tacno dodje taj restoran Staklo?
- int21
#35 Re: Iftar
Hej raja, samo jedno pitanje:
Sta bi sa onim da je ramazan i iftar za kucu i porodicu i tako to a ne za kafane, restorane i sto onaj spomenu ima i tamburase za iftar?
Sto jes jes......
P.S.
Sjecam se prijeratnih iftara, kad se islo kuci iftariti sa najblizim. Ovo sad nes moderno?
Sta bi sa onim da je ramazan i iftar za kucu i porodicu i tako to a ne za kafane, restorane i sto onaj spomenu ima i tamburase za iftar?
Sto jes jes......
P.S.
Sjecam se prijeratnih iftara, kad se islo kuci iftariti sa najblizim. Ovo sad nes moderno?
- FreeSol
#36 Re: Iftar
Nije samo prijeratnih, bilo je toga do unazad mozda 2-3 godine. I onda neki cudan fazon dodje da se traze restorani za iftare itd.int21 wrote:Hej raja, samo jedno pitanje:
Sto jes jes......
P.S.
U restoran na iftar odem jedino ako moram. Cudno vrijeme skroz
-
immuno
#37 Re: Iftar
nemam nista protiv ko hoce iftar u kafani nek ide za mene to definitivno nije mjesto za okoncati dan posta niti ce biti.U mojoj kuci se i dalje spremaju iftari kako za ukucane tako i za musafire tako me mati rahmetli naucila i tako ucim svoju djecu.Opet kazem nemam nista protiv pogotovu muskinje samo studenti neznaju kuhati a poste nek idu !
- Baby Jane
#38 Re: Iftar
A šta je sa Milkmanom? Imaju li oni kakvu ponudu?
Last edited by Baby Jane on 05/08/2011 08:56, edited 1 time in total.
- Baby Jane
#39 Re: Iftar
Baby Jane wrote:
Off-topic: Nije fino, pogotovo u toku mjeseca Ramazana, bez razmišljanja optuživati i napadati ljude. Nikome ne pada na um da neki ljudi možda rade i ne mogu stići da skuhaju i spreme jelo, a nema ko da ih čeka sa gotovom sofrom, niti kome pada na um da se nekad hoće okupiti stara raja iz osnovne/srednje i njih 30ak npr ne može da stane za stol u nekom stanu/kući, niti kome pada na um da neko želi sa momkom/djevojkom izaći na iftar.![]()
Bitno je da se čudi i blati
On-topic: Ima li neko još neki prijedlog?
-
fotograf93
#40 Re: Iftar
nemoj zezat, ne radimo svi, ii iskreno ne idem na veceru pa da placam 25 il 30 KM.super.nova wrote:Onda ti ne gine Kod Agefotograf93 wrote:aa dajte ljudi, pa necu ici na veceru, ima li sta malo jeftinije, za svaciji dzep?pizza 2,5 KM+ cola 1 KM i zasladi- palacinak 1 KM
![]()
prijatno!
- wewa
#41 Re: Iftar
moze se fino iftariti u mercatoru na socijalnom - nije gozba ali je pristojno i nema guzvifotograf93 wrote:nemoj zezat, ne radimo svi, ii iskreno ne idem na veceru pa da placam 25 il 30 KM.super.nova wrote:Onda ti ne gine Kod Agefotograf93 wrote:aa dajte ljudi, pa necu ici na veceru, ima li sta malo jeftinije, za svaciji dzep?pizza 2,5 KM+ cola 1 KM i zasladi- palacinak 1 KM
![]()
prijatno!
-
laura b.
#42 Re: Iftar
immuno wrote:nemam nista protiv ko hoce iftar u kafani nek ide za mene to definitivno nije mjesto za okoncati dan posta niti ce biti.U mojoj kuci se i dalje spremaju iftari kako za ukucane tako i za musafire tako me mati rahmetli naucila i tako ucim svoju djecu.Opet kazem nemam nista protiv pogotovu muskinje samo studenti neznaju kuhati a poste nek idu !
eh, i u mojoj kuci se spremaju "loko" iftari i + tradicionalno bar dva "velika" u toku ramazana .... prvi za "starce" (roditelji i jedni i drugi
ali, ponekad odemo i negdje vani iftariti i opet nam bude fino
iskreno, nisam zagovornik onih prica "nevalja iftariti u restoranima gdje se toci alkohol"..... i da ne nabrajam jer i u mojoj kuci se mimo ramazana popije poneka "kapljica" (ne ja ali gosti da) i to onda ispade da ja nisam dobar musliman i da moj post i moj iftar nije dobar ..... e, vala .....
no, mislim da je bitno odrzavati duh ramazana i prenositi ga na djecu pa bilo da se iftari u kuci ili restoranu
- super.nova
#43 Re: Iftar
Posto je tema pocinjala sa
(LOGICNO
)
a najbolje da svako za sebe odluci sta mu je draze i lakse... iftarit vani ili kuci. Ako je sa dragim ljudima meni je haman pa svejedno
, to vecinu nas navelo da pisemo o restoranimaZanima me, je li ima negdje fin restorančić
a najbolje da svako za sebe odluci sta mu je draze i lakse... iftarit vani ili kuci. Ako je sa dragim ljudima meni je haman pa svejedno
- int21
#44 Re: Iftar
Posto necu da me optuzi moderator za trolanje, javim se sada i necu vise, a otvoricu novu temu za sebe. Nego, Baby Jane da ti odgovorim:
1. Ne radis 18 sati dnevno, jer uz toliki rad i post vjerovatno bi bila vec u hitnoj, zato ne izvlaci se da puno radis. I drugi su ljudi radili, u poljima i na njivama i svagdje pa su stizali napraviti nesto za jelo. Nije sad da ti treba cijeli dan da spremis iftar.
2. Nisam nikad cuo da se okupilja 30-ak ljudi samo za iftare po restoranima. A uostalom, uvjek su se pravili i iftari za veliku porodicu...pa?
3. Izaci sa momkom/djevojkom na iftar????? Ovo je top topova koji sam cuo od M92. Nemogu vjerovati.
Nije da se rugam samo me je interesovalo, ali ti si mi sad sve rekla. Hvala
Moderatoru, nema vise trolanja. Odlazim i ne javljam se vise ovdje.
Pozz za sve
1. Ne radis 18 sati dnevno, jer uz toliki rad i post vjerovatno bi bila vec u hitnoj, zato ne izvlaci se da puno radis. I drugi su ljudi radili, u poljima i na njivama i svagdje pa su stizali napraviti nesto za jelo. Nije sad da ti treba cijeli dan da spremis iftar.
2. Nisam nikad cuo da se okupilja 30-ak ljudi samo za iftare po restoranima. A uostalom, uvjek su se pravili i iftari za veliku porodicu...pa?
3. Izaci sa momkom/djevojkom na iftar????? Ovo je top topova koji sam cuo od M92. Nemogu vjerovati.
Pozz za sve
- Cholina_Lokica
- Baby Jane
#46 Re: Iftar
Najjači su mi ovi što misle da su svijetu mozak popili.int21 wrote:Posto necu da me optuzi moderator za trolanje, javim se sada i necu vise, a otvoricu novu temu za sebe. Nego, Baby Jane da ti odgovorim:
Pozz za sve
Malo smo arogantni, ali da se i to izliječiti.
1. Postoje osobe koje zbog posla ne stižu, ali šta bi ti znao o tome. Ili si nezaposlen, ili radiš u nekoj firmi gdje je radno vrijeme do 4, kada se zaključava ulaz, pa imaš vremena na pretek. A vrlo je moguće da dođeš kući mamici ili ženi koja ti sve na gotovo servira, jer očito imaš vrlo malo pojma o samačkom životu. A, o tome da je vrijeme preostalo za spremanje iftara ovisno o obavezama pojedinaca, da ti ne pričam. Generalizirati o takvom nečemu je van svake pameti, ili mi ozbiljno pokušavaš reći da znaš kad ko ima vremena, koliko ga ima i na šta ga troši, do koliko sati radi, i koliko mu treba vremena za spremanje iftara? Ako ti je to poenta, onda imaš problema sa shvatanjem jednog pojma zvanog "realnost".
2. Ako ti nisi za nešto čuo, ne mora značiti da se ne dešava ili da ne postoji, ali mislim da si ti to već znao nego se malo praviš pametan
3. Ne znam šta ti je čudno kod treće konstatacije, ali poprilično sam sigurna da ne znaš ni ti.
4. Ne piše se "nemogu", već "ne mogu"
Nadam se da ti ovaj put malo jasnije. I, da, itekako se rugaš. Radije bih jela u restoranima, i bila normalna i kulturna, nego iftar spremala kući, ali bila snob i gledala svijet sa visine.
- Baby Jane
#47 Re: Iftar
Cholina_Lokica wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110805061
Evo jednu vece gdje mozete iftariti
Ovo je super ideja.
- Ma.Le.Na
#48 Re: Iftar
nemojte se bezze nervoziti
sabura
ko zeli nek iftari kuci
ko zeli nek iftari vani
ni jedno ni drugo nit su grijeh nit sevap...sta fali iftarit vani nekad
nemaju svi ni uslove da okupe velik broj prijatelja...hvala Bogu pa se skupljamo ikako..
po mom misljenju bolje ista nego nista
sabura
ko zeli nek iftari kuci
ko zeli nek iftari vani
ni jedno ni drugo nit su grijeh nit sevap...sta fali iftarit vani nekad
nemaju svi ni uslove da okupe velik broj prijatelja...hvala Bogu pa se skupljamo ikako..
po mom misljenju bolje ista nego nista
- wewa
#49 Re: Iftar
totalni offtopic - dobro nam se vratila, dragicka 
- Ma.Le.Na
#50 Re: Iftar
wewa wrote:totalni offtopic - dobro nam se vratila, dragicka