U Spaniji bagatela zadnjih godina.Alfons Kauders wrote:ko ti je kriv sto si se nasao prozvanim,ratata wrote:Alfons Kauders wrote:makarska?
pa ko jos dole ide?
uvijek su isli najveci papci i klosari...
sta ima Dubai, nisam te prepoznao...izaberi neku gotivniju destinaciju...
ima i za manje love od makarske...
Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
- irvinx1
#26 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
- ratata
#27 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
samo se nadaj, misljenje vecine tamo je da je jedan Rus bolji gost nego 1000 nas iz BosneMrs.Zurbrigen wrote:ali mislim, nadam se - naravno, ne mogu reci sigurno, nisam provodila neke ankete - da to nije misljenje vecine, nego samo izraz ocaja nekih malo zaostalih lola...
- irvinx1
#28 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Zato sto jedan Rus potrosi 1000 puta viseratata wrote:samo se nadaj, misljenje vecine tamo je da je jedan Rus bolji gost nego 1000 nas iz BosneMrs.Zurbrigen wrote:ali mislim, nadam se - naravno, ne mogu reci sigurno, nisam provodila neke ankete - da to nije misljenje vecine, nego samo izraz ocaja nekih malo zaostalih lola...
- ratata
#29 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
ti rece Spanija, ne bi ja u Spaniju da mi dzaba das, ja volim u Hrvatsku sa BiH nalijepnicom a cirilicom na CD-u, milina im poglede pratitirvinx1 wrote:Zato sto jedan Rus potrosi 1000 puta viseratata wrote:samo se nadaj, misljenje vecine tamo je da je jedan Rus bolji gost nego 1000 nas iz BosneMrs.Zurbrigen wrote:ali mislim, nadam se - naravno, ne mogu reci sigurno, nisam provodila neke ankete - da to nije misljenje vecine, nego samo izraz ocaja nekih malo zaostalih lola...
Last edited by ratata on 27/07/2011 19:37, edited 1 time in total.
-
detroit-mercy
#30 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Sto jes jes bolji su, iz Rusije uglavnom dolaze lole (kontraverzni biznismeni po naski) koji u principu trose ko ludiratata wrote:samo se nadaj, misljenje vecine tamo je da je jedan Rus bolji gost nego 1000 nas iz BosneMrs.Zurbrigen wrote:ali mislim, nadam se - naravno, ne mogu reci sigurno, nisam provodila neke ankete - da to nije misljenje vecine, nego samo izraz ocaja nekih malo zaostalih lola...
Plus, stoka moze piti ko 10 prosjecnih Bosancerosa, pa ti vidi racunicu
-
san darius
#31 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
bosanci ne trose "malo" - imam kucu u dalmaciji i vrlo dobro znam ko koliko love ostavlja, a bosanci su cijenjeni kao solidni gosti, u rangu sa "domacim" zagorcima i slavoncima... tesko ces u juznoj dalmaciji naci ugostitelja koji ce tvrditi suprotno
ono sto glupavi i sovinisticki nastrojeni novinari koriste kao argument je neka prosjecna potrosnja... npr turista potrosi oko 60 eura svaki dan... ok... pola toga ide na smjestaj, u prosjeku... ja na smestaj trosim 0 eura, kao i masa ljudi koja ima vikendice ili ljetuje kod prijatelja... naravno da necu ostaviti tih prosjecnih 60 eura za dan, jer jednostavno nemam gdje, taman da sva tri obroka jedem vani i da svaku noc popijem desetak pica...[/quote]
o.k. ja imam kucu u istri, a tamo bosancerosa uglavnom nema, osim kao radne snage na gradjevinama ili nesto zalutalih u bespucima kroejse. sjecam se prica o bosancerosima na makarskoj rivijeri od prije. nije se puno promijenilo, izgleda. s druge strane, da nema bosancerosa, bilo bi jezivo dosadno, kako u makarskoj i oko makarske, a tako i globalno.
for the record: i sam sam bivsi
-
detroit-mercy
#32 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Eki, to se u njih ko ne slusa cirilicaratata wrote:ti rece Spanija, ne bi ja u Spaniju da mi dzaba das, ja volim u Hrvatsku sa BiH nalijepnicom a cirilicom na CD-u, milina im poglede pratitirvinx1 wrote:Zato sto jedan Rus potrosi 1000 puta viseratata wrote:
samo se nadaj, misljenje vecine tamo je da je jedan Rus bolji gost nego 1000 nas iz Bosne
-
Mrs.Zurbrigen
#33 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
ja mislim da rusi ranziraju u kategoriji neizbjezivo zlo.detroit-mercy wrote:Sto jes jes bolji su, iz Rusije uglavnom dolaze lole (kontraverzni biznismeni po naski) koji u principu trose ko ludiratata wrote:samo se nadaj, misljenje vecine tamo je da je jedan Rus bolji gost nego 1000 nas iz BosneMrs.Zurbrigen wrote:ali mislim, nadam se - naravno, ne mogu reci sigurno, nisam provodila neke ankete - da to nije misljenje vecine, nego samo izraz ocaja nekih malo zaostalih lola...da se pokazu kakvi su hadze.
Plus, stoka moze piti ko 10 prosjecnih Bosancerosa, pa ti vidi racunicu.
ako se na rusu bolje zaradi nego na bosancu, naravno da ce ugostitelji izabrati rusa.
ne znam, meni sada padaju na um razgovori sa njemackim ugostiteljima - rusi i arapi su uvijek najlikvidniji ali i najtezi gosti.
- JThomas
#34 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
joj šta sve meni smeta na ovom svijetu, pa se čaršija okreće...
-
3metra kabla
- therrarrius
#36 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ma mogu oni nas ofirati, ismijavati, prosipati i ponizavati koliko god zele opet ce iduceg ljeta i onog poslije makarska biti krcata ''bosnjama''. Glupi smo ko kurac 
-
san darius
#37 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
add:
sjedim prije godinu-dvije u kavani u rovinju, pijuckam prvu kavu, citam jutarnji, nigdje nikog, na dva stola od mene par mladjih amerikanaca (cca. kasne dvadesete) narucili po pice (kola ili nesto slicno) i jednu malu pizzu ili pannini, da podijele. ovi im "ugostitelji" donijeli, a onda, sjedeci za stolom pored mene, nagovorili tolike gadarije i pizdarije da je ruzno bilo slusati. mislim da su i ovo dvoje shvatili da nesto nije u redu. "ugostiteljima" mozda nije palo na pamet da ovo dvoje mozda nisu gladni u 10:00 ujutro, da im treba samo malo podloge, da imaju pravo naruciti stogod im padne na pamet, da, ako hoces uvoditi neka pravila, onda napises "minimum po osobi 1000 kuna" ili neki slican kretenizam. mislim, jebi ga, da se ne lazemo- nismo ni mi, kroati, bas neka prva liga. mozda druga liga zapad, a i to puna saka brade.
sjedim prije godinu-dvije u kavani u rovinju, pijuckam prvu kavu, citam jutarnji, nigdje nikog, na dva stola od mene par mladjih amerikanaca (cca. kasne dvadesete) narucili po pice (kola ili nesto slicno) i jednu malu pizzu ili pannini, da podijele. ovi im "ugostitelji" donijeli, a onda, sjedeci za stolom pored mene, nagovorili tolike gadarije i pizdarije da je ruzno bilo slusati. mislim da su i ovo dvoje shvatili da nesto nije u redu. "ugostiteljima" mozda nije palo na pamet da ovo dvoje mozda nisu gladni u 10:00 ujutro, da im treba samo malo podloge, da imaju pravo naruciti stogod im padne na pamet, da, ako hoces uvoditi neka pravila, onda napises "minimum po osobi 1000 kuna" ili neki slican kretenizam. mislim, jebi ga, da se ne lazemo- nismo ni mi, kroati, bas neka prva liga. mozda druga liga zapad, a i to puna saka brade.
- and
#38 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
upravo to.najviše im smetaju hercegovci koji dolaze vikendom i zovu ih vikend četnicikaranana wrote:pa dobro, tekst se odnosni ponajvise na hrvate iz BiH jer oni su u sat do dva voznje od makarske i oni su vecinom ti izlet-turisti. necu ja iz sarajeva otici na jednodnevni izlet.
a da smo papanijada - jesmo.
malo ko im na tom dijelu rivijere troši kao bosanci.
na kraju krajeva,nije im neka ponuda.vrhunac ponude je varena kukurica.ako teže elitnom turizmu,prvo bi trebali pogledati kako u svijetu izgledaju destinacije koje su za elitni turizam.ili je njima elitni turizam zrće.skontali da je posao s drogom najisplativiji
-
Mrs.Zurbrigen
#39 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
san darius wrote:add:
haha, vidis, diskriminacija ne ide po nacionalnosti, nego po debljini novcanika.
ta pretpostavka servisa, koja je dio te neke jadranske ugostiteljske kulture, nazalost jos nije nestala... O_o
-
3metra kabla
#40 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Jel osjetis ti da te niko ne benda ni 2% 
-
detroit-mercy
#41 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ne bih svrstao ni u drugu ligu zapadsan darius wrote:add:
Problem kod croata je da bi oni najradije uzeli pare a da gosta i ne vide i druga stvar je arogancija.
Croati u principu misle da su gosti tu radi njih a ne oni radi gostiju
Moraju dobro promijeniti svoje ponasanje ako hoce se tiskaju sa jacim turistickim zemljama, jer gosti u principu za svoje pare ne trpe da im se neko pretjerano kurci
-
3metra kabla
#42 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Trebalo bi znaciti da ti se ne svidja sto ja pisem.Al dok ja nikoga ne vrijedjam sve je coolzagazaga wrote:Jel' osjetis da ti se brisu postovi? Mislis li da bi to trebalo nesto znaciti?3metra kabla wrote:Jel osjetis ti da te niko ne benda ni 2%
- JThomas
#43 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
generalno to je to. ne može paradajz ponuda i usluga, a elitni turizam. ima izuzetaka u hrvatskoj, ali i oni više uzimaju nego što nude.detroit-mercy wrote: Ne bih svrstao ni u drugu ligu zapadvec onako osrednja regionalna liga sa akcentom na balkanske zemlje
.
Problem kod croata je da bi oni najradije uzeli pare a da gosta i ne vide i druga stvar je arogancija.
Croati u principu misle da su gosti tu radi njih a ne oni radi gostiju.
Moraju dobro promijeniti svoje ponasanje ako hoce se tiskaju sa jacim turistickim zemljama, jer gosti u principu za svoje pare ne trpe da im se neko pretjerano kurci.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#44 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Jedan članak jednog novinara ne znači generalni stav. Makarska rivijera je uvijek bila i skoro pa ostala bosansko ljetovalište, tako da bi domicilno stanovništvo , vjerojatno voljelo, ali teško ostvarivalo isti priliv od turizma bez BIH turista.therrarrius wrote:Ma mogu oni nas ofirati, ismijavati, prosipati i ponizavati koliko god zele opet ce iduceg ljeta i onog poslije makarska biti krcata ''bosnjama''. Glupi smo ko kurac
- ecstase
#45 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Zagazaga mama ti kampuje u makarskoj 
-
Mrs.Zurbrigen
#46 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
ja mislim da se treba dosta toga promijeniti... cijene polako rastu, a niveau usluga i hotela i sta ja znam i nije bog zna sta... mislim, ako za iste pare koji bih investirala u rvackoj mogu dobiti smjestaj u italiji ili juznoj francuskoj, hmmm... ja znam kuda bih isla...JThomas wrote:generalno to je to. ne može paradajz ponuda i usluga, a elitni turizam. ima izuzetaka u hrvatskoj, ali i oni više uzimaju nego što nude.detroit-mercy wrote: Ne bih svrstao ni u drugu ligu zapadvec onako osrednja regionalna liga sa akcentom na balkanske zemlje
.
Moraju dobro promijeniti svoje ponasanje ako hoce se tiskaju sa jacim turistickim zemljama, jer gosti u principu za svoje pare ne trpe da im se neko pretjerano kurci.
-
detroit-mercy
#47 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Iskreno, prije ce Crnogroci napraviti elitini turizam nego CroatiJThomas wrote:generalno to je to. ne može paradajz ponuda i usluga, a elitni turizam. ima izuzetaka u hrvatskoj, ali i oni više uzimaju nego što nude.detroit-mercy wrote: Ne bih svrstao ni u drugu ligu zapadvec onako osrednja regionalna liga sa akcentom na balkanske zemlje
.
- MyCore
#48 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ove godine isao u Crnu Gori i ljudi se prema meni odnosili kao prema "turisti" !
Ostavljas im pare i osjecas se kao Švabo, bas kao sto treba da bude.
Hrvatsku neko vrijeme zaobilazim, to znam , trazi ce oni maslanicu po plazi
Ostavljas im pare i osjecas se kao Švabo, bas kao sto treba da bude.
Hrvatsku neko vrijeme zaobilazim, to znam , trazi ce oni maslanicu po plazi
- Alfons Kauders
#49 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
tu imas pravo... ponuda je slaba, pogotovo u manjim mjestima bez turisticke tradicije... ko hoce gotivnu uslugu i siroku ponudu, neka ide u opatiju ili dubrovnik... mala mjesta na makarskoj rivijeri su generalno krs - imas more, sasvim prosjecne ljetne baste, poneku piceriju i to je to...detroit-mercy wrote: Iskren da budem pa i nema gdje, Hrvatici su sto se tice turizma totalno neinvetivni, zali boze nake obale.
Plus, hebe ih to sto su Hercegovci pokupovali ispred Dalmosa sve sto vrijedi dole. A Hercegovci ko Hercegovci, do podne ne mogu gledati sami sebe a od podne ni bilo koga drugog
.
sto se tice hercegovaca, kamo srece da su pokupovali jos vise... vecina hercegovaca ima dobre veze i smisao za posao, tako da nerijetko posluju dosta bolje od domacina...
-
detroit-mercy
#50 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
O kome domacem stanovnistvu pricasKatarinaKosaca wrote:Jedan članak jednog novinara ne znači generalni stav. Makarska rivijera je uvijek bila i skoro pa ostala bosansko ljetovalište, tako da bi domicilno stanovništvo , vjerojatno voljelo, ali teško ostvarivalo isti priliv od turizma bez BIH turista.therrarrius wrote:Ma mogu oni nas ofirati, ismijavati, prosipati i ponizavati koliko god zele opet ce iduceg ljeta i onog poslije makarska biti krcata ''bosnjama''. Glupi smo ko kurac
Domicilni Dalmosi su ti ostali ko brabonjak na cidilu.
U sjevernoj Hrvatskoj je malo drugacija situacija jer svercerski stampedo iz Zapadne Hercegovine se je uglavnom zaustavio u Dalmaciji