JThomas wrote:nisi se ti dobro iskok'o, zalijepio si se za posudu.
Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
- Bullet Tooth Tony
#26 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
- makkaj
#27 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
bandini wrote:makkaj wrote:Komplikovano pitanje...policija radi svoj posao ....doduše radi ga krajnje neprofesionalno u dobrom broju slučajeva, ali to je posebna priča...prvi sam platio dvije stoje prije par godina zbog cuge u parku i od tada sam u potpunosti prestao sa time (ne sa cuganjem nego sa odlascima u parkove)...
nisi lud da prestanes cugat
- bandini
#28 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
makkaj wrote:bandini wrote:makkaj wrote:Komplikovano pitanje...policija radi svoj posao ....doduše radi ga krajnje neprofesionalno u dobrom broju slučajeva, ali to je posebna priča...prvi sam platio dvije stoje prije par godina zbog cuge u parku i od tada sam u potpunosti prestao sa time (ne sa cuganjem nego sa odlascima u parkove)...
nisi lud da prestanes cugat![]()
razumijem ljude koji tu pokušavaju spavati, a ne mogu, sigurno je frustrirajuće...moj prijedlog je da se iz kantonalnog budžeta izdvoje sredstva stanarima za čepiće za uši ...ovako bi vuk bio sit (PJAN), a ovce na broju
ma shvatam da tamo smetaju ljudima koji rade, sigurno ima i male djece i svega, al opet to je par dana
al eto glupo je zabranjivati i hvatati klince po parkusi il nekim manjim parkovima zato sto popiju par piva
mislim nidje veze
ja sam jednom isto zamalo popio kaznu, sreca bio neki normala drot pa nas pustio na kraju
al besmisleno pravilo u svakom slucaju
- just principe
#29 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
ma vecina koja ih dodje i ne zna da se preko puta odrzava SFF, njima je glavno da se opijaju po cijelu noc
SFF je umjetnost, a ovo sto oni rade nikako to nije, vaser od grada naprave za vrijeme SFF-a
SFF je umjetnost, a ovo sto oni rade nikako to nije, vaser od grada naprave za vrijeme SFF-a
- kukuruz_kokicar
#30 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
Ma fakat klasično preseravanje - živjeti u centru grada i žaliti se na gradske manifestacije. Brate, ako im smeta ritam grada - neka zamijene stan u centru za kuću u Semizovcu i riješen problem. Ha ja.makkaj wrote:bandini wrote:makkaj wrote:Komplikovano pitanje...policija radi svoj posao ....doduše radi ga krajnje neprofesionalno u dobrom broju slučajeva, ali to je posebna priča...prvi sam platio dvije stoje prije par godina zbog cuge u parku i od tada sam u potpunosti prestao sa time (ne sa cuganjem nego sa odlascima u parkove)...
razumijem ljude koji tu pokušavaju spavati, a ne mogu, sigurno je frustrirajuće...moj prijedlog je da se iz kantonalnog budžeta izdvoje sredstva stanarima za čepiće za uši ...ovako bi vuk bio sit (PJAN), a ovce na broju
- Troll_Happens
#31 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
sff je izgovor da se divlja po gradu i da se moze uroljati. nek brate ide na livadu neku pa nek tamo pije i sjedi pod zvijezdama sta ce mi koji ku... u parku da zagadjuje isti. Posto pije svedno mu je gdje to radio nek tamo urlice...bandini wrote:Faruk wrote:SFF nije pijanka
podržavam to da policija nedozvoljava konzumiranje alkohola u parku
ima kafana
fino naručiš i cugaš
za sve one koji će sad napisati kako ta djeca nemaju para imam poruku: nema para, nema zabave
sta fali cuganju u parku??
kome smeta to?
stalno se furamo na neku europu a ustvari smo bijednici zatucani
u pragu mozes hodat ulicom i cugat, nece te niko ni pogledat
zato sto ljudi zive svoj zivot, boli ih kurac sta neko radi
eto samo nama smeta par klinaca koji uzmu flasu votke i razvale se u parku
krajnje licemjerno
problem je u mentalitetu u pragu ce se napiti ali nece praviti neki belaj ko kad se nase barabe napiju...
tu je razlika velika sto su vani normalniji u odnosu na nase...
- bandini
#32 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
just principe wrote:ma vecina koja ih dodje i ne zna da se preko puta odrzava SFF, njima je glavno da se opijaju po cijelu noc![]()
ma iskreno SFF je kurcina a ne umjetnost
promoviranje purivatre i ostalih imbecila koji se secu po crvenom tepihu, tako da je tu umjetnost skroz sporedna stvar
ne kazem da nema dobrih filmova, al se ovaj nas festival vise fura na neki glamur i samo se gleda ko ce doci od poznatih, dal nick nolte koji nije postenog filma snimio 20 godina, il mickey rourke koji je zaboravljen od boga i od ljudi, il napuseni kevin spacey kojeg boli kita i gdje se nalazi i jel festival
-
HM 2011
#33 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
Papci kroje kapu,
tako što naprave ilegal rave usred grada, pod prozorima ljudi koji bi da spavaju.......
i onda se žale što im Policija brani takva okupljanja.....
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-suffolk-14178119
http://en.wikipedia.org/wiki/Rave
A policija bi trebala opkoliti, i jednog po jednog legitimisati, pa uredno prekršajne zbog kršenja zakona o javnom okupljanju.......
Par članaka u novinama o zaglušujućoj buci u noćnim satima koju proizvode mladi željni "nečega"....
I eto svijesti o ponašanju u urabnoj sredini nametnute od strane "papaka" - "Svjesnoj gradskoj omladini", koja bi da se opušta sa staklenim bocama alkohola na dječijem igralištu ????
http://www.smh.com.au/news/national/ill ... 53630.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Usput ko je spreman da ponudi baštu ispod prozora svojih roditelja za jedan Ilegal rave ??????
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Za sve željne cjelovečernjih izlazaka i opuštanja - molim organizovati jedan Festival evergreena koji bi trebao trajati 72 sata neprekidno - na nekom od prostranih polja na područiju općine Ilidža......
tako što naprave ilegal rave usred grada, pod prozorima ljudi koji bi da spavaju.......
i onda se žale što im Policija brani takva okupljanja.....
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-suffolk-14178119
http://en.wikipedia.org/wiki/Rave
A policija bi trebala opkoliti, i jednog po jednog legitimisati, pa uredno prekršajne zbog kršenja zakona o javnom okupljanju.......
Par članaka u novinama o zaglušujućoj buci u noćnim satima koju proizvode mladi željni "nečega"....
I eto svijesti o ponašanju u urabnoj sredini nametnute od strane "papaka" - "Svjesnoj gradskoj omladini", koja bi da se opušta sa staklenim bocama alkohola na dječijem igralištu ????
http://www.smh.com.au/news/national/ill ... 53630.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Usput ko je spreman da ponudi baštu ispod prozora svojih roditelja za jedan Ilegal rave ??????
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Za sve željne cjelovečernjih izlazaka i opuštanja - molim organizovati jedan Festival evergreena koji bi trebao trajati 72 sata neprekidno - na nekom od prostranih polja na područiju općine Ilidža......
Last edited by HM 2011 on 31/07/2011 12:26, edited 1 time in total.
- Troll_Happens
#34 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
Ma fakat klasično preseravanje - živjeti u centru grada i žaliti se na gradske manifestacije. Brate, ako im smeta ritam grada - neka zamijene stan u centru za kuću u Semizovcu i riješen problem. Ha ja.[/quote]makkaj wrote:bandini wrote:makkaj wrote:Komplikovano pitanje...policija radi svoj posao ....doduše radi ga krajnje neprofesionalno u dobrom broju slučajeva, ali to je posebna priča...prvi sam platio dvije stoje prije par godina zbog cuge u parku i od tada sam u potpunosti prestao sa time (ne sa cuganjem nego sa odlascima u parkove)...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
jos bolje nek organizatori istih desavanja zakazu na nekoj poljani fala bogu ne manjka ih u bosni pa nek drmaju do zore 10 dana bez prestanka ako treba... normalan svijet nek ostave na miru
da su samo gradske manifestacije... opijanje tuce i pucnjavu ti svrstavas pod gradske manifestacije hahaha
- bandini
#35 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
Jedan001 wrote:sff je izgovor da se divlja po gradu i da se moze uroljati. nek brate ide na livadu neku pa nek tamo pije i sjedi pod zvijezdama sta ce mi koji ku... u parku da zagadjuje isti. Posto pije svedno mu je gdje to radio nek tamo urlice...bandini wrote:Faruk wrote:SFF nije pijanka
ima kafana
fino naručiš i cugaš
za sve one koji će sad napisati kako ta djeca nemaju para imam poruku: nema para, nema zabave
kome smeta to?
krajnje licemjerno
problem je u mentalitetu u pragu ce se napiti ali nece praviti neki belaj ko kad se nase barabe napiju...
tu je razlika velika sto su vani normalniji u odnosu na nase...
o cemu ti pricas
ja da nisam prosao onom ulicom par puta pored tog parka po tvojim komentarima bi mislio da se tu vristi, skace, tuce izbijaju svakih pet minuta, potezu se nozevi, hitna svako malo iznese nekog nesretnika oblivenog krvlju
daj ba
ljude stoje i cugaju, pricaju, zajebavaju se
kazem uvijek ima kretena al ima ih svugdje
a kreten se isto tako moze napit u kafani pa pravit belaje
-
The 51st State
#36 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
tacno, cisti klosarluk i primitivni egzibicionizam.Faruk wrote:SFF nije pijanka
ima kafana
fino naručiš i cugaš
- just principe
#37 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
bandini wrote:just principe wrote:ma vecina koja ih dodje i ne zna da se preko puta odrzava SFF, njima je glavno da se opijaju po cijelu noc![]()
promoviranje purivatre i ostalih imbecila koji se secu po crvenom tepihu, tako da je tu umjetnost skroz sporedna stvar
ne kazem da nema dobrih filmova, al se ovaj nas festival vise fura na neki glamur i samo se gleda ko ce doci od poznatih, dal nick nolte koji nije postenog filma snimio 20 godina, il mickey rourke koji je zaboravljen od boga i od ljudi, il napuseni kevin spacey kojeg boli kita i gdje se nalazi i jel festival
Tako ne misle Brad Pitt i Angie Jolie, kao ni Morgan Freeman
-
The 51st State
#38 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
kojem parku?bandini wrote:Faruk wrote:SFF nije pijanka
ima kafana
fino naručiš i cugaš
kome smeta to?
krajnje licemjerno
- bandini
#39 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
just principe wrote:bandini wrote:just principe wrote:ma vecina koja ih dodje i ne zna da se preko puta odrzava SFF, njima je glavno da se opijaju po cijelu noc![]()
Tako ne misle Brad Pitt i Angie Jolie, kao ni Morgan FreemanSve ti sto si nabrojao su poznati glumci, i zahvaljuci njima za Sarajevo i BiH se culo i tamo gdje se ne bi nikad culo, meni je to normalno da se gleda ko ce doci od poznatih, a da je neki pusiona festival kao sto mislis niko ti od velikana iz Hollywooda ne bi dosao
velikani hollywooda za mene ne predstavljaju umjetnike realno
cast izuzecima
ako je tebi gospodin i gospodja smit umjetnost onda nemamo sta pricat
meni ne smetaju sto dolaze, nek se cuje za grad i sve to, normala
al pricat da je ovo neka umjetnost to je suvisno
vaznije je hocel doc brangelina od toga da se neki kvalitetan film pogleda
SFF je umjetnost isto koliko i onaj film o plavom orkestru, znaci truba
- bandini
#40 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
u svakom parku u gradu je zabranjeno cugatThe 51st State wrote:kojem parku?bandini wrote:Faruk wrote:SFF nije pijanka
ima kafana
fino naručiš i cugaš
kome smeta to?
krajnje licemjerno
u parkusi naprimjer a i ostalim parkovima
ako te uhvate 200 stoje placas
-
The 51st State
#41 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
nisi me skonto, policija je dosad svjesno zmirila tokom festivala prethodnih godina na te aktivnosti u prirodi kako bi se reklo, i sta se desava, prvo vece papanijada uspije napraviti par tuca i pucnjavu, normalno da su se poceli malo drukcije odnositi nakon toga.u svakom parku u gradu je zabranjeno cugat
a sto se tice samih kazni, imas kantonalni parlament, pa podnesi gradjansku inicijativu vezano za izmjenu zakona o pijenju na javnim povrsinama, da sam poslanik u skupstini i sam bi za to glaso.
- zambaklija
#42 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
nerazumijem u čemu je ovdije problem???svugdije u svijetu je takvo što regulisano pa što nebi bilo i kod nas???
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#43 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
SFF se sve vise udaljava od onoga sto jest i postaje paravan za kako neko negdje napisa najbolji dernek u ovom dijelu svijeta tih 9 dana. Realno.
Da li treba gusiti, ne znam, ali treba se postupati u skladu sa pravilima kako i preostalih 356 dana u godini ako nista bar zbog ljudi koji zive u onom dijelu i koji rane na posao, imaju malu djecu...
Ono sto je meni krajnje zanimljivo kod nekih ljudi koje znam je sto pljuju po raznoj stoci u gradu, a onda dodje SFF i on ode pravac u park i loce i ostavi za sobom svinjac kakav ne ostavi ni oni po kojima pljuje. Svako kroji neke arsine za sebe kako mu odgovaraju. Ja znam da je meni licno crnjak proci onim dijelom, na nekoliko metara od festivalskog trga i vidjeti tone smeca koje ostave za sobom. Cugaj brate dragi, ubij se, ali pocisti za sobom.
Sto se tice cuganja po parkovima, svaka drzava za sebe regulise pravila, svaki grad itd. Nemamo mi sta prigovarati jer se cuga u Poljskoj, Njemackoj ili gdje drugo, mi zivimo ovdje i ovdje su takvi zakoni, i kao takvi bi zaista trebali da se provode i tih 9 dana a ne jednu noc ovako, drugu cemo drugacije i tako u krug...
Da li treba gusiti, ne znam, ali treba se postupati u skladu sa pravilima kako i preostalih 356 dana u godini ako nista bar zbog ljudi koji zive u onom dijelu i koji rane na posao, imaju malu djecu...
Ono sto je meni krajnje zanimljivo kod nekih ljudi koje znam je sto pljuju po raznoj stoci u gradu, a onda dodje SFF i on ode pravac u park i loce i ostavi za sobom svinjac kakav ne ostavi ni oni po kojima pljuje. Svako kroji neke arsine za sebe kako mu odgovaraju. Ja znam da je meni licno crnjak proci onim dijelom, na nekoliko metara od festivalskog trga i vidjeti tone smeca koje ostave za sobom. Cugaj brate dragi, ubij se, ali pocisti za sobom.
Sto se tice cuganja po parkovima, svaka drzava za sebe regulise pravila, svaki grad itd. Nemamo mi sta prigovarati jer se cuga u Poljskoj, Njemackoj ili gdje drugo, mi zivimo ovdje i ovdje su takvi zakoni, i kao takvi bi zaista trebali da se provode i tih 9 dana a ne jednu noc ovako, drugu cemo drugacije i tako u krug...
- bandini
#44 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
The 51st State wrote:nisi me skonto, policija je dosad svjesno zmirila tokom festivala prethodnih godina na te aktivnosti u prirodi kako bi se reklo, i sta se desava, prvo vece papanijada uspije napraviti par tuca i pucnjavu, normalno da su se poceli malo drukcije odnositi nakon toga.u svakom parku u gradu je zabranjeno cugat
a sto se tice samih kazni, imas kantonalni parlament, pa podnesi gradjansku inicijativu vezano za izmjenu zakona o pijenju na javnim povrsinama, da sam poslanik u skupstini i sam bi za to glaso.
a papani bi se potukli i bez alkohola
to svakako
samo je preglup zakon jarane
kome smeta nas nekoliko da sjednemo u parkusu i popijemo pivu
ma ja vise i ne cugam po parkovima, jednom u 100 godina samo kazem da je zakon glup i licemjeran
al eto
-
vnm
#45 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
bio sam nekoliko noci u parku, mislim da je sasvim ok da se tjeraona pravi oko ponoci. prvu noc nisu tjerali pa je od ponoci do trice bilo belaja na svakom cosku.
sto se tice muzike, ima ljudi koji tamo zive a ustaju u 6 da idu na posao, tako da ne vidim razloga da se iko buni. ono jednostavno nije lokacija za DJ-a. posto vidim da se spominje evropa, ja u njemackoj nikada nisam vidio DJ-a ili muziku uzivo par metara od stambenih zgrada, a kamoli u sred noci.
sve u svemu podrzavam akciju policije. nocnog zivota ima po kafanama, domu mladih, skenderiji u onom satoru...mislim da svako moze naci za sebe nesto.
sto se tice muzike, ima ljudi koji tamo zive a ustaju u 6 da idu na posao, tako da ne vidim razloga da se iko buni. ono jednostavno nije lokacija za DJ-a. posto vidim da se spominje evropa, ja u njemackoj nikada nisam vidio DJ-a ili muziku uzivo par metara od stambenih zgrada, a kamoli u sred noci.
sve u svemu podrzavam akciju policije. nocnog zivota ima po kafanama, domu mladih, skenderiji u onom satoru...mislim da svako moze naci za sebe nesto.
- kukuruz_kokicar
#46 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
Slazem se - Baščaršijske noći ćemo izmjestiti u Lukomir, a SFF u Semizovac - kako bi ti u centru grada imao zagarantovan duševni mir.Jedan001 wrote: jos bolje nek organizatori istih desavanja zakazu na nekoj poljani fala bogu ne manjka ih u bosni pa nek drmaju do zore 10 dana bez prestanka ako treba... normalan svijet nek ostave na miru
-
Mr. Brightside
#47 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
sto je neko radikalan

- Asana
#48 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
Zivim u centru i zaista ne vidim razloga zasto bih morala trpjeti iz noci u noc, iz manifestacije u manifestaciju ili bez ikakvog povoda, maltretiranje onih koji su izasli "ugrad" da prodernece - do ponoci, do jedan, do dva... dokad im se cefne ...
Kao i za svaku drugu manifestaciju, i SFF mora od nadleznih za svaku iznimku u postivanju javnog reda i mira, perioda za rad ugostiteljskih objekata i sl, traziti i dobiti dozvolu. Onaj ko izdaje dozvolu mora i dalje voditi racuna o nekim granicama.
Inace stvarno ne vidim zasto bi se "ljubitelji filova" nakon dobrog filma moraju urokati, da bi zaokruzili dozivljaj?
Sarajevo FILM Festival stvarno nije izgovor za produzeno cuganje i dernecenje u parkovima.
Kao i za svaku drugu manifestaciju, i SFF mora od nadleznih za svaku iznimku u postivanju javnog reda i mira, perioda za rad ugostiteljskih objekata i sl, traziti i dobiti dozvolu. Onaj ko izdaje dozvolu mora i dalje voditi racuna o nekim granicama.
Inace stvarno ne vidim zasto bi se "ljubitelji filova" nakon dobrog filma moraju urokati, da bi zaokruzili dozivljaj?
Sarajevo FILM Festival stvarno nije izgovor za produzeno cuganje i dernecenje u parkovima.
- Asana
#49 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
Tako je .. da je ostalo u nekim granicama pristojnosti i podnosljivosti za neposrednu okolinu, ne bi ni bilo rastjerivanja.vnm wrote:bio sam nekoliko noci u parku, mislim da je sasvim ok da se tjeraona pravi oko ponoci. prvu noc nisu tjerali pa je od ponoci do trice bilo belaja na svakom cosku.
- bandini
#50 Re: Da li treba gušiti noćni život Sarajeva za vrijeme SFF?
Asana wrote:Zivim u centru i zaista ne vidim razloga zasto bih morala trpjeti iz noci u noc, iz manifestacije u manifestaciju ili bez ikakvog povoda, maltretiranje onih koji su izasli "ugrad" da prodernece - do ponoci, do jedan, do dva... dokad im se cefne ...
a sta vas boli neka stvar jel neko hoce da se uroka???
ti zivis u centru grada i ocekujes potpuni mir
malo si se zajebala onda
eno imas ilidzu, da vidis mira pa preseli tamo