Bistrik ili Vratnik :)
- sheilak
#26 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Sto ne mogu tih mijesanih brakova!

- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#27 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Ima i separiranih, rastavljenih od memlijki.poznanik wrote:Ima ih i oženjenih "memli djevojkama"PipiDugaDevetka wrote:''Naj su gori'' cinkatori i izdajice!vratnik wrote:Bistrik naravno.![]()
- Jara
#28 Re: Bistrik ili Vratnik :)
poznanik wrote:Ma razumijem - prebrojavanje, evo počelo je...Aminaaa wrote:Kome je Čaršija više bliska, ako razumiješ šta hoću reći.poznanik wrote: Šta podrazumijevaš pod "čaršijsko"?
Ovakvu besmislenu temu nijedno Vratničko dijete ne bi otvorilo
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#29 Re: Bistrik ili Vratnik :)
sheilak wrote:Sto ne mogu tih mijesanih brakova!
![]()
- Jara
#30 Re: Bistrik ili Vratnik :)
sheilak wrote:Sto ne mogu tih mijesanih brakova!
- PipiDugaDevetka
#31 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Evo jedan ljubavni SMS sa Goubhane. Ako neko ima sliku Golubhane, molim da je postavi.
- HomeSweetHome
#32 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Vratnik, naravno
'Ta ce memlije, kak'i oni, svi k'o Dino od amidze Idriza, u basci tegovi od felgi i dvije kante zalivene betonom, fol treniraju
Vratnik je vazda bio poznat' po plahim momcima, a jos poznatiji po lijepim djevojkama
'Ta ce memlije, kak'i oni, svi k'o Dino od amidze Idriza, u basci tegovi od felgi i dvije kante zalivene betonom, fol treniraju
Vratnik je vazda bio poznat' po plahim momcima, a jos poznatiji po lijepim djevojkama
- PipiDugaDevetka
#33 Re: Bistrik ili Vratnik :)
To je od davnina tako da vratničke cure imaju dobre none i pozadinu. Valjalo je po onakvom brdu tegliti vodu,..HomeSweetHome wrote:Vratnik, naravno![]()
'Ta ce memlije, kak'i oni, svi k'o Dino od amidze Idriza, u basci tegovi od felgi i dvije kante zalivene betonom, fol treniraju![]()
Vratnik je vazda bio poznat' po plahim momcima, a jos poznatiji po lijepim djevojkama![]()
Ostalo je odradila genetika,...
- karanana
#34 Re: Bistrik ili Vratnik :)
pa dobro nije ni bistrik, ni ta druga strana tako ravna. i sa te strane ima finih curica sa dobrim nonama i pozadinom zbog hodanja uzbrdo.
- HomeSweetHome
#35 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Ima mjesta, sto jes' jes'
Al' po tome bi i Bistricke trebale biti k'o avion, a ne kazem da nisu...
Al' po tome bi i Bistricke trebale biti k'o avion, a ne kazem da nisu...
- poznanik
#36 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Nekad davno, izvorska voda voda tekla je kroz vratničke sokake i sljevala se u današnju Nevjestinu ulicu...PipiDugaDevetka wrote:To je od davnina tako da vratničke cure imaju dobre none i pozadinu. Valjalo je po onakvom brdu tegliti vodu,..HomeSweetHome wrote:Vratnik, naravno![]()
'Ta ce memlije, kak'i oni, svi k'o Dino od amidze Idriza, u basci tegovi od felgi i dvije kante zalivene betonom, fol treniraju![]()
Vratnik je vazda bio poznat' po plahim momcima, a jos poznatiji po lijepim djevojkama![]()
-
vratnik
#37 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Ironija
Ironija (grč. εἰρωνεία, eironeia = hinjeno ignoriranje) je fina prikrivena poruka koja se sastoji u tome što se njome kazuje baš suprotno onome što se u stvari misli i hoće da kaže (npr. kada se plašljivcu kaže da je hrabar, gladnom da je sit i sl.)
Ironija je jezični izraz i figura u kome je pravo značenje riječi ili prikriveno ili suprotno doslovnom značenju izraza, upotrijebljenih riječi.
Ironija je forma crnog humora. Od ironije su jači sarkazam i groteska.
Ironija (grč. εἰρωνεία, eironeia = hinjeno ignoriranje) je fina prikrivena poruka koja se sastoji u tome što se njome kazuje baš suprotno onome što se u stvari misli i hoće da kaže (npr. kada se plašljivcu kaže da je hrabar, gladnom da je sit i sl.)
Ironija je jezični izraz i figura u kome je pravo značenje riječi ili prikriveno ili suprotno doslovnom značenju izraza, upotrijebljenih riječi.
Ironija je forma crnog humora. Od ironije su jači sarkazam i groteska.
- dječak sa šibicama
#38 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Oprosti ali jace noge imaju cure sa padina Trebevica, suncana strana je polozenija, prodji jednom od Mjedenice prema Tranzitu i dalje gore prema Brdodzamiji i Sirokaci, pa kad dodjes do Hambine carine, ako dodjes ziv, uslikaj se da ti vjerujem, jer ne vjerujem bez slike!PipiDugaDevetka wrote:To je od davnina tako da vratničke cure imaju dobre none i pozadinu. Valjalo je po onakvom brdu tegliti vodu,..HomeSweetHome wrote:Vratnik, naravno![]()
Zenske sa memli strane imaju ritam koraka, muski uvijek zure uzbrdo, ali one polako, kao na fitnesu, jedan, dva, tri, cetiri, svaki korak sa jednakim razmakom, to je citava filozofija uspinjanja na 45 stepeni!!!
- Bullet Tooth Tony
#39 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Vratnik naravno

- HomeSweetHome
#40 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Ma sve je to udure, al' neJma fitnesa bez Sikorcadječak sa šibicama wrote:Oprosti ali jace noge imaju cure sa padina Trebevica, suncana strana je polozenija, prodji jednom od Mjedenice prema Tranzitu i dalje gore prema Brdodzamiji i Sirokaci, pa kad dodjes do Hambine carine, ako dodjes ziv, uslikaj se da ti vjerujem, jer ne vjerujem bez slike!PipiDugaDevetka wrote:To je od davnina tako da vratničke cure imaju dobre none i pozadinu. Valjalo je po onakvom brdu tegliti vodu,..HomeSweetHome wrote:Vratnik, naravno![]()
Ostalo je odradila genetika,...![]()
Zenske sa memli strane imaju ritam koraka, muski uvijek zure uzbrdo, ali one polako, kao na fitnesu, jedan, dva, tri, cetiri, svaki korak sa jednakim razmakom, to je citava filozofija uspinjanja na 45 stepeni!!!
- zli_hordas
#41 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Odakle vam pocinje i gdje zavrsava bistriki da li pod bistrik smatrate onaj dole dio oko austrijskog trga pa otprilike do tranzita ili takodje smatrate bistrikom širokacu,paja maltu,hrid,bogusevac a ja plus dajem vratniku jer sam gore rodjen nevjestina ulica.
- poznanik
#42 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Da sam tamo živio znao bih odgovor, ovako ne znam, jer se sa ove sunčane strane tamo ništa ne vidi...zli_hordas wrote:Odakle vam pocinje i gdje zavrsava bistriki da li pod bistrik smatrate onaj dole dio oko austrijskog trga pa otprilike do tranzita ili takodje smatrate bistrikom širokacu,paja maltu,hrid,bogusevac
- dječak sa šibicama
#43 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Cijela memli strana je solidarna i ujedinjena, dakle Bistrik, Hrid, Mahmutovac, Toka, Dzeka, Berkusa, Brdodzamija, Sirokaca, Bogusevac, Bostarici, Komatin, pa eto ako ustreba i Alifakoviac, Hosin Brijeg i Jarcedoli, oni su najblizi da vas otamo zakamenjamozli_hordas wrote:Odakle vam pocinje i gdje zavrsava bistriki da li pod bistrik smatrate onaj dole dio oko austrijskog trga pa otprilike do tranzita ili takodje smatrate bistrikom širokacu,paja maltu,hrid,bogusevac a ja plus dajem vratniku jer sam gore rodjen nevjestina ulica.
Memli strana je ko familija Korleone, ko dirne jednog, dirnuo je sve! ili darne, da kazem u slengu
Poslat cemo vam ponudu koju necete moci odbiti!
- zli_hordas
#44 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Al se dobiva takav dojam jer kad vecinu stanovnika navedenih naselja pitas odakle su kazu s Bistrika.sanabe wrote:Bistrik je naselje u Sarajevu, smješteno na lijevoj obali Miljacke. Administrativno pripada općini Stari Grad.
U sklopu naselja Bistrik se nalaze dva Nacionalna spomenika Bosne i Hercegovine: Franjevačka crkva Sv. Ante Padovanskog i Konak na Bistriku, kao i dva spomenika na privremenoj listi: Zgrada željezničke stanice Bistrik i Sarajevska pivara.
![]()
mislim da Sirokaca nije dio Bistrika, nije ni Hrid a ni Bogusevacjel?
-
birun
#45 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Moji roditelji su rodjeni na Bistriku.Jedno iznad Alifakovca,jedno bas na Bistriku.I ja sam rodjena i odrasla na Bistriku...znaci BISTRIK...
Ali,drage su mi obje strane,iako BISTRIK naravno vise.
Ali,drage su mi obje strane,iako BISTRIK naravno vise.
- dječak sa šibicama
#46 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Sa Bogusevca se do Bistrika mozes dokotrljati, kad djeca igraju lopte na Bostaricima, i napucaju je niz ulicu, ne zaustavi se ona do komande na Bistriku, tako da....
-
birun
#47 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Hrid,Mahmutovac,Jarcedoli,Alifakovac,pa cak i Sirokaca je po mom misljenju dio Bistrika.
- zli_hordas
#48 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Zato je miljacka uvijek puna lopti. 
- HomeSweetHome
#49 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Sirokac, Širokac (ne prakticiram pisanje š,č,ć,ž,đ,dž jerBO mi bode oči kad se pojave oni znakovi <+'0'+*?= pa ne zelim da durgima bodem oci)sanabe wrote:Sirokca?
Dakle, Širokac, ulica koja pici od Kovaca do Mejdana, uz sadasnje Šehidsko mezarje, nekadašnje omiljeno mjesto za plazanje tj. sankanje... Meni se čini da nema strmije ulice na kugli zemaljskoj, doduse sjecam se da mi je nekad bila prilicno poravna
Inace, kad se god pomene Bistrik i Vratnik u istoj recenici meni naumpadne kako sam jednom u Parku Cara Dusana (kako li se sad zove?) primila letvu u glavu tijekom marisane izmedju nas iz Dzavid Haveric (mogli smo biti sedmi razred) i Moris Moco, a poslije, kod kuce, i batine od matere
I naumpadnu mi kifle iz Jerlagickine pekare koje smo netom poslije toga jeli, razbijenih glava i usana, sve jedni drugima zaklinjuci se da niko nece znati da smo ipak odabrali Aisine kifle mjesto Carinikovih (Dje ces to
I kako sam nasmrt bila zaljubljena u jednog momcica sa Bistika, al' me nikad nije pratio do kuce, nego samo do Centra
Izvinjavam se sto sam malo skrenula temu
- HomeSweetHome
#50 Re: Bistrik ili Vratnik :)
Ma jok, Širokaca je baska, na memli strani a Širokac je baska na nasoj stranisanabe wrote:ali zar nije Širokača?